Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
20
 Lørdag  20. Jul. 2024
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
5 Tips til Raskere Nettsider

En viktig faktor for suksessen til en nettside, er hvor rask den er til å laste ned. Dersom det tar for lang tid fra noen går inn på nettsiden, til den er ferdig lastet, blir brukeren fort irritert og finner i stedet et raskere alternativ. Dette fører igjen til an de besøkende sjeldnere kommer tilbake, at færre av de som besøker nettsiden din velger å handle, og at de som besøker nettsiden ser på færre produkter eller artikler. Google benytter også data rundt hastigheten på nettsiden når de skal vurdere dens rangering. Dette fordi de har data på at deres brukere foretrekker raske nettsider. Dersom brukerne ikke er fornøyde med resultatene i Google sitt søkeresultat, går dette til slutt også ut over Google. Men hva skal man gjøre for å gjøre nettsidene raskere. Under har vi sett på 5 tips du kan benytte for å sørge for at nettsiden lastes fortere, og at dine brukere blir mer fornøyde.1. Benytt Mindre Fotografier
Når vi skriver at du bør benytte mindre fotografier, snakker vi ikke om antall. Det er gjerne meget bra at siden din har et godt utvalg av foto slik at brukeren lettere kan forstå innholdet.

Problemet oppstår når filstørrelsen blir for stor. Mange velger å laste opp store bilder på nettsiden, selv om leseren kanskje ser nettsiden på en liten mobil eller et nettbrett.

Ved å i stedet velge en bildestørrelse som er mer tilpasset den gjennomsnittlige brukeren, vil de som besøker nettsiden fra mobil oppleve at nettsiden er langt raskere.

Det finnes i dag også ulike verktøy som hjelper nettsiden med å levere et tilpasset bilde til de som besøker nettsiden via mobil, og hente frem et større bilde til de som ser nettsiden på en PC- eller TV-skjerm.

2. Følg Anbefalinger i Hastighetstester


Det finnes i dag mange tester hvor man kan måle hvor raskt nettsiden laster. Eksempler på dette er GTmetrix, Pingdom og Google sin PageSpeed Insight.

Dette er verktøy som du bør benytte regelmessig, og sørge for at nettsiden leverer etter de kravene du stiller. Selv om det er fristende å prøve å oppnå full score i alle disse verktøyene, kan det være lurt å i stedet fokusere på å forbedre seg og i stedet måle seg opp mot sine konkurrenter.

Disse verktøyene gir også gode tips rundt hva som kan forbedres på nettsiden. Dette er ofte ganske avanserte tips, som selv de med god IT-forståelse kan slite med å forstå. Snakk derfor gjerne med en utvikler, eller gjør grundige undersøkelser for å sette deg inn i de ulike mulighetene.

3. Fjern Facebook og Sosiale Tillegg


Mange nettsider benytter gjerne ulike WordPress tillegg for å vise Facebook likes, hvor mange som følger siden på ulike sosiale medier, Instagram feeds og tilsvarende applikasjoner.

Dette kan gjerne være moro, men de krever samtidig mye ressurser for å kunne kjøres. Ved siden av at nettleseren må laste ned din nettside, må den også hente og laste ned data fra Facebook og Instagram. Dette er tidkrevende, og noe du bør forsøke å unngå.

Selv om det å ha en Facebook knapp på nettsiden din kan gi deg flere følgere, vil den ekstra nedlastingstiden samtidig kunne resultere i at nettsiden blir tregere og at færre kommer tilbake eller handler.

4. Benytt et Egnet Webhotell


Webhotellet er også viktig når det kommer til hvor raskt nettsiden lastes ned. Et webhotell er en lagringstjeneste der nettsiden ligger tilgjengelig, og stedet nettsiden hentes fra når noen besøker den.

Det er gjerne stor variasjon i pris og kvalitet på et webhotell, og det er derfor viktig å velge en tjeneste som er tilpasset de behovene du har.

For mindre nettsider kan et rimelig webhotell være et godt alternativ. Dette gjelder spesielt nettsider med små besøkstall. Eksempler på dette er lokale bedrifter som frisørsalonger eller håndverkere, men også nettsider i startfasen.

Om du driver en nettbutikk eller et nettmedium som har flere besøkende kan det være lurt å gå for en større og mer dedikert avtale med et webhotell. Dette så du får tildelt nødvendige ressurser for å håndtere mengden trafikk.

5. Hold Nettsiden Ryddig og Oppdatert


For å forbedre og vedlikeholde hastigheten på et nettsted, er det viktig å regelmessig sørge for at siden er ryddig og oppdatert.

Ofte installerer man gjerne ulike WordPress utvidelser som man tester ut, men som ikke lenger er i bruk. Disse bør man fjerne fra nettstedet slik at de ikke begrenser hastigheten. Du bør til enhver tid vite hva de ulike utvidelsene på nettstedet gjør, og om de fortsatt benyttes.

Samtidig som man er oppmerksom på at de ulike utvidelsene begrenses til et minimum, er det også viktig å sørge for at de eksisterende utvidelsene er oppdatert. Dersom du har utvidelser som er laget for en tidligere utgave av WordPress kan dette skape unødvendige problemer og dermed forsinke hastigheten på nettsiden.

Man bør også passe på at man har den siste WordPress versjonen, og at webhotellet gir deg den nyeste teknologien tilgjengelig.

Om forfatter:
På WebsitePlanet finner du grundige tester av alt av verktøy rundt nettstedet. Nylig lanserte vi også en test av norske webhotell der vi gikk igjennom og sammenlignet de ulike alternativene.


Om artikkelen


Publisert: 02-12-2019 av: Vegar Sagli

Visninger: 6810

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel528
Sammendrag1551037
Hoved-artikkel6474057
SUM8075122


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan kopieres!

Om du ønsker å kopiere artikkelen, har forfatter gitt tillatelse til dette, og du kan bare klikker på HTML Visning for å enklere kopiere hele artikkelen med html tags.

HUSK Å IKKE ENDRE PÅ ARTIKKELEN. LA LINKER SOM FORFATTER HAR LAGT INN, BLI MED ARTIKKELEN VIDERE PÅ DIN NETTSIDE!!!Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)