Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
25
 Torsdag  25. Apr. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: SKREVET



1. Villa forlenger med suksesstreneren
Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027. Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år. Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin. – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)
Tidspunkt: 23-04-2024 - Kl.14:48 - Kilde: NRK - Info


2. Nagelsmann forlenger med Tyskland
Julian Nagelsmann har skrevet ny kontrakt som tysk landslagssjef som strekker seg til og med fotball-VM i 2026. Det opplyser Tysklands fotballforbund på sitt nettsted. Nagelsmann er den siste tiden blitt sterkt koblet til sin tidligere klubb Bayern München, der Thomas Tuchel ikke får fortsette som hovedtrener etter inneværende sesong. Forlengelsen med landslaget gjør imidlertid 36-åringen uaktuell for Bayern. – Dette er en avgjørelse som kommer fra hjertet. Det er en stor ære å kunne trene landslaget og jobbe med de beste spillerne i landet, sier Nagelsmann. (NTB)
Tidspunkt: 19-04-2024 - Kl.09:15 - Kilde: NRK - Info


3. KFUMs opprykkshelt forlenget til 2026
Remi-André Svindland (26) har skrevet under en ny kontrakt med KFUM Oslo. I fjor scoret han målet som sendte klubben til Eliteserien. Avtalen strekker seg til 2026, opplyser KFUM i en melding på X. Det er en utvidelse på ett år. Svindland har spilt for «Kåffa» siden 2020. Forrige sesong utmerket midtbanemannen seg ved å bli matchvinner i Oslo-derbyet mot Skeid og sikre KFUM et sensasjonelt opprykk fra 1. divisjon. 26-åringen står med 15 mål på 122 kamper for KFUM. (NTB)
Tidspunkt: 18-04-2024 - Kl.15:51 - Kilde: NRK - Info


4. Klubblegenden overtok etter Mourinho – har forlenget kontrakten
Tidligere Roma-kaptein Daniele De Rossi har forlenget sin kontrakt som Roma-manager etter bare tre måneder. Det opplyser klubbens eiere. Ifølge eierne Dan og Ryan Friedkin har De Rossi skrevet under på en kontrakt som gjør at han fortsetter «etter denne sesongen og i overskuelig framtid». De Rossi tok over for José Mourinho som fikk sparken i januar. Kontrakten var da ut sesongen. Da lå Roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i Europa kommende sesong. Med De Rossi ved roret har Roma rykket opp til 5.-plass og er med i kampen om en mesterligaplass. De Rossi har ledet Roma i 16 kamper i alle turneringer og notert seg for elleve seirer og tre uavgjort. Det eneste tapet i Serie A er mot serieleder Inter. Det andre var et 0-1-tap for Brighton i Europa League etter at Roma vant 4-0 i den første kampen. (NTB)
Tidspunkt: 18-04-2024 - Kl.09:12 - Kilde: NRK - Info


5. Hegerberg forlenger med Lyon
Ada Hegerberg har bestemt seg for å bli i Lyon, og har skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2027. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider onsdag kveld. Dermed forlenger den norske superstjernen rekken i den franske storklubben. Til sommeren har 28-åringen vært i Lyon i ti år.
Tidspunkt: 17-04-2024 - Kl.16:03 - Kilde: NRK - Info


6. Syklist Jonas Vingegaard utskrevet fra sykehus etter skrekkvelten i Baskerland
Sykkelstjernen Jonas Vingegaard er ute av sykehuset etter den stygge krasjen i Baskerland rundt for tolv dager siden. Vingegaards lag Visma opplyser om nyheten på X. Vingegaard takker i samme melding for all støtten han har fått siden velten. Dansken havnet på sykehus med omfattende skader for halvannen uke siden. i tillegg til kragebeinsbrudd og flere ribbeinsbrudd fikk Vingegaard også påvist punktert lunge og en betennelse i lungevevet. 27 år gamle Vingegaard har vunnet Tour de France de to siste årene. Nå ser det ut til at den kommende perioden vil handle om å rekke årets utgave av Touren. (NTB)
Tidspunkt: 16-04-2024 - Kl.12:22 - Kilde: NRK - Info


7. Jonas Vingegaard utskrevet fra sykehus etter skrekkvelten i Baskerland
Sykkelstjernen Jonas Vingegaard er ute av sykehuset etter den stygge krasjen i Baskerland rundt for tolv dager siden. Vingegaards lag Visma opplyser om nyheten på X. Vingegaard takker i samme melding for all støtten han har fått siden velten. Dansken havnet på sykehus med omfattende skader for halvannen uke siden. i tillegg til kragebeinsbrudd og flere ribbeinsbrudd fikk Vingegaard også påvist punktert lunge og en betennelse i lungevevet. 27 år gamle Vingegaard har vunnet Tour de France de to siste årene. Nå ser det ut til at den kommende perioden vil handle om å rekke årets utgave av Touren. (NTB)
Tidspunkt: 16-04-2024 - Kl.12:22 - Kilde: NRK - Info


8. Start-oppdatering etter Torkildsens hodesmell: – Kraftig hjernerystelse
Starts sisteskanse Jasper Silva Torkildsen (20) pådro seg en «kraftig hjernerystelse» under bortekampen mot Mjøndalen mandag. Han er tilbake i Kristiansand nå. Det skriver 1.-divisjonsklubben Start på sine nettsider. Etter kampen ble han fraktet til Drammen sykehus hvor han ble holdt over natten for observasjon. «Jasper har det etter forholdene bra. Tirsdag formiddag ble han skrevet ut av sykehuset i Drammen og dro hjem til Kristiansand, hvor han vil bli videre fulgt opp av klubbens medisinske personell», skriver Start. (NTB)
Tidspunkt: 16-04-2024 - Kl.10:06 - Kilde: NRK - Info


9. Knuste Bø og hysjet på publikum: – Jeg mistet hodet
– Det er stort og betyr mye for motivasjonen videre. Det er kult at du kan være der oppe og matche de store på en god dag, sier en stolt Harald Øygard til NRK etter rennet. 27-åringen var et ubeskrevet blad for de aller fleste før lørdagens fellesstart i NM, men kan nå smykke seg med karrierens første NM-tittel. Han gikk ut like bak meriterte Tarjei Bø på sisterunden, og sammen skulle de gjøre opp om gullet. – Jeg merket at han var på bakskiene mine. Det var et solid rykk han kom med, jeg hadde ingenting å stille opp med. Jeg tror alle heiet på han der ute, det var ingen som heiet på meg. Så jeg er litt skuffet, sier Bø med et glimt i øyet. I det rykket var unnagjort og Øygarden skjønte at det kom til å gå, løftet han fingeren mot leppene og hysjet mot publikum. – Jeg mistet hodet litt. Det er dumt, vet du, sier han, og frykter at han «får hele Hallingdalen på nakken» etter stuntet. Bø hyller imidlertid hysjingen. – Det er deilig. Det må være mer hysjing. Det er akkurat sånn det skal være. Øygard gikk til slutt alene inn på oppløpet og kunne juble for en fantastisk seier. – Det var stort å få gå med et av forbildene sine, Tarjei, her i dag, sier han ydmykt. Langs løypene sto pappa Ottar og heiet. – Det var moro. Jeg er veldig stolt og veldig rørt, sier pappa til NRK med tårer i øynene
Tidspunkt: 06-04-2024 - Kl.15:44 - Kilde: NRK - Info


10. Kjetil Knutsen forlenger med Bodø/Glimt
Bodø/Glimts suksesstrener Kjetil Knutsen har skrevet under på en ny kontrakt med klubben. Det bekrefter Glimt på sine nettsider tirsdag formiddag. Den nye avtalen strekker seg ut 2025-sesongen. – Det er helt naturlig for meg å forlenge avtalen. Jeg var inne i mitt siste kontraktsår, og i stedet for spekulasjoner og prat om min situasjon, så er timingen for å forlenge veldig god, sier Knutsen til glimt.no. Etter suksessen i Glimt, som inneholder sterke prestasjoner ute i Europa og tre seriegull på fire år, har Knutsen blitt koblet til flere klubber i ulike land. – Vi er svært glad for at Kjetil blir med oss videre. Det bidrar til at vi kan utvikle oss videre og at vi kan ta steg videre sammen, sier daglig leder Frode Thomassen.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.08:23 - Kilde: NRK - Info


11. Ceïde forlenget med RBK
Mikkel Konradsen Ceïde (22) har skrevet under en ny Rosenborg-kontrakt som varer ut 2026. Midtstopperens opprinnelige avtale strakte seg ut den kommende sesongen. – Jeg synes det føles veldig rett å skrive under på en ny kontrakt i Rosenborg. Jeg er på et sted jeg kan fortsette å utvikle meg, sier Ceïde i en uttalelse. Han kom til RBK sammen med tvillingbroren Emil Konradsen Ceïde i 2017 og fikk debuten for A-laget fire år senere. I fjor sommer kom han tilbake til klubben etter et utlån i Kristiansund. (©NTB)
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.15:10 - Kilde: NRK - Info


12. Verstappens far ut mot Red Bull-sjefen: – Spiller offeret
Jos Verstappen, far til regjerende Formel 1-verdensmester Max, langer ut mot Red Bulls lagsjef Christian Horner. Verstappen senior mener situasjonen er uholdbar og at Horner må gå av. Det sier han i et intervju med Daily Mail, dagen etter at Max Verstappen sørget for seier i sesongåpningen i Bahrain. – Det er anspent er mens han forblir i posisjon, sier Jos Verstappen til Daily Mail. – Laget står i fare for å bli revet i filler. Det kan ikke fortsette som det er. Det vil eksplodere, fortsetter han. Det var TV 2 som omtalte saken først i Norge. Det har stormet rundt Christian Horner den siste tiden. Han ble anklaget for upassende oppførsel mot en kvinnelig ansatt, men Red Bull, som undersøkte saken, konkluderte med at Horner kunne fortsette i jobben. Siden skal en rekke meldinger og bilder, angivelig skrevet av Horner, ha blitt lekket. – Han spiller offeret, når det er han som forårsaker problemene, sier Verstappen. Ifølge Daily Mail hevder Horner-siden av saken at Verstappen senior kan ha stått bak lekkasjene, noe nederlenderen selv avviser. – Det gir ikke mening. Hvorfor skulle jeg gjøre det, når Max har det så bra her?, spør Verstappen. Til lørdagens Grand Prix ankom Horner anlegget i Bahrain hånd i hånd med kona Geri Halliwell-Horner.
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.09:29 - Kilde: NRK - Info


13. Hamilton raskest i Bahrain - dobbelt Mercedes på topp
Lewis Hamilton noterte beste tid i torsdagens 2. treningsomgang foran Formel 1-åpningen i Bahrain lørdag. Det var dobbelt Mercedes på topp. Den sjudoble verdensmesteren Hamilton gikk lei av å vente på at Mercedes skulle gi ham en konkurransedyktig bil igjen, og allerede før sesongen har han skrevet under for Ferrari fra neste år. Nå virker det som han kanskje får en bil som duger i avskjedssesongen med den tyske bilgiganten. Han noterte dagens beste tid med 1.30,374 på banen i Sakhir, 0,206 sekund bedre enn teamkollega George Russell. Fernando Alonso i Aston Martin var tredje raskest, ytterligere åtte tideler bak. Max Verstappen, som har vunnet 17 av de 18 siste VM-løpene og jager sin fjerde strake VM-tittel, var bare sjette raskest både i første og annen treningsomgang. Det er en ny treningsomgang fredag før kvalifiseringen. Løpet kjøres lørdag. (NTB)
Tidspunkt: 29-02-2024 - Kl.16:44 - Kilde: NRK - Info


14. Landslagsstjerner forlenget med Kolstad
Gøran Johannessen og Magnus Gullerud blir værende i håndballklubben Kolstad. De er enige med trønderne om nye kontrakter. Nyheten ble sluppet da søndagens NM-gull ble feiret med kake i Kolstad Arena tirsdag, skriver Adresseavisen. – Vi er enig med Gøran Johannessen og Magnus Gullerud. Vi er kjempeglad. Vi har signert nye avtaler med spillerne videre, sa Kolstad-leder Jostein Sivertsen ifølge avisen. Johannessen har signert med Kolstad til sommeren til 2027, mens Gullerud blir fram til sommeren 2028. Søndag tok Kolstad NM-gull etter å ha slått Elverum 27-23 i finalen. Fra før er det kjent at Magnus Abelvik Rød ikke forlenger med Kolstad. Han skal fra sommeren av spille for ungarske Szeged. Sander Sagosen har skrevet under på en ny avtale fram til 2027. (NTB)
Tidspunkt: 27-02-2024 - Kl.12:22 - Kilde: NRK - Info


15. Oscar Bobb signerte ny langtidskontrakt med Manchester City
Oscar Bobb har skrevet under på en ny kontrakt med Manchester City. Det opplyser Manchester City i sine mediekanaler. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026. Nå har han undertegnet en ny og enda mer lukrativ avtale. Den strekker seg fram til sommeren 2029. – Jeg er veldig stolt og beæret over å ha signert min nye kontrakt med City, sier Bobb i en uttalelse. – Det er et utrolig miljø i klubben, og dette er det best mulige stedet å være for en ung spiller. Jeg har allerede lært så mye av Pep, hans trenerteam og lagkameratene mine, legger han til. 20-åringen har fått mye tillit av Manchester City-manager Pep Guardiola denne sesongen. – Å vite at jeg kommer til å være her i klubben til 2029 betyr alt for meg. Nå vil jeg bare fokusere på å fortsette å videreutvikle meg, og å jobbe så hardt jeg kan hver eneste dag for å hjelpe klubben til å oppnå mer suksess, sier Bobb. Lyn-gutten har fått sju innhopp i ligaen og fikk sin første ligakamp fra start for de regjerende ligamesterne hjemme mot Brentford i februar. Han ble den store helten for Manchester City da han scoret det avgjørende 3-2-målet mot Newcastle i januar. Målet ble også kåret til månedens scoring i Premier League. Før jul nettet han sitt første mål i mesterligaen i puljekampen mot Røde Stjerne. Bobb fikk også sin A-landslagsdebut mot Kypros i oktober. (NTB)
Tidspunkt: 26-02-2024 - Kl.19:01 - Kilde: NRK - Info


16. Solberg-Østhassel blir Vipers-spiller
Landslagskeeper Silje Solberg-Østhassel (33) forlater Györ og slutter seg til Vipers Kristiansand etter inneværende sesong, melder Fædrelandsvennen og TV 2. Hun har skrevet under en treårig avtale med den regjerende Champions League-mesteren. – Det er tid for det nå, og det passer fint. Jeg har vært i utlandet i mange år, og for hele familien så passer dette bra, sier Solberg-Østhassel til TV 2. Fædrelandsvennen var først med å melde overgangen. I 2014 ble hun utenlandsproff da hun dro fra Stabæk til danske Holstebro. Senere spilte hun i Issy Paris og Siofok før det ble Györ i 2020. (NTB)
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.09:03 - Kilde: NRK - Info


17. Medier: Tuchel ferdig i Bayern etter sesongen
Ifølge flere medier, deriblant Sky Sports og Bild, fredes Bayern München-trener Thomas Tuchel ut sesongen. Men etter det er han angivelig ferdig. Den siste tiden har spekulasjonene rundt Tuchels fremtid i den tyske storklubben rast, og det skal ha blitt holdt flere møter om hans fremtid den siste tiden. Konklusjonen skal være at Tuchel får lede Bayern ut inneværende sesong, men at han er ferdig i sommer. Bayern har slitt den siste tiden og har tapt sine tre siste kamper: Først et ydmykende 0-3-tap mot serieleder Bayer Leverkusen, etterfulgt av et 0-1-tap mot Lazio i Mesterligaen, og denne helgen et 2-3-tap mot Bochum. Bayern er på ute av cupen og på bakbeina i både ligaen og i Mesterligaen, og situasjonen har blitt beskrevet som kritisk for et seiersvant Bayern. Hvem som blir Tuchels etterfølger gjenstår å se, men både Xabi Alonso og Hansi Flick har blitt hyppig nevnt den siste tiden.
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.09:20 - Kilde: NRK - Info


18. Bayern bekrefter: Tuchel ferdig etter sesongen
Bayern München-trener Thomas Tuchel fredes ut sesongen. Men etter det er han ferdig. Det bekrefter Bayern i en pressemelding onsdag formiddag. Den tyske trenerens kontrakt strekker seg i utgangspunkt til sommeren 2025, men partene har blitt enige om å gå hvert til sitt denne sommeren. Den siste tiden har spekulasjonene rundt Tuchels fremtid i den tyske storklubben rast, og det skal ha blitt holdt flere møter om hans fremtid den siste tiden. Konklusjonen skal være at Tuchel får lede Bayern ut inneværende sesong, men at han er ferdig i sommer. Bayern har slitt den siste tiden og har tapt sine tre siste kamper: Først et ydmykende 0-3-tap mot serieleder Bayer Leverkusen, etterfulgt av et 0-1-tap mot Lazio i mesterligaen, og denne helgen et 2-3-tap mot Bochum. Bayern er på ute av cupen og på bakbeina i både ligaen og i mesterligaen, og situasjonen har blitt beskrevet som kritisk for et seiersvant Bayern. Hvem som blir Tuchels etterfølger gjenstår å se, men både Xabi Alonso og Hansi Flick har blitt hyppig nevnt den siste tiden.
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.09:20 - Kilde: NRK - Info


19. Start-stopper solgt til HamKam
Luc Mares (27) er klar for HamKam og spill i Eliteserien. Den nederlandske forsvarsspilleren har de siste årene vært i Start. Klubbene bekreftet overgangen tirsdag kveld. HamKam opplyser at Mares har skrevet under en kontrakt som varer ut 2026-sesongen. Mares kom til Start i 1. divisjon sommeren 2021. Han stoppet på 85 kamper for klubben.
Tidspunkt: 20-02-2024 - Kl.18:09 - Kilde: NRK - Info


20. Kolstad-spiller undertegnet historisk kontrakt
Kolstad-kaptein Sigvaldi Gudjonsson skrev under på en historisk lang kontrakt med klubben fram til 2030. Det skriver Kolstad på sin nettside. – At det skulle bli helt til 2030, den lengste jeg noen gang har skrevet, det så jeg egentlig ikke for meg, sier Gudjónsson til klubben. Han har lenge fortalt at han har ønsket å fortsette å være en del av satsingen i klubben, så lenge han selv og klubben blir enige om de sportslige og økonomiske betingelsene. I 2030 er den rutinerte høyrekanten 36 år. – Fortsatt ung, sier islendingen til Adressa med et smil. – Jeg trives bra her. Jeg har tro på prosjektet, og jeg vil at det skal lykkes, fortsetter han. Kolstad kjemper for tiden om å ta seg videre fra mesterligagruppespillet. På onsdag kommer Zagreb på besøk i Trondheim Spektrum. Med seier vil Kolstad klatre til sjetteplass på tabellen når tre kamper gjenstår. De to beste lagene i puljen går direkte til kvartfinale. De fire neste spiller åttedelsfinale. (NTB)
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.14:56 - Kilde: NRK - Info


21. Granerud reagerer på «ufine kommentarer» etter hopp-misnøye: – Vi står samlet
Denne uka har det kommet frem at utøverne på hopplandslaget har skrevet et brev til hoppledelsen om misnøye med landslagstrener Alexander Stöckl. – Dette handler ikke om resultater. Timingen handler om at vi mener dette ikke kan vente til våren, siden vi ønsker å sette sammen et nytt team inn i VM-sesong, skrev utøverrepresentant Johann André Forfang i en uttalelse på onsdag. Nå reagerer lagkompis Halvor Egner Granerud, som for tiden er i Norge, på det han hevder er ufine kommentarer i retning Forfang. – Jeg registrerer at det kommer en overveldende mengde ufine kommentarer rettet mot vår utøverrepresentant, Johann. Han er vår tillitsvalgt og han uttaler seg på vegne av gruppa, vi står samlet. Oppfordrer alle til å huske på at det er et menneske i andre enden av en melding, skriver Granerud på X. Overfor NRK utdyper Granerud: – Det er egentlig bare å oppsøke hvilket som helst kommentarfelt. Vi (utøverne) får generelt kjørt oss, men Johann spesielt. Jeg kan ha forståelse for at ting blir litt ensidig fremstilt med tanke på at vi prøver å holde saken intern, men nå syntes jeg det var på tide å si ifra, og oppfordre folk til å vise sunt nettvett, skriver han i en SMS.
Tidspunkt: 18-02-2024 - Kl.09:50 - Kilde: NRK - Info


22. Bærumskvinne (50) slår tilbake
Skisse til et uskrevet leserbrev.
Tidspunkt: 15-02-2024 - Kl.17:37 - Kilde: E24 - Info


23. Kristiansund henter spiller fra Serie B
Nyopprykkede Kristiansund har sikret seg en låneavtale med den islandske Venezia-spissen Hilmir Rafn Mikaelsson. Den høyreiste 20-åringen har skrevet kontrakt for hele 2024-sesongen med eliteserieklubben fra Nordmøre. Han deltok på sin første trening med KBK mandag. Mikaelsson har tidligere spilt på lån i Tromsø. For Venezia har han spilt én kamp i Serie A, og har ikke fått spilletid i Serie B etter at Venezia rykket ned. (NTB)
Tidspunkt: 12-02-2024 - Kl.13:20 - Kilde: NRK - Info


24. Hattrick i VAR-straffer ga Qatar finaleseier i asiamesterskapet
Jordan ga fansen håp om en ny sensasjonsseier, men tre VAR-straffespark satt inn av Akram Afif ga Qatar 3-1-seier i finalen i asiamesterskapet. Qatar var både vertsland og tittelforsvarer, men askeladden Jordan hadde mange tilhengere på tribunen i Lusail. Alle straffeavgjørelsene virket korrekte, selv om dommeren ikke blåste umiddelbart. I det 20. minutt stormet Afif inn i feltet. Abdallah Nasib løp etter ham og traff ham bakfra så han falt. Afif tok straffesparket selv og skjøt lavt i hjørnet. Så tok han fram et fotballkort og holdt det opp for kameraene med forbokstaven til konas navn skrevet på baksiden. Jordan, som tok seg til finale med nesten samme lag som i september ble utklasset og slått 6-0 av Norge på Ullevaal, satt inn en voldsom offensiv i 2. omgang, og Qatar-keeper Meshaal Barsham ble tvunget til flere feberredninger. I det 67. minutt kom utligningen. Et innlegg gikk over Qatar-innbytter Ismael Mohammed, som feilberegnet ballbanen, og ble vakkert tatt ned av Yazan Al-Naimat, som banket den inn til 1-1. Gleden skulle vare bare et par minutter. Ismael revansjerte seg da han førte ballen inn i Jordans 16-meter og ble felt av Mahmoud Mardi. Igjen måtte VAR inn før dommeren pekte på straffemerket. Afif skjøt igjen, i samme hjørne, og scoret sitt sjuende mål i mesterskapet. På overtid kom Afif gjennom og ble felt av keeper. Først markerte dommeren for offside, men etter en ny tur til VAR-monitoren dømte han straffespark for tredje gang i kampen. Denne gang skjøt Afif i motsatt hjørne. Han ble dermed både matchvinner, asiamester og målkonge for Qatar, som kan kalle seg asiatiske mestere. (NTB)
Tidspunkt: 10-02-2024 - Kl.17:43 - Kilde: NRK - Info


25. Pellegrino klar for MLS-klubb: – Pakken rundt fotballen veide tyngre
Eliteserien mister en av sine største profiler. Ligaens toppscorer de siste to sesongene forlater Bodø/Glimt til fordel for MLS-klubben San José Earthquakes. San Jose Earthquakes bekrefter signeringen på sine nettsider fredag kveld. Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2025-sesongen. – Vi er svært glad for å hente en så god målscorer som Amahl, sier klubbsjef Chris Leitch. Amahl Pellegrino har vært en nøkkelspiller for Bodø/Glimt de siste årene. To ligagull og to toppscorertitler er fasit etter tre sesonger på Aspmyra for 33-åringen. – Det er en overgang som har mer enn kun fotball i seg. Det er et fint eventyr for familien, og jeg tror det kan bli et veldig kult sted å leve. Det er pakken rundt fotballen som veide tyngre denne gangen, sier Pellegrino til Glimts nettsider. (NTB)
Tidspunkt: 09-02-2024 - Kl.17:53 - Kilde: NRK - Info


26. Børven returnerer til Odd
Torgeir Børven blir ikke med Vålerenga ned til 1. divisjon og gjør comeback i Odd. VIF bekreftet torsdag at klubben er enig med Odd om en overgang. I meldingen kommer det fram at Børven har skrevet under en toårig kontrakt med telemarkingene. Det blir Øystese-guttens tredje opphold i Odd. 32-åringen har vært innom mange klubber både i Norge og i utlandet. Han dro fra Odd til Vålerenga i 2012, og godt spill i hovedstaden ga han mulighet til å oppleve utenlandsdrømmen. Veien gikk da til nederlandske Twente. Etter noen sesonger der ble han lånt ut til Brann, et opphold som senere ble gjort permanent. Deretter gikk turen tilbake til Skien og Odd, hvor han fant formen igjen. Etter noen gode sesonger ble Børven hentet til Rosenborg. Der ble han i svært kort tid før han igjen dro utenlands. Denne gangen gikk veien til Tyrkia og klubbene Ankaragücü og Gaziantep. I 2022 returnerte han til Vålerenga. Fjorårets sesong endte med ett fattig mål og nedrykk. (NTB)
Tidspunkt: 08-02-2024 - Kl.11:20 - Kilde: NRK - Info


27. Odd Christian Eiking er klar for det norske sykkellaget Uno-X
Vestlendingen Odd Christian Eiking har skrevet under en ettårskontrakt med det norske sykkellaget Uno-X. Det bekrefter laget i egne mediekanaler. Eiking har stått uten lag etter at kontrakten med EF Education-Nippo gikk ut etter forrige sesong. – Han har bevist at han er en av de beste rytterne i Norge. Nå håper vi han vil blomstre i Uno-X-trøya og komme tilbake til sitt gamle nivå, sier den ferske lagsjefen Thor Hushovd til TV 2. Eiking kan vise til en sterk 11.-plass sammenlagt i Grand Tour-rittet Vuelta a España fra 2021.
Tidspunkt: 08-02-2024 - Kl.08:32 - Kilde: NRK - Info


28. Haller sendte vertsnasjonen Elfenbenskysten til finale i afrikamesterskapet
Marginene fortsetter å gå Elfenbenskystens vei i afrikamesterskapet på hjemmebane. Sebastien Hallers sleivtreff ble et nydelig vinnermål mot Kongo. I semifinalens 65. minutt tok Max Gradel seg til dødlinja og la inn. Ballen gikk over Gedeon Kalulu og falt ned foran Haller. Borussia Dortmund-spissen valgte å avslutte på volley. Han traff ikke slik han ville, men ballen spratt i bakken og fortsatte i en bue over keeper og inn under tverrliggeren. Det ble kampens eneste mål. Elfenbenskysten skulle egentlig vært utslått i gruppespillet, etter at laget tapte 0-1 for Nigeria og 0-4 for Ekvatorial-Guinea. Laget ventet i flere dager på å finne ut om tre poeng og tre minusmål mot formodning skulle bli nok til å gå videre, og laget snek seg så vidt med til åttedelsfinale som fjerde beste treer. I åttedelsfinalen mot Senegal ble laget berget av et straffespark i sluttminuttene og vant deretter straffesparkkonkurransen. I kvartfinalen mot Mali utlignet ivorianerne i siste minutt og avgjorde på overtid i 2. ekstraomgang. Alle marginene som har gått lagets vei har fått både spillere og tilhengere til å tro at det er skrevet i stjernene at laget skal ende opp som vinner. Søndag er Nigeria siste hinder i finalen. (NTB)
Tidspunkt: 07-02-2024 - Kl.22:04 - Kilde: NRK - Info


29. Multitalentet Nordhagen med ellevill soloseier
Jørgen Nordhagen har allerede bestemt seg for å legge opp som skiløper. Onsdag utklasset han konkurrentene på 20-kilometeren i fri teknikk i junior-VM. Det ble en seier av de sjeldne i løypene i slovenske Planica. Allerede etter 7 kilometer bestemte Nordhagen seg for å stikke, og ingen maktet å holde følge med den 19-årige Tranby-gutten på veien mot VM-gull. Han opparbeidet seg raskt en ledelse på over halvminuttet, og etter halvgått løp var avstanden ned til de nærmeste konkurrentene på nesten et minutt. – Jeg tror ikke jeg har sett noe slikt på dette punktet i en 20 kilometer tidligere. Han har fullstendig ødelagt forfølgergruppen, utbrøt FIS´ TV-kommentator. Nordhagen fortsatte å øke føringen på rundene som fulgte, og det var aldri tvil om hvem som skulle stikke av med gullet. Nordmannen vant til slutt med hele 2 minutter og 11 sekunder til Italias sølvvinner Aksel Artusi. Hans landsmann Davide Ghio tok bronsemedaljen. – Det her er noe av det verste jeg har sett! Må da være det råeste som noensinne er prestert i et junior-VM. Tar jo igjen «hele» feltet med én runde, skrev Petter Skinstad på X. Filip Skari, sønn av tidligere OL- og VM-vinner Bente Skari, var med i medaljekampen underveis, men falt av noe mot slutten av løpet og ble nummer fire. Etter VM skal Nordhagen bytte idrett. Han har skrevet kontrakt med sykkellaget Visma-Lease a Bike, og resten av sesongen skal han sykle for utviklingslaget der. – Jeg føler jeg har lagt en god innsats mot de målene jeg har satt meg på ski. Nå skal jeg gå junior-VM, og etter det er jeg syklist, sa han til TV 2 nylig. (©NTB)
Tidspunkt: 07-02-2024 - Kl.13:19 - Kilde: NRK - Info


30. Bergerud forlenget Kolstad-kontrakten
andslagskeeper Torbjørn Bergerud har skrevet en ny kontrakt med håndballklubben Kolstad. Den strekker seg til sommeren 2025. Bergerud bekrefter kontraktsenigheten til Adresseavisen. Klubben bekrefter selv enigheten på X. – Jeg er veldig fornøyd. Jeg har vært trygg på valget hele veien, og har hatt lyst til å fortsette her, sier Bergerud. Bergerud kom til klubben sommeren 2022. I og med at den nye kontrakten strekker seg til sommeren 2025, er han forberedt på spørsmål om sin fremtid. – Det kan nok hende. Vi får se til den tid. Man forholder seg til kontrakten, så er det forhandlinger om forlengelse eller andre klubber som vil komme på banen. Det er vanlig prosess, sier Bergerud. Nylig skrev landslagskompis Sander Sagosen en ny kontrakt med Trondheim-klubben. (NTB)
Tidspunkt: 06-02-2024 - Kl.10:12 - Kilde: NRK - Info


31. Sagosen forlenger med Kolstad
Sander Sagosen har skrevet under på en kontraktsforlengelse med trønderklubben Kolstad. Håndballstjernens nye avtale med strekker seg til sommeren 2027. – Vi er enige om en kontrakt som går over tre sesonger til, og det gleder jeg meg til. Jeg er stolt over at vi får til dette, får til å bygge dette prosjektet videre, sier Sander Sagosen i en pressemelding. Ifølge Sagosen var han ikke i tvil om at han ønsket å fortsette i Kolstad. – Det har jo vært en fantastisk høst som det har vært moro å være en del av. Vi har spilt god håndball, og jeg synes det har vært artig å jobbe med gruppen, sier han.
Tidspunkt: 02-02-2024 - Kl.10:36 - Kilde: NRK - Info


32. Statue av baseball-legende stjelt og brent - funnet i søppelbøtte
En statue av den amerikanske baseball-legenden Jackie Robinson ble kappet ned og fjernet fra Wichita Park i delstaten Kansas. Noen timer senere ble den funnet oppbrent i en søppelbøtte. Det melder en rekke medier, deriblant New York Times og The Athletic. Det eneste som står igjen er skoene til statuen. – Statuen er trolig ikke mulig å fikse, sier Andrew Ford, informasjonsansvarlig i politiet i Wichita, ifølge The Athletic. Saken etterforskes nå av både brannvesenet og politiet. Jakcie Robinson er kjent som den første afroamerikanske baseball-spilleren til å spille i ligaen Major League Baseball (MLB). Han regnes som den som var med på å endre hele systemet i amerikansk baseball, der afroamerikanske spillere, frem til Robinson signerte for Brooklyn Dodgers, måtte spille i en egen liga. I 1962 ble han innlemmet i baseballens «Hall of Fame» og karrieren hans markeres også årlig gjennom «Jackie Robinson Day». I 2021 fikk han sin egen statue i Wichita. Byrådsmedlem i Wichita, Brandon Johnson, har ifølge The Athletic beskrevet hendelsen som «hjerteskjærende» og lovet at en ny statue av Robinson skal være på plass om kort tid.
Tidspunkt: 31-01-2024 - Kl.05:32 - Kilde: NRK - Info


33. Statue av baseball-legende stjålet og brent - funnet i søppelbøtte
En statue av den amerikanske baseball-legenden Jackie Robinson ble kappet ned og fjernet fra Wichita Park i delstaten Kansas. Noen timer senere ble den funnet oppbrent i en søppelbøtte. Det melder en rekke medier, deriblant New York Times og The Athletic. Det eneste som står igjen er skoene til statuen. – Statuen er trolig ikke mulig å fikse, sier Andrew Ford, informasjonsansvarlig i politiet i Wichita, ifølge The Athletic. Saken etterforskes nå av både brannvesenet og politiet. Jakcie Robinson er kjent som den første afroamerikanske baseball-spilleren til å spille i ligaen Major League Baseball (MLB). Han regnes som den som var med på å endre hele systemet i amerikansk baseball, der afroamerikanske spillere, frem til Robinson signerte for Brooklyn Dodgers, måtte spille i en egen liga. I 1962 ble han innlemmet i baseballens «Hall of Fame» og karrieren hans markeres også årlig gjennom «Jackie Robinson Day». I 2021 fikk han sin egen statue i Wichita. Byrådsmedlem i Wichita, Brandon Johnson, har ifølge The Athletic beskrevet hendelsen som «hjerteskjærende» og lovet at en ny statue av Robinson skal være på plass om kort tid.
Tidspunkt: 31-01-2024 - Kl.05:32 - Kilde: NRK - Info


34. Bytter ut Sarpsborg med MLS
Bjørn Inge Utvik er ferdig i Sarpsborg 08 etter fem år. 27-åringen har skrevet under for den canadiske MLS-klubben Vancouver Whitecaps. Det bekrefter Sarpsborg på sine nettsider. Utviks kontrakt med Sarpsborg gikk ut etter forrige sesong. – Det er ingen hemmelighet at vi har holdt døren for en ny Utvik-kontrakt åpen. Nå har han imidlertid falt ned på å fortsette karrieren sin i MLS. Det respekterer vi fullt ut. Dette var åpningen Bjørn Inge hadde for å få seg en ekstra god kontrakt og få et eventyr. Vi kan ikke annet enn å ønske ham lykke til, sier Sarpsborg-topp Bjørge Øiestad. (NTB)
Tidspunkt: 30-01-2024 - Kl.16:22 - Kilde: NRK - Info


35. Sogndal hentet midtbanespiller fra Sarpsborg
Martin Høyland (28) har skrevet under en treårskontrakt med 1.-divisjonsklubben Sogndal. Midtbanemannen kommer fra Sarpsborg i eliteserien i fotball. – Førsteinntrykket av Sogndal er veldig bra. Jeg har vært her mange ganger før som spiller for andre lag, og jeg har alltid likt meg her. Jeg tror dette blir veldig bra, sier Høyland til sin nye klubbs nettside. Høyland kom til Sarpsborg fra Stabæk før 2022-sesongen. I Østfold ble det 35 kamper før ferden går videre til saftbygda. Sogndal endte ett poeng bak kvalikplass sist sesong. De starter kommende sesong borte mot nynedrykkede Vålerenga. Høyland har i alt 37 kamper i Eliteserien for Sarpsborg og Stabæk. (NTB)
Tidspunkt: 30-01-2024 - Kl.11:28 - Kilde: NRK - Info


36. Guardiola med Haaland-innrømmelse: – Det var et lite brudd
Erling Braut Haaland har vært ute med skade i halvannen måned for Manchester City. Også fredagens kamp mot Tottenham kommer for tidlig for den norske stjernespissen. Skaden, som har holdt Haaland ute av kamp siden han spilte mot Aston Villa 6. desember, ble først beskrevet som en stressreaksjon i foten. Manchester City-manager Pep Guardiola har tidligere vært klar på at det ikke har vært noe brudd. Nå endrer han forklaring. – Til å begynne trodde vi ikke det var så alvorlig, men det viste seg å være et lite brudd på beinet, sier Guardiola på en pressekonferanse torsdag. – Med denne typen skader trenger man mellom seks og åtte uker. Det er ikke mye, sier han videre. – Nå har det snart gått åtte uker. Han føler seg bra og nå trenger han tid for å komme inn i rytmen og å få minutter (på banen), så vil han komme i form, sier spanjolen. Guardiola forteller videre at Haaland ikke følte noe de siste ti dagene, da nordmannen var i Abu Dhabi. Nå håper han at nordmannen kan være tilbake til hjemmekampen mot Burnley onsdag 31. januar.
Tidspunkt: 25-01-2024 - Kl.22:47 - Kilde: NRK - Info


37. Charles Lecrec har signert ny Ferrari-kontrakt
Formel 1-fører Charles Leclerc fortsetter i Ferrari. Partene har underskrevet en ny kontrakt. Det opplyser Ferrari på sitt nettsted. Lengden på avtalen kommer imidlertid ikke tydelig fram. Monegaskeren var tilknyttet Ferrari-akademiet, før han fikk debuten sin i Formel 1 for daværende Alfa Romeo i 2018-sesongen. Siden har 26-åringen kjørt for Ferrari. – Jeg er veldig glad for å vite at jeg kommer til å bruke Ferrari-dressen i flere sesonger framover. Å kjøre for dette laget har vært drømmen min siden jeg var tre år gammel, sier han. Forrige sesong ble han nummer fem i VM-sammendraget. Leclerc har kjørt 103 løp for Ferrari og vunnet fem av dem. Totalt har det blitt pallplass 30 ganger. (NTB)
Tidspunkt: 25-01-2024 - Kl.14:06 - Kilde: NRK - Info


38. Real Madrid forlenger med stoppergigant
Den brasilianske midtstopperen Eder Militao har skrevet under på en ny kontrakt med Real Madrid. Det bekrefter den spanske storklubben tirsdag. Militao har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2028. Militao forlot Porto til fordel for Real Madrid i 2019, og har siden vært med på å vinne ligaen, mesterligaen, den spanske cupen og klubb-VM, for å nevne noe. 28-åringen har spilt 143 kamper for Real Madrid, og er også fast inventar på det brasilianske landslaget.
Tidspunkt: 23-01-2024 - Kl.13:57 - Kilde: NRK - Info


39. Ny angriper til Haugesund – omtales som stort talent
Haugesund forsterker offensiven med Ismaël Seone (18) fra Burkina Faso. I en melding opplyser FKH at tenåringen har skrevet under en kontrakt fram til og med 2027-sesongen. Rogalandsklubben skriver at Seone anses for å være et av Burkina Fasos største angrepstalenter. – Det har vært en del interesse fra europeiske klubber, men da FK Haugesund kom på banen i fjor høst, fikk jeg umiddelbart en god følelse og veldig lyst til å reise til Norge, sier Seone. Haugesunds sportslig leder Eirik Opedal forteller at de har jaktet på Seone over lang tid. – Vi ble oppmerksomme på Ismael i fjor høst. På den tiden var det flere klubber som ønsket å hente han, men vi fikk presentert tankene våre om hvordan han kan utvikle seg hos oss på en god måte. Så langt i vinter har FKH hentet seks nye spillere. (NTB)
Tidspunkt: 22-01-2024 - Kl.11:56 - Kilde: NRK - Info


40. Senegal-trener innlagt på sykehus etter seier i Afrikamesterskapet
Senegals landslagssjef Aliou Cissé ble sendt til sykehus etter å ha blitt syk etter lagets 3-1-seier over Kamerun i Afrikamesterskapet fredag. 47 år gamle Cissé ble innlagt på et lokalt sykehus etter kampen i Yamoussoukro i Elfenbenskysten sent fredag. Der ble han over natten. Det er ventet at Cisse blir skrevet ut lørdag som følge av at helsetilstanden hans er bedre. – Han har det bra, sier en talsperson for det senegalesiske laget. Cissé viste ingen åpenbare tegn på sykdom da han snakket med journalister under pressekonferansen etter fredagens kamp. Senegal, som er regjerende mester i Afrikamesterskapet, er klar for åttedelsfinale. Senegal møter Guinea i siste gruppespillskamp i Yamoussoukro tirsdag. (©NTB)
Tidspunkt: 20-01-2024 - Kl.18:58 - Kilde: NRK - Info


41. Brann-kapteinen forlenger med klubben
Brann-kaptein Sivert Heltne Nilsen har etter mye usikkerhet signert ny kontrakt med bergensklubben. Den siste tiden har det vært mange spekulasjoner rundt Brann-kaptein Heltne Nilsens framtid. Nå bekrefter klubben på sine nettsider at kapteinen har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2025-sesongen. – Jeg er glad og stolt for å få muligheten til å være en del av Brann enda lengre, sier Heltne Nilsen. Hans opprinnelige kontrakt gikk ut sommeren 2025, og mange begynte å lure på om 32-åringen kom til å forlenge oppholdet på Brann Stadion. – Jeg tror det vi har levert de siste sesongene bare er begynnelsen, og jeg gleder meg veldig til å være med på fortsettelsen i Brann. Jeg vil bidra til at vi klarer å etablere oss i toppen av norsk fotball i årene som kommer, sier Heltne Nilsen. (NTB)
Tidspunkt: 19-01-2024 - Kl.13:51 - Kilde: NRK - Info


42. Taaje klar for Strømsgodset – gjenforenes med Isnes
Jesper Taaje (26) forlater Sandefjord til fordel for Strømsgodset i Eliteserien i fotball. Han har underskrevet en fireårskontrakt. Godset opplyser om overgangen på sine nettsider torsdag. Godset-trener Jørgen Isnes hadde Taaje som elev i KFUM Oslo for noen år tilbake. I etterkant ble stopperen klar for Sandefjord, der han har spilt i to år. Nå får han igjen Isnes som sjef. – Det blir veldig gøy, og jeg har blitt litt mer voksen siden sist Jørgen trente meg. Det fungerte veldig bra da og det har jeg tro på at det skal gjøre nå også, sier Taaje. (NTB)
Tidspunkt: 18-01-2024 - Kl.17:33 - Kilde: NRK - Info


43. Han har skrevet boken om verdens viktigste selskap på verdens farligste sted
Nesten alle verdens avanserte databrikker blir laget av én produsent på det som er kalt «det farligste stedet i verden». Velkommen til Taiwan og TSMC!
Tidspunkt: 10-01-2024 - Kl.12:33 - Kilde: E24 - Info


44. Markus Solbakken solgt til Sparta Praha
Markus Solbakken har skrevet under for den tsjekkiske storklubben Sparta Praha. Det melder Viking på sin nettside. – Jeg kjenner på det og gjorde det spesielt da jeg landet i Stavanger og var innom leiligheten og stadion for siste gang. Dette har vært de to desidert beste årene i livet mitt som spiller, både på og utenfor banen. Viking er en veldig spesiell klubb, sier Solbakken. – Det er selvfølgelig veldig tungt å dra herfra, men samtidig er ikke karrieren så lang og du må gripe du mulighetene du får for å se hvor langt du kan nå, fortsetter midtbanespilleren. Solbakken gjorde i februar 2022 overgang fra Stabæk til Viking, hvor han har notert seg med tre mål og tremålgivende på 68 kamper. 23-åringen har vært jaktet av flere klubber de siste overgangsvinduene. Den siste tiden har Sparta Praha pekt seg ut som en klar favoritt til å sikre seg Solbakken. Solbakken spilte 27 seriekamper for Viking i 2023, som ble en slags gjennombruddssesong for ham. I slutten av august ble han tatt ut på det norske A-landslaget, som ledes av faren Ståle Solbakken. (NTB)
Tidspunkt: 09-01-2024 - Kl.19:06 - Kilde: NRK - Info


45. Dæhli returnerer til Molde
Mats Møller Dæhli har skrevet under på en fireårskontrakt med Molde. Det bekrefter klubben selv mandag kveld. – Jeg gleder meg til denne utfordringen. Det føles godt og riktig å være tilbake i Molde igjen nå, sier Møller Dæhli. 28-åringen spilte i Molde høsten 2013, men har siden spilt for Cardiff, Freiburg, St. Pauli, Genk og Nürnberg. Dæhli har spilt 36 landskamper for Norge. Hans hittil siste landskamp kom i fjor sommer mot Skottland. Mandag kveld kunne også Molde bekrefte signeringen av Halldor Stenevik fra Strømsgodset. 23-åringen har også signert en fireårskontrakt. – Halldor er en spiller vi har vært ute etter før, og nå passet det for alle parter. Han er løpssterk, fysisk sterk og et godt supplement fra det vi har her fra før. Jeg er veldig glad og fornøyd med at vi fikk signert han nå, sier hovedtrener Erling Moe.
Tidspunkt: 08-01-2024 - Kl.18:11 - Kilde: NRK - Info


46. Lillestrøm hentet «målfarlig» keeper
Stefan Hagerup (29) har skrevet under på en treårsavtale med eliteserieklubben Lillestrøm. Han har i flere år vært en nøkkelmann for Ull/Kisa. Lillestrøm bekrefter overgangen på sine nettsider. Hagerups kontrakt med Ull/Kisa gikk ut etter forrige sesong. Keeperen fikk over 200 kamper for Ullensaker-klubben, der han flere ganger viste frem sin sterke skuddfot. Han står med fem scoringer på direkte frispark gjennom sin karriere. – Det er ikke det jeg prioriterer mest, men det ligger litt i blodet nå – så jeg sier ikke nei hvis jeg får muligheten. Selv om det først og fremst bare en liten kul bonusgreie, sier Hagerup. (NTB)
Tidspunkt: 07-01-2024 - Kl.17:33 - Kilde: NRK - Info


47. Midtbanetalent fikk ny Tottenham-kontrakt
Pape Matar Sarr (21) har undertegnet en ny avtale med Premier League-klubben Tottenham. Den talentfulle midtbanespilleren knytter seg til klubben fram til 2030. 21 år gamle Sarr scoret nylig i Tottenhams 3-1-seier over Bournemouth. Senere samme kamp måtte han tårevåt forlate banen med skade. Skaden kan nemlig sette en stopper for deltakelse i Afrikamesterskapet for Senegal. Tottenham-manager Ange Postecoglou har i etterkant uttalt at han håper Sarr kan spille turneringen for hjemlandet. Tirsdag opplyser Tottenham at 21-åringen har skrevet under på en ny kontrakt. Den strekker seg til sommeren 2030. Sarr kom fra franske Metz i august 2021, men spilte en sesong til på lån i den franske klubben. (NTB)
Tidspunkt: 02-01-2024 - Kl.15:52 - Kilde: NRK - Info


48. Norsk hopper utskrevet fra sykehus
Sondre Ringen kan begynne å forberede seg på hjemreisen etter skrekkfallet i Sveits. Det var under onsdagens renn i kontinentalcupen i sveitsiske Engelberg at Ringen måtte hastet til sykehus med helikopter etter et dramatisk fall. 27-åringen fortalte til NRK at helsepersonellet i bakken fryktet for både nakke- og ryggskade, men han slapp unna med hjernerystelse og blodige sår. Fredag skriver Ringen på Facebook at han er skrevet ut fra sykehuset i Luzern. – På sykehuset har de overvåket en blødning i hjernen. Nå erdde sikre på at jeg kan fly hjem i morgen, og få overvåket situasjonen der, skriver Ringen.
Tidspunkt: 29-12-2023 - Kl.19:19 - Kilde: NRK - Info


49. Sahin og Bender returnerer til Dortmund som assistenttrenere
De tidligere Borussia Dortmund-spillerne Nuri Sahin og Sven Bender gjør comeback i Bundesliga-klubben som assistenttrenere. Det bekrefter Dortmund i en pressemelding og skriver at de begge har skrevet under på en kontrakt ut juni 2025. Assistenttrener Armin Reutershahn (63) forlater klubben etter eget ønske. Dortmund er inne i en berg-og-dal-bane sesong, hvor de har sett spennende ut i Champions League, men står uten seier på fire kamper i ligaen. Etter mye rykter om en exit for trener Edin Terzic, har han likevel klart å beholde jobben sin ut året. Det ser imidlertid ut som at Dortmund-sjefen mente at han trengte mer hjelp. – Det var mitt klare ønske å få Nuri og Sven som assistenter. Vi har forsøkt flere ganger tidligere å gjøre dette ønsket til virkelighet, sa Terzic. Sahin og Bender kjenner hverandre fra deres tid sammen i klubben. De ble begge tyske mestere med Dortmund i 2011. (NTB)
Tidspunkt: 29-12-2023 - Kl.18:03 - Kilde: NRK - Info


50. Isco forlenget med Betis
Isco har skrevet under på en ny kontrakt med La Liga-klubben Real Betis som strekker seg til 2027. Det skriver klubben i sine medieplattformer. Midtbanespilleren, som sluttet seg til Betis fra byrival Sevilla i sommer, har scoret to ganger på 17 La Liga-opptredener denne sesongen. Totalt står han med tre mål og fire målgivende på 23 kamper i alle turneringer. (NTB)
Tidspunkt: 28-12-2023 - Kl.19:04 - Kilde: NRK - Info


51. Rosenborg bekrefter ny assistenttrener
Jordi Gonzalez har skrevet under en treårskontrakt som assistenttrener for Rosenborg. Det opplyser RBK på egne nettsider. – Alle kjenner historien til Rosenborg og hva klubben har oppnådd. For meg blir det en veldig spennende utfordring og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven. I tillegg ser jeg frem til å gjøre det sammen en god venn og kollega i Alfred, sier Gonzalez til klubbens egne nettsider. Spanjolen kommer fra samme rolle i svenske Häcken. Tidligere har 44-åringen også vært assistenttrener under Per-Mathias Høgmo på herrelandslaget til Norge.
Tidspunkt: 28-12-2023 - Kl.15:32 - Kilde: NRK - Info


52. Grytebust tar nok en sesong i Aalesund
Keeperveteran Sten Grytebust (34) har skrevet under på en ny kontrakt med Aalesund ut neste sesong. Det bekrefter Aalesund på sin nettside. – Det er deilig å ha det på plass. Det var mitt førstevalg, jeg hadde veldig lyst til å bli i klubben. Aafk er veldig viktig for meg. Jeg blør for klubben, sier Grytebust i et intervju med sportssjef Bjørn Erik Melland.
Tidspunkt: 25-12-2023 - Kl.12:32 - Kilde: NRK - Info


53. Glimt-spiss skrev under på ny fireårskontrakt
Lille julaften kom seriemester Bodø/Glimt med en tidlig julegave til supporterne. Oscar Forsmo Kapskarmo har skrevet under på en ny kontakt med Bodø/Glimt som binder han til seriemesterne de neste fire årene. Det skriver klubben på sin nettside. – Det føles veldig godt, det er noe man har jobbet for helt siden jeg kom til klubben. Å få på plass en langtidskontrakt gjør at jeg får tid og ro til å fortsette utviklingen min i Glimt, sier 23-åringen. Kapskarmo gjorde i august overgang fra Junkeren til Glimt, hvor han noterte seg med 2 mål på 14 kamper for nordlendingene. – Innhoppet og scoringen min i hjemmekampen mot Lugano er så langt det største øyeblikket i min karriere. Det må nevnes at det å komme inn i bortekampen mot Besiktas var stort. Glimt sesongstarter borte mot nyopprykkede Fredrikstad 1. april. I mellomtiden skal også gultrøyene opp mot nederlandske Ajax i Conferenceligaen. (NTB)
Tidspunkt: 23-12-2023 - Kl.18:52 - Kilde: NRK - Info


54. Smarason forlot Kolstad i sommer – nå bytter han klubb igjen
Janus Smarason sluttet seg til Magdeburg i sommer, men er allerede klar for et nytt klubbytte. Etter sesongen går han til Pick Szeged. I sommer ble det kjent at hardtsatsende Kolstad slet økonomisk, og at flere spillere og ansatte var nødt til å godta et lønnskutt. Situasjonen førte også til at den islandske stjernespilleren fikk forlate klubben umiddelbart. Smarason valgte tyske Magdeburg, hvor det nå er klart at han er ferdig allerede etter sesongen. Islendingen har skrevet under på en toårskontrakt med ungarske Pick Szeged. – Det er en stor glede for meg at vi har kommet til enighet, jeg signerer for en klubb med stolte tradisjoner, sier Smarason til klubbens nettside og fortsetter: – Jeg gleder meg til å starte. Jeg gleder meg til neste sommer når jeg kan ta på meg den blå trøya. (NTB)
Tidspunkt: 23-12-2023 - Kl.17:35 - Kilde: NRK - Info


55. Olivia Nygaard klar for den danske håndballklubben Ikast
Den norske håndballmålvakten Olivia Lykke Nygaard (22) har skrevet under på en fireårskontrakt med den danske storklubben Herning-Ikast fra neste sesong. Det bekrefter klubben i sine mediekanaler. Nygaard forlater Storhamar til sommeren. 22-åringen var nylig en del av den norske troppen i VM. – Jeg gleder meg ekstremt mye til å komme til Danmark og spille for Ikast neste sesong. Jeg mener at dette er det rette steget for meg, og jeg har valgt denne klubben fordi jeg tror jeg kan fortsette å utvikle meg her, sier Nygaard. I den danske klubben blir Nygaard lagvenninne med landslagskollegene Ingvild Bakkerud og Stine Skogrand. – Jeg er ekstremt fornøyd med at vi har landet en avtale med Olivia fra sommeren av. Jeg har forventninger til at hun skal utgjøre en forskjell for oss, sier Ikast-direktør Daniel Granhøj. Ikast har kun Esbjerg foran seg på tabellen i Danmark etter tolv spilte kamper. (©NTB)
Tidspunkt: 22-12-2023 - Kl.15:50 - Kilde: NRK - Info


56. Bekreftet: Tidligere landslagsspiller er klar for KFUM
Den tidligere landslagsprofilen Haitam Aleesami har skrevet under på en kontrakt med nyopprykkede KFUM Oslo. Han har vært klubbløs siden i sommer. – Jeg har flyttet tilbake til Oslo med familien og jeg hadde ambisjoner om å spille for en Oslo-klubb i Eliteserien igjen, og da var det til slutt bare KFUM som var aktuell, sier Aleesami med et smil om munnen etter overgangen. Aleesami fikk sitt gjennombrudd i Fredrikstad etter overgangen fra Skeid i 2012. Siden har han spilt for klubber som IFK Göteborg, Palermo og Rostov. Mellom 2015 og 2020 fikk han 31 kamper på det norske A-landslaget. 32-åringen har vært klubbløs siden i sommer, men han har holdt formen ved like med hjelp fra nettopp KFUM. (NTB)
Tidspunkt: 22-12-2023 - Kl.13:49 - Kilde: NRK - Info


57. Spansk stjerne forlenger med Barcelona
Den spanske fotballprofilen Mapi León har skrevet under en ny kontrakt med regjerende Champions League-vinner Barcelona. Det opplyser katalanerne i egne mediekanaler. Leóns nye avtale strekker seg til 2026. 28-åringen var ikke en del av det spanske laget som tok VM-gull i sommer. Allerede i september 2022 gjorde forsvarsspilleren i likhet med 14 andre spillere det klart at hun ikke ville representere landet med mindre det ble gjennomført endringer. Barcelona-profilen har heller ikke vært med på noen av landslagssamlingene denne høsten. León ble tidligere i høst nummer 16 i Gullballen-kåringen. (NTB)
Tidspunkt: 22-12-2023 - Kl.12:18 - Kilde: NRK - Info


58. Nordmann klar for MLS-klubb
Den norske fotballspilleren Tomas Totland har skrevet under for MLS-klubben St. Louis City. 24-åringen forlater dermed svenske Häcken. Både Häcken og St. Louis City opplyser om overgangen i sine mediekanaler. Totland har signert en treårskontrakt. – Det er alltid vanskelig å forlate en klubb man har blitt glad i, men det er en del av det å være fotballspiller. Jeg er glad for å ha vært en del av Häckens suksess, men jeg tror de kommer til å gjøre det enda bedre neste år, sier Totland til Häckens hjemmesider. Eurosport omtalte overgangen først. – Jeg er takknemlig for tiden jeg har hatt her i Häcken, fortsetter høyrebacken. Totland fikk 78 kamper fordelt på tre sesonger i den svenske klubben. Under ledelse av Per-Mathias Høgmo fikk 24-åringen med seg både serie- og cupgull. (NTB)
Tidspunkt: 21-12-2023 - Kl.17:37 - Kilde: NRK - Info


59. Tom Lockyer utskrevet fra sykehuset
Luton-kaptein Tom Lockyer ble onsdag utskrevet fra sykehuset etter at han kollapset i lørdagens Premier League-kamp mot Bournemouth. Det skriver Luton på sin nettside. Lockyer har fått operert inn en hjertestarter. Lockyer kollapset også under play-off-finalen mot Coventry City tidligere i år, men testene som ble tatt denne uken viser at problemet Lockyer opplevde på lørdag var annerledes enn hjerteproblemene han pådro seg i mai. Lockyer vil nå støtte laget fra sidelinjen den kommende perioden, men det er ikke opplyst når han eventuelt vil kunne returnere til fotballbanen.
Tidspunkt: 21-12-2023 - Kl.14:05 - Kilde: NRK - Info


60. Pogbas antidopinghøring utsatt på ubestemt tid
Det erfarer både nyhetsbyrået AFP og den italienske storavisen Gazzetta dello Sport. Ifølge medienes kilder godtok Italias antidopingdomstol en søknad fra midtbanespillerens advokater. Verken antidopingdomstolen eller Pogbas representanter ønsker å kommentere saken. Franskmannen vil nå bli straffet av antidopingdomstolen i Italia. Utelukkelsen i dopingsaker er på inntil to år, men den kan bli doblet dersom det bevises at det forbudte stoffet er inntatt med forsett. Hans representanter sa forrige måned at testosteronet kom fra et kosttilskudd utskrevet av en lege i USA. Etter at resultatet av A-prøven ble kjent, ba Pogba om en ny analyse av dopingprøven. Også B-prøven kom ut med samme resultat. Den aktuelle prøven skal ha blitt avgitt etter serieåpningen mot Udinese 20. august. Den kampen vant Juventus 3-0, men Pogba ble sittende på benken gjennom samfulle 90 minutter. (©NTB)
Tidspunkt: 20-12-2023 - Kl.22:10 - Kilde: NRK - Info


61. Vålerenga henter islandsk landslagsspiller
Sædis Rún Heidarsdottir (19) har skrevet under en treårskontrakt med Vålerenga. Hun debuterte i høst på det islandske A-landslaget. Venstrebacken slutter seg til årets seriemestere fra 1. januar. Hun hentes fra Stjarnan i hjemlandet. – Jeg er veldig glad for å ha signert. Jeg har hørt mye godt om klubben og liker virkelig filosofien om hvordan laget ønsker å spille, sier Heidarsdottir i en uttalelse. Vålerengas sportssjef Steinar Pedersen er fornøyd med å ha hentet det han omtaler som en spennende spiller. – Sædís en spiller vi har fulgt over en lengre periode, og vi er utrolige glade for at hun har valgt å signere for Vålerenga. Hun er en ambisiøs, ung spiller med god teknikk og en fantastisk venstrefot. (NTB)
Tidspunkt: 20-12-2023 - Kl.13:05 - Kilde: NRK - Info


62. Skrev «SOS»: Skutt og drept
De tre israelske gislene som ved en feiltakelse ble drept av israelske soldater, skal ha holdt fram hvite flagg der de tryglet for livet, ifølge IDF. Ordene skal ha blitt skrevet med matrester.
Tidspunkt: 18-12-2023 - Kl.16:40 - Kilde: Dagbladet - Info


63. Fransk seier på fellestarten - pallen glapp for Tandrevold
Justine Braisaz-Bouchet vant sesongens første fellesstart i Lenzerheide. Ingrid Landmark Tandrevold kjempet for en plass på pallen, men klarte ikke å henge med søstrene Öberg på sisterunden. Tandrevold ble til slutt nummer fem. – Det er et av de tyngste rennene jeg har gått. Jeg er egentlig veldig fornøyd, og fikk ut det jeg var god for med denne femteplassen, sier hun til NRK. Løypa i den sveitsiske fjellheimen ble beskrevet som en av verdencupens hardeste av utøverne, men de norske håpene kjempet lenge om de aller beste plasseringene. Juni Arnekleiv åpnet med to fulle hus, men etter en strafferunde på tredje skyting, jaktet både hun Tandrevold den franske lederen, 30 sekunder bak. Braisaz-Bouchet skjøt 20 av 20 treff og var ustoppelig i kampen om seieren - akkurat som under lørdagens jaktstart. En drømmehelg for franskmannen.
Tidspunkt: 17-12-2023 - Kl.13:36 - Kilde: NRK - Info


64. Inngår «stor avtale» med Grieg Seafood
Rederiet Sølvtrans skal levere brønnbåttjenester til lakseoppdretteren Grieg Seafood. Avtalen blir beskrevet som «stor og viktig», men rederiet ønsker ikke å gi noen detaljer om størrelsen.
Tidspunkt: 16-12-2023 - Kl.13:22 - Kilde: E24 - Info


65. Oftebro på bedringens vei etter fall – skrevet ut av sykehus
Jens Lurås Oftebro er skrevet ut av sykehuset og er på bedringens vei etter at han falt i hoppbakken i kombinertrennet i Ramsau torsdag ettermiddag. 23-åringen smalt blant annet bakhodet hardt i bakken. Sportssjef Ivar Stuan sier til NRK at Oftebro allerede er i bedre form og husker det meste fredag kveld. Nå venter de bare på svar på noen prøver på sykehuset i Schladming. – Han fikk slått hodet i bakken. Han har det bra nå. Han mistet ikke bevisstheten, men har blitt vurdert på sykehuset. Han er vurdert til å ha en mild hjernerystelse. Det er tatt blodprøver for hodeskade og graden av det, men han trenger ikke å bli observert på sykehuset, sier landslagslege Anders Heen. Stuan og Heen bekrefter også at Oftebro ikke går lørdagens verdenscuprenn i Ramsau som følge av fallet. – Han sier han har det greit. Det er mild hodepine og han er øm i nakken. Så lenge han har litt symptomer, så er han ikke klar for konkurranse. Det var en grei avgjørelse å ta, sier Heen. Landslagslegen sier likevel at hjernerystelsen er såpass mild at han forventer at Oftebro kommer seg raskt.
Tidspunkt: 15-12-2023 - Kl.21:57 - Kilde: NRK - Info


66. Her er Rosenborgs nye trener
Rosenborg har skrevet treårskontrakt med den nye hovedtreneren, Alfred Johansson.
Tidspunkt: 14-12-2023 - Kl.19:41 - Kilde: NRK - Info


67. Collina fordømmer dommerangrep: – Vil drepe fotballen
Angrepet på en tyrkisk toppdommer denne uken var et eksempel på «kreften» som truer fotballen, sa dommersjef i Fifa Pierluigi Collina. Dommer Halil Umut Meler ble overfalt etter en ligakamp av Ankaragucu-president Faruk Koca i Tyrkia mandag. Klubbpresidenten stormet banen og slo dommeren ned etter oppgjøret mot Rizespor. – Det er et ansvar for alle som elsker «dette vakre spillet» å ta grep og gjøre noe. Før det er for sent, før denne kreften vil drepe fotballen, sa Collina. Koca og to andre involverte ble tirsdag pågrepet for å ha skadd en offentlig tjenestemann. – Bildet av Halil Umut som ligger på bakken, med hendene som beskytter hodet mens han ble sparket av overfallsmennene, samt bildet av blåmerket under øyet hans, er grusomt, sa Collina. – Men enda verre er det å vite at det er tusenvis av dommere rundt om i verden som blir verbalt og fysisk overfalt på lavere nivåer, uten at det blir skrevet om i media, fortsatte han. (NTB)
Tidspunkt: 14-12-2023 - Kl.09:50 - Kilde: NRK - Info


68. Tyrkisk ligafotball gjenopptas 19. desember
Det tyrkiske fotballforbundet har bestemt at de tyrkiske fotballigaene skal fortsette seriespillet fra 19. desember. – Vi hadde bestemt oss for å utsette kampene i alle ligaer på ubestemt tid. Med avgjørelsen vi tok i dag, vil alle ligaer gjenopptas tirsdag 19. desember, sa den tyrkiske fotballpresidenten Mehmet Buyukeksi, ifølge AFP. Tirsdag bestemte forbundet å stanse kamper i alle landets ligaer på ubestemt tid etter at Ankaragucu-president Faruk Koca stormet banen og slo ned dommer Halil Umut Meler etter oppgjøret mot Rizespor. Dommeren gikk i bakken og hadde i etterkant en stor kul under øyet. Han fikk også spark i ansiktet fra andre involverte da han lå nede etter slaget. Tidligere onsdag ble dommeren imidlertid skrevet ut av Ankaras Acibadem-sykehus etter å ha blitt behandlet for et brudd i ansiktet. Koca og to andre involverte ble tirsdag pågrepet for å ha «skadd en offentlig tjenestemann». (NTB)
Tidspunkt: 13-12-2023 - Kl.13:07 - Kilde: NRK - Info


69. Tyrkisk dommer skrevet ut fra sykehuset etter skandaleangrepet
Dommer Halil Umut Meler, som ble overfalt etter en ligakamp i Tyrkia mandag, kunne onsdag forlate sykehuset. Dommeren ble behandlet for et brudd i ansiktet etter at Ankaragucu-president Faruk Koca stormet banen og slo ham ned etter oppgjøret mot Rizespor. Dommeren gikk i bakken og hadde i etterkant en stor kul under øyet. Han fikk også spark i ansiktet fra andre involverte da han lå nede etter slaget. Meler gikk ut av Ankaras Acibadem-sykehus og hilste på alle mediene som hadde møtt opp, før han satte seg inn i en bil. Sykehusets overlege Mehmet Yorubulut fortalte journalistene at dommeren var ved godt mot. – Han har ingen andre problemer enn hevelsen i øyet, sa Yorubulut og la til at bruddet ville leges innen kort tid.
Tidspunkt: 13-12-2023 - Kl.11:37 - Kilde: NRK - Info


70. Udogie forlenget med Tottenham til 2030
Destiny Udogie har skrevet under en ny kontrakt som binder ham til Tottenham fram mot sommeren 2030. Det skriver klubben på X/Twitter. Udogie gjorde sommeren 2022 overgang fra Udinese til Tottenham, men ble lånt direkte tilbake til Serie A-klubben. Denne sesongen er dermed hans første i Premier League, hvor han har notert seg for ett mål og to målgivende på 14 kamper. Tottenham hadde en fantastisk start på sesongen, men en rekke svake resultater de siste månedene har sendt dem ned til 5.-plassen på tabellen. Det skiller sju poeng opp til serieleder Liverpool. (NTB)
Tidspunkt: 12-12-2023 - Kl.14:54 - Kilde: NRK - Info


71. Kristoffersen åpner opp etter illsint NRK-intervju – frykter dødsulykker
Det har gått snaue tre uker siden flere miljøaktivister tok seg inn i målområdet under slalåmrennet i Gurgl. En illsint Henrik Kristoffersen svarte dem med både gloser og snøballkasting før han sa følgende direkte på NRK: – Jævla idioter, de ødelegger rennet. Sånne skal vi ikke ha noe av. De skal vekk. Dette bør få konsekvenser. Torsdag kveld møtte han pressen for første gang etter hendelsen i Østerrike. – Jeg har ikke så veldig mye mer å si om enn det jeg sa der. Det er skrevet mange kommentarer. Jeg har ikke noe mer å si om det. Da trenger ingen andre å spørre om det heller, sier Kristoffersen til pressen. Han innrømmer imidlertid at han har sett bildene fra målområdet i Gurgl i etterkant. – Det er vanskelig å ikke gjøre det, sier han. Når TV 2 spør om hva han tenker om miljøsaken, svarer han: – Jeg sa vel i Gurgl at jeg ikke har problemer med at folk engasjerer seg i klima, men da må de gjøre det i riktige kanaler. Jeg har egentlig ikke mer å si om det. Jeg har en 4,5 måneder gammel sønn å konsentrere meg om, og å stå på ski. Jeg kommer å konsentrere meg om det fremover i hvert fall. Da kan andre få ta over. – Jeg føler at i min karriere har sagt mitt om det jeg trenger å si noe om. Bare for å bli ferdig med den saken: Det handler mye om sikkerhet. Hvis du strekker strikken for langt og det plutselig står en i løypa når det kommer en storslalåmkjører i 90 kilometer i timen ... Eller super-G i 120 eller utfor i 130 pluss. Da snakker vi dødsulykker. Når folk bare drar det lenger og lenger, må man sette ned foten før det kommer til det.
Tidspunkt: 07-12-2023 - Kl.19:29 - Kilde: NRK - Info


72. Ny spillersignering i Haugesund – islending klar
Islendingen Hlynur Freyr Karlsson går fra Valur til Haugesund foran den kommende fotballsesongen. Eliteserieklubben opplyser selv om signeringen i egne kanaler torsdag. 19 år gamle Freyr Karlsson har skrevet under på en fireårskontrakt med FKH. FKHs nyeste signering er en allsidig spiller som kan bekle flere posisjoner. – Jeg elsker å forsvare. Det er kanskje ikke så vanlig lenger blant fotballspillere, men jeg elsker den biten av spillet. Jeg er også en god pasningsspiller, men den fremste egenskapen min er nok at jeg er en forsvarsspiller i blodet og min beste posisjon vil jeg si er som midtstopper, sier han. (NTB)
Tidspunkt: 07-12-2023 - Kl.11:55 - Kilde: NRK - Info


73. Volleyballtrener Tore Aleksandersen er død
Tidligere landslagstrener i volleyball, Tore Aleksandersen, er død etter lengre tids sykdom. Aleksandersen ble 55 år gammel og døde natt til 6. desember. Det bekrefter Norges Volleyballforbund på sin nettside, hvor de skriver at «en eventyrlig reise har tatt slutt». Aleksandersen er Norges mestvinnende trener i innevolleyball. For få dager siden ble 55-åringen utnevnt som æresmedlem i Norges Volleyballforbund etter årelang innsats for sporten. Volleyballpresident Eirik Sørdahl omtalte Aleksandersen som en «ener i norsk volleyball». Æresmedlemmet har trent kvinnelandslaget i Norge og Finland og har i tillegg vært klubbtrener i USA, Polen, Tyrkia og Tyskland, og tatt flere titler. I sistnevnte land ledet han toppklubben Allianz MTV Stuttgart til finale i europacupen i fjor vår. I sommer takket han for seg for å fokusere på helsa og sykdomsbehandling. Klubben skriver på sin nettside at de er i dyp sorg over tapet av treneren. «Han ga hver og en av oss en utrolig mengde energi, inspirasjon og glede til tross for hans sykdom», sier sportsdirektør Kim Oszvald-Renkema. Trenersuksessen til romsdalingen startet på 1990-tallet, da han ledet damelaget til hjemklubben Aukra Volleyballklubb til topps i eliteserien. I tillegg til sin meritterte historie som trener, har han skrevet flere lærebøker om trenergjerningen. På X har flere vist takknemlighet for Aleksandersen og delt sine kondolanser. Deriblant det Finske Volleyballforbundet.
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.15:43 - Kilde: NRK - Info


74. Vant etter elleville scener
Arsenal sikret tre svært viktige poeng i toppen av Premier League, men Arsenals burvokter får passet påskrevet av ekspertene.
Tidspunkt: 05-12-2023 - Kl.23:50 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


75. André Hansen klar for Odd
Keeper André Hansen (33) returnerer til Odd etter ni år i Rosenborg. Avtalen ble bekreftet på en pressekonferanse tirsdag. – Det er en litt dårlig bevart hemmelighet at vi står her i dag. Vi er hvert fall veldig glade for å presentere André, sa Odds sportssjef Morten Rønningen. Hansen har skrevet under på en toårskontrakt som starter 1. januar. Keeperen er dermed tilbake i klubben han spilte for mellom 2011 og 2014. – Det begynner å bli noen år siden, men det er veldig godt å være tilbake. Jeg bytter ut naturgress med kunstgress, men det skal jeg klare, sa Hansen før han signerte kontrakten. Sisteskansen står med 122 kamper for Skien-klubben. I januar 2015 signerte han for Rosenborg, der han stoppet på 310 kamper. – Vi spiller en moderne fotball der keeperen er veldig mye involvert. Jeg vet at André ser fram til det. Vi får en veldig solid ledetype som har hatt en fantastisk karriere og som er sulten på mer, sa Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen. Det ble i sommer kjent at Hansen ikke kom til å forlenge sin kontrakt med Rosenborg etter sesongen. Han begrunnet det med sportslige og familiære årsaker. (NTB)
Tidspunkt: 05-12-2023 - Kl.09:09 - Kilde: NRK - Info


76. OL-arrangørene frykter regnet – kan true øvelsene i Seinen
Kraftig og langvarig regn i Paris under neste års OL og Paralympics kan gjøre det vanskelig å gjennomføre svømmeøvelsene i Seinen, ifølge byens myndigheter. Mye er sagt og skrevet om vannet i elven som renner gjennom den franske hovedstaden. Det har vært investert store summer og innsats for å bedre vannkvaliteten, som myndighetene nå mener er så god at det kan bades to av tre dager om sommeren. Men én ting kan by på problemer når Paris er vertskap for OL i juli og august 2024: langvarig regn. – Dersom det regner uavbrutt i to uker, kan det bli problemer, sier Pauline Lavaud, som er rådgiver for Paris´ ordfører i spørsmål om miljøomstilling og energi, ifølge BBC. Seinen skal være arena for maratonsvømming og triatlon. I august måtte to svømmekonkurranser avlyses på grunn av for dårlig vannkvalitet. Lavaud er likevel optimistisk. – OL har løftet oss ti år fram i tid i vårt prosjekt for å gjøre det mulig å bade i Seinen, sier hun. Etter planen skal svømmekonkurransene i OL bane veien for tre regulære badeplasser for publikum som skal åpnes i 2025. (NTB)
Tidspunkt: 01-12-2023 - Kl.07:55 - Kilde: NRK - Info


77. Omstridt dansk dressurrytter får ikke delta i OL
Andreas Helgstrand får ikke være en del av det danske landslaget i dressurridning i 2024. Fungerende generalsekretær i det danske rytterforbundet, Jakob Ravnsbo, sier til Nordjyske at det dermed ikke blir noe OL for Helgstrand. – Det er helt utelukket, sier Ravnsbo. Helgstrand har vært i hardt vær etter en dokumentar på dansk TV 2, som med skjult kamera viste det som eksperter har beskrevet som mishandling og vold mot Helgstrands hester. Den danske 46-åringen har blant annet en OL-bronse i lagkonkurransen i dressurridning fra 2008. Bronse ble det også i samme øvelse i årets EM. – Jeg har alltid vært stolt over å representere Danmark på landslaget, og jeg hadde sett frem til å kanskje ri for Danmark i OL, sier Helgstrand til Nordjyske, og legger til at han derfor er lei seg for forbundets beslutning, men at han tar den til etterretning.
Tidspunkt: 30-11-2023 - Kl.05:14 - Kilde: NRK - Info


78. England måper
Følg storoppgjøret i Premier League her. Erling Braut Haaland (23) har nok en gang skrevet historie.
Tidspunkt: 25-11-2023 - Kl.12:24 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


79. Nyland tilbake på Sevilla-trening – kampklar i helgen
Ørjan Nyland var torsdag tilbake på Sevilla-trening etter sine skadeproblemer. Han ventes kampklar til søndagens bortekamp mot Real Sociedad. Det melder Marca og andre spanske medier. Nyland mistet bortekampen mot Arsenal i mesterligaen og byderbyet mot Betis rett før landslagspausen og kunne heller ikke spille Norges kamper mot Færøyene og Skottland. Sevillas nye trener Diego Alonso kan også regne med Lucas Ocampos i helgens seriekamp. Argentineren mistet VM-kvalifiseringskampene mot Uruguay og Brasil på grunn av muskelproblemer, men han er også friskmeldt. Sergio Ramos er også kampklar igjen etter skade. Derimot har Erik Lamela og Suso skrevet seg på klubbens skadeliste, mens Nemanja Gudelj er utestengt. (NTB)
Tidspunkt: 23-11-2023 - Kl.15:34 - Kilde: NRK - Info


80. Premier League-legende hentes inn som nødløsning hos regjerende mester i britisk ishockey
Den tidligere Chelsea- og Arsenal-målvakten Petr Cech skal vokte buret til ishockeylaget Belfast Giants. Laget er regjerende mester i den britiske ligaen. Tsjekkeren hentes inn som en nødløsning på keeperplass, skriver klubben i sine mediekanaler. Cech spiller til daglig i Oxford City Stars. – Vi setter pris på hjelpen fra Petr. Han er en stor idrettsutøver som vet hva som kreves for å prestere på et høyt nivå, så hans rolle i denne perioden vil være uvurderlig, sier hovedtrener Adam Keefe i Belfast Giants. Cech har skrevet under på en lånekontrakt, men klubben oppgir ikke hvor lenge tsjekkeren skal være en del av laget. 41-åringen regnes som én av Premier League-historiens beste målvakter, og i løpet av karrieren i England vant han fire Premier League-titler. I tillegg vant han FA-cupen fem ganger og Champions League én gang. Cech spilte 124 kamper for det tsjekkiske landslaget, og han var med i både VM (2006) og EM (2008 og 2012). (©NTB)
Tidspunkt: 16-11-2023 - Kl.07:29 - Kilde: NRK - Info


81. Marcelino ny Sørloth-sjef i Villarreal
Marcelino (58) blir Alexander Sørloths nye trener i den spanske fotballklubben Villarreal. Marcelino erstatter Jose Rojo Martin, som fikk sparken tidligere i november. Marcelino har tidligere vært trener i Villarreal fra 2013 til 2016 før han deretter har vært i en rekke klubber. 58-åringen har skrevet under på en kontrakt til sommeren 2026, opplyser Villarreal på sine nettsider. Sist var spanjolen i franske Marseille, der han var ferdig i slutten av september etter bare sju kamper. Han ble ansatt før sesongstart. Villarreal er nummer 14 i La Liga etter 13 kamper. Sørloth og co. tapte søndag 1-3 for Atlético Madrid på bortebane. Sørloth ble skadd i oppgjøret og måtte melde forfall til landskampene denne uken. (NTB)
Tidspunkt: 13-11-2023 - Kl.17:20 - Kilde: NRK - Info


82. Simeone forlenget med Atlético Madrid
Suksesstreneren Diego Simeone (53) har skrevet under på en kontrakt som binder ham til den spanske fotballklubben Atlético Madrid fram til sommeren 2027. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider torsdag kveld. Argentineren tok over ansvaret i Atlético i desember 2011, og klubben har hatt lite grunn til å se etter andre trenere siden. 53-åringen har sikret hovedstadsklubben to ligatitler (2013/14 og 2020/21), én Copa del Rey-triumf (2012/13), to europaligatriumfer (2011/12 og 2017/18), to europeiske supercuper (2012 og 2018) og én spansk supercup (2014) i løpet av sine år i klubben. Ifølge klubben selv har Simeone ledet laget i 642 kamper per dags dato, noe som gjør ham til klubbens lengstsittende trener i historien. (©NTB)
Tidspunkt: 09-11-2023 - Kl.18:58 - Kilde: NRK - Info


83. Hadde avskrevet Cavendish: – Motbeviser oss hele tiden
Michael Mørkøv innrømmer at han aldri hadde sett for seg at Mark Cavendish (38) skulle sitte i posisjon til å jakte sin 35. etappeseier i Tour de France. Etter fem år hos storlaget Soudal Quick-Step, skal Mørkøv neste år være en viktig bidragsyter for Cavendish i Astana. Med full klaff i Tour de France kan briten kapre den høythengende etapperekorden alene. I 2021 var de to veteranene lagkamerater i Quick-Step, og under Tour de France det året tråkket Cavendish inn til hele fire etappeseirer. Mørkøv forteller til nyhetsbyrået Ritzau at han stadig lar seg overraske over briten. – Jeg har avskrevet Mark mange ganger, og det tror jeg ikke at jeg har vært alene om. Likevel klarer han å motbevise oss hele tiden, sier dansken. Cavendish har i dag 34 etappetriumfer, og spurtkanonen deler rekorden med belgiske Eddy Merckx. – Både han og jeg er et godt stykke oppe i årene, og det er mange år siden Cavendish vant sin første etappeseier. Jeg føler likevel at vi med det rette tekniske og taktiske nivået skal være i stand til å kjempe i toppen, fortsetter Mørkøv. I sommer kunngjorde Cavendish at 2023 skulle bli den siste sesongen hans på sykkelsetet, men i oktober gjorde han helomvending. Briten brøt årets Tour de France etter en velt underveis i rittet. (©NTB)
Tidspunkt: 09-11-2023 - Kl.08:10 - Kilde: NRK - Info


84. Real Madrid forlenget med fransk midtbanejuvel
Den anvendelige midtbaneeleganten Eduardo Camavinga (20) har skrevet under en ny langtidskontrakt med Real Madrid. Den nye avtalen strekker seg til 2029. Den spanske fotballstorheten opplyser om forlengelsen i sine mediekanaler tirsdag. Camavinga ble hentet til klubben av Carlo Ancelotti sommeren 2021. – Reisen fortsetter, skriver Real Madrid. 20-åringen har rukket å bokføre 114 kamper for klubben, og den franske mitdbanespilleren har i enkelte kamper også blitt benyttet som venstreback. I løpet av de snart to og et halvt årene i den spanske hovedstaden har 20-åringen vunnet La Liga, mesterligaen, klubb-VM, den europeiske supercupen og den spanske cupen. Camavinga har vært nominert til Gullballen-prisen som årets unge spiller to ganger. Real Madrid er på 2.-plass i serien etter tolv spilte runder, to poeng bak overraskelseslaget Girona på toppen av tabellen. (NTB)
Tidspunkt: 07-11-2023 - Kl.14:14 - Kilde: NRK - Info


85. Ekstremt sjeldent
Brevene, skrevet av koner, søsken og foreldre, ble sendt til mannskapet på et fransk krigsskip under sjuårskrigen - men kom aldri fram. Etter 265 år er de åpnet for første gang.
Tidspunkt: 07-11-2023 - Kl.11:19 - Kilde: Dagbladet - Info


86. Odd gir 15-åring kontrakt
15-åringen Elion Krosa har underskrevet proffkontrakt med Odd. Krosa startet som fotballspiller for skiensklubben Storm. – Det er en historisk dag for oss i Odd. Vi signerer proffkontrakt med en 15-åring med tanke på framtida, sa Odd-trener Pål Arne Johansen under en pressekonferanse torsdag. Krosa skal hospitere med A-laget i perioder framover. Tidligere i år spilte han to kamper for Odds 2. lag i 3. divisjon. (NTB)
Tidspunkt: 02-11-2023 - Kl.09:52 - Kilde: NRK - Info


87. Myrhol starter trenerkarrieren i Runar: – En stor drøm
Den tidligere landslagsspilleren Bjarte Myrhol har fått sin første trenerjobb i Runar håndball. 41-åringen tar over som hovedtrener neste sesong. Det bekrefter han overfor TV 2 og forteller at han har skrevet under på en treårsavtale med klubben. – Siden tre måneder etter at jeg la opp har det vært en stor drøm å bli håndballtrener, forteller Myrhol. Den tidligere landslagskapteinen la først opp etter OL i Tokyo, før han gjorde et lite comeback for Kiel i Final 4 i juni 2021. – Flere av de tilbudene som har kommet underveis på trenerjobber har jeg avslått med en gang, fordi det har ikke passet med familiens verdier. Jeg hadde jo avskrevet Runar, fordi jeg visste at de hadde et satt trenerteam, forteller Myrhol. (NTB)
Tidspunkt: 30-10-2023 - Kl.08:56 - Kilde: NRK - Info


88. Hodepine
I møter med vestlige diplomater skal israelske myndigheter ha beskrevet situasjonen nord i landet som «nesten mer komplisert» enn situasjonen rundt Gazastripen, får Dagbladet opplyst.
Tidspunkt: 27-10-2023 - Kl.20:07 - Kilde: Dagbladet - Info


89. Trekker seg etter fire timer
Få timer etter at han fikk flertall for å bli speakerkandidat i Representantenes hus, har Tom Emmer trukket seg. Det skjer etter det som blir beskrevet som en allerede lang og vanskelig prosess.
Tidspunkt: 24-10-2023 - Kl.22:47 - Kilde: Dagbladet - Info


90. Brighton-stjerne skrev ny kontrakt
Angrepsspiller Kaoru Mitoma (26) har skrevet en ny kontrakt som binder ham til Brighton til sommeren 2027. – Det er fantastiske nyheter. Kaoru er en toppspiller, sier Brighton-manager Roberto De Zerbi til klubbens eget nettsted. Mitoma kom til Premier League-klubben Brighton i 2021. Deretter dro han til Royal Union Saint-Gilloise på lån i Belgia. Siden debuten i 2022 har Mitoma notert seg for 13 mål og 12 målgivende pasninger på 52 kamper. Japaneren er usikker til helgens bortemøte med Manchester City som følge av sykdom. (NTB)
Tidspunkt: 20-10-2023 - Kl.09:40 - Kilde: NRK - Info


91. USA: - Biden ble advart
«Den største etterretningsblunderen i Israels historie», blir Hamas´ angrep beskrevet som. Nå hevder amerikansk etterretning at USA ble advart om angrepet - av Israel.
Tidspunkt: 13-10-2023 - Kl.23:27 - Kilde: Dagbladet - Info


92. Nytt gull for Biles
Simone Biles tok sitt fjerde gull i årets VM, da hun vant den siste øvelsen, som var frittstående. Det var Biles sin 30. VM-medalje. Tidligere søndag tok hun også gullet i bom. På Twitter har turneren besvart en som har skrevet at for fem måneder siden trodde ingen skulle konkurrere igjen. – Sant. Det trodde ikke jeg heller, har Biles, som har hatt pause siden OL i Tokyo, svart.
Tidspunkt: 08-10-2023 - Kl.15:55 - Kilde: NRK - Info


93. Jørgensen forlenget med Odd: – En nøkkelspiller
Filip Jørgensen (21) har skrevet under på en ny kontrakt med Odd. Han knytter seg til eliteserieklubben fram til 2027. Det bekrefter klubben på sine nettsider. – Vi er utrolig stolte over at en av våre lokale gutter, Filip, har valgt å forlenge kontrakten sin med oss. Han har vist en fantastisk innsats og har vært en nøkkelspiller for oss. Vi ser fram til å se hva fremtiden bringer og er overbevist om at Filip vil fortsette å ta nye steg i Odd, sier sportssjef Morten Rønningen. Jørgensens tidligere kontrakt strakte seg fram til 2024. (©NTB)
Tidspunkt: 28-09-2023 - Kl.13:21 - Kilde: NRK - Info


94. Golfstjernes milliardsøksmål avvist: – Oppfyller ikke kravene
Patrick Reeds søksmål mot medier og reportere har blitt avvist. Den amerikanske golfprofilen krevde åtte milliarder kroner for ærekrenkelser. Reed sendte inn to søksmål mot i alt 18 parter for det han mente var uberettiget kritikk etter at han gjorde overgang til LIV-touren. I etterkant har han snakket om at sakene som ble skrevet om ham har kostet ham flere sponsoravtaler. I tillegg blir han ofte møtt med negativitet, noe som har bidratt til det han har omtalt som et «fiendtlig arbeidsmiljø». I alt krevde Reed 750 millioner dollar, om lag åtte milliarder kroner, for ærekrenkelser. Onsdag bestemte en dommer i Florida at søksmålene avvises. – Reed er nok frustrert over noe av det som blir skrevet om ham, og noe er i overkant. Likevel er ikke sakene sterke nok til å dømme noen for ærekrenkelser, sa dommeren Timothy J. Corrigan i en uttalelse. Reed har vunnet ni ganger på PGA-touren og ble i 2018 seierherre i majorturneringen US Masters. Han gjorde, i likhet med flere store stjerner, overgang til den mye omtalte LIV-touren i fjor. I etterkant mente han at golfmedier- og reportere konspirerte med PGA-touren for å skade hans rykte. – Mange av kommentarene og sakene er ikke bare om Reed, men om LIV-touren generelt. Andre saker er personlige meninger og begrunnes i fakta. Dermed oppfyller det ikke kravene til å holde pressen ansvarlig for ærekrenkelse, sier Corrigan videre. (NTB)
Tidspunkt: 28-09-2023 - Kl.06:01 - Kilde: NRK - Info


95. Norges Bokseforbund bryter med IBA
Norges Bokseforbund bryter med det russiskstyrte internasjonale bokseforbundet (IBA). Norge kommer til å melde seg inn i utbryterforbundet World Boxing. Boksepresident Haktor Slåke bekrefter overfor Dagbladet at det norske bokseforbundet i løpet av oktober vil melde seg ut av IBA og inn i det nye forbundet.. IBA ledes av russiske Umar Kremlev. Han har flere ganger blitt avbildet med Russlands president Vladimir Putin flere ganger. Han har også blitt beskrevet som en venn av Putin. Ifølge Slåke er årsaken til at Norge bryter ut todelt. Den første er på grunn av ekskluderingen fra IOC i sommer og at boksing dermed ikke kommer på OL-programmet med IBA, og den andre at Norge ikke er fornøyd med den russiske styringen av forbundet. (NTB)
Tidspunkt: 27-09-2023 - Kl.04:08 - Kilde: NRK - Info


96. Tennisspiller knuste racketen etter sjokktap i Asialekene – legger seg flat i brev
Den sørkoreanske tennisspilleren Kwon Soon-woo la seg tirsdag flat i brevs form etter å på spektakulært vis ha mistet hodet etter et sjokktap i Asialekene Langt lavere rangerte Kasidit Samrej fra Thailand slo Kwon 6-3, 5-7, 6-4 i andre runde av tennisturneringen i Hangzhou. Det førte til et raseriutbrudd fra den 25 år gamle sørkoreaneren. Bilder av Kwon som slår racketen sin i bakken ni ganger mot slutten av kampen har gått viralt, og Kwon nektet også å ta motstanderen i hånden. Sørkoreaneren, som er rangert som nummer 112 i verden, var blant de klare medaljekandidatene under Asialekene. Oppførselen hans skapte store overskrifter og fordømmelse i hjemlandet. I etterkant av kampen oppsøkte Kwon leiren til det thailandske laget og beklaget episoden, melder nyhetsbyrået Yonhap. Unnskyldningen skal angivelig ha blitt akseptert. Det koreanske idrettsforbundet har også utstedt et håndskrevet unnskyldningsbrev fra Kwon. Sørkoreaneren har tatt to ATP-titler i karrieren. I brevet skriver Kwon at han angrer på det som omtales som «en uforsiktig handling». «Jeg beklager oppriktig til det koreanske folk som støtter landslaget og til fansen på arenaen. Jeg beklager,» skriver han. «Jeg ber nok en gang om unnskyldning til Samrej, som ble fornærmet av min uhøflige oppførsel. Jeg angrer oppriktig på det, og reflekterer over mine handlinger etter kampen.», fortsetter han. (NTB)
Tidspunkt: 26-09-2023 - Kl.13:33 - Kilde: NRK - Info


97. Krisestart for Tutta og Europa i Solheim Cup: – Hun har fått noe å tenke på
Suzann «Tutta» Pettersen måtte se elevene sine få den verst tenkelige starten på den prestisjetunge Solheim Cup-duellen mot USA fredag. Europa ligger under 0-4. Den gjeve golfturneringen ble innledet med foursomekamper fredag formiddag. Der slår spillerne annenhver gang på samme ball. Europa-kaptein Pettersen måtte se laget sitt slite allerede i åpningen, og de fire duellene utviklet seg etter hvert til å bli det reneste marerittet. Da fasiten var skrevet, hadde amerikanerne tatt alle de fire poengene. – Tutta har fått noe ekstra å tenke på. Det var ikke planen å være fire poeng ned, sa Discovery-kommentator Andreas Torp. Særlig overraskende var det at britiske Charley Hull og danske Emily Kristine Pedersen fikk kjempetrøbbel mot amerikanerne Ally Ewing og Cheyenne Knight. Hull og Pedersen fikk aldri spillet til å stemme, og duellen var avgjort i amerikansk favør allerede etter 14 hull. – En fryktelig svak prestasjon av Charlie Hull og Emily Pedersen. Det er ingen tvil om at én av dem, kanskje begge to, skal settes på benken til ettermiddagens runde, sa Torp under Discoverys sending. Fredag ettermiddag fortsetter duellen i Spania med fire fourballkamper. Der slår de fire spillerne i hver kamp på hver sin ball, og den beste ballen fra hvert av kontinentet er tellende på de 18 hullene. (NTB)
Tidspunkt: 22-09-2023 - Kl.10:58 - Kilde: NRK - Info


98. Toppsyklist må legge opp med hjertefeil
Jumbo-Visma-rytteren Nathan Van Hooydonck (27) må sette sluttstrek for karrieren etter å ha fått et illebefinnende i trafikken nylig. Det opplyser laget hans i en pressemelding. Belgieren havnet i en trafikkulykke etter å ha fått et illebefinnende mens han kjørte bil for en drøy uke siden. Onsdag ble han utskrevet fra sykehuset i Antwerpen. Van Hooydonck har det etter forholdene bra, men legene har påvist en hjertefeil som gjør at han ikke kan fortsette sin profesjonelle karriere. (NTB)
Tidspunkt: 20-09-2023 - Kl.15:09 - Kilde: NRK - Info


99. Piastri forlenger med McLaren
Det australske motorsporttalentet Oscar Piastri (22) har skrevet under på en ny kontrakt med McLaren. Den nye avtalen strekker seg til 2026. Det bekrefter laget i egne mediekanaler. – Jeg ønsker å kjempe helt i toppen med dette laget, og jeg liker visjonene og grunnlaget som blir lagt for at vi som lag skal kunne klare det, sier australieren. Piastri signerte for McLaren i forkant av årets Formel 1-sesong, og 22-åringen ligger på en foreløpig 11.-plass sammenlagt i førermesterskapet. Tidligere i karrieren har australieren vunnet både Formel 3- og Formel 2-VM. (NTB)
Tidspunkt: 20-09-2023 - Kl.10:47 - Kilde: NRK - Info


100. Bekreftet: Spania-streik stopper landskamp
Nesten hele den spanske troppen som vant VM-gull forrige måned, fortsetter protesten mot sitt eget fotballforbund. Spillerne vil ikke spille med det første. Det kom fram i en uttalelse som ble sluppet rett før Spanias nye landslagssjef Montse Tomé skulle bli presentert for pressen. Hun skulle fredag også ta ut sin første tropp. Så å si hele VM-laget med 23 spillere nekter å spille Spanias nasjonsligakamper mot Sverige og Sveits. I alt 39 spillere har gjort seg utilgjengelige for landslaget. Marca har skrevet at det ble avholdt et møte sent torsdag kveld, hvor alle de 23 verdensmesterne var til stede. De ble sammen med spillerforeningen enige om å utarbeide en felles uttalelse. Etter VM-suksessen har både landslagssjef Jorde Vilda og fotballpresident Luis Rubiales måttet gå. Rubiales valgte å trekke seg etter at han kysset Jenni Hermoso under feiringen, mens Vilda fikk sparken grunnet uenigheter med store deler av spillertroppen. Før VM trakk også 12 spillere seg fra landslaget. (©NTB)
Tidspunkt: 15-09-2023 - Kl.14:07 - Kilde: NRK - Info


101. Putins desperate våpen-jakt
Vladimir Putins bønn om våpen og ammunisjon fra Iran og Nord-Korea er beskrevet som et tegn på desperasjon og svakhet. - Ingen stolt dag for Putin, sier norsk ekspert.
Tidspunkt: 13-09-2023 - Kl.13:08 - Kilde: Dagbladet - Info


102. Slik ble Elon Musk merket for livet
Eksklusivt utdrag av biografien om Elon Musk. skrevet av forfatter Walter Isaacson. Her forteller verdens rikeste mann om en voldelig og traumatisk barndom.
Tidspunkt: 11-09-2023 - Kl.19:00 - Kilde: E24 - Info


103. Selnæs tilbake til Rosenborg
Ole Selnæs returerer til Rosenborg, åtte år etter at han forlot klubben. 29-åringen har vært klubbløs den siste tiden. RBK bekrefter signeringen i sosiale medier. – Det føles veldig spesielt å ta på seg Rosenborg-drakten igjen. Det føles bra og veldig spesielt, sier Selnæs til rbk.no. Midtbanespilleren har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2027-sesongen. Han forlot klubben i 2015 til fordel for franske Saint Etienne, før ferden gikk til Kina. Det siste året har Selnæs spilt for sveitsiske Zurich, men kontrakten gikk ut i sommer. (NTB)
Tidspunkt: 06-09-2023 - Kl.07:52 - Kilde: NRK - Info


104. Schmeichel fant ny klubb
Kasper Schmeichel (36) slipper å gå inn i Danmarks landskamper som kontraktsløs. Keeperen har sluttet seg til Anderlecht i belgisk fotball. Det gjør han etter at avtalen med Nice i fransk Ligue nylig ble opphevet. Schmeichel var ikke i klubbens framtidsplaner. I Anderlecht har han skrevet under for resten av 2023/24-sesongen, og dansken får mange landsmenn som nye klubbkolleger. Brussel-laget har fra før Kasper Dolberg, Thomas Delaney og Anders Dreyer i stallen. (NTB)
Tidspunkt: 05-09-2023 - Kl.18:51 - Kilde: NRK - Info


105. FN kaster seg inn i Rubiales-saken: Ikke vanskelig å ikke kysse noen
FNs generalsekretær kastet seg mandag inn i striden rundt den spanske fotballpresidenten Luis Rubiales og hans omstridte VM-kyss. Stephane Dujarric, talsmann for FN-sjef António Guterres, oppfordret mandag spanske myndigheter til å ta opp sexisme «på en måte som respekterer rettighetene til alle kvinnelige idrettsutøvere». Oppfordringen kommer i kjølvannet av at fotballpresident Rubiales kysset landslagsspilleren Jenni Hermoso på munnen i feiringen etter VM-seieren i Australia nylig. – Hvor vanskelig er det å ikke kysse noen på munnen, sier FN-talsmann Dujarric. Han sier videre at sexisme er et kritisk tema som må sees på i idretten. Jennifer Hermoso har beskrevet Rubiales-kysset, som nærmest har satt Spania på hodet, som «en impulsiv, macho handling, malplassert og uten noen form for samtykke fra min side.» Fotballpresident Rubiales har på sin side insistert på at det forelå et samtykke. Før helgen nektet han å fratre stillingen sin. Den spanske påtalemyndigheten sa mandag at den har innledet en foreløpig etterforskning om seksuelle overgrep etter hendelsen. (NTB)
Tidspunkt: 28-08-2023 - Kl.20:00 - Kilde: NRK - Info


106. Haugesund signerte angrepsspiller på lån fra Tyrkia
Michee Ngalina (23) er klar for Haugesund. Den kongolesiske angriperen har skrevet under på en lånekontrakt de kommende tolv månedene. Haugesund skriver at Ngalina skrev under lørdag morgen, og at han fikk sin første økt med laget samme dag. 23-åringen kommer fra tyrkiske Göztepe. (NTB)
Tidspunkt: 26-08-2023 - Kl.09:14 - Kilde: NRK - Info


107. Ukraina setter tobakksgigant på svarteliste – SAS går i dialog med charteroperatører
Amerikanske Philip Morris International får passet påskrevet av ukrainske antikorrupsjonsmyndigheter.
Tidspunkt: 25-08-2023 - Kl.18:07 - Kilde: E24 - Info


108. Bekreftet: Thierry Henry blir Frankrikes U21-landslagssjef
Den franske spisslegenden Thierry Henry ble mandag annonsert som ny landslagssjef for Frankrikes U21-landslag. Det betyr at han skal ledet det franske laget under neste sommers OL i Paris. Den tidligere Arsenal- og Barcelona-angriperen har skrevet under på en toårskontrakt, opplyser Det franske fotballforbundet (FFF) Der skriver de at han i tillegg til neste sommers OL leder laget i U21-EM i 2025.
Tidspunkt: 21-08-2023 - Kl.19:26 - Kilde: NRK - Info


109. Sandefjord-back til nederlandsk fotball
Sandefjords venstreback Ian Smeulers (23) vender tilbake til hjemlandet Nederland og har skrevet under for Excelsior. – Det er familiære forhold på hjemmebane som gjør at det er fornuftig å flytte hjem, sier Smeulers meldingen Sandefjord har lagt ut. Han var i Sandefjord i to og en halv sesong. Smeulers står med 51 eliteseriekamper. Denne sesongen har han vært på banen i elleve kamper. Smeulers har tidligere spilt for Dordrecht og Willem II og U21-laget til Feyenoord. – Han har vært en viktig brikke for oss og har bidratt med fart, duellkraft og et presist venstrebein, sier daglig leder Espen Bugge Pettersen i Sandefjord. Excelsior ligger på 6.-plass i Nederlands øverste divisjon. Laget spilte uavgjort mot Ajax sist helg. (NTB)
Tidspunkt: 21-08-2023 - Kl.19:13 - Kilde: NRK - Info


110. Ørjan Håskjold Nyland klar for Sevilla
Den spanske storklubben Sevilla bekrefter søndag formiddag at de har signert landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland. Sunnmøringen har skrevet under på en toårskontrakt med klubben. Nordmannen, som var klubbløs etter at kontrakten med RB Leipzig utløp, hentes inn etter at klubbens førstekeeper, Yassine Bounou, ble solgt til saudiarabiske Al Hilal. Spanske medier skriver at Nyland er tiltenkt rollen som reservekeeper og at Marko Dmitrovic blir førstevalget. Landslagssjef Ståle Solbakken har tidligere vært veldig klar på at Nyland bør vektlegge spilletid i sitt neste klubbvalg. Nyland sa til NRK i juni at det er er mye som skal klaffe. – Det er ikke bare meg som er viktig. Jeg har også en familie som er med på lasset og som også må gå opp i kabalen. De skal trives de også, sa Nyland, som har både kone og barn. 32-åringen, med fortid i klubber som Hødd, Molde, Ingolstadt og Aston Villa, fikk bare tre kamper for sin forrige klubb RB Leipzig. Sevilla hadde en berg og dalbane av en 2022/23-sesong. De endte på en skuffende 12. plass i La Liga, men vant også europaligaen. For noen dager siden tapte de Supercup-finalen mot Manchester City.
Tidspunkt: 20-08-2023 - Kl.08:13 - Kilde: NRK - Info


111. Uno-X forsterker med ny danske
Den danske syklisten Rasmus Bøgh Wallin (27) har skrevet under på en kontrakt med Uno-X som binder han til det norsk-danske laget ut 2025-sesongen. Det bekrefter Uno-X på X/Twitter. 27-åringen kommer fra det danske laget Restaurant Suri, hvor han har syklet de to siste sesongene. Har også tidligere representert lag som Team Soigneur, ColoQuick CULT og Riwal Readynez. Wallin vant i mai sammenlagttrøya i Estland rundt og har totalt elleve UCI-seiere. (NTB)
Tidspunkt: 14-08-2023 - Kl.06:11 - Kilde: NRK - Info


112. KBK signerte 18-åring fra Nigeria
Wilfred George Igor (18) er klar for Kristiansund. Midtbanespilleren kommer på lån ut sesongen, og Kristiansund har opsjon på kjøp. – Han er et ubeskrevet blad for de fleste her i Norge, men er en spiller vi har sett på og vurdert i flere måneder, sier sportslig leder Eirik Hoseth i Kristiansund. Igor kommer fra Hype Buzz i Nigeria og er spilleklar til søndagens hjemmekamp mot Jerv.
Tidspunkt: 12-08-2023 - Kl.14:42 - Kilde: NRK - Info


113. Bodø/Glimt forlenget med Wembangomo
Høyrebacken Brice Wembangomo har skrevet under en ny avtale med Bodø/Glimt. Kontrakten har blitt forlenget med to og et halvt år. Det bekrefter klubben på sine nettsider. 26-åringens kontrakt utløper dermed etter 2025-sesongen. – Det føles veldig bra. Vi har jobbet med dette en stund, og det gir meg en fin ro og motivasjon til å jobbe videre, sier Wembangomo. (NTB)
Tidspunkt: 11-08-2023 - Kl.14:33 - Kilde: NRK - Info


114. West Ham henter Rice-erstatter hos Ajax
Den mexicanske midtbanespilleren Edson Álvarez skal bidra i tomrommet etter solgte Declan Rice i West Ham. 25-åringen hentes fra den nederlandske giganten Ajax. Det bekrefter West Ham i sine mediekanaler. Álvarez har skrevet under på en femårskontrakt. Klubben har vært på midtbanejakt siden Declan Rice ble solgt til Arsenal tidligere i overgangsvinduet. Ifølge troverdige The Athletic betaler London-klubben 40 millioner euro (448 millioner kroner) for Álvarez. Álvarez har spilt i Ajax siden sommeren 2019, og midtbanemannen har spilt en rekke kamper i de europeiske klubbturneringene. På det mexicanske landslaget har Álvarez spilt 69 kamper og scoret tre mål. (NTB)
Tidspunkt: 10-08-2023 - Kl.12:51 - Kilde: NRK - Info


115. Barcelona-spiller klar for saudiarabisk fotball
Midtbanespilleren Franck Kessie er ferdig i Barcelona og har skrevet under for saudiarabiske Al-Ahli. Han er klubbens femte storsignering i sommer. I tillegg til Kessie har de hentet Édouard Mendy, Roberto Firmino, Riyad Mahrez og Allan Saint-Maximin fra Premier League. Dessuten har østerrikske Matthias Jaissle blitt trener. (NTB)
Tidspunkt: 09-08-2023 - Kl.18:56 - Kilde: NRK - Info


116. Tottenham bekrefter stopperkjøp
Tottenham bekrefter på sine nettsider tirsdag at de har signert den nederlandske midtstopperen Micky van de Ven fra Wolfsburg. 22-åringen har skrevet under på en seksårskontrakt og får draktnummer 37. Ifølge Sky Sports betaler Tottenham rundt 35 millioner pund for nederlenderen. Midtstopperen fikk totalt 41 kamper for Wolfsburg og spilte i U21-EM for Nederland i sommer. Han har fortsatt til gode å få debuten på A-landslaget.
Tidspunkt: 08-08-2023 - Kl.11:08 - Kilde: NRK - Info


117. Newcastle punger ut for backtalent
Hardtsatsende Newcastle United bekrefter tirsdag at de har signert Tino Livramento fra Southampton. Den engelske backen har skrevet under på en femårskontrakt med Newcastle. Ifølge flere medier ble Livramento ingen billig mann å hente: 20-åringen koster angivelig rundt 35 millioner pund. Livramento imponerte voldsomt for Southampton da de var oppe i Premier League. Deretter pådro Livramento på seg en stygg skade og var ute i lang tid. Nå er han tilbake, klar for ny klubb og spill i Mesterligaen med Newcastle.
Tidspunkt: 08-08-2023 - Kl.09:35 - Kilde: NRK - Info


118. Bystrøm er klar for storlag
Den norske landslagssyklisten Sven Erik Bystrøm har underskrevet en kontrakt med profflaget Groupama-FDJ for de to neste sesongene. Det bekrefter laget på X/Twitter. Bystrøm har de to siste sesongene syklet for det belgiske profflaget Intermarché Wanty Cirkus, etter at han forlot UAE etter fire sesonger. Han har også tidligere syklet for lag som Katjusja og Øster Hus – Ridley. 31-åringen måtte nylig stå over sykkel-VM i Skottland ettersom han må gjennomgå en skulderoperasjon grunnet et avrevet leddbånd. (NTB)
Tidspunkt: 08-08-2023 - Kl.09:21 - Kilde: NRK - Info


119. Bekreftet: Sanchez til Chelsea
Keeper Robert Sánchez (25) er klar for Chelsea etter en overgang fra Brighton. Chelsea bekreftet Sanchez-kjøpet i sine mediekanaler lørdag. Spanjolen har skrevet under på en sju år lang kontrakt. Han spilte 91 kamper for Brighton. Det er antatt at han hadde en pris på cirka 300 millioner kroner. Chelsea hentet Mauricio Pochettino som manager tidligere i sommer. (©NTB)
Tidspunkt: 05-08-2023 - Kl.08:44 - Kilde: NRK - Info


120. Ulland Andersen returnerer til Godset
Eirik Ulland Andersen (30) er ferdig i Molde etter 4,5 år og har igjen skrevet under for eliteseriekollega Strømsgodset. Andersen spilte i drammensklubben fra 2016 til 2019 før han flyttet til Molde. Kontrakten strekker seg ut 2025.
Tidspunkt: 04-08-2023 - Kl.21:18 - Kilde: NRK - Info


121. Xabi Alonso forlenget med Bayer Leverkusen
Den spanske midtbanelegenden Xabi Alonso har skrevet en ny kontrakt med Bayer Leverkusen som binder ham til klubben fram til 30. juni 2026. Det skriver klubben på sin nettside. Spanjolen ledet Leverkusen til semifinale i europaligaen og sjetteplass i Bundesliga. Det har ført til at han tidligere i år ble lansert som kandidat til å ta over Premier League-klubben Tottenham. Den tidligere Liverpool-, Real Madrid- og Bayern München-stjernen valgte likevel å forbli i den tyske klubben. (NTB)
Tidspunkt: 04-08-2023 - Kl.13:12 - Kilde: NRK - Info


122. Chelsea henter midtstopper fra Monaco
Den franske midtstopperen Axel Disasi (25) har skrevet under for Chelsea på en seksårskontrakt. Midtstopperen hentes fra Monaco i fransk fotball. Det opplyser hovedstadsklubben på sine hjemmesider. Disasi har spilt 130 seriekamper på øverste nivå i Frankrike, og 25-åringen står med fire landskamper. I fjor var han en del av den franske VM-troppen i Qatar. (NTB)
Tidspunkt: 04-08-2023 - Kl.08:49 - Kilde: NRK - Info


123. Fransk stortalent til Chelsea
Lesley Ugochukwu (19) kjøpes fri fra Rennes-kontrakten og blir en del av Chelsea-stallen. Det franske midtbanetalentet har skrevet under en sjuårig avtale. En opsjon gjør at oppholdet kan bli forlenget med ytterligere ett år. Ugochukwu spilte regelmessig på et Rennes-lag som ble nummer fire i Ligue 1 og tok seg til utslagsfasen i europaligaen sist sesong. – Han er en imponerende ung spiller som allerede har markert seg i Ligue 1. Han har et stort potensial, og vi vet at han kommer til å utvikle seg og bli enda bedre, sier Chelseas sportsdirektører Laurence Stewart og Paul Winstanley i en felles uttalelse. Overgangssummen er rapportert å være på 27 millioner euro. Det tilsvarer snaut 303 millioner kroner. (NTB)
Tidspunkt: 01-08-2023 - Kl.17:31 - Kilde: NRK - Info


124. Zinckernagel gjenforent med Deila
Philip Zinckernagel (28) følger etter Ronny Deila til Brugge i belgisk toppfotball. Dansken har skrevet under en kontrakt på to år. Brugge opplyser at det i avtalen ligger en opsjon på en mulig tredje sesong. Sist sesong ble Zinckernagel en suksess da Deila hentet ham som lånespiller til Standard Liège. Den offensive midtbanespilleren slo til med tolv mål på 28 kamper. Siden hoppet Deila videre til trenerjobben i Brugge, og nå får han med seg det tidligere Bodø/Glimt-fenomenet. I 2020 bidro Zinckernagel med hele 19 scoringer og 18 målgivende pasninger på veien mot et suveren tittel i Eliteserien. De siste årene har dansken også vært innom Watford og Nottingham Forest i England samt greske Olympiakos. Hugo Vetlesen ble tidligere i sommer hentet til Brugge fra Bodø/Glimt. (NTB)
Tidspunkt: 01-08-2023 - Kl.16:58 - Kilde: NRK - Info


125. Morten Thorsby klar for Genoa
Landslagsspiller Morten Thorsby er klar for Genoa. Det bekrefter hans far og agent, Espen Thorsby, overfor NRK. Kort tid etter bekreftet Genoa avtalen. Thorsby har skrevet under på en låneavtale for den neste sesongen. I avtalen er det også en opsjon på obligatorisk kjøp - så lenge Genoa ikke rykker ned fra Serie A. TV 2 omtalte låneavtalen først. Midtbanespilleren forlater dermed Union Berlin og returnerer til Genoa, en by han kjenner godt etter flere sesonger hos Genoas erkerival Sampdoria. – Ingenting galt med Berlin og Union Berlin, men jeg trenger hav og fjell rundt for å fungere optimalt og prestere på mitt beste, sier Morten Thorsby i en uttalelse til NRK. Genoa rykket opp fra Serie B til øverste nivå i Italia etter å ha endt på 2. plass forrige sesong. Dermed ble det bare én sesong på nivå to etter at 2021/22-sesongen endte med nedrykk. Thorsby returnerer til kjente omgivelser, til tross for at det er en ny arbeidsgiver. Han bodde i Genoa og spilte for Sampdoria fra 2019 til 2022. 27-åringen spilte 98 kamper for Sampdoria. I Bundesliga-klubben Union Berlin ble det bare én sesong og 34 kamper. – Han går til Genoa fordi han vil spille mer, fordi han er utrolig glad i Italia og Genoa, og fordi han trives godt i Serie A, skriver pappa og agent Espen til NRK.
Tidspunkt: 01-08-2023 - Kl.08:08 - Kilde: NRK - Info


126. NFL-spiller tilbake etter hjertestans
Damar Hamlin gjennomførte mandag en full økt på NFL-laget Buffalo Bills´ treningsfelt. I starten av januar falt han om på banen med hjertestans. 25 år gamle Hamlin erkjenner at han tenker mye på hva som kan skje. – Jeg har tatt valget om å spille. Jeg bearbeider tusen følelser. Jeg er litt redd her og der, fortsatte 25-åringen og la til at frykten er borte når sesongen starter. Det har gått snart sju måneder siden Hamlin falt om kort tid etter at han gjorde en takling i grunnseriekamp mot Cincinnati Bengals. Han fikk livreddende førstehjelp på banen og lå på sykehus i Cincinnati i ni dager før han ble utskrevet og sendt hjem for videre oppfølging. (NTB)
Tidspunkt: 01-08-2023 - Kl.05:00 - Kilde: NRK - Info


127. Kristoffer Løkberg forlenger med Viking
Kristoffer Løkberg (31) har skrevet under på en ny kontrakt med eliteserieklubben Viking. Den strekker seg ut 2024-sesongen. Løkberg har vært i Stavanger-klubben siden han ble hentet fra Brann i 2019 og har siden spilt over 100 kamper og vunnet cupgull. Tirsdag forlenget han sin kontrakt til å gjelde ut 2024, opplyser de mørkeblå på sine nettsider. – Jeg er veldig glad og ikke minst stolt. Det er ingen selvfølge å få lov til å spille for Viking. Jeg er veldig glad for at jeg skal få gjøre det i minimum ett år til. Jeg er ekstremt motivert av den reisen jeg har vært en del av siden 2019, og tror fortsatt ikke den har nådd toppen, sier Løkberg. Trønderen har spilt seks kamper i Eliteserien denne sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 25-07-2023 - Kl.20:21 - Kilde: NRK - Info


128. Sørloth klar for Villarreal: Klubbvalget roses av Solbakken
Den norske landslagsspissen Alexander Sørloth er klar for La Liga-klubben Villarreal. Klubbvalget falt i god jord hos landslagstrener Ståle Solbakken. – Den liker jeg... skriver Solbakken i en SMS til NRK. Villarreal bekreftet overgangen tirsdag kveld og opplyser at Sørloth har skrevet under på en femårskontrakt med gultrøyene. Tidligere i sommer solgte Villarreal spissen Nicolas Jackson til Chelsea. Han scoret like mange ligamål som Sørloth (12) forrige sesong. – Det er ingen i deres tropp som er lik ham som spiller, og etter det som har skjedd tidligere i klubben så ligger alt til rette for mye spilletid og forhåpentligvis kampavgjørende aksjoner, skriver Solbakken. Sørloth kjenner spansk fotball godt og har tilbrakt de to siste sesongen på lån i Real Sociedad. Nå forlater han RB Leipzig permanent etter det som ble et skuffende opphold i tysk fotball. Nå håper han å fortsette suksessen i Spania, denne gang for klubben som kalles «den gule ubåt». Villarreal endte på 5. plass forrige sesong, bak Sørloths gamleklubb, og skal dermed spille i europaligaen neste sesong.
Tidspunkt: 25-07-2023 - Kl.19:09 - Kilde: NRK - Info


129. Elanga klar for Nottingham Forest
Den svenske kantspilleren Anthony Elanga forlater Manchester United og blir Nottingham Forest-spiller. – Tiden er inne for meg til å ta neste steg i karrieren min, skriver Elanga på Twitter. 21-åringen har vært koblet til Premier League-konkurrent Nottingham Forest den siste tiden. Tirsdag ble det offentliggjort at svensken har skrevet under en femårskontrakt med klubben. – Jeg hadde interesse fra andre steder, men for meg føltes Nottingham Forest som det perfekte stedet, sier Malmö-gutten til klubbens nettsider. Elanga spilte kun 422 minutter fordelt på 16 kamper i Premier League forrige sesong. Året før fikk han til sammenligning 1214 minutter i ligaen. (NTB)
Tidspunkt: 25-07-2023 - Kl.11:58 - Kilde: NRK - Info


130. Rashford forlenget med Manchester United
Etter langvarige forhandlinger har Marcus Rashford (25) skrevet under en ny Manchester United-kontrakt. Nyheten ble sluppet i storklubbens mediekanaler. Britiske medier rapporterte allerede mandag at partene var enige om å forlenge samarbeidet til sommeren 2028. – Jeg har allerede hatt noen fantastiske opplevelser med denne utrolige klubben, men det er fortsatt mye mer å oppnå. Jeg er fast bestemt på å vinne flere trofeer i årene som kommer, sier Rashford i en uttalelse.
Tidspunkt: 18-07-2023 - Kl.16:15 - Kilde: NRK - Info


131. Messi presentert foran fullsatt stadion
I en høytidelig seremoni på Inter Miamis stadion i Fort Lauderdale, Florida ble Lionel Messi presentert som ny spiller for MLS-klubben. Fotballikonet Lionel Messi (36) ble presentert av Inter Miami-eierne Jorge Mas, Jose Mas og David Beckham. Seremonien skjer dagen etter Messis kontrakt ble skrevet under. – Jeg vil takke folket i Miami for deres velkomst og kjærlighet siden jeg kom til denne byen. Sannheten er at jeg er veldig spent og veldig glad for å være her i Miami, sa Messi foran det fullsatte stadionet. – Jeg gleder meg til å begynne å trene og spille kamper. Jeg er her med et ønske om å kjempe om titler, et ønske om å vinne og å hjelpe klubben med å vokse, fortsatte han. Inter Miami spiller i den nordamerikanske fotballigaen MLS, og Messi spiller trolig sin første kamp for klubben på fredag mot Cruz Azul. (NTB)
Tidspunkt: 17-07-2023 - Kl.04:46 - Kilde: NRK - Info


132. Kostadinov fikk ny Stabæk-kontrakt
Kaloyan Kostadinov (20) fortsetter karrieren i Stabæk etter å ha skrevet under en ny avtale. Den varer til sommeren 2025. – Jeg er takknemlig for tilliten og muligheten som Stabæk gir meg, og jeg ser veldig fram til fortsettelsen, sier Kostadinov i en uttalelse. I fjor var han preget av skade i store deler av sesongen, men har den siste tiden kommet i form og spilt regelmessig. – Vi har stor tro på at han kan ta det neste steget hos oss, sier Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann om kontraktforlengelsen, ifølge NTB.
Tidspunkt: 15-07-2023 - Kl.10:24 - Kilde: NRK - Info


133. Alyssa Walker ferdig i Brann – flytter hjem til USA
Den amerikanske spissen Alyssa Walker (25) forlater Toppserien og Brann etter bare et halvt år i klubben. Hun skal spille for Portland Thorns. Brann har ikke skrevet om overgangen, men ifølge Twitter-kontoen Norske Fotballkvinner er den bekreftet i Norges Fotballforbunds systemer. Walker signerte for Brann i januar og har scoret to seriemål på 17 kamper denne sesongen. Hun kom til Brann fra svenske Kalmar. 25-åringen ble toppscorer for Kalmar i Damallsvenskan i fjor med sine ni scoringer. Det var over en tredel av alle lagets scoringer. Amerikanerens kontrakt med Brann varte opprinnelig ut 2024-sesongen. (©NTB)
Tidspunkt: 14-07-2023 - Kl.09:10 - Kilde: NRK - Info


134. Solomon klar for Tottenham
Israelske Manor Solomon (23) har skrevet kontrakt med Premier League-klubben Tottenham til 2028. Han debuterte for Maccabi Petah Tiikva i 2017 før han skiftet til ukrainske Sjakhtar Donetsk i 2019. Der ble det 22 scoringer på 106 kamper. Foran 2022/23-sesongen ble han leid ut til Fulham. Der scoret han sitt første mål mot Nottingham Forest i februar i år. Samme måned ble han nominert til månedens spiller. Solomon har 35 landskamper for Israel. På de kampene er det blitt sju mål. (©NTB)
Tidspunkt: 11-07-2023 - Kl.11:51 - Kilde: NRK - Info


135. Layouni forlater Vålerenga – klar for ny klubb
Angrepsspilleren Amor Layouni er ferdig i Vålerenga og slutter seg til Per-Mathias Høgmos Häcken i svensk toppfotball. Det opplyser Häcken på sine nettsider mandag kveld. Layouni har skrevet under på en treårskontrakt med den regjerende serie- og cupmesteren i Sverige. Der skal han spille under den norske treneren Per-Mathias Høgmo. Layouni signerte for Vålerenga i 2021, men forlot Oslo-klubben i februar i år for et kort utlån i australske Western Sydney Wanderers. Nå er han solgt til svensk fotball. 30-åringen har i tillegg spilt for Elverum og Bodø/Glimt i norsk fotball. (NTB)
Tidspunkt: 10-07-2023 - Kl.18:14 - Kilde: NRK - Info


136. Iver Fossum fortsetter karrieren i Midtjylland
Iver Fossum (26) fortsetter karrieren i dansk superliga. Den norske midtbanespilleren har skrevet en treårskontrakt med FC Midtjylland. Det opplyser klubben på sitt nettsted. Fossums kontrakt med AaB gikk ut 30. juni, og han kunne dermed fritt velge ny klubb. (©NTB)
Tidspunkt: 10-07-2023 - Kl.13:10 - Kilde: NRK - Info


137. PSG henter sørkoreansk landslagsspiller
PSG bekrefter lørdag kveld at de har signert den sørkoreanske 22-åringen Kang-in Lee. Lee hadde en produktiv 2022/23-sesong for La Liga-klubben Mallorca og noterte seg for seks mål og syv målgivende pasninger på 36 seriekamper. PSG betaler rundt 250 millioner kroner for den sørkoreanske landslagsspilleren, som har skrevet under på en femårskontrakt. Lee har spilt 14 kamper for Sør-Korea. Han blir den ffjerde signeringen til PSG denne sommeren. Fra før har de sikret seg Manuel Ugarte, Milan Skriniar og Marco Asensio.
Tidspunkt: 08-07-2023 - Kl.19:58 - Kilde: NRK - Info


138. Manchester City hentet profil – ny britisk overgangsrekord
Den nederlandske midtbanespilleren Jill Roord (26) har skrevet under for Manchester City i det som skal være ny overgangsrekord i britisk fotball, skriver NTB. Den nederlandske landslagsspilleren kommer fra tyske Wolfsburg og skal ifølge flere medier ha kostet over fire millioner norske kroner. Roord har signert en treårskontrakt med City. Overgangen er den nest dyreste på kvinnesiden noensinne. Bare Kiera Walsh sin overgang fra Manchester City til Barcelona i fjor var verdt mer.
Tidspunkt: 07-07-2023 - Kl.09:15 - Kilde: NRK - Info


139. AFP: Fransk politi ransaket PSG-sjefens bolig etter torturpåstander
Hjemmet til Paris Saint-Germain-president Nasser al-Khelaifi ble onsdag gjennomsøkt av fransk politi, får AFP opplyst fra en kilde tett på saken. Bakgrunnen for ransakelsen var Tayeb Benabderrahmanes påstander om at han ble torturert etter å ha blitt fengslet i Qatar i januar 2020. Fransk-algerieren hevder han i seks måneder ble holdt igjen og avhørt av lokalt politi. Spørsmålene skal særlig ha dreid seg om dokumenter de mente kunne være skadelidende for Al-Khelaifi. Et notat fra fransk etterretning antyder at materialet kan inneholde intime videoer av Al-Khelaifi med en kvinne, skriver nyhetsbyrået AFP. Benabderrahmane påstår at han først kunne forlate Qatar i november 2020 etter å ha skrevet under på en taushetserklæring. Lobbyisten blir selv etterforsket for mulig utpressing av PSGs toppsjef. Al-Khelaifis talsperson sa onsdag til AFP at etterforskerne fikk «ytterligere informasjon og tilgang i full åpenhet». (©NTB)
Tidspunkt: 06-07-2023 - Kl.10:17 - Kilde: NRK - Info


140. Angel Di Maria tilbake i Benfica
Den argentinske veteranen Angel Di Maria er tilbake i Benfica, 13 år etter at han forlot klubben. Di Maria spilte i den portugisiske klubben fra 2007 til 2010 før han ble hentet til Real Madrid. Siden har han vært i Manchester United, PSG og Juventus, samt vunnet Copa America og VM med Argentina. Nå er han tilbake der Europa-eventyret begynte, og han blir lagkamerat med norske Fredrik Aursnes og Andreas Schjelderup. Di Maria, som har rukket å bli 35 år gammel, har skrevet under på en ettårskontrakt med den portugisiske seriemesteren.
Tidspunkt: 05-07-2023 - Kl.20:00 - Kilde: NRK - Info


141. Fotball: PSG-målvakt utskrevet fra intensivavdeling
Paris Saint-Germain-spiller Sergio Rico (29) er skrevet ut fra intensivavdelingen etter den alvorlige skaden han pådro seg i en rideulykke i slutten av mai. Det opplyser sykehuset i Sevilla der spanjolen er innlagt. – Sergio har blitt utskrevet fra intensivavdelingen hvor han har vært under tett overvåking i fem uker, heter det i en uttalelse. Videre skriver de at Rico blir værende på sykehuset for å motta medisinsk behandling mens han fortsetter rehabiliteringen etter ulykken. Søndag 28. mai ble målvakten i all hast fløyet til sykehus etter å ha falt av en hest og skadet hodet. Ulykken skjedde i Huelva-området i det sørvestlige Spania. 19. juni opplyste Ricos kone, Alba Silva, at han var tatt ut av kunstig koma. En drøy uke senere fortalte hun at spanjolen var i stand til å gjenkjenne familiemedlemmer og kommunisere med dem. (©NTB)
Tidspunkt: 05-07-2023 - Kl.11:51 - Kilde: NRK - Info


142. Bekreftet: Mason Mount klar for Manchester United
Mason Mount (24) er ferdig i Chelsea etter 18 år. Midtbanestjernen har skrevet under for Manchester United. Det bekrefter klubben på Twitter hvor en video viser Mount i sin nye drakt. 24-åringen har vært eid av Chelsea hele sin profesjonelle karriere, og han har vært med på å vinne Mesterligaen, Den europeiske supercupen og klubb-VM med blåtrøyene. Briten har også notert seg for 33 mål og 37 målgivende pasninger på 195 kamper for Chelsea, skriver NTB. Mount kan dermed være en del av United-troppen som gjester Oslo og treningskampen mot Leeds på Ullevaal stadion i neste uke.
Tidspunkt: 05-07-2023 - Kl.09:35 - Kilde: NRK - Info


143. Firmino klar for Saudi-Arabia
Roberto Firmino føyer seg inn i rekken av profiler som skal tilbringe klubbhverdagen i Saudi-Arabia neste sesong. Brasilianeren har skrevet under for Al-Ahli. Det bekrefter den den saudiarabiske klubben på Twitter. 31 år gamle Firmino forlot Premier League og Liverpool etter at kontrakten med Merseyside-klubben gikk ut i juni. I sin nye klubb får brasilianeren selskap av den tidligere Chelsea-målvakten Édouard Mendy. (NTB)
Tidspunkt: 05-07-2023 - Kl.04:20 - Kilde: NRK - Info


144. Gerrard blir trener i Saudi-Arabia
Det engelske fotballikonet Steven Gerrard ble mandag presentert som saudiarabiske Al-Ettifaqs nye hovedtrener. Gerrard slutter seg dermed til flere store fotballnavn som denne sommeren har tatt jobber for saudiarabiske klubber. Gerrard har vært uten jobb siden han fikk sparken som manager for Premier League-klubben Aston Villa i fjor. I juni avslørte Gerrard at han hadde fått tilbud fra Saudi-Arabia, men at han var lunken på å akseptere. Nå har han skrevet under på en kontrakt med Al-Ettifaq, opplyser klubben på Twitter mandag ettermiddag. Nylig ble en annen Liverpool-legende, Robbie Fowler, presentert som ny trener for 2.-divisjonsklubben Al-Qadsiah. (NTB)
Tidspunkt: 03-07-2023 - Kl.15:53 - Kilde: NRK - Info


145. Ny stjerne til Saudi-Arabia: Brozovic klar for Al Nassr
Midtbanespilleren Marcelo Brozovic forlater forrige sesongs Mesterliga-finalist Inter. Han blir lagkamerat med Cristiano Ronaldo i saudiarabiske Al Nassr. Det bekrefter Al Nassr mandag ettermiddag. Kroaten forlater Inter etter åtte år i klubben og har skrevet under på en kontrakt til 2026. 30-åringen har blitt sett på som en av Europas beste defensive midtbanespillere og var med da Kroatia tok seg til VM-finale i 2018.
Tidspunkt: 03-07-2023 - Kl.15:30 - Kilde: NRK - Info


146. Nederlandsk keeper til Brighton
Brighton har skrevet femårskontrakt med det nederlandske keepertalentet Bart Verbruggen. 20-åringen debuterte på Nederlands U21-landslag i juni og ble sist sesong kåret til årets spiller i Anderlecht, til tross for at han kom inn i førsteelleveren så sent som i desember. Verbruggen bidro til at Anderlecht tok seg til kvartfinalen i europaligaen. (NTB)
Tidspunkt: 03-07-2023 - Kl.12:42 - Kilde: NRK - Info


147. Tonali klar for Newcastle
Italieneren Sandro Tonali er klar for Newcastle. Det bekrefter klubben på sin Twitter-konto. 23-åringen som siden 2021 har spilt for den italienske storklubben AC Milan, har skrevet under en kontrakt som strekker seg til 2028 med Newcastle.
Tidspunkt: 03-07-2023 - Kl.11:05 - Kilde: NRK - Info


148. Ny jobb for Vieira: Tar over Strasbourg
Patrick Vieira (47) fortsetter trenerlivet i hjemlandet etter å ha skrevet under en treårskontrakt med Strasbourg i fransk Ligue 1. Tidligere i år fikk den tidligere midtbanegiganten sparken i Premier League-klubben Crystal Palace. Ansettelsen skjer kort tid etter at Strasbourg ble kjøpt opp av de samme amerikanske eierne som driver Chelsea. – Jeg kjenner historien og identiteten til denne klubben, og jeg vet hvor viktig den er for regionen, sier Vieira i en uttalelse. Han har også vært hovedtrener i amerikanske New York City FC og franske Nice. Som spiller ble han en superstjerne i Arsenal og vant både VM og EM med Frankrike. Strasbourg endte på 15.-plass i Ligue 1 sist sesong. (NTB)
Tidspunkt: 02-07-2023 - Kl.20:13 - Kilde: NRK - Info


149. Henning Berg ny trener i AIK
Henning Berg tar over som hovedtrener for den svenske storklubben AIK. Stockholmsklubben har åpnet serien svært skuffende, og ligger tredje sist med ti poeng på 13 serierunder. Henning Berg har skrevet under en kontrakt ut 2025.
Tidspunkt: 02-07-2023 - Kl.17:14 - Kilde: NRK - Info


150. Lars Arne Nilsen har fått trenerjobb på Færøyene
Tidligere Aalesund-trener Lars Arne Nilsen har fått ny jobb. Han skal fremover lede den færøyske fotballklubben 07 Vestur, sier han til TV 2. Nilsen fikk sparken i AaFK i starten av mai etter en begredelig sesongstart. Etter knappe to måneder borte fra fotballen har han fått ny jobb, forteller han til TV 2. Han skal være trener for klubben 07 Vestur på Færøyene. – For min del er dette et lite eventyr. Jeg skal jobbe med flotte folk, i et nytt land og i en ny kultur. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Nilsen. Han har skrevet under på en kontrakt som i første omgang strekker seg ut årets sesong, der siste serierunde spilles i slutten av oktober. (NTB)
Tidspunkt: 01-07-2023 - Kl.17:37 - Kilde: NRK - Info


151. Nicoals Jackson klar for Chelsea
Chelsea bekrefter på sine nettsider at de har hentet den senegalesiske spissen Nicolas Jackson fra Villarreal. 22-åringen koster Chelsea 430 millioner kroner. Det hevder The Guardian. Spissen, som scoret tolv mål på 26 ligakamper i ligaen forrige sesong, har skrevet under på en åtteårskontrakt.
Tidspunkt: 30-06-2023 - Kl.20:46 - Kilde: NRK - Info


152. Nicolas Jackson klar for Chelsea
Chelsea bekrefter på sine nettsider at de har hentet den senegalesiske spissen Nicolas Jackson fra Villarreal. 22-åringen koster Chelsea 430 millioner kroner. Det hevder The Guardian. Spissen, som scoret tolv mål på 26 ligakamper i ligaen forrige sesong, har skrevet under på en åtteårskontrakt.
Tidspunkt: 30-06-2023 - Kl.20:46 - Kilde: NRK - Info


153. Kongsvingers toppscorer blir værende – kjøpes fri fra FKH
Joacim Holtan (24) fortsetter i Kongsvinger også de neste par årene. Tetlaget i 1. divisjon benytter seg av opsjonen i låneavtalen med Haugesund. Det kommer fram i en pressemelding fra KIL. Holtan har skrevet under kontrakt på to og et halvt år. (NTB)
Tidspunkt: 29-06-2023 - Kl.19:19 - Kilde: NRK - Info


154. Norsk landslagsback til nivå-to-klubb i Sverige
Ole Einar Engeland Andersen (24) forlater Stjernen for å bli ishockeyproff i svenske AIK. Klubben spiller i divisjonen bak SHL. Andersen har skrevet under en avtale for 2023/24-sesongen. – Det kjennes ekstremt kult å få dra på seg den svartgule trøyen og spille foran AIKs supportere. Jeg ser enormt fram til å komme i gang, sier han i en uttalelse. (NTB)
Tidspunkt: 29-06-2023 - Kl.16:44 - Kilde: NRK - Info


155. Brann-kapteinen forlenget: – Jeg elsker klubben
Branns kaptein Cecilie Redisch Kvamme har skrevet under en ny kontrakt som binder henne til klubben ut 2025. Det bekrefter Brann på sine nettsider. – Jeg elsker klubben, jeg elsker byen. Jeg hadde ikke noe ønske om å flytte på meg. Det er veldig tydelig at det er her jeg har lyst til å være, sier Kvamme. 27-åringen gjorde comeback i Brann i 2021 etter to år i West Ham. Siden returen har hun vært med på å vinne to seriegull og ett cupgull med bergenserne. (NTB)
Tidspunkt: 28-06-2023 - Kl.14:53 - Kilde: NRK - Info


156. Pirlo tar over Sampdoria
Andrea Pirlo (44) får i oppgave å lede Sampdoria tilbake til Serie A på første forsøk. Den tidligere storstjernen har skrevet under en toårig treneravtale. Så sent som i mai forlot Pirlo tyrkiske Fatih Karagümrük få runder før sesongslutt. Nå fortsetter han karrieren på nivå to hjemme i Italia. Pirlo vant to Champions League-titler og Serie A seks ganger som spiller i Milan og Juventus. Han var en del av det italienske laget som tok VM-gullet i 2006. Livet som hovedtrener rullet Pirlo i gang i Juventus, men skuffende resultater kostet ham jobben etter bare én sesong. (NTB)
Tidspunkt: 27-06-2023 - Kl.18:42 - Kilde: NRK - Info


157. Skjelvik til kypriotisk fotball
Jørgen Skjelvik (31) har skrevet under på en ettårskontrakt med den kypriotiske klubben Apollon Limassol – med en klausul som sier at avtalen kan forlenges ytterligere ett år. De siste tre og et halv årene har Skjelvik spilt for danske Odense, der han til slutt endte med 95 kamper. Tidligere har han også spilt for blant andre Rosenborg og LA Galaxy i USA, hvor han var lagkamerat med Zlatan Ibrahimovic. Apollon Limassol endte på 5.-plass i hjemlig serie denne sesongen.
Tidspunkt: 27-06-2023 - Kl.10:47 - Kilde: NRK - Info


158. Baccay forlenget med Odd
Josef Baccay (22) har skrevet under en ny kontrakt med Odd som strekker seg fram til sommeren 2026. Det melder klubben på sine nettsider. – Jeg trives godt her. Det er en veldig fin gjeng i garderoben nå, og jeg har stor tro på det vi driver på med her. Jeg gleder meg egentlig bare til fortsettelsen, sier Baccay. 22-åringen har startet samtlige kamper Odd har spilt i Eliteserien og NM denne sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 24-06-2023 - Kl.13:41 - Kilde: NRK - Info


159. Dzeko forlater Inter – klar for Fenerbache
Spissveteranen Edin Dzeko (37) forlater den italienske toppklubben Inter til fordel for tyrkiske Fenerbache. Det bekrefter den tyrkiske klubben på Twitter. Kontrakten til 37-åringen utløper ved sesongslutt 30. juni. Fenerbache skal derfor ikke betale noe overgangssum for å sikre seg spissens tjenester. Han skal ha skrevet under på en toårskontrakt. – Farvel Inter, det har vært to fantastiske år. Takk for alt, det har vært en vidunderlig reise, skriver spilleren på Instagram. Dzeko noterte seg for 31 mål på 101 kamper etter overgangen fra Roma i 2021. Han var med å lede laget til titler i både den italienske cupen og supercupen. Dzekos siste kamp for Milano-klubben ble tapet i mesterligafinalen mot Manchester City tidligere denne måneden. (NTB)
Tidspunkt: 23-06-2023 - Kl.06:19 - Kilde: NRK - Info


160. Odin Thiago Holm klar for Celtic
Vålerenga har solgt midtbanetalentet Odin Thiago Holm (20) til den skotske storklubben Celtic. Det opplyser klubbene i sine mediekanaler. – Celtic er glad for å kunngjøre at Odin Thiago Holm har signert på en femårig avtale med klubben, skriver Celtic. Flere norske medier har skrevet om forhandlinger mellom Celtic og VIF de siste dagene, og nå er overgangen i boks. Ifølge TV 2 skal overgangen være verdt rundt 35 millioner kroner for VIF, i tillegg til at klubben har sikret seg en betydelig videresalgsprosent. Holm kom til Vålerenga fra Ranheim i 2019 og debuterte i Eliteserien samme år. Han har i alt spilt 75 tellende kamper for VIF og scoret seks mål. (NTB)
Tidspunkt: 22-06-2023 - Kl.15:02 - Kilde: NRK - Info


161. Southampton bekrefter ny trener
Russell Martin er mannen som får oppgaven med å ta Southampton tilbake til Premier League. Onsdag ble han bekreftet som klubbens nye trener. Den tidligere forsvarsspilleren, som fikk over 250 kamper for Norwich City, har skrevet under på en treårskontrakt med klubben. Han har de to siste årene vært trener for Swansea City, men skal nå lede Southampton. «The Saints» endte på sisteplass i Premier League denne sesongen, og spiller dermed i mesterskapsserien i 2023/24.
Tidspunkt: 21-06-2023 - Kl.18:24 - Kilde: NRK - Info


162. Ny formel-seier til norsk talent
Martinius Stenshorne (17) fra Hokksund vant søndagens løp på Hungaroring-banen i Ungarn. Han kjører i klassen Formula Regional European Championship, ofte beskrevet som et mellomsteg mellom Formel 4 og Formel 3. Stenshorne startet løpet som nummer to, men fikk en god start og overtok ledelsen ut av første sving. Nordmannen holdt unna for konkurrentene og for andre dag på rad kunne han klatre øverst på seierspallen i Ungarn. Etter tre løpshelger leder 17-åringen mesterskapet sammenlagt, det til tross for at det er første året han deltar i klassen. Tidligere i år vant han også et av løpene på Imola. – Jeg tror ikke vi hadde forventet at sesongstarten skulle være så bra, men det er jo så klart gøy at det er sånn det går. Bilen funker bra og alt har egentlig klaffet ganske bra, sier Stenshorne til NRK etter løpet. Runde 4 (av totalt 10) i Formula Regional European Championship går på Spa i Belgia første helgen i juli.
Tidspunkt: 18-06-2023 - Kl.20:30 - Kilde: NRK - Info


163. Tronstad signerte for Blackburn
Sondre Tronstad (27) er klar for den engelske nivå to-klubben Blackburn Rovers. Han har skrevet under på en treårskontrakt. Det bekrefter klubben på sine nettsider. Nordmannen slutter seg til Blackburn etter tre og et halvt år i nederlandske Vitesse Arnhem. Der scoret han fem mål og leverte to målgivende pasninger på 114 kamper for klubben. Tronstads kontrakt med Vitesse løp ut denne sommeren og den engelske klubben skal derfor ikke ha betalt noen overgangssum. Hans nye kontrakt binder ham til Blackburn ut juni 2026. Tronstad har tidligere vært innom Start, Haugesund og Huddersfield. Han har spilt én kamp med flagget på brystet. Det gjorde han som en del av «nødlandslaget» som spilte 1-1 mot Østerrike i november 2020.
Tidspunkt: 16-06-2023 - Kl.05:59 - Kilde: NRK - Info


164. Milner klar for Brighton
Rutinerte James Milner er klar for Brighton etter åtte år i Liverpool. 37-åringen har skrevet en ettårskontrakt. – Jeg er veldig glad for å ønske James velkommen til Brighton. Han er et utmerket tilskudd for oss, og jeg er sikker på at han vil hjelpe oss med å nå et enda høyere nivå, sier Brighton-manager Roberto De Zerbi i en uttalelse på klubbens nettside. Milner har gjennom en lang karriere spilt 61 landskamper for England. På veien har han vunnet mesterligaen (2019), Premier League (2020) og ligacupen og FA-cupen (2022). Milner startet sin karriere i Leeds før han gikk til Newcastle. Deretter fulgte Aston Villa før han sluttet seg til Manchester City i 2010. Der var han i fem år før han var åtte år i Liverpool. (NTB)
Tidspunkt: 14-06-2023 - Kl.13:36 - Kilde: NRK - Info


165. Holter forlenger med Uno-X
Ådne Holter fortsetter i det norske profflaget Uno-X. Det skriver laget på Twitter mandag. Holters nåværende kontrakt gikk ut etter sesongen, men nå har han skrevet under på en kontrakt som holder ham i laget ut 2025-sesongen. 22-åringen viste seg frem i mai, med seier i Sundvolden GP og en syvendeplass sammenlagt i Tour of Norway.
Tidspunkt: 12-06-2023 - Kl.10:18 - Kilde: NRK - Info


166. Holter og Blikra forlenger med Uno-X
Ådne Holter fortsetter i det norske profflaget Uno-X. Det skriver laget på Twitter mandag. Holters nåværende kontrakt gikk ut etter sesongen, men nå har han skrevet under på en kontrakt som holder ham i laget ut 2025-sesongen. 22-åringen viste seg frem i mai, med seier i Sundvolden GP og en syvendeplass sammenlagt i Tour of Norway. Senere mandag bekrefter laget også at Erlend Blikra har signert en kontrakt som strekker seg ut 2025-sesongen. Rogalendingen fikk i fjor høst først beskjed om at han ikke fikk kontrakten forlenget, men svarte med å ta karrierens første proffseier i Tour de Langkawi. Dermed fikk han en ny kontrakt for 2023, og Blikra har i år grepet sjansen. 26-åringen har notert seg for to seirer (én på proffnivå) og ytterligere syv topp 10-plasseringer.
Tidspunkt: 12-06-2023 - Kl.10:18 - Kilde: NRK - Info


167. Berntsens AIK våknet til vandalisme – gjerningspersoner ber treneren gå
Klubbhuset til den svenske fotballklubben AIK, der Thomas Berntsen er sportssjef, ble vandalisert natt til søndag. Søndag morgen dukket det det opp bilder i sosiale medier som viser at noen har skrevet «Gå av Brännström» på AIKs klubbhus i løpet av natten, melder Expressen. Andreas Brännström er trener i den svenske hovedstadsklubben. «Forholdet er politianmeldt av AIK Fotball og det er beordret fjerning av graffiti. Akkurat nå retter vi alt fokus mot ettermiddagens Allsvenskan-kamp og vil ikke kommentere denne saken ytterligere nå», skriver AIK til Expressen. Det er ikke første gang at supportere ber om at trener Brännström skiftes ut. Nylig gikk administrerende direktør Manuel Lindberg av med umiddelbar virkning. AIK ligger nest sist i den svenske toppserien etter en tung start på sesongen. (©NTB)
Tidspunkt: 11-06-2023 - Kl.10:18 - Kilde: NRK - Info


168. U21-landslagsspiller forlenget med Kristiansund
U21-landslagsspiller Max Normann Williamsen (19) har skrevet under på en ny kontrakt med Kristiansund som varer ut 2025-sesongen. Det opplyser klubben på sin nettside. – Det betyr veldig mye for folk at det er noen lokale på laget, det tror jeg folk synes er artig. Det er et mål å komme tilbake til Eliteserien, og jeg har lyst til å bidra til at vi kommer dit. Det er en god utfordring, og jeg gleder meg til å bli med videre, sier 19-åringen.
Tidspunkt: 10-06-2023 - Kl.10:01 - Kilde: NRK - Info


169. Bekreftet: Bellingham klar for Real Madrid
Borussia Dortmund bekrefter på sine nettsider at det britiske vidunderbarnet Jude Bellingham (19) er solgt til Real Madrid. Den tyske klubben opplyser at han selges for 100 millioner euro, i tillegg til 20 millioner i klausuler. Det gir en totalsum på rundt 1,2 milliarder norske kroner. Denne summen kan stige hvis diverse kriterier blir oppfylt. Bellingham anses for å være et av verdens største fotballtalenter. Han har skrevet under en seksårskontrakt med Madrid-klubben. 19-åringen skal være Real Madrids største kjøp siden Eden Hazard.
Tidspunkt: 07-06-2023 - Kl.14:22 - Kilde: NRK - Info


170. Salsten blir i Sparta
Det var ventet at Håvard Østrem Salsten skulle tilbake til Storhamar, men nå har ishockeyprofilen bestemt seg for å bli i Sparta. – Dette er en signering vi både har håpet på og ventet på. Håvard Salsten har endelig satt navnetrekket på en kontrakt med Sparta som gjør han blå i nok en sesong, skriver Østfold-klubben som på sin twitterkonto. Det er snakk om en ettårskontrakt Salsten har skrevet under på. (NTB)
Tidspunkt: 06-06-2023 - Kl.11:15 - Kilde: NRK - Info


171. Tottenham bekrefter: Postecoglou ny trener
Tottenham bekrefter tirsdag formiddag at de har ansatt Ange Postecoglou som klubbens nye trener. Han forlater Celtic, der han denne sesongen gjorde rent bord og vant tre titler. Han har skrevet under på en fireårskontrakt med Tottenham. Postecoglou blir tidenes første australske trener i Premier League. Han skal forsøke å gjenreise et Tottenham-lag som har hatt en svak 2022/23-sesong. De endte på 8. plass i ligaen og sparket to trenere: Først Antonio Conte, deretter hans assistent Cristian Stellini, som skulle lede laget ut sesongen. Postecoglou tar fatt på Tottenham-jobben 1. juli.
Tidspunkt: 06-06-2023 - Kl.09:35 - Kilde: NRK - Info


172. Tomac forlenger med Vipers
Marta Tomac (32) fortsetter håndballkarrieren i Vipers Kristiansand. Det bekrefter hun overfor NTB under mesterligasluttspillet i Budapest. Tomac ble mamma for første gang i februar. Hun har spilt flere seniormesterskap for Norge og var med på EM-gull i 2020 og OL-bronse året etter. Den nye avtalen med Vipers vil bli underskrevet i nær framtid, opplyser hun. 32-åringen har spilt i Vipers siden 2015, og før det var hun i Byåsen i fødebyen Trondheim. (NTB)
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.09:17 - Kilde: NRK - Info


173. Maren Mjelde forlenger med Chelsea
Maren Mjelde har skrevet under på en ny kontrakt med Chelsea. Det opplyser klubben søndag formiddag. Mjelde har skrevet under på en ettårskontrakt som binder henne til klubben frem til neste sommer. – Jeg er veldig glad. Chelsea er klubben min og har vært det i seks og et halvt år. Jeg er glad for å bli værende her. Det har vært mitt jhjem og jeg gleder meg veldig til neste sesong, sier Mjelde til klubbens nettsted. 33-åringen har vært Chelsea-spiller siden 2017 og vært med på å vinne ligaen fem ganger.
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.09:14 - Kilde: NRK - Info


174. Leão skrev ny femårskontrakt med Milan
Den portugisiske fotballstjernen Rafael Leão (23) har skrevet under på en ny kontrakt med AC Milan som binder han til klubben fram til sommeren 2028. Det bekrefter klubben på sin nettside. «AC Milan er glade for å kunngjøre at Rafael Alexandre da Conceição Leão har fornyet kontrakten sin med klubben til 30. juni 2028», heter det i pressemeldingen. Portugiseren kom til klubben i 2019 og har siden notert seg med 41 mål og 29 assist på 162 kamper for storklubben fra den italienske motehovedstaden. 23-åringen var også en viktig brikke i Milan-laget som sikret den italienske ligatittelen forrige sesong. Det var deres første Serie A-trofé siden 2011. Leão ble også kåret til årets spiller i Serie A da de sikret tittelen. Angrepsspilleren kom fra Lille og har også tidligere spilt for Sporting. Leão har scoret tre mål og servert fire assist på 18 A-landskamper for Portugal. (©NTB)
Tidspunkt: 02-06-2023 - Kl.14:14 - Kilde: NRK - Info


175. Straus henter stjerneduo til Bayern
De tidligere Chelsea-spillerne Pernille Harder og Magdalena Eriksson har begge sluttet seg til Alexander Straus´ Bayern München-lag. Harder og Eriksson har spilt i Chelsea i flere år, men bytter beite til tysk fotball, opplyser Bayern på sine nettsider torsdag. Duoen er kjærester og har tidligere uttalt at de ønsker å spille i samme klubb. Danske Harder og svenske Eriksson har skrevet under på hver sin treårskontrakt med laget som ledes av norske Alexander Straus. Han tok nylig klubben til seriemesterskapet.
Tidspunkt: 01-06-2023 - Kl.09:29 - Kilde: NRK - Info


176. Maanum forlenget med Arsenal
Frida Maanum (23) har skrevet under på en ny kontrakt med Arsenal. Det opplyser Arsenal på sin nettside. Maanum kom til London-klubben sommeren for to år siden fra Linköping i Sverige. Hun står med 78 kamper og har scoret 20 mål for de røde og hvite.
Tidspunkt: 01-06-2023 - Kl.09:11 - Kilde: NRK - Info


177. Diogo Dalot forlenger med Manchester United
Den portugisiske høyrebacken Diogo Dalot har skrevet under på en ny kontrakt med Manchester United. Det bekrefter klubben onsdag ettermiddag. 24-åringen har skrevet under på en avtale som strekker seg til sommeren 2028, med opsjon på ytterligere ett år. – Dette er mitt hjem, sier Dalot selv. Han ble hentet til Manchester United i 2018 og har siden spilt 107 kamper for klubben.
Tidspunkt: 31-05-2023 - Kl.17:22 - Kilde: NRK - Info


178. Kostbar Deila-flytting – får kritikk for «pokerfjes»-uttalelser
Club Brugge skal ha betalt 25 millioner kroner til Standard Liège for å hente Ronny Deila som trener. Det skriver flere belgiske aviser. Het Laatste Nieuws er et av mediene som melder dette. Deila sluttet på dagen i Liège. Han hadde da ikke avsluttet sesong én i en treårskontrakt. Laget hans tapte tre kamper og spilte to uavgjort rett i forkant av Deila-avhoppet. Standard-ledelsen sier at Club Brugge opptrådte korrekt i forhandlingene om Deila. 25 millioner kroner kommer inn på konto, men Standard må ut på ny trenerjakt. Deila får noe kritikk i flere aviser fordi han så sent som lørdag på det sterkeste tilbakeviste at han var på vei til Club Brugge og at det foregikk forhandlinger. – Det som står skrevet i avisene, er ikke sant. Jeg har ikke noen avtale med Club Brugge. Det har ikke vært noen kontakt mellom klubbene, sa Deila blant annet lørdag. Sportsdirektør Fergal Harkin sa torsdag at Deila hadde informert ham for noen uker siden om interessen fra og samtalene med Club Brugge. (NTB)
Tidspunkt: 26-05-2023 - Kl.06:48 - Kilde: NRK - Info


179. Skjermer tvillingparet før storkampen mot Bodø/Glimt
Samme dag som Marcus & Martinus har skrevet norsk pophistorie, prøver de å konsentrere seg om fotballen. Og nå skjermes de fra pressen før cupkampen mot Bodø/Glimt.
Tidspunkt: 23-05-2023 - Kl.22:29 - Kilde: NRK - Info


180. Arsenal sikret ny langtidskontrakt med Saka
Arsenal-vingen Bukayo Saka (21) har forlenget sin kontrakt med klubben. Premier League-klubben bekreftet kontraktsforlengelsen tirsdag ettermiddag, men opplyste ikke om hvor mange år han har skrevet under for. Saka har vært blant Arsenals beste spillere denne sesongen, og alt tyder på at han har fått en solid lønnsforhøyelse. Ifølge rapporter i britiske medier blir han klubbens best betalte spiller. Stjernevingen har vært i Arsenal-systemet siden han var åtte år, og sommeren 2019 ble han inkludert i klubbens A-stall. Han har spilt 178 kamper og scoret 37 mål for London-laget. (NTB)
Tidspunkt: 23-05-2023 - Kl.16:56 - Kilde: NRK - Info


181. Tap og spekulasjoner rundt Deila
Ronny Deila sliter med resultatene i Standard Liège og må nesten daglig svare på spekulasjoner om at han skal skifte arbeidsgiver til Club Brugge. Etter at Standard Liège hadde tapt 0-3 borte mot Westerlo lørdag, var det ifølge belgisk presse en oppgitt og småirritert Deila som kom til pressekonferansen. – Det som står skrevet i avisene, er ikke sant. Jeg har ikke noen avtale med Club Brugge. Det har ikke vært noen kontakt mellom klubbene. Jeg har en kontrakt her (Standard) og er tilfreds her. Jeg vet ikke noe om det som skrives i mediene. Det skaper uro rundt klubben, sa Deila ifølge Het Laatste Nieuws. Laget hans har to tap og to uavgjort etter fire kamper i det belgiske B-sluttspillet. Standard Liège hadde en bra sesong bak seg før sluttspillet startet. (NTB)
Tidspunkt: 21-05-2023 - Kl.13:01 - Kilde: NRK - Info


182. Ingen kongelige på cupfinalen
Lørdag spilles cupfinalen for herrer i fotball mellom Brann og Lillestrøm. Vinneren får løfte kongepokalen, men det blir uten noen fra kongefamilien til stede. Det bekrefter kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, Guri Ofstad Varpe, til NRK. – Kongefamilien har dessverre ikke anledning til å delta ved cupfinalen denne gangen. Kongefamilien ønsker de to finalelagene lykke til med kampen. Heller ikke i fjor var kongefamilien til stede på herrenes cupfinale, men det har vært en lang tradisjon for at kongen eller andre medlemmer av kongefamilien har vært til stede på cupfinalen. Kong Harald ble sykemeldt og innlagt på Rikshospitalet for behandling av en infeksjon tidligere i år. Han ble skrevet ut av sykehuset mandag denne uken. Cupfinalen starter 16.00 lørdag. Kampen sendes på NRK1 og sendingen fra cupfinalen starter 15.00.
Tidspunkt: 17-05-2023 - Kl.09:53 - Kilde: NRK - Info


183. Formel 1: Miami kan bli kveldsløp
Formel 1 er i diskusjoner med de ansvarlige for Miami Grand Prix om mulighetene for å legge løpet til kveldstid i framtiden. I fjor ble løpet en del av Formel 1-kalenderen etter å ha skrevet under en tiårskontrakt. Banen er plassert rundt stadionet til NFL-laget Miami Dolphins. Søndag avslørte administrerende Dolphins-direktør Tom Garfinkel at Grand Prix-løpet i framtiden kan bli kjørt i kveldsmørket. – Vi har hatt noen diskusjoner om et kveldsløp og potensielt å gjøre det. Vi har også diskutert hvordan det eventuelt vil se ut, sa Garfinkel. Løpet i Miami ble også i år vunnet av Max Verstappen. Det er en av totalt tre Grand Prix-begivenheter på amerikansk jord denne sesongen. Det skal senere kjøres løp i Las Vegas i november, samt Austin Grand Prix som har tilhørt Formel 1-kalenderen siden 2012 (NTB)
Tidspunkt: 08-05-2023 - Kl.09:12 - Kilde: NRK - Info


184. Skrev hevnbeskjed på kamikaze-droner
Dagen etter det angivelige droneangrepet mot Kreml i Moskva, svarte Russland med et stort droneangrep mot Odesa. På dronene var det skrevet en hevnbeskjed.
Tidspunkt: 05-05-2023 - Kl.15:04 - Kilde: Dagbladet - Info


185. Gigantsøksmålet påvirker Carlsen-granskning: – Alvorlige bekymringer
Fide varslet en avgjørelse i granskningen av Magnus Carlsen og Hans Niemann i april. Men som NRK tidligere har skrevet, ble offentliggjøringen av rapporten utsatt. «Minst til oktober» sier Dana Reizniece-Ozola i Fide til New York Times om hvor lenge folk må vente på en avgjørelse. Hun forklarer utsettelsen med «mulige utviklinger i søksmålet mellom partene». Niemann har som kjent saksøkt Carlsen, chess.com og andre aktører for 100 million dollar. Den amerikanske sjakkspilleren mener at jukseanklagene fra Carlsen har ødelagt sjakkarrieren hans. – At Fide plutselig nekter å avsløre resultatene av deres granskning, styrker vår tro på at resultatene av den granskningen taler sterkt til fordel for Niemann, skriver advokatselskapet Oved til New York Times. De peker samtidig på at Fide har økonomiske avtaler med selskaper knyttet til Carlsen, Chessable og Chess24. – Det skaper alvorlige bekymringer om at denne skandalen går enda dypere enn først ansatt, hevder advokatene. Overfor New York Times svarer ikke Fide på hvorfor søksmålet påvirker deres egen etterforskning. Den handler om hvorvidt Niemann har jukset og om Carlsen hadde rett i å anklage ham for det.
Tidspunkt: 05-05-2023 - Kl.14:55 - Kilde: NRK - Info


186. Stortalentet Garnacho forlenger med Manchester United
Det argentinske stortalentet Alejandro Garnacho har skrevet under på en ny kontrakt med Manchester United. Det bekrefter klubben fredag ettermiddag. Den fotrappe kantspilleren har skrevet under på en femårskontrakt med de røde djevlene. 18-åringen har fått sitt gjennombrudd denne sesongen. Han står denne sesongen med 29 kamper, fire mål og fem målgivende pasninger.
Tidspunkt: 28-04-2023 - Kl.13:37 - Kilde: NRK - Info


187. Antonio Nusa forlenger med Club Brugge
Det norske stortalentet Antonio Nusa har skrevet under på en ny kontrakt med Club Brugge. Det bekrefter den belgiske klubben torsdag ettermiddag. 18-åringen har skrevet under på en fireårskontrakt som binder ham til klubben frem til 2027. Nusa, som kom til Club Brugge i 2021 og ble tidenes nest yngste målscorer i Mesterligaen da han scoret mot Porto i fjor høst. Bare Barcelonas Ansu Fati har scoret mål i yngre alder. Nusa spilte for Stabæk før han forlot dem til fordel for Club Brugge. I sommer skal han jakte heder og ære med det norske U19-landslaget under EM på Malta.
Tidspunkt: 27-04-2023 - Kl.15:34 - Kilde: NRK - Info


188. Stavanger Oilers sikret seg nordmann fra svensk hockey
Martin Gran (26) forlater Allsvenskan og har skrevet under på en toårskontrakt med Stavanger Oilers. Grans moderklubb er Storhamar, men han spilte for Lillehammer fra 2019-20-sesongen. Sist sesong ble han løst fra kontrakten med mjøsklubben etter 27 spilte kamper og avsluttet sesongen med 19 kamper for Kristianstads i hockeyallsvenskan. Der bidro han med ett mål og seks assists. Gran har representert Norge på aldersbestemte landslag. – Martin er en bra mann som vil passe godt inn i gruppen. Han er en offensiv, rask høyrefattet ving med målteft, sier Stavanger Oilers´ nytilsatte trener Anders Gjøse til klubbens hjemmeside.
Tidspunkt: 27-04-2023 - Kl.09:08 - Kilde: NRK - Info


189. I NFFs arkiver fant de den aller første Haaland-vurderingen: – Historisk
I 2015 ble det skrevet noen få setninger om en ung gutt fra Jæren. Ingen visste det da, men ordene markerte starten på et norsk fotballeventyr.
Tidspunkt: 25-04-2023 - Kl.15:03 - Kilde: NRK - Info


190. Dahlum forlenger med Vipers
Håndballspiller Karine Emilie Dahlum (23) har skrevet under på en avtale som binder henne til Vipers Kristiansand kommende sesong. – Totalt sett vurderer jeg Vipers som det beste sportslige valget for å kunne ta de neste stegene, sier Dahlum i en pressemelding. Dahlum, som er datter av den tidligere Start-profilen Tore André «Totto» Dahlum, kom til Vipers fra Våg i 2020. – Jeg er veldig fornøyd med at Karine fortsetter hos oss. Hun er en ung, lokal og talentfull spiller med et stort ønske om å utvikle seg videre. Hun har et stort potensial, og jeg ser fram til å samarbeide videre med Karine i neste sesong, sier kommende sesongs Vipers-trener Tomás Hlavatý. (NTB)
Tidspunkt: 24-04-2023 - Kl.10:40 - Kilde: NRK - Info


191. Gamst Pedersen klar for Ranheim
Morten Gamst Pedersen (41) har skrevet under med Ranheim for resten av 2023-sesongen, bekrefter klubben på sin hjemmeside tirsdag. – Jeg er alltid spent når jeg kommer til ny klubb, jeg tror det er sunt at det kribler litt i magen. Det er jo noen jeg kjenner fra før her, men nye fjes i både støtteapparat, administrasjon og spillere gjør det man kjenner litt på spenningen, sier Gamst i en pressemelding.
Tidspunkt: 18-04-2023 - Kl.09:58 - Kilde: NRK - Info


192. Nå er Zlatans avkappede nese til salgs
Statuen til Zlatan Ibrahimovic har blitt herjet mye med. Nå er den avkappede nesen til salgs. Det skriver svenske Aftonbladet. Prislappen på superstjernens nese støpt i bronse? 1,1 millioner kroner. Det er angivelig en anonym gruppe som kaller seg «The Noze Club» som står bak salget av nesen. De skal ha tilbudt flere polikere fra flere land muligheten til å kjøpe den. Blant annet skal Milanos ordfører, Giuseppe Sala, ha blitt tilbudt nesen. Zlatan-statuen har fått hard medfart siden den ble avduket i oktober 2019. Ibrahimovic, som i sin tid slo gjennom i Malmö, er deleier hos Malmös erkerival Hammarby, og siden har statuen fått kjørt seg. Det ble hengt et toalettsete rundt halsen og drapstrusler ble skrevet på bakken ved siden av. Føttene ble i likhet med nesen blitt kappet av og statuen ble malt hvit. Nå er den på et hemmelig sted til renovering.
Tidspunkt: 15-04-2023 - Kl.10:29 - Kilde: NRK - Info


193. Kubackis kone utskrevet fra sykehus
Kona til polske hoppstjernen Dawid Kubacki er ute av sykehuset etter at hun ble innlagt i slutten av mars. Det skriver Kubacki på sin Instagram-konto. «Takk for gode tanker og oppmuntrende ord», skriver hopperen. Han opplyser videre at kona har fått satt inn en hjertestarter. Rett i forkant av Raw Air-kvalifiseringen i Vikersund i mars kom beskjeden om at Kubacki hadde forlatt skiflygingsbakken i hui og hast. Årsaken var at kona var innlagt på sykehus. Exiten til Kubacki innebar rent sportslig at Halvor Egner Granerud allerede da ble kåret til vinner av verdenscupen sammenlagt. Kubacki var den eneste som kunne passere nordmannen i sammendraget. (NTB)
Tidspunkt: 14-04-2023 - Kl.16:26 - Kilde: NRK - Info


194. Shaw forlenger med Manchester United
Luke Shaw har skrevet under på en ny kontrakt med Manchester United. Venstrebacken er bundet til klubben til sommeren 2027. Shaw har vært i klubben siden 2014 og har spilt 249 kamper for de rødkledde. Nå har han signert ny kontrakt, opplyser klubben på sine nettsider. Engelskmannens kontrakt gikk opprinnelig ut først sommeren 2024, men manager Erik ten Hag ønsket å sikre seg signaturen på en ny kontrakt før den tid. Shaw har spilt 36 kamper for United denne sesongen og er en viktig brikke for et lag som har fått et stort løft under ny manager. Venstrebacken har spilt 29 landskamper og har vært en viktig mann også for England-trener Gareth Southgate. (NTB)
Tidspunkt: 04-04-2023 - Kl.09:13 - Kilde: NRK - Info


195. Jeg er et godt menneske
Overgrepssaken mot Elisabeth Fritzl rystet hele verden. Nå har den livstidsdømte faren, Josef Fritzl, skrevet en ny bok der han kommer med en rekke oppsiktsvekkende påstander.
Tidspunkt: 27-03-2023 - Kl.22:31 - Kilde: Dagbladet - Info


196. Bodø/Glimt bekrefter Haikin-retur
Nikita Haikin overrasker, og returnerer til Bodø/Glimt. Russeren har kun vært borte fra klubben siden januar, da han dro til engelske Bristol City. – Velkommen hjem, skriver klubben. Oppholdet ble altså kortvarig, og kontrakten med Bristol City er terminert. Nå har Haikin skrevet under en kontrakt med Glimt som strekker seg til sommeren 2026. Etter at Haikin forlot Glimt, har Julian Faye Lund vært keeper i laget. Samtidig har klubben ikke lagt skjul på at den jakter en ny førstekeeper.
Tidspunkt: 21-03-2023 - Kl.20:18 - Kilde: NRK - Info


197. Skaanes forlater Brann for andre gang
Kasper Skaanes (27) har skrevet under en avtale med Sogndal fram til og med 2025-sesongen. Det er andre gang i karrieren at han forlater Brann. Overgangen ble bekreftet av begge klubbene onsdag. – Jeg gleder meg veldig, og jeg har troen på dette prosjektet. Vi går for en god sesong som skal ende med opprykk, sier Skaanes i en uttalelse lagt ut av Sogndal. Midtbanespilleren stopper på 159 tellende kamper og 18 mål for Brann. Antallet er over to perioder (2012-17 og 2021-23). Mellom 2018 og 2021 spilte han i Start. – Det er selvfølgelig trist å forlate Brann, for det er klubben min. Det er Brann jeg har heiet på siden jeg var liten. Men nå måtte jeg lytte til hodet og ikke hjertet, og for min videre karriere var dette et riktig valg, forklarer Skaanes. Sogndal starter den nye 1.-divisjonssesongen borte mot KFUM Oslo 10. april. (NTB)
Tidspunkt: 15-03-2023 - Kl.13:38 - Kilde: NRK - Info


198. 24-åring bannlyst fra alle britiske fotballbaner for rasisme
En 24-årig mann som sendte rasistisk hets mot Brentford-spiss Ivan Toney i sosiale medier er i retten bannlyst fra alle britiske fotballarenaer i tre år. Det er ifølge BBC første gang en dommer i Storbritannia har benyttet seg av en ny lov som gir anledning til å ilegge slik straff. 24-åringen fra Blyth ble også dømt til fire måneders betinget fengsel, men han har i tre år forbud mot å gå på fotballkamp i Storbritannia og også mot å reise utenlands for å se fotball. Toney offentliggjorde i oktober en direkte melding han hadde fått fra mannen på Instagram, og politiet behandlet det som et tilfelle av hatkriminalitet. 24-åringen erklærte seg i januar skyldig i å ha skrevet meldingen, og nå har han fått dommen. – Dette sender et sterkt budskap. Jeg er personlig tilfreds med at rasistisk hets nå havner i retten. Jeg synes ikke straffen er streng nok, men det er et steg i riktig retning, sier Brentford-manager Thomas Frank i en kommentar. Kick It Out, en organisasjon som bekjemper rasisme og diskriminering i fotballen, ønsker i en uttalelse dommen velkommen og ytrer ønske om at den blir retningsgivende for behandling av tilsvarende saker. (NTB)
Tidspunkt: 14-03-2023 - Kl.19:37 - Kilde: NRK - Info


199. Aga klar for Rosenborg
Oscar Aga (22) har skrevet under en kontrakt med Rosenborg. Spissen er hentet fra svensk fotball. Overgangen ble bekreftet av RBK mandag. Aga kommer inn etter at den danske målmaskinen Casper Tengstedt ble solgt til Benfica tidligere i år. I 2021 ble Oslo-gutten toppscorer i 1. divisjon. Da hamret han inn 24 mål for Grorud, og suksessen sendte ham videre til Elfsborg i Allsvenskan. Der scoret Aga i fjor to mål på 13 kamper. Nå håper Rosenborg å få mer ut av angriperen i Eliteserien.
Tidspunkt: 06-03-2023 - Kl.16:05 - Kilde: NRK - Info


200. Danske toppspillere forteller om «offentlige veiinger» på aldersbestemte landslag
Det er danske Jyllands-Posten som skriver at 15 danske håndballspillere forteller at vekten til spillerne på aldersbestemte landslag, i en periode fra 2004 til 2019, ble skrevet på lapper, som alle kunne se. Ifølge DR ble spillerens vekt skrevet ned og enten hengt opp på veggen eller ble lagt frem på et bord, som var fritt tilgjengelig for alle spillerne. – Jeg tror oppriktig på at alle trenerne ønsket oss det beste, men kan stille spørsmål ved om de var deres ansvar bevisst. Dette handler om unge, usikre jenter største drømmer, sier landslagsspiller Louise Burgaard til Jylllands-Posten. To ikke-navngitte spillere hevder at de fikk spiseforstyrrelser blant annet som en konsekvens av veiingene på landslagsnivå. Sportssjef i det danske håndballforbundet (DHF), Morten Henriksen, sier til DR at historiene til spillerne gjør sterkt inntrykk på han og at forbundet sluttet med «offentlige veiinger» i 2019. Han forteller at de fremdeles benytter seg individuelle veiinger bak lukkede dører. Henriksen mener det ikke er problematisk at man veier spillerne. – Inntil videre er det noen indikasjoner på at det i noen sammenhenger kan ha negative følger hvis man lar være å veie. Derfor er det ikke veiinger forbudt i DHF på nåværende tidspunkt, ettersom vi er overbevist om at det ikke er riktig løsning, sier han.
Tidspunkt: 27-02-2023 - Kl.18:58 - Kilde: NRK - Info


201. Scaloni forlenget med Argentina
Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at Argentinas trener Lionel Scaloni får fortsette i jobben etter at han ledet sin navnebror Lionel Messi og resten av det argentinske landslaget til seieren i fotball-VM 2022. Nå bekrefter Argentinas fotballforbund på Twitter at Scaloni har skrevet under en ny kontrakt som varer frem til neste fotball-VM i 2026. 44-åringen har tidligere trent Newells Old Boys, West Ham, Lazio og Atalanta. Han tok over trenerrollen for Argentinas herrelandslag i 2018 etter å ha vært trener for U20-landslaget en periode. Scaloni er også nominert til årets beste trener av Fifa sammen med Real Madrid-sjef Carlo Ancelotti og Manchester City-manager Pep Guardiola.
Tidspunkt: 27-02-2023 - Kl.18:32 - Kilde: NRK - Info


202. Sogndal solgte Hoven til Skeid
Spiss Kristoffer Hoven (26) har skrevet under en toårskontrakt med 1.-divisjonsklubben Skeid, som han ble utlånt til i fjor. Det opplyser Sogndal på sin nettside. – Etter ønske fra Kristoffer valgte Sogndal Fotball å la ham gå videre til Skeid. Dette er en fin mulighet for karrieren hans videre, sier Håvard Flo i Sogndal. Drammenseren har tidligere spilt for Mjøndalen, Strømsgodset, Hønefoss og Kristiansund. Han scoret 34 mål på 84 kamper for Sogndal, mens han scoret fire ganger på åtte kamper for Skeid i fjor. – Jeg er veldig fornøyd med at dette gikk i orden nå. Jeg hadde en veldig fin tid i Skeid i fjor, og jeg gleder meg til å treffe gjengen igjen, sier Hoven.
Tidspunkt: 22-02-2023 - Kl.15:04 - Kilde: NRK - Info


203. Elneny forlenget med Arsenal
Midtbanespilleren Mohamed Elneny har skrevet under en kontraktforlengelse med Arsenal fram til juni 2024. Det bekrefter klubben på sine nettsider. – Jeg elsker denne klubben og supportene våre. Jeg skal gi alt for å gjøre oss så gode som vi kan være, sier 30-åringen. Egypteren er den nåværende spilleren som har vært i Arsenal lengst etter at han signerte fra sveitsiske Basel tilbake i 2016. Elneny har slitt med spilletid denne sesongen og er for øyeblikket ute med en kneskade. (NTB)
Tidspunkt: 21-02-2023 - Kl.12:48 - Kilde: NRK - Info


204. Kampen mellom Barcelona mot Manchester United satte tilskuerrekord
Torsdag ble det skrevet historie i europaligaen da 90.255 mennesker møtte opp på Camp Nou for å se oppgjøret mellom Barcelona og Manchester United. Det er ny rekord i turneringen, det bekrefter Det europeiske fotballforbundet (Uefa). Barcelona har også tilskuerrekorden i mesterligaen. Den rekorden ble satt tilbake i 1994/95-sesongen i kvartfinalen mot Paris Saint-Germain. Da var det 115.500 mennesker som møtte opp på stadion. (NTB)
Tidspunkt: 17-02-2023 - Kl.20:56 - Kilde: NRK - Info


205. Vinicius jr. utsatt for rasistiske tilrop i kampen mot Mallorca
Mallorca-tilhengerne kom med rasistiske ytringer i retning Vinicius jr. i søndagens Real Madrid-tap mot øylaget. I en video som sirkulerer i sosiale medier kan man se 22-åringen bli utsatt for tilropene. Vinicius jr. har blitt utsatt for lignende situasjoner ved minst tre tidligere anledninger, senest i en kamp mot Real Valladolid i desember. Spansk politi etterforsker også en hendelse fra slutten av januar, hvor en dukke ikledd drakten til brasilianeren ble funnet hengende etter halsen fra en bro i Madrid foran cupkampen mellom Real Madrid og Atlético Madrid. Dukken hang under et stort banner med påskriften «Madrid hater Real». I spanske medier fikk dukken og banneret stor oppmerksomhet. Aksjonen ble beskrevet både som «et rasistisk angrep» og «en alvorlig trussel» mot Real Madrids brasilianske angrepsspiller. (NTB)
Tidspunkt: 06-02-2023 - Kl.07:06 - Kilde: NRK - Info


206. Aalesund henter Amidou Diop
Aalesund signerer senegaleseren Amidou Diop (30). Det bekrefter Aalesund i en pressemelding på deres nettside. 30-åringen har skrevet under på en kontrakt som binder ham til klubben i to år. – Jeg er fornøyd med valget om å signere for AaFK. Det var interesse fra en rekke klubber, men det riktige valget var Aalesund, sa Diop til Aalesund. (NTB)
Tidspunkt: 03-02-2023 - Kl.20:13 - Kilde: NRK - Info


207. Kristiansund henter Mikkel Konrdadsen Ceide på lån
Mikkel Konradsen Ceide (21) er klar for spill i Kristiansund. Det bekrefter Kristiansund i en pressemelding på deres nettside. Kristiansund har skrevet kontrakt med Ceide som lånespiller ut sesongen 2023. – Dette blir veldig spennende, og jeg er glad for muligheten jeg får i KBK. Ambisjonen er å kjempe i toppen av 1.disvisjon, og vi skal gjøre det vi kan for å være med i kampen om opprykk til Eliteserien, sier Ceide. Ceide leies ut fra Rosenborg hvor han egentlig holder til, og der han har en kontrakt som strekker seg ut 2024. 21-åringen ble under fjorårets sesong lånt ut til Tromsø.
Tidspunkt: 03-02-2023 - Kl.20:12 - Kilde: NRK - Info


208. Martinelli forlenger med Arsenal
Gabriel Martinelli har skrevet under på en ny kontrakt med Arsenal. Det bekrefter klubben fredag formiddag. Brasilianeren, som har hatt en meget god sesong for serieleder Arsenal, har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2027. 21 år gamle Martinelli, som ble hentet brasiliansk fotball, har allerede fått over 100 kamper for Arsenal. Han har scoret syv mål denne sesongen og vært en viktig bidragsyter i Arsenals gode sesong. – Han er en viktig del av fremtiden vår og vi er veldig glade for at vi har blitt enige om en ny kontrakt, sier Arsenal-trener Mikel Arteta.
Tidspunkt: 03-02-2023 - Kl.09:18 - Kilde: NRK - Info


209. Braathen operert for blindtarmsbetennelse – VM i fare
Den norske stjernealpinisten Lucas Braathen (22) er operert for akutt blindtarmsbetennelse på sykehuset i østerrikske Zell am See. Det melder Norges Skiforbund i en pressemelding. – Fryktelig dårlig timing. VM er av de store målene for meg denne sesongen, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å rekke slalåmrennet 19. februar. Gi meg noen uker så får vi se. Også er det uansett gode prognoser for å få med seg World Cup-rennene etter VM, sier Braathen i pressemeldingen. 22-åringen fra Bærums Skiklubb mister kommende helgs verdenscuprenn i franske Chamonix, men kan rekke siste VM-øvelse i Courchevel/Meribel, skriver forbundet. Braathen hadde trolig kjørt storslalåmrennet i VM 17. februar, men det ser ikke ut til å bli noe av for hans del. Herrenes slalåmrenn er siste dag av VM. På Instagram har Braathen selv lagt ut bilder fra sykesenga, hvor han takker personalet for å ta hånd om han. Han ble skrevet ut rundt klokken 11.30. Det norske gullhåpet har levert en strålende sesong, med tre verdenscupseire og totalt seks pallplasser. Han leder slalåmcupen i verdenscupen, og er nummer seks sammenlagt og i storslalåmcupen.
Tidspunkt: 02-02-2023 - Kl.11:02 - Kilde: NRK - Info


210. Johansson står over hopprennet i Willingen
Halvor Egner Granerud fronter et sterkt norsk hopplag i verdenscuphelgen i tyske Willingen. Robert Johansson står igjen over med skadeproblemer, skriver NTB. Forrige helg klinket Granerud til med to seiere i skiflyging i østerrikske Kulm. Og Anna Odine Strøm tronet øverst på pallen i Hinterzarten søndag, da hun tok sin andre verdenscupseier. De norske hopperne har vist generelt god form og stiller manns- og kvinnesterke i Tyskland. Robert Johansson har, som NRK har skrevet om, slitt med tap av følelse i høyrebeinet grunnet en ryggprolaps. Etter en svak hopphelg i Kulm, står han derfor over konkurransene i Willingen i håp om å bedre formen. Herrelaget lyder som følger: Halvor Egner Granerud (Asker), Marius Lindvik (Rælingen), Johann Forfang (Tromsø), Daniel-André Tande (Kongsberg), Kristoffer Sundal (Koll), Bendik Heggli (Byåsen), Fredrik Willumstad (Skimt). Disse kvinnene stiller for Norge: Anna Odine Strøm (Alta), Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Silje Opseth (Holeværingen), Maren Lundby (Kolbu).
Tidspunkt: 01-02-2023 - Kl.13:16 - Kilde: NRK - Info


211. L´Equipe: PSG anker etter papirtrøbbel med Ziyech-overgang
Hakim Ziyechs overgang til Paris Saint-Germain skal ha gått i vasken da Chelsea ikke leverte de riktige papirene flere ganger. Nå skal PSG ha anket. Hakim Ziyech (29) har slitt med spilletid denne sesongen for Chelsea. Ivrig på å prøve seg et nytt sted skal den marokkanske spilleren ha ønsket seg bort fra London-klubben. Paris Saint-Germain var mest ivrige etter å hente ham. Nå hevder den franske avisen L´Equipe at PSG skal være «rasende» over at overgangen brøt sammen tirsdag. Klubben har besluttet å anke saken til den franske ligaorganisasjonen (LFP). Chelsea skal ifølge den franske avisen ha sendt inn feil dokumentasjon flere ganger. CBS-journalisten Ben Jacobs meldte natt til onsdag på Twitter at Chelsea ikke leverte papirene i tide. En avtale skal i prinsippet ha vært i boks og alle papirer var skrevet under, men Ziyech er fremdeles Chelsea-spiller etter den siste dagen i det internasjonale overgangsvinduet. Chelsea var travelt opptatt med å fullføre overgangen til Enzo Fernandes tirsdag kveld. PSG håper på å kunne bekrefte Ziyech-overgangen, men det ser ut til at marokkaneren må returnere til London onsdag. (©NTB)
Tidspunkt: 01-02-2023 - Kl.10:39 - Kilde: NRK - Info


212. Bekreftet: Jorginho klar for Arsenal
Chelsea-stjerna Jorginho bytter London-klubb og er klar for Arsenal. Den braslianskfødte italieneren har skrevet under på en kontrakt på 18 måneder, med opsjon på forlengelse i ett år. Jorginho spilte i alt 213 kamper og scoret 29 mål for Chelsea etter overgangen fra Napoli. Han har vunnet både mesterligaen, europaligaen, klubb-VM og supercupen med de blåkledde. Hans kontrakt gikk i utgangspunktet ut til sommeren.
Tidspunkt: 31-01-2023 - Kl.20:15 - Kilde: NRK - Info


213. Glimt-komet selges til Frankrike – lånes tilbake
Bodø/Glimt bekrefter at Joel Mvuka blir Lorient-spiller, men ikke før til sommeren. Det neste halvåret skal kantspilleren lånes tilbake til Glimt som en del av avtalen med den franske klubben. Han har skrevet under på en avtale med Lorient som strekker seg til sommeren 2027. Ifølge TV 2 er Glimt garantert 60 millioner kroner for overgangen, men avtalen inneholder også bonuser på over 7 millioner kroner. Bergenseren ble hentet til Bodø/Glimt høsten 2021 fra Åsane, og fikk sitt store gjennombrudd forrige sesong. Mvuka har notert seg for fire scoringer og ni målgivende for gultrøyene så langt, og var blant annet en del av laget som spilte i Mesterligaen og Europaligaen.
Tidspunkt: 31-01-2023 - Kl.19:35 - Kilde: NRK - Info


214. Bekreftet: Karlsbakk klar for nederlandsk fotball
Viking og Heerenveen er enige om en overgang for Daniel Karlsbakk (19). Det bekrefter begge klubbene i en pressemelding. Det norske talentet har skrevet under på en avtale som strekker seg til sommeren 2026. Ifølge flere medier blir det tidenes største salg for Stavanger-klubben. Aftenbladet, Rogalands Avis og Nettavisen erfarer at totalrammen på overgangen er på omkring 30 millioner kroner. – Det er en kjempedeal for Viking og for spilleren, sa Vikings sportssjef Erik Nevland da han overfor Aftenbladet bekreftet at lagene var enige om en avtale og at Karlsbakk var på vei til Nederland for å sluttføre overgangen. Karlsbakk spilte 21 kamper for Viking i Eliteserien i fjor og scoret to mål. 19-åringen startet karrieren i Bryne. Heerenveen ligger på 8.-plass i den nederlandske æresdivisjonen etter 19 kamper med 27 poeng. Neste kamp er borte mot Utrecht lørdag. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 31-01-2023 - Kl.08:52 - Kilde: NRK - Info


215. Zelenskyj kontaktet Macron igjen med OL-bekymring
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fortsetter å kjempe for at russere ikke skal få delta i Paris-OL 2024. I sin daglige tale søndag sa presidenten at om Russland tillates å delta i OL i Paris i 2024, vil det vise at «terrorisme kan være akseptabelt»: Zelenskyj sa også at han har skrevet et brev til Frankrikes president Emmanuel Macron der han tok opp saken på nytt. Ukraina har truet med å boikotte neste års OL om russiske og belarusiske idrettsutøvere får delta. Sist uke åpnet Den internasjonale olympiske komité (IOC) for russiske og belarusisk deltakelse i OL under nøytralt flagg og uten nasjonssymboler, og at man skal se på mulighetene for at de tas inn i varmen igjen. (NTB)
Tidspunkt: 30-01-2023 - Kl.07:02 - Kilde: NRK - Info


216. Zafeiris klar for Slavia Praha
Christos Zafeiris forlater Haugesund og er klar for den tsjekkiske toppklubben Slavia Praha. Det bekrefter klubben på sin Twitter-konto. Zaferis har underskrevet en kontrakt som strekker seg ut juni 2027. – Målet mitt er å vise folk her at jeg er en god spiller, at jeg kan spille fra start og være en viktig spiller. Og så er det lagets mål å kvalifisere seg til Champions League og å spille i de europeiske turneringer, sier Zafeiris til klubbens nettside. Nordmannen har fått draktnummer 10 i den tsjekkiske toppklubben. Zafeiris gjorde forrige sesong overgang fra Grorud til Haugesund. 19-åringen har tre kamper for Norges U21-landslag. (©NTB)
Tidspunkt: 29-01-2023 - Kl.15:30 - Kilde: NRK - Info


217. Brann har signert amerikansk spiss
Brann har hentet den amerikanske spissen Alyssa Walker (25) fra svenske Kalmar. Hun har skrevet under på en kontrakt som gjelder ut 2024. Det bekrefter klubben på deres hjemmesider. – Jeg gleder meg til å komme i gang her i Brann. Jeg fikk vite at Brann var interessert tidlig i uken, og siden har det gått fort frem til overgangen nå er i orden, sier Walker til brann.no. 25-åringen ble toppscorer for Kalmar i Damallsvenskan i fjor med sine ni scoringer. Det er over en tredjedel av alle lagets scoringer. Kalmar var nyopprykket og hadde som mål om å berge plassen i Damallsvenskan, noe de klarte mye takket være Walkers scoringer.
Tidspunkt: 27-01-2023 - Kl.12:46 - Kilde: NRK - Info


218. Blomberg skrev ny Brann-kontrakt
Ole Didrik Blomberg (22) har forlenget med Brann fram til og med 2025-sesongen. I fjor ble han med suksess omskolert til kantspiller. – Jeg er stolt og beæret over å få enda flere sesonger med Brann-logoen på brystet, sier Blomberg i en uttalelse lagt ut av klubben. Han hadde bare den kommende sesongen igjen på kontrakten som ble inngått i september 2020. Bloomberg spilte lenge som back i Brann-laget, men foran fjorårets sesong ble han gitt en mer offensiv rolle som kantspiller. Det slo positivt ut, og 22-åringen scoret fem mål i 1. divisjon og én gang i cupen. I tillegg noterte han seg for 13 målgivende pasninger. – Ole Didrik hadde en veldig fin utvikling gjennom fjoråret, og vi er veldig fornøyd med at han nå har skrevet under på en avtale som gjør at han er Brann-spiller i enda flere år, sier Branns sportslig leder Jimmi Nagel Jacobsen. (©NTB)
Tidspunkt: 26-01-2023 - Kl.16:41 - Kilde: NRK - Info


219. Fransk sykkelstjerne legger seg flat etter kritikk mot lagkamerat
David Gaudu endte på fjerdeplass i fjorårets Tour de France og er Frankrikes trolig største håp om en pallplass i årets Tour de France. Men hvilke lagkamerater Groupama-FDJ-syklisten vil ha med seg til rittet er ikke klart. Det som imidlertid virker klart er at Gaudu ikke ønsker å ha spurtstjernen Arnaud Démare der. I meldinger skrevet på Discord forrige uke, som ble lagt ut på sosiale medier onsdag kveld, skriver Gaudu blant annet at «krigen ikke er over», at «det som er bra er at vi ikke snakker sammen og nesten aldri sykler ritt sammen» og at «han vet at jeg ikke ønsker ham i Touren. Jeg har allerede sagt det til ham.» Torsdag formiddag tok han til Twitter for å beklage meldingene. – Jeg skulle aldri ha fremsatt bemerkningene mine i det offentlige. Jeg beklager overfor laget og Arnaud, skrev Gaudu. Lagsjef Marc Madiot sier de allerede har lagt saken bak seg og at de to vil sykle Paris-Nice sammen i vår. – De er ikke venner, men jeg ber ikke rytterne om å være venner, men at de vet hvordan de jobber sammen, sier Madiot til Ouest France.
Tidspunkt: 26-01-2023 - Kl.11:33 - Kilde: NRK - Info


220. Arsenal signerte polsk landslagsstopper
Premier League-leder Arsenal styrker spillerstallen ved å signere 22 år gamle Jakub Kiwior fra Spezia i Italia. Det bekrefter Arsenal på sin nettside. 22-åringen har skrevet under på en langtidskontrakt. Ifølge overgangseksperten Fabrizio Romano skal overgangssummen ligge på 20 millioner euro med bonuser, tilsvarende rundt 214 millioner norske kroner. 22-åringen Kiwior har spilt 22 kamper for Spezia i Serie A og var med det polske landslaget til fotball-VM i Qatar. (NTB)
Tidspunkt: 23-01-2023 - Kl.19:59 - Kilde: NRK - Info


221. 49ers og Bengals klare for NFL-semifinale
I natt knuste Cincinnati Bengals hjemmefavorittene Buffalo Bills i NFL-kvartfinalen 27–10. Bengals feiret med å lage snøengler i snøen som dekket banen i Buffalo. Bengals møter Kansas City Chiefs i semifinalen om en uke. Kvartfinalen ble spilt 20 dager etter at grunnseriekampen mellom de samme lagene ble avbrutt da Bills-forsvarer Damar Hamlin fikk hjertestans rett etter å ha gjort en takling. Hamlin var søndag på Bills-kamp for første gang siden han ble utskrevet fra sykehuset, men han så lagkameratene komme til kort i snøværet, skriver NTB. – Både angrep og forsvar dominerte vi fra start til slutt. Det var slik vi planla det, men jobben er ikke gjort. Vi har en kamp til om en uke, sa Joe Burrow førte an for Bengals til CBS etter kampen. Også San Francisco 49ers er klare for semifinale i NFL etter en sliteseier mot Dallas Cowboys. Kampen, hvor stort sett forsvarene dominerte, endte til slutt 19–12. Playmakerne George Kittle og Christian McCaffrey våknet i tredje periode og sikret 49ers semifinalekamp mot Philadelphia Eagles neste uke.
Tidspunkt: 23-01-2023 - Kl.05:01 - Kilde: NRK - Info


222. NFL: Bengals feiret med snøengler etter kvartfinaleseier
I natt knuste Cincinnati Bengals hjemmefavorittene Buffalo Bills i NFL-kvartfinalen 27–10. Bengals feiret med å lage snøengler i snøen som dekket banen i Buffalo. Neste uke møter de Kansas City Chiefs i semifinalen. Kvartfinalen ble spilt 20 dager etter at grunnseriekampen mellom de samme lagene ble avbrutt da Bills-forsvarer Damar Hamlin fikk hjertestans rett etter å ha gjort en takling. Hamlin var søndag på Bills-kamp for første gang siden han ble utskrevet fra sykehuset, men han så lagkameratene komme til kort i snøværet, skriver NTB. – Både angrep og forsvar dominerte vi fra start til slutt. Det var slik vi planla det, men jobben er ikke gjort. Vi har en kamp til om en uke, sa Joe Burrow førte an for Bengals til CBS etter kampen. Også San Francisco 49ers er klare for semifinale i NFL etter en sliteseier mot Dallas Cowboys. Kampen, hvor stort sett forsvarene dominerte, endte til slutt 19–12. Playmakerne George Kittle og Christian McCaffrey våknet i tredje periode og sikret 49ers semifinalekamp mot Philadelphia Eagles om en uke.
Tidspunkt: 23-01-2023 - Kl.05:01 - Kilde: NRK - Info


223. Stortalentet Moukoko forlenget med Dortmund
Spissen Youssoufa Moukoko (18) har skrevet under på en ny kontrakt med Borussia Dortmund. Den nye avtalen strekker seg til 2026. Borussia Dortmund bekrefter kontraktsforlengingen på sine nettsider lørdag. Stortalentet var på utgående kontrakt og kunne forlatt Signal Iduna Park gratis i sommer, men har nå - etter litt frem og tilbake - forlenget avtalen med tre år. Borussia Dortmund-ledelsen har flere ganger den siste tiden sagt at de ønsker å forlenge avtalen, men en avgjørelse fra spillerens side har latt vente på seg. Men nå er omsider alt i boks. Det er knyttet store forventninger til Mouokos fremtid. Han er bare 18 år gammel, men har scoret seks mål på 14 ligakamper denne sesongen, og fikk i 2022 også sin debut for det tyske landslaget. Han var også med i Tysklands tropp til VM i Qatar.
Tidspunkt: 21-01-2023 - Kl.15:05 - Kilde: NRK - Info


224. Bekreftet: Arsenal har signert Trossard
Arsenal bekrefter fredag ettermiddag at de har signert Leandro Trossard fra Brighton. Den belgiske landslagsspilleren har skrevet under på en langtidskontrakt og får draktnummer 19. 28-åringen forlater Brighton etter å ha kommet på kant med klubbens trener Roberto De Zerbi. Trossard skal ha gitt beskjed om at han ønsket å forlate Brighton så fort som mulig, og nå er han klar for serielederen i Premier League. – Vi er veldig fornøyde med å ha signert Trossard. Han er en spiller som vil tilføre oss mye kvalitet i tiden fremover, sier Arsenals sportsdirektør Edu i en pressemelding fra klubben. – Han er en allsidig spiller med svært gode tekniske ferdigheter. Han er intelligent og tar med seg mye erfaring fra både Premier League og internasjonal fotball, tilføyer Arsenal-trener Mikel Arteta. Trossard har scoret syv mål på 16 Premier League-kamper denne sesongen, tre av dem borte mot Liverpool. Arsenal skriver at de håper å ha med Trossard til søndagens storkamp mot Manchester United.
Tidspunkt: 20-01-2023 - Kl.15:38 - Kilde: NRK - Info


225. Vålerenga signerte kanadisk forsvarsspiller
Vålerenga Ishockey har sikret seg kanadiske Justin Hamonic (28) som ny spiller. Den nesten to meter høye forsvarsspilleren har skrevet under på en avtale med osloklubben og kommer fra den ECHL-klubben Greenville Swamp Rabbits, der han var assisterende kaptein. – Vi får inn en stor, stabil og sterk tovegs-back som først og fremst blir en ressurs i det defensive spillet, sier Vålerengas hovedtrener Fredrik Andersson. Klubben har brukt flere måneder på å lande en avtale og sikre seg Justin Hamonic. Han er allerede i Oslo og har rukket å teste isen på Jordal Amfi. – Vi vet at det kommer til å bli mye kamper da vi kommer inn i sluttspillet, og da blir Justin en viktig del av puslespillet, sier Fredrik Andersson. Harmonic, som er 195 centimeter, beskriver seg selv som en fysisk hardtspillende og defensiv spiller med et sterkt konkurranseinnstinkt. – For å være ærlig visste jeg ingenting om Norge, Vålerenga eller den norske serien da jeg ble kontaktet av klubben for noen måneder siden. Etter å ha sett nærmere på det, og tekstet med Mitchell (Gillam, keeper), som jeg har spilt med før, synes jeg alt ser fantastisk ut. Mitch hadde også bare positive ting å si, så nå gleder jeg meg, sier Justin Harmonic.
Tidspunkt: 14-01-2023 - Kl.10:45 - Kilde: NRK - Info


226. Benfica bekrefter Schjelderup-overgang
Overgangen har vært ventet en liten stund nå, og torsdag kveld ble det omsider offisielt: Andreas Schjelderup forlater danske Nordsjælland til fordel for den portugisiske storklubben Benfica. Han blir den andre nordmannen i Benfica. Fra før er midtbanespiller Fredrik Aursnes der. Onsdag signerte Benfica den danske spissen Casper Tengstedt fra Rosenborg. Schelderup har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2028. Den norske 18-åringen, som forlot Bodø/Glimt til fordel for Nordsjælland i 2020, har imponert voldsomt i Danmark. Denne sesongen står han med ti scoringer på 17 kamper. Nå venter gullkamp i den portugisiske ligaen og sluttspillet i Mesterligaen for Schjelderup.
Tidspunkt: 12-01-2023 - Kl.19:06 - Kilde: NRK - Info


227. Benfica bekrefter Tengstedt-overgang
Benfica bekrefter onsdag kveld at de har signert Casper Tengstedt fra Rosenborg. Trondheimsklubben bekrefter selv salget på sine nettsider. – Det er litt vemodig. Jeg har hatt det veldig fint i Rosenborg, men nå venter det en ny utfordring som jeg ser frem til, sier Tengstedt til rbk.no. Dansken scoret 15 mål på 14 kamper for Rosenborg, og er nå klar for Benfica der gullkamp i Portugal og Champions League-sluttspill venter. Tengstedt har skrevet under på en femårskontrakt med den portugisiske storklubben. Benfica er ventet å annonsere en annen nordisk signering i løpet av de neste dagene: Det norske stjerneskuddet Andreas Schjelderup.
Tidspunkt: 11-01-2023 - Kl.20:24 - Kilde: NRK - Info


228. Dansk avis: Backtalent til Glimt for over ti millioner
Bodø/Glimt forsterker troppen med Adam Sørensen (22), melder B.T. Ifølge den danske avisen har venstrebacken allerede skrevet under for nordlendingene. Lyngby skal sitte igjen med en overgangssum på rundt én million euro. Det tilsvarer drøyt 10 millioner kroner. B.T. skriver at Sørensen har sin siste trening med det danske superligalaget tirsdag. Dagen etter setter han seg på flyet i retning Bodø. (NTB)
Tidspunkt: 10-01-2023 - Kl.11:39 - Kilde: NRK - Info


229. Stortalent forlenget med Brann
Niklas Jensen Wassberg (18) har skrevet under en ny Brann-avtale som varer ut 2024. Midtbanespilleren synes det er godt å vite at perioden i bergenslaget blir utvidet. – Det føles veldig bra å få ny kontrakt i orden. Brann betyr veldig mye for meg, og nå gleder jeg meg skikkelig til ny sesong, sier han i en uttalelse. (NTB)
Tidspunkt: 09-01-2023 - Kl.09:47 - Kilde: NRK - Info


230. Ranieri returnerer til Cagliari
Claudio Ranieri (71) skal igjen trene den italienske fotballklubben Cagliari, 31 år siden han forlot dem. Serie B-klubben bekreftet fredag at veterantreneren er tilbake på Sardinia. Han kom til klubben for første gang i 1988 og ledet dem til opprykk til øverste nivå i 1990. Sommeren 1991 gjorde han overgang til Napoli. – Cagliari Calcio er glade for å opplyse at vi har kommet til enighet med Claudio Ranieri som vil ta over laget 1. januar, skriver de. Han har skrevet under på en kontrakt til sommeren 2025. Cagliari ligger på 14.-plass i Serie B. I 2016 ledet Ranieri Leicester til en sjokkseier i Premier League. Han har vært uten jobb siden han ble sparket av Watford i januar. Ranieri har blant annet 199 kamper som Chelsea-sjef på CV-en. (NTB)
Tidspunkt: 23-12-2022 - Kl.20:58 - Kilde: NRK - Info


231. LSK henter forsvarsspiller fra Start
Kristoffer Tønnessen forlater 1.-divisjonsklubben Start og har skrevet under på en treårskontrakt med Lillestrøm i Eliteserien. 25-åringen rakk akkurat å runde 100 kamper for Start før ferden går videre til Lillestrøm. Han spilte hele 34 kamper for sørlendingene i sesongen som var. – Jeg er en offensivt anlagt forsvarsspiller med en OK pasningsfot, og innimellom treffer jeg også på et langskudd. Jeg håper å kunne få vist fram det også i LSK. Jeg er også veldig imponert over det samholdet som det ser ut til at laget har. I tillegg har jeg har hørt mye bra om treningskulturen her. Målet må være å vinne en pokal eller to her, sier Tønnessen til LSKs nettsider. Tønnessen er oppvokst i Grimstad og spilte for Jerv før turen gikk til Kristiansand. – Vi er veldig fornøyd med å få på plass Kristoffer. Det er en spiller vi har fulgt helt siden han var i Jerv, og han passer perfekt inn som den venstrebeinte forsvarsspilleren vi ønsket å hente inn, sier sportssjef i LSK, Simon Mesfin. (NTB)
Tidspunkt: 23-12-2022 - Kl.17:19 - Kilde: NRK - Info


232. Jonas Enkerud forlenger med HamKam
Fotballklubben HamKam er enig med spissen Jonas Enkerud (32) om en forlengelse av kontrakten. Tidligere i desember har Hamar-laget skrevet nye kontrakter med Pål Alexander Kirkevold, Kristian Lønstad Onsrud, Lars Jendal og kaptein Aleksander Melgalvis. 32-årige Enkerud har på sine fire sesonger spilt 117 kamper, scoret 35 mål og assistert sine lagkamerater 23 ganger. Det betyr målpoeng i annenhver kamp, skriver klubben på sine hjemmesider. – Klubben tok kontakt før sesongslutt, hvor jeg ønsket å avvente situasjonen til sesongen var avklart. Da klubben tok kontakt igjen nå gikk tingene kjapt, sier Enkerud. I eliteserien i 2022 sto han for fire scoringer for de grønnhvite på 29 kamper, 25 av dem fra start. Enkerud kom til HamKam fra Elverum foran 2019-sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 23-12-2022 - Kl.16:17 - Kilde: NRK - Info


233. AaFK har signert Kasper Lunding
Aalesund har signert kantspiller Kasper Lunding. Dansken har skrevet under på en kontrakt til sommeren 2026, og kommer fra nederlandske Heracles. – Han er en veldig spennende kantspiller. Han har mange aldersbestemte landskamper for Danmark og erfaring både fra Superligaen og Eliteserien. Vi har gode referanser på ham både som spiller og type, sier AaFK-trener Lars Arne Nilsen, og understreker: – En veldig spennende signering! 23-åringen startet karrieren i AGF Aarhus og i 2020 var Lunding innom Odd på utlån.
Tidspunkt: 21-12-2022 - Kl.17:03 - Kilde: NRK - Info


234. Setter munnkurv på stjerner: - Litt uklokt
Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) har i reglene skrevet inn et forbud mot politiske, religiøse og personlige ytringer i forbindelse med konkurranser. Under kategorien «regelbrudd» finnes nå et punkt som omtaler «framføring eller framvisning av politiske, religiøse og personlige ytringer eller kommentarer i strid med det generelle nøytralitetsprinsippet FIA støtter». – Det er en innstramming av et tidligere regelverk, som synes å være noe unødvendig og uklokt, sier Formel 1-ekspert Henning Isdal til NRK. Blant konkurransene som er underlagt FIAs autoritet er Formel 1 og rally-VM. Fra januar neste år kreves det skriftlig forhåndsgodkjenning fra FIA for at slagord eller ytringer skal være tillatt. Imidlertid spesifiseres det ikke hva slags sanksjoner som kan ilegges ved brudd på reglene. Flere Formel 1-førere har i senere år benyttet VM-runder til å fremme politiske standpunkter, spesielt gjennom budskap på klær eller hjelm. I 2020 stilte den sjudoble verdensmesteren Lewis Hamilton på seierspallen i Italia iført en t-skjorte med budskapet «pågrip politifolkene som drepte Breonna Taylor», om en svart amerikansk kvinne som ble skutt i sitt eget hjem. I fjor hadde Sebastian Vettel et budskap til støtte for homoseksuelle under Ungarns Grand Prix. Han har også stilt i Canadas Grand Prix med budskap på hjelmen som fordømmer landets utvinning av olje fra oljesand. – Nå virker det som at førerene kan bli straffet for å gå med en t-kjorte med et politisk budskap på gjennom depoet i løpet av en løpshelg, sier Isdal. (NTB)
Tidspunkt: 20-12-2022 - Kl.17:05 - Kilde: NRK - Info


235. Benzema gir seg på landslaget
Karim Benzema har bestemt seg for å gi seg på Det franske landslaget. Det bekrefter han, i noe krypiske ordelag, på sosiale medier. – Jeg er stolt over å ha skrevet historie, og nå slutter vår historie sammen, skriver stjernespissen. Gullballen-vinneren ble skadet like før VM, og fikk ikke ta del i Frankrikes vei mot finalen i Qatar. Benzema var tilbake på trening kort tid før VM-finalen, men vendte ikke tilbake til VM-troppen. Benzema har hatt en turbulent tid på landslaget, og var utestengt fra laget i flere år. Årsaken var at han var delaktig i et utpressingsforsøk av lagkamerat Mathieu Valbuena. Benzema skal ha forsøkt å presse ham for penger på grunn av en sexvideo på Valbuenas telefon. Benzema scoret 37 mål på 97 kamper for landslaget.
Tidspunkt: 19-12-2022 - Kl.16:57 - Kilde: NRK - Info


236. Kalles Messis «livvakt»: – Det er vanvittig å se på
På privaten havner Rodrigo De Paul i skyggen av kjæresten Martina Stoessel, Argentinas største artist. På banen blir han beskrevet som Lionel Messis «livvakt», og spiller en avgjørende rolle for at superstjernen skal skinne.
Tidspunkt: 18-12-2022 - Kl.15:57 - Kilde: NRK - Info


237. Russlands hevn-beskjed
Onsdag morgen slo det igjen ned kamikaze-droner i Kyiv sentrum. På én av dem sto det skrevet en beskjed fra Putins krigsmaskin.
Tidspunkt: 14-12-2022 - Kl.14:00 - Kilde: Dagbladet - Info


238. Giovanni Reyna beklager oppførselen under VM
USAs unge stjerneskudd, Gio Reyna (20), fikk beskjed av landslagssjefen Gregg Berhalter, om at han ville få en redusert rolle under fotball VM i Qatar. Etter at USA ble eliminert fra mesterskapet, har det blitt skrevet om hans oppførsel rundt denne hendelsen. Det fikk 20-åringen til å forklare alt i et innlegg på Instagram. – Like før VM, fortalte Berhalter til meg om at min rolle kom til å bli begrenset. Jeg var knust. Jeg er en som spiller fotball med stolthet og følelser. Fotball er livet mitt, og jeg tror på mine ferdigheter. Jeg forventet og var desperat etter å hjelpe en så talentfull gruppe og til å gjøre noe stort i VM, skrev han i innlegget. – Jeg er en emosjonell person, og jeg veldig klar over at jeg lot følelsene ta overhånd og påvirket treningene og oppførselen min for noen dager etter at jeg fikk beskjeden. Jeg beklaget til mine lagkamerater og trenere og jeg ble tilgitt. Deretter ristet jeg av meg skuffelsen, og ga alt både på og utenfor banen, skrev han videre.
Tidspunkt: 12-12-2022 - Kl.21:03 - Kilde: NRK - Info


239. Pellegrino forlenger med Bodø/Glimt
Amahl Pellegrino blir værende i Bodø/Glimt. Det bekreftet klubben på en pressekonferanse mandag formiddag. 32-åringen har skrevet under på en toårskontrakt med klubben. Da NRK snakket med ham for en måneds tid siden var han klar på at han stortrivdes i Bodø, og at en avgjørelse rundt fremtiden ville komme i god tid før nyttår. Og nå har Glimt-fansen fått en tidlig julegave. Pellegrino ble toppscorer i Eliteserien med 25 mål på 27 kamper denne sesongen, og har på kort tid blitt en favoritt på Aspmyra. – Det føles veldig godt! Jeg har følt meg ønsket her, helt siden dag én, sier Pellegrino til Bodø/Glimts hjemmeside om kontraktsforlengelsen. Bodø/Glimt har fra før allerede signert høyrebacken Omar Elabdellaoui foran den kommende 2023-sesongen.
Tidspunkt: 12-12-2022 - Kl.10:48 - Kilde: NRK - Info


240. Infantino involvert i korrupsjonspris
Emiren av Qatar og PSG-eier Tamim bin Hamad Al Thani, deler hvert år ut prisen «Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani International Excellence Award». Prisen deles ut til dem som jobber med bekjempelse av korrupsjon. Nå er den nye kategorien «sportskorrupsjon» lagt til i følge Gulf-Times, hvor ironisk nok Fifa-presiden Gianni Infantino skal være involvert. Al Thani skal ha takket Infantino for støtten. – Før FIFA med troverdighet kan bidra for arbeidet mot korrupsjon i idretten, bør de feie for egen dør, sier Økokrim-sjef Pål Lønseth til TV 2. VM-vertene Qatar og Fifa har vært i hardt vær siden gulfstaten ble tildelt fotball-VM i 2010, og flere Fifarepresentanter er blitt dømt for korrupsjon. Kritikken har også haglet mot Fifa-presidenten, som også har blitt etterforsket for korrupsjon. NRK har skrevet om Etikk-sjefen i Fifa, som ble kastet ut da han hadde startet en granskning av Infantino.
Tidspunkt: 12-12-2022 - Kl.09:04 - Kilde: NRK - Info


241. Ronaldo bryter tausheten – svarer etter rykteflom
Cristiano Ronaldo (37) har publisert ett innlegg på Instagram etter tapet mot Marokko i VM-kvartfinalen lørdag. Det var trolig superstjernens siste mulighet til å bli verdensmester. – Å vinne et VM for Portugal var den største drømmen i karrieren min. Heldigvis vant jeg mange titler på internasjonalt nivå, også med Portugal, men å vinne VM var min største drøm. Jeg kjempet for det. Jeg kjempet hardt for denne drømmen, skriver Ronaldo. – I de fem kampene jeg scoret i verdensmesterskapet i løpet av 16 år, ved siden av store spillere og støttet av millioner av portugisere, ga jeg alt. Jeg snudde aldri ansiktet mitt til, og jeg ga aldri opp drømmen. Dessverre tok drømmen slutt i går, skriver spilleren som av mange regnes blant tidenes beste. Ronaldo ble benket for andre kamp på rad mot Marokko, og var i tårer etter at Portugal røk ut. Han nektet å snakke med pressen. Det har stormet rundt portugiseren de siste ukene etter at han sa at han følte seg «forrådt» av egen klubb Manchester United. For to uker siden var han ferdig i klubben. Ronaldo har også fått høre det av Portugals landslagssjef Fernando Santos, etter at han viste stor misnøye med å bli byttet ut i kampen mot Sør-Korea. Flere portugisiske medier har skrevet at Ronaldo ønsket å reise hjem fra Qatar etter at han ble benket mot Sveits. Nå svarer Ronaldo. – Jeg vil bare at dere alle skal vite at mye har blitt sagt, mye har blitt skrevet, mye har blitt spekulert, men mitt engasjement for Portugal har ikke endret seg. Jeg var alltid en som kjempet for alles mål, og jeg ville aldri snu ryggen til mine spillere og landet mitt. Det er ikke så mye mer å si foreløpig. Takk Portugal. Takk Qatar. Drømmen var fin så lenge den varte, skriver Ronaldo.
Tidspunkt: 11-12-2022 - Kl.19:10 - Kilde: NRK - Info


242. Ronaldo bryter tausheten – slår tilbake mot rykteflom
Cristiano Ronaldo (37) har publisert ett innlegg på Instagram etter tapet mot Marokko i VM-kvartfinalen lørdag. Det var trolig superstjernens siste mulighet til å bli verdensmester. – Å vinne et VM for Portugal var den største drømmen i karrieren min. Heldigvis vant jeg mange titler på internasjonalt nivå, også med Portugal, men å vinne VM var min største drøm. Jeg kjempet for det. Jeg kjempet hardt for denne drømmen, skriver Ronaldo. – I de fem kampene jeg scoret i verdensmesterskapet i løpet av 16 år, ved siden av store spillere og støttet av millioner av portugisere, ga jeg alt. Jeg snudde aldri ansiktet mitt til, og jeg ga aldri opp drømmen. Dessverre tok drømmen slutt i går, skriver spilleren som av mange regnes blant tidenes beste. Ronaldo ble benket for andre kamp på rad mot Marokko, og var i tårer etter at Portugal røk ut. Han nektet å snakke med pressen. Det har stormet rundt portugiseren de siste ukene etter at han sa at han følte seg «forrådt» av egen klubb Manchester United. For to uker siden var han ferdig i klubben. Ronaldo har også fått høre det av Portugals landslagssjef Fernando Santos, etter at han viste stor misnøye med å bli byttet ut i kampen mot Sør-Korea. Flere portugisiske medier har skrevet at Ronaldo ønsket å reise hjem fra Qatar etter at han ble benket mot Sveits. Nå svarer Ronaldo. – Jeg vil bare at dere alle skal vite at mye har blitt sagt, mye har blitt skrevet, mye har blitt spekulert, men mitt engasjement for Portugal har ikke endret seg. Jeg var alltid en som kjempet for alles mål, og jeg ville aldri snu ryggen til mine spillere og landet mitt. Det er ikke så mye mer å si foreløpig. Takk Portugal. Takk Qatar. Drømmen var fin så lenge den varte, skriver Ronaldo.
Tidspunkt: 11-12-2022 - Kl.16:24 - Kilde: NRK - Info


243. Fardal Opseth forlenger med Sarpsborg 08
Angrepsspilleren Kristian Fardal Opseth er klar for en ny sesong i eliteserieklubben Sarpsborg 08. 31-åringen har skrevet under på en ettårskontrakt. Opseth har scoret 19 mål på 35 kamper for østfoldingene etter at han kom fra indiske Bengaluru i mars 2021. – Jeg liker meg i Sarpsborg 08. Jeg liker trenerne, jeg liker det fysiske apparatet, spillerne og resten av folkene i klubben. I tillegg har trenerne en filosofi jeg mener passer meg ekstremt godt, sier Fardal Opseth til klubbens nettsider. Sarpsborg endte på 8.-plass i årets eliteseriesesong. (NTB)
Tidspunkt: 08-12-2022 - Kl.10:36 - Kilde: NRK - Info


244. Bento gir seg som Sør-Korea-trener etter VM-exiten
Mandag stoppet den sørkoreanske VM-drømmen da Brasil danset seg videre til kvartfinale. Det ble også den siste dansen for Paulo Bento. På pressekonferansen etter åttedelsfinale-tapet bekreftet 53-åringen at han gir seg som sørkoreansk landslagstrener. – Jeg har akkurat fortalt spillerne og fotballpresidenten at dette var en avgjørelse jeg tok i september. Det er skrevet i stein, sa Bento til pressekorpset. Portugisiske Bento har ledet Sør-Korea siden 2018 og vant 35 av 57 kamper som landslagstrener. Sør-Korea ble et av overraskelseslagene i Qatar da de tok seg til åttedelsfinale. De sikret plass i utslagsrundene etter en imponerende snuoperasjon mot Portugal i den siste gruppespillskampen. Bento er en av flere landslagstrenere som har gitt seg etter VM. Roberto Martinez (Belgia) og Otto Addo (Ghana) er blant dem som har gitt seg. Det samme har Gerardo «Tata» Martino (Mexico) gjort.
Tidspunkt: 06-12-2022 - Kl.11:23 - Kilde: NRK - Info


245. LSK forlenger med Bakke og Myhre
Trener Geir Bakke og hans assistent Petter Myhre har skrevet under på nye avtaler med Lillestrøm. De er bundet til klubben ut 2027. Det opplyser de gulkledde på sine nettsider onsdag. – Det føles veldig naturlig ut for klubben i forhold til den reisen vi har hatt. Geir og Petter har vært med å bygge A-laget og klubb. Det er ikke noe tvil om at vi mener at vi har de beste trenerne LSK kan ha, sier sportssjef Simon Mesfin. Duoen ledet LSK til kamp om en pallplass i årets sesong, men laget falt litt fra i slutten og endte på den sure fjerdeplassen. Likevel var det ikke tvil om at de ønsket å forlenge. – Det er fotball som har vært livet mitt. Det er der jeg har tatt utdanningen min som trener, og jeg følte hvis jeg ikke hadde benyttet denne muligheten nå, så hadde jeg ikke kommet tilbake til trener-yrket igjen, forteller Myhre. Han har kombinert trenerjobben med en jobb som ekspert i TV 2. Han gir seg med sistnevnte nå som mediehuset tar over rettighetene til Eliteserien.
Tidspunkt: 30-11-2022 - Kl.14:10 - Kilde: NRK - Info


246. Tok rekord fra Wayne Gretzky
Washington Capitals målmaskin Alexander Ovetsjkin har skrevet seg inn i NHLs rekordbøker – på bekostning av legenden Wayne Gretzky. Med to mål mot Vancouver Canucks tirsdag overtok Ovetsjkin rekorden for antall scorede bortemål gjennom alle tider. Med 403 mål i karrieren på borteis passerte han Wayne Gretzky med ett mål. Totalt har russeren 793 mål i NHL. Der har Gretzky rekorden med god margin med 894 mål. Wayne Gretzky regnes som en av de aller beste ishockeyspillerne gjennom tidende. Han spilte for flere klubber i NHL fra 1979 til han la opp i 1999. (NTB)
Tidspunkt: 30-11-2022 - Kl.07:48 - Kilde: NRK - Info


247. VM-sjefen innrømmer hundrevis av dødsfall
VM-sjefen i Qatar, Hassan Al-Thawadi, sier i et intervju med Piers Morgan at det er flere hundre mennesker som har gått bort i byggingen av verdensmesterskapet. – Beregningene er på mellom 400 og 500 døde. Det eksakte nummeret er noe som blir diskutert. Ett dødsfall, er ett for mye. Så enkelt er det, sier Al-Thawadi til Piers Morgan. VM-komiteen har tidligere kun innrømmet tre dødsfall som har skjedd i tilknytning til arbeid på stadioner. Human Rights Watchs melder på sin side at 15.021 ikke-qatarere døde i landet mellom 2010 og 2019. Amnesty har skrevet i en rapport at sju av ti dødsfall blant migrantarbeidere i Qatar mangler en troverdig forklaring og at tallet på dødsfall trolig er langt høyere. (NTB)
Tidspunkt: 29-11-2022 - Kl.06:46 - Kilde: NRK - Info


248. Slår tilbake
Ordfører Vitalij Klitsjko i Kyiv fikk passet sitt påskrevet av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. - Meningsløst, svarer han.
Tidspunkt: 28-11-2022 - Kl.01:29 - Kilde: Dagbladet - Info


249. O´Neil blir permanent Bournemouth-sjef
Gary O´Neil har imponert Bournemouth-ledelsen som managervikar og har skrevet under på en 1,5 år lang avtale som hovedtrener for Premier League-klubben. – Vi har blitt veldig imponerte av hvordan han har opptrådt siden han kom til klubben og føler det er fortjent at han for sjansen til å lede laget videre, sier Bournemouth-direktør Neill Blake, ifølge NTB.
Tidspunkt: 27-11-2022 - Kl.12:29 - Kilde: NRK - Info


250. Thorsnes forlenget med Vålerenga
Elise Thorsnes (34) har signert en ny toårskontrakt med fotballklubben Vålerenga. Det er TV 2 som omtaler den nye avtalen til den målfarlige veteranspissen. – Det føles veldig deilig å signere, jeg har aldri vært så rolig når jeg har skrevet under kontrakt. Jeg sikker på at Vålerenga er den beste plassen for meg å være. Vi har et trenerteam som har troen på meg, og jeg vet jeg kan få ut mitt beste i denne klubben, sier Thorsnes til kanalen. Hun kom til Vålerenga i desember 2020. (NTB)
Tidspunkt: 25-11-2022 - Kl.10:32 - Kilde: NRK - Info


251. Ruud tapte finalen i ATP-sluttspillet
Casper Ruud hadde allerede skrevet historie ved å ta seg til finalen i ATP-sluttspillet, som første nordmann, men kom til kort mot veteranen Novak Djokovic. – Takk til alle som pusher meg, motiverer meg og hjelper meg hver dag. Det har vært mange oppturer, og selvfølgelig noen nedturer i år. Jeg gleder meg allerede til neste sesong, sa Ruud etter finalen som markerte slutten på årets Tennis-sesong. Ruuds familie og celebre gjester, deriblant Djokovic´ venn Zlatan Ibrahimovic, var på plass i Torino for å følge finalen. Før kampen hadde Ruud uttalt at «Djokovic på en god dag er noe av det villeste og tøffeste man kan bryne seg på,» og det skulle han snart få erfare. Nordmannen hadde med seg selvtilliten fra gårsdagens semifinaleseier over Andrej Rubljov inn i første sett på Pala Alpitour arena. Djokovic vant første game, men Ruud utlignet i det neste. Slik fulgte spillerne hverandre, som katt og mus i hele første sett, med tre blanke game midt i. Ruud hang godt med i duellene og storspilte til tider, men det holdt ikke helt inn. Åpningssettet gikk til tiebreak, og det glapp for Ruud som ledet det siste gamet. Djokovic avsluttet det hele med en lekker forehand ned langs linjen. Serberen vant første sett 7–5. I andre sett fortsatte Djokovic sitt solide spill, og dro ifra Snarøya-gutten. Ruud var småfrustrert da det sto 1–4 i favør Djokovic i andre sett, men han hang med på serberens høye tempo og reduserte til 2–4. Djokovic vant neste game da Ruud ble litt for ivrig, og serberen var ett game unna tittelen. Ruud servet for å holde seg i kampen, og det klarte han. Da det sto 3-5, kunne man skimte et snev av nervøsitet hos serberen. Ruud og Djokovic spilte jevnt i neste game, men Ruud tapte en maratonball som gikk 36 ganger frem og tilbake. Djokovic fikk dermed matchball. Den satt han på vakkert vis med et serveess ned langs midten. Serberen gikk med det seirende ut av finalen 6–3. Det er Djokovic´ sjette seier i ATP-sluttspillet og han tangerer Roger Federer som mestvinnende i denne turneringen. Ruud gratulerte og tok av seg den metaforiske hatten for Djokovic og hans tøffe sesong etter finalen. Han passet også på å takke fansen og kjæresten Maria. Ruud har tre titler fra tidligere denne sesongen, alle på grus, fra Argentina Open, Geneva Open 2022 og Swiss Open Gstaad.
Tidspunkt: 20-11-2022 - Kl.19:47 - Kilde: NRK - Info


252. Vålerenga hentet tilbake stortalent – fikk kontrakt på fire år
Omar Bully (19) skal spille for Vålerenga de neste årene. Han melder overgang etter at bynabo Grorud rykket ned fra 1. divisjon. Kantspilleren har skrevet under en avtale som varer ut 2026-sesongen. Med det er han tilbake i klubben han var i tidlig i tenårene. – Jeg har blitt mye mer voksen. Jeg er en spiller som liker å drible, få med meg publikum og lage show, men jeg gjør det for å skape ting framover i banen. Jeg vil si at jeg er en skaper med X-faktor, sier Bully i en uttalelse fra Vålerenga. Mandag i neste uke fyller han 20 år. Unggutten kom til Grorud i 2020, og der fikk han vist fram talentet sitt til tross for perioder med skader. – Han må utvikle eliteseriefysikk for å ta ut potensialet sitt, og det skal vi bidra til at han får, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo (NTB)
Tidspunkt: 16-11-2022 - Kl.15:27 - Kilde: NRK - Info


253. Miami Marlins blir første amerikanske storklubb med to kvinnelige ledere
Med utnevnelsen av Caroline O´Connor som president for forretningsdriften, har baseballklubben Miami Marlins skrevet historie. De er den første store amerikanske sportsklubben til å ha to kvinnelige ledere. O´Connors nye rolle kommer to år etter at Marlins ble det første MLB-teamet som noensinne har ansatt en kvinne, Kim Ng, som daglig leder i november 2020. «Når jeg snakker med unge jenter, vil jeg at de skal se meg i rollen min, fordi jeg ikke følte jeg hadde den rollemodellen. Jeg vil at de skal se seg selv når de ser meg og vite at det er en muliget for dem også,» sa O´Connor mandag.
Tidspunkt: 15-11-2022 - Kl.06:28 - Kilde: NRK - Info


254. Norge sier fra seg IBU-cup på grunn av snømangel
Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) opplyser i en pressemelding torsdag at Norge sier fra seg IBU-cupen som skulle gått på Sjusjøen fra 24. til 27. november. Årsaken er mangel på snø. NRK har allerede skrevet om de drastiske grepene det norske skiskytterforbundet har tatt for å få snø til sesongåpningen på Sjusjøen kommende helg. Avgjørelsen til det norske skiskytterforbundet resulterte i at IBU avlyste hele arrangementet, og heller utvider programmet for IBU-cupen som finner sted i Sverige uken etter.
Tidspunkt: 10-11-2022 - Kl.12:37 - Kilde: NRK - Info


255. Nathan Jones tar over Southampton
Southampton bekrefter torsdag at de har ansatt Nathan Jones som klubbens nye trener. Han erstatter Ralph Hasenhüttl, som fikk sparken tidligere denne uken. Jones hentes fra Luton Town og har skrevet under på en kontrakt til 2026 med Southampton. Og den nyansatte Southampton-treneren får en tøff start: Hans første kamp kommer borte mot Liverpool. Deretter får han tid til å jobbe med laget når klubbfotballen tar en pause under fotball-VM. – Jeg er veldig stolt over å ha fått denne muligheten. Det er en fantastisk klubb, sier Jones til Southamptons nettsted. Jones har fått mye ros for jobben han har gjort som Luton Town-trener. Han tok dem til playoff i Mesterskapsserien. Han har fra tidligere Stoke City på trener-CVen. Han var selv en aktiv spiller og spilte for klubber som Brighton, Yeovil Town og Southend United.
Tidspunkt: 10-11-2022 - Kl.08:09 - Kilde: NRK - Info


256. EM over for svensk spiller etter benbrudd
Nina Dano måtte bli hjulpet ut av banen etter å ha skadet seg i Sveriges 33-22-seier mot Slovenia søndag. Senere samme kveld kom bekreftelsen fra det svenske håndballandslaget om at Dano er ferdigspilt for mesterskapet. En røntgenundersøkelse viste at 22-åringen hadde brudd i underbenet og Dano nå belage seg på en periode med gips på beinet – Akkurat nå kjenner jeg mest på sorg og frustrasjon over at mesterskapet er over for min del. Det andre vil løse seg. Nå vil jeg heie på jentene så mye som mulig hjemmefra. Jeg må også sende en takk til alle fine sjeler som har skrevet til meg, sier kantspilleren i en pressemelding.
Tidspunkt: 07-11-2022 - Kl.06:25 - Kilde: NRK - Info


257. Sprintkometen uaktuell før nyåret
Den kinesiske langrennsløperen Qiang Wang (29) er fortsatt i trening, men blir ikke å se i verdenscupen før tidligst i 2023. – Vi håper å kunne gå verdenscup og VM på nyåret, men det er ikke skrevet i stein. Vi er i dialog rundt et opplegg, sier Wangs trener Lars Christian Aabol til NRK. Da Kina fikk ny idrettsminister i starten av september, ble utøverne kalt hjem fra Europa og landslagene oppløst. De norske trenerne Bernhard Rønning og Ole-Marius Bach var blant dem som mistet jobben. Aabol er ikke oppsagt og følger for øyeblikket opp eleven via den kinesiske mobilapplikasjonen WeChat. Han innrømmer at det ikke er ideelt, men håper å komme til en snarlig avklaring. På grunn av strenge koronaregler i Kina er det imidlertid utelukket med renn før i 2022. – Vi håper han kan stille til start i bysprinten i Milano 21. januar, sier Aabol. 29-åringen avsluttet sist sesong med en 2.-plass i Drammen, og i sommer yppet han seg med den norske eliten under Toppidrettsveka. – Dette er først og fremst veldig kjedelig for ham. Han er uortodoks og har et potensial som kunne utfordret de etablerte løperne, sier Aabol, som er i nesten daglig dialog med eleven.
Tidspunkt: 31-10-2022 - Kl.13:58 - Kilde: NRK - Info


258. Basketstjernen Brittney Griners ankesak avvist i Russland
Ankesaken til den amerikanske basketstjernen Brittney Griner, som er dømt til ni års fengsel for narkosmugling i Russland, er avvist av den russiske domstolen, skriver NTB. WNBA-stjernen Griner ble pågrepet på flyplassen i Moskva i februar i år for besittelse av mindre enn ett gram hasjolje, som var skrevet ut som medisinsk cannabis i Arizona. 32-åringen ble tiltalt for smugling og besittelse av en betydelig mengde av et narkotisk stoff, noe som har en strafferamme på ti år. Hun har erkjent at hun hadde cannabisolje i bagasjen, men bedyret i retten at hun ikke hadde til hensikt å bryte loven. I begynnelsen av august ble hun dømt til ni års fengsel. Straffen skal være strengere enn i tidligere tilsvarende saker i Russland, og Griner anket dommen uten å nå fram. Amerikanske myndigheter har klassifisert Griner som «urettmessig anholdt» og President Joe Biden har reagert kraftig på den strenge dommen. Nyhetsbyrået AP og andre amerikanske medier har skrevet at USA har tilbudt en fangeutveksling der Griner byttes mot den russiske våpenhandleren Viktor Bout, som soner en dom på 25 års fengsel i USA. Dette er ikke offisielt bekreftet, og partene skal så langt ikke ha blitt enige. Griner har vært en viktig skikkelse på det amerikanske kvinnelandslaget i basketball og har spilt for Phoenix Mercury på klubbnivå siden 2013. Når den amerikanske WNBA-sesongen har hatt pause har Griner også spilt i Russiske UMMC Jekaterinburg, og det var i den anledning hun fløy til Moskva i februar. I NBAs serieåpning forrige uke kom Stephen Curry med en støtteerklæring til Griner på hennes fødselsdag. – Det er 243 dager siden hun ble feilaktig dømt i Russland. Vi håper at hun kommer hjem snart, uttalte Curry forrige tirsdag.
Tidspunkt: 25-10-2022 - Kl.12:46 - Kilde: NRK - Info


259. Gabriel fikk ny Arsenal-kontrakt
Arsenals brasilianske midtstopper Gabriel (24) blir værende i klubben også i årene som kommer. Han har skrevet under en ny langtidsavtale. Det opplyser Arsenal i en uttalelse. Gabriel har siden debuten i 2020 blitt stadigere viktigere for manager Mikel Arteta. Forsvarsspilleren har i høst spilt ti kamper og scoret ett mål i Premier League. Der er Arsenal tabelltopp fire poeng foran Manchester City. Gabriel har også spilt tre oppgjør i europaligaen denne sesongen.
Tidspunkt: 21-10-2022 - Kl.17:09 - Kilde: NRK - Info


260. Mbappé avviser rykter: – Jeg ble like sjokkert som alle andre
Fotballstjernen Kylian Mbappé benekter at han ønsker seg bort fra den franske hovedstadsklubben PSG i januar. – Jeg er veldig fornøyd. Jeg har aldri bedt om å få dra i januar, sa franskmannen etter PSG vant 1-0 mot Marseille søndag kveld. Franske medier som L´Equipe og Le Parisien har den siste tiden skrevet at Mbappé ikke trives i PSG og at han ønsker seg bort i overgangsvinduet som åpner i januar. – Det stemmer ikke, svarte Mbappé om ryktene. Skriveriene om den påståtte ønskede overgangen startet tirsdag etter PSG spilte 1–1 hjemme mot Benfica i Champions League. Mbappé scoret Paris-lagets eneste mål. – Jeg skjønte ikke hvorfor det kom samme dag som kampen. Jeg ble like sjokkert som alle andre, fortalte Mbappé. 23-åringen regnes som et av de største fotballtalentene i verden og har spilt for PSG siden 2017. Ifølge Transfermarkt har han en verdi på 160 millioner euro, tilsvarende 1,66 milliarder norske kroner. Det gjør han til verdens mest verdifulle spiller foran Erling Braut Haaland og Vinicius Junior. (NTB)
Tidspunkt: 17-10-2022 - Kl.05:35 - Kilde: NRK - Info


261. Sprangridning: Gulliksen skrev historie i verdenscupen
Victoria Gulliksen åpnet verdenscupsesongen i sprangridning på hjemmebane på imponerende vis og tok 2.-plassen. Marie Valdar Longem ble nummer fem. På Fornebu utenfor Oslo ble historie skrevet. – Vi har aldri før hatt to så gode plasseringer i en verdenscupklasse, sier president Tore Sannum i Norges Rytterforbund i en pressemelding. Gulliksen var blant 11 av 32 ryttere som kom seg feilfritt gjennom grunnomgangen med en hinderhøyde på 1,60 meter. Gulliksen og hesten Equine America Papa Roach var feilfri og rask i omhoppingen. Kun Bryan Balsiger fra Sveits var bedre og vant. – Dette er min største prestasjon hittil. Jeg har aldri før vært feilfri i en verdenscup, så å gjøre dette nå foran hjemmepublikummet er bare helt utrolig, sier Gulliksen. Marie Valdar Longem med Echo de Virton sørget for at det for første gang i historien har vært to norske ryttere med i omhoppingen. Hun endte på 5.-plass, som var hennes beste resultat i verdenscupsammenheng. (NTB)
Tidspunkt: 16-10-2022 - Kl.20:43 - Kilde: NRK - Info


262. Russiske utøvere skal ha blitt innkalt til hæren
Ifølge presidenten i det russiske sykkelforbundet Vjatsjeslav Jekimov, er tre utøvere og én trener fra det russiske sykkellandslaget innkalt til militæret. Det melder Match TV. Den russiske TV-profilen og kommentatoren Dmitrij Gubernijev har også skrevet på Telegram at det skal gjelde skiskytterne, men ingen har gått ut med navn. Til den statlige nyhetstjenesten RIA Novosti hevder han at skiskyttere med VM-medalje er innkalt. Rådgiver i idrettsministeriet i Russland Anna Bogalij sier at de jobber for at utøverne skal slippe.
Tidspunkt: 28-09-2022 - Kl.12:56 - Kilde: NRK - Info


263. 10 års fengsel for «frivillig overgivelse»
Russlands president Vladimir Putin har skrevet under på en lov som gir opp til 10 års fengsel for russiske soldater som overgir seg frivillig.
Tidspunkt: 24-09-2022 - Kl.15:22 - Kilde: Dagbladet - Info


264. Diego Costa klar for Wolverhampton
Diego Costa (33) er klar retur til Premier League og har skrevet under en ettårskontrakt med Wolverhampton. Costa har stått uten kontrakt siden han ga seg i brasilianske Atlético Mineiro i januar. 33-åringen ble ligamester to ganger med Chelsea i perioden 2014-2017. – Det er en førsteklasses klubb med mange gode spillere, sier spissen til Wolverhamptons hjemmeside. Costas ambisjon for sesongen for sesongen som følger i England, er en enkel sådan. – Å score mål, gi alt og gjøre så godt jeg kan. (NTB)
Tidspunkt: 12-09-2022 - Kl.11:33 - Kilde: NRK - Info


265. Hopplandslaget har signert sponsor
Etter eit turbulent år har dei norske hopparane signert sin første sponsor. Help forsikring har sponsa det norske hopplandslaget sidan 2019, men aukar no sitt bidrag til hopparane og har skrevet under ein avtale på tre år. Hopplandslaget har stått utan sponsor etter at avtalen med mellom annan LO og dei andre sponsorane gjekk ut i vår. I mellomtida har hopplandslaget levd på bidrag frå Skiforbundet. – Vi gler oss til at vi saman skal utvikle hoppsporten og selskapet fram mot VM i Trondheim i 2025. Det bli forhåpentlegvis nye uforgløymelege augneblink som fører til at våre stolte tradisjonar vidareførast, seier landslagssjef Clas Brede Bråthen. Fjoråret var prega av ein konflikt mellom Bråthen, skipresident Erik Røste og generalsekretær Ingvild Bretten Berg. Røste har etter dette blitt bytta ut og generalsekretæren sluttar 1. november. Bråthen vil ikkje talfeste kor mykje avtalen er verd i kroner og ører.
Tidspunkt: 05-09-2022 - Kl.14:13 - Kilde: NRK - Info


266. Bekreftet: Ohi klar for dansk klubb
Danske Brøndby bekrefter tirsdag kveld at Ohi Omoijuanfo har skrevet under en treårskontrakt med klubben. Ifølge TV 2 ligger overgangssummen på nærmere 10 millioner norske kroner. – Brøndby har vist stor interesse for meg, og det har betydd mye for meg. Jeg er glad for at klubbskiftet endelig gikk gjennom. Jeg er sikker på at jeg kan hjelpe laget med den erfaringen jeg tar med meg. Jeg gleder meg til å møte lagkameratene og bli kjent med dem, sier Omoijuanfo til klubbens nettsider.
Tidspunkt: 30-08-2022 - Kl.19:52 - Kilde: NRK - Info


267. Advarer Glimt mot «Frankenstein-stadion»: – Et mareritt i bur
Glimt er ett steg unna Mesterligaen. Skjebnekampen onsdag kveld spilles på en stadion som blir beskrevet som en av de skumleste i Europa.
Tidspunkt: 24-08-2022 - Kl.17:20 - Kilde: NRK - Info


268. Basketstjerne drar til Russland for å hente Griner
Dennis Rodman er kjent for å ha god tone med både Vladimir Putin og Kim Jong-un. Nå vil han hjelpe Brittney Griner med å komme seg hjem etter narkotikadommen. – Jeg har fått tillatelse til å reise til Russland og hjelpe jenta, sa Rodman og fortalte at han ønsket å dra til Russland allerede denne uken ifølge nyhetsbyrået AFP. En ansatt i USAs president, Joe Bidens, stab sa i en uttalelse til AFP at «det er offentlig kjent at administrasjonen har gitt russerne et bemerkelsesverdig tilbud». – Og alt annet enn å forhandle videre gjennom den offisielle kanalen kan komplisere og hindre innsatsen for løslatelse, heter det i uttalelsen. Rodman har en uortodoks tilnærming til politikk og diplomati. Han er en av få fra den vestlige verden som er venn med den nordkoreanske lederen og han har tidligere også beskrevet den russiske presidenten, Vladimir Putin, som «kul» etter å ha møtt han i Moskva. (NTB)
Tidspunkt: 22-08-2022 - Kl.05:43 - Kilde: NRK - Info


269. Ruud åpner Cincinnati-turneringen mot ukjent amerikaner
Casper Ruud møter Ben Shelton i den andre runden av tennisturneringen i Cincinnati i kveld. Ruuds kamp er den tredje på hans bane, og den første kampen starter klokken 17 norsk tid. Ben Shelton som er på 229.-plass på ATP-rankingen. Den venstrehendte 19-åringen har aldri vært høyere på rankingen og er et ubeskrevet blad i internasjonal tennis. Tidligere i sommer tvang han fram to tiebreak mot meritterte John Isner (50 i verden), men tapte til slutt. Ruud tok seg til kvartfinalen i fjorårets turnering i Cincinnati, som er en ATP 1000-turnering, kun rangert under de fire Grand Slam-turneringene på ATP-touren. I kvartfinalen ble det tap mot Alexander Zverev. Nordmannen kommer fra semifinaletap for Hubert Hurkacz i Montreal i Canada.
Tidspunkt: 17-08-2022 - Kl.10:12 - Kilde: NRK - Info


270. Ronaldo slakter pressen – lover forklaring om et par uker
Cristiano Ronaldo skriver på Instagram at pressen sprer falske rykter, og at alle skal få vite sannheten om den turbulente tiden i Manchester United. – De skal få vite sannheten i et intervju om et par uker. Media forteller løgner. Jeg har en notatblokk hvor jeg har skrevet ned 100 nyheter om meg. Kun fem av dem var riktig. Forestill dere hvordan det er for meg. Hold dere til det tipset, skriver portugiseren i kommentarfeltet på en fankonto. Ronaldo skal angivelig ønske seg bort fra klubben og sto over flere av klubbens treningskamper i sommer. Dermed følte ikke United-manageren Erik ten Hag at portugiseren var i kampform til å starte i serieåpningen mot Brighton. Portugiseren fikk imidlertid sesongdebuten sin fra start da Manchester United tapte 0-4 borte mot Brentford. Utad har United stått fast ved at et salg av superstjernen er uaktuelt. Mye tyder også på at 37 år gamle Ronaldo kan slite med å finne en mesterligaklubb som har råd til å hente ham. (NTB)
Tidspunkt: 17-08-2022 - Kl.08:11 - Kilde: NRK - Info


271. NFF offentliggjør lønn – så mye tjener Riise og Solbakken
Det gjør Norges fotballforbund i en pressemelding. «Ståle Solbakken inngikk avtale med NFF i 2020 om en årslønn på fem millioner kroner med mulighet for bonusutbetalinger på inntil en million kroner avhengig av hva kampresultatene», skriver dem om Solbakkens lønn. NRK har skrevet flere saker denne uken som har omtalt tematikken. Om lønna til Hege Riise, skriver fotballforbundet følgende: «Når NFF denne måneden skulle ansette ny landslagssjef for kvinnene, ønsket nåværende styre å løfte lønnen. Styret besluttet derfor å legge lønnen på samme nivå som virksomhetens øverste valgte leder (president), en årslønn på 1 670 000 kroner.» – Jeg er godt fornøyd med lønnen jeg ble tilbudt. Det er en god lønn som reflekterer at jeg er sjefen for ett av flaggskipene i norsk fotball. Jeg lever godt med at Ståle tjener mer enn meg, sier Riise.
Tidspunkt: 05-08-2022 - Kl.10:44 - Kilde: NRK - Info


272. Oliver Solberg kjørte ut i Finland
Rally Finland varte ikke lenge for Oliver Solberg. Han forsvant allerede på den første fartsprøven fredag. – Oliver og Elliott har kjørt ut på SS2, begge er ok, mer følger, ble det skrevet på Solbergs twitterkonto. Før han startet på fredagens økt skrev Solberg at prøven var superrask og at han flere ganger trolig måtte kjøre helt på grensen. Det gikk dessverre litt over grensen for den norsk-svenske føreren. Solberg var nummer ni på den første prøven torsdag kveld. Det er estlenderen Ott Tänak som er i føringen etter at to av ni fartsprøver er unnagjort fredag. (NTB)
Tidspunkt: 05-08-2022 - Kl.06:31 - Kilde: NRK - Info


273. Thorstvedt åpnet målkontoen i Sassuolo
Kristian Thorstvedt scoret sitt første mål for Sassuolo da laget vant 4-1 i en treningskamp mot Serie C-klubben Vis Pesaro torsdag kveld. Siddisen ble hentet fra belgiske Genk til Serie A-klubben Sassuolo i midten av juli og hadde spilt to treningskamper mot Jablonec og Reims, før hans første mål kom i den tredje. Thorstvedt scoret kampens første mål i det 34. minutt, opplyser Sassuolo på sin twitterkonto. Nordmannen ble byttet ut til pause. Da kom Emil Konradsen Ceïde også inn for italienerne. Maxime Lopez, Agustin Alvarez og Giacomo Raspadori scoret klubbens tre andre mål. Ifølge Eurosport utløste Sassuolo Thorstvedts utkjøpsklausul i Genk på ti millioner euro (vel 102 millioner kroner). Nordmannen har skrevet under på en femårskontrakt med italienerne, noe som binder ham til Sassuolo fram til sommeren 2027. (NTB)
Tidspunkt: 04-08-2022 - Kl.20:12 - Kilde: NRK - Info


274. Gift Orban forlenger med Stabæk
1.-divisjonskometen Gift Emanuel Orban har skrevet under på en langtidskontrakt med Stabæk og har bundet seg til klubben ut 2026-sesongen. Den 20 år gamle nigerianeren ble hentet til Stabæk på en låneavtale i mai, og han har foreløpig imponert stort for laget som i fjor rykket ned fra Eliteserien. Dermed belønnes han med en ny langtidskontrakt. – Jeg er veldig fornøyd her. Om kontrakten er på fire år eller ti er ikke det viktigste. Målet mitt er bare å ta nye steg. Da må jeg spille bra og score mål. Jeg skal fortsette å jobbe hardt for å få til det, forteller hovedpersonen selv til klubbens nettsted. Orban har notert seg for imponerende sju mål og tre målgivende pasninger på sju 1.-divisjonskamper. Det har bidratt til at Stabæk har Eliteserien i sikte med tre poeng opp til Ranheim på 2.-plass.(NTB)
Tidspunkt: 03-08-2022 - Kl.12:51 - Kilde: NRK - Info


275. Kristoff klar for Uno-X
Den norske sykkelstjerna Alexander Kristoff er klar for Uno-X. Det bekrefter laget på sin Twitter-konto. – Det er på tide å komme hjem, og jeg kan ikke vente på at 2023 skal starte, sier Kristoff i pressemeldingen til det norske sykkellaget. – Det var nå eller aldri om jeg skulle være med på dette prosjektet med et norsk lag i løpet av karrieren. Det var nå jeg hadde sjansen, sier Kristoff om overgangen til TV 2. Han har i år syklet for det belgiske laget Intermarché-Wanty-Gobert. Kristoff står med tre etappeseire i Tour de France, samt seire i klassikere som Flandern Rundt og Milan-San Remo. Han forteller at han har skrevet under på en treårskontrakt med Uno-X, som foreløpig ikke har blitt invitert til Tour de France. – Det er den lengste kontrakten jeg noensinne har signert, faktisk. Det var også noe av grunnen til at jeg valgte Uno-X fremfor Intermarche. Intermarche ville ikke strekke seg så langt, sier han. Meldingen oppdateres.
Tidspunkt: 01-08-2022 - Kl.06:02 - Kilde: NRK - Info


276. Formel 1-topp truet på livet etter VM-avgjørelse
Formel 1s tidligere løpsdirektør Michael Masi fikk dødstrusler etter fjorårets kontroversielle VM-avslutning. Hans valg hjalp Max Verstappen til tittelen. – Det har vært noen mørke dager siden den gang. Jeg følte at jeg var verdens mest forhatte mann, og jeg mottok dødstrusler. Folk kom og sa at de ville gå etter meg og min familie, sier Masi til The Daily Telegraph. – Jeg husker fortsatt hvordan jeg et par dager etter løpet kom gående ned en gate i London. Jeg trodde at alt var fint inntil jeg kikket meg over skulderen. Jeg kunne se folk som lurte på hvordan de kunne få tak i meg, legger han til. Masi var løpsansvarlig da tittelkampen i Formel 1 for 2021 skulle avgjøres. Lewis Hamilton var i posisjon til å bli verdensmester for femte år på rad, men så tok Masi avgjørelsen som direkte påvirket utfallet. I februar fikk Masi sparken som løpsdirektør etter en gransking av episoden. Han har skrevet under en taushetsavtale med Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) og kan ikke snakke om bakgrunnen for sin omstridte avgjørelse. Men den stoppe han ikke fra å si noe om hva den har kostet ham personlig. – Jeg fikk hundrevis av meldinger, og de var sjokkerende. De var voldelige og rasistiske. Jeg ble kalt alle tenkelige ting. Og så var det disse dødstruslene … De bare fortsatte å komme. Det var ikke kun på min Facebook-profil, men også på LinkedIn, som ellers er en profesjonell plattform for næringslivet, sier australieren. Han angrer på måten han håndterte truslene på. – Jeg oppsøkte ikke profesjonell hjelp. I etterpåklokskapens lys burde jeg ha gjort det. Jeg tonet det hele ned overfor andre og FIA. (NTB)
Tidspunkt: 31-07-2022 - Kl.08:01 - Kilde: NRK - Info


277. Napoli signerte Østigård-konkurrent
Den italienske fotballklubben Napoli henter sørkoreanske Kim Min-jae fra Fenerbahçe. Han skal konkurrere mot Leo Skiri Østigård på stopperplass. Napoli bekreftet signeringen mandag formiddag. Sørkoreaneren har skrevet under på en treårskontrakt med to års opsjon. Han skal etter rapportene koste klubben rett under 200 millioner kroner. Han er den andre midtstopperen Napoli henter i sommervinduet. Fra før har norske Leo Østigård blitt klar for storklubben. De mistet i sommer sin stopperstjerne Kalidou Koulibaly til Premier League og Chelsea. Det er ventet at Juan Jesus har beslag på den ene stopperplassen etter å ha spilt ved siden av Koulibaly sist sesong. Napoli serieåpner borte mot Hellas Verona 15. august. (NTB)
Tidspunkt: 27-07-2022 - Kl.10:55 - Kilde: NRK - Info


278. West Ham forsterker før sesongstart – henter italiensk landslagsspiss
Den høyreiste italienske angrepsspilleren Gianluca Scamacca (23) er klar for Premier League-klubben West Ham. Han hentes fra italienske Sassuolo. Scamacca har skrevet under på en femårskontrakt, opplyser hovedstadsklubben på sine hjemmesider. Ifølge flere britiske medier, deriblant BBC og Sky Sports , kommer Scamacca til å koste West Ham i overkant av 30 millioner pund (354 millioner norske kroner). Italieneren har vært i Sassuolo siden 2017, men har tilbrakt flere sesonger på lån, både i Italia og Nederland. (NTB)
Tidspunkt: 27-07-2022 - Kl.04:46 - Kilde: NRK - Info


279. Norsk 20-åring har signert for spansk toppklubb
Madelen Koldal Holme (20) forlater bunnplasserte Arna-Bjørnar til fordel for spanske Levante. Hun har skrevet under en toårskontrakt med klubben. Det bekrefter Levante på sine nettsider. Holme har inngått en avtale som strekker seg til 30. juni 2024. Holme forteller til Bergens Tidende at hun ble overrasket over tilbudet fra Spania. – Jeg fikk vite om interessen fra Levante for rundt en uke siden, og nå har jeg signert, så det har gått veldig fort, sier Holme til avisen og fortsetter: – Det har vært interesse fra flere utenlandske klubber, men jeg liker spansk fotball, så valget falt på Levante. Levante har vunnet den øverste spanske ligaen fire ganger. Det har også vunnet den spanske cupen hele seks ganger. Klubben endte riktignok på en skuffende 6.-plass sist sesong. (NTB)
Tidspunkt: 26-07-2022 - Kl.13:55 - Kilde: NRK - Info


280. Bekreftet: Finlands landslagstrener har fått sparken
Det stormet rundt Finlands landslagstrener Anna Signeul før EM. NRK har tidligere skrevet om at hun ble beskyldt for å skape dårlig arbeidsforhold, maktmisbruk og samarbeidsutfordringer. Etter svake resultater under EM, bekrefter det finske fotballforbundet at Signeul har fått sparken, i en pressemelding tirsdag. Det finske fotballforbundet skriver at de har satt i gang prosessen med å finne en erstatter og at de ønsker å ha på plass en ny landslagstrener i løpet av høsten. Finland møtte Tyskland, Spania og Danmark i EM-gruppespillet, og tapte alle kampene.
Tidspunkt: 26-07-2022 - Kl.12:23 - Kilde: NRK - Info


281. Finlands trener har fått sparken etter kritikken
Finlands landslagstrener i fotball på kvinnesiden, Anna Signeul (61), har fått sparken etter all kritikken som har stormet mot henne den siste tiden. Det skriver finske MTV. Det skjer etter fem år i rollen. NRK har tidligere skrevet om trenerprofilens lederstil, hvor hun blant annet mente det var uforenelig å bli mor om man skal lykkes som trener, eller at ingen får snakke finsk i hennes nærvær, og samarbeidsproblemer. Saken blusset opp før EM, da Maiju Ruotsalainen, som nå er ekspert for Yle, fortalte om hvorfor hennes tid på det finske landslaget tok slutt. Det skapte store overskrifter under EM, og nå virker det som om forbundet tar saken i egne hender, skal vi tro MTV.
Tidspunkt: 25-07-2022 - Kl.19:01 - Kilde: NRK - Info


282. Tottenham forlenger med Davies
Forsvarsspilleren Ben Davies har skrevet under en ny kontrakt med Tottenham. Den binder waliseren til London-klubben til sommeren 2025. Det opplyser Tottenham på sine nettsider mandag. Davies kom til klubben fra Swansea i 2014. Han har spilt 271 kamper for de hvitkledde. 29-åringen er opprinnelig venstreback, men har også bekledd venstre midtstopperplass i en trebackslinje etter at Antonio Conte ble hentet inn som manager. «Spurs» starter ligasesongen hjemme mot Southampton 6. august. (©NTB)
Tidspunkt: 25-07-2022 - Kl.09:38 - Kilde: NRK - Info


283. Politibil i full fyr i Tour de France-løypa
En politibil sto tidlig lørdag formiddag i full fyr i bunn av den siste stigningen på den 14. etappen av Tour de France. Det viser bilder publisert på Twitter av journalisten Christophe Vandegoor. Den belgiske avisen Sporza skriver at brannen skal ha startet i bunn av stigningen opp Côte de la Croix Neuve, men de har foreløpig ikke skrevet noe om årsaken til brannen. Tour de France-arrangøren ASO har heller ikke kommentert hendelsen. (NTB)
Tidspunkt: 16-07-2022 - Kl.11:43 - Kilde: NRK - Info


284. City-spiller røper Haalands ord
Riyad Mahrez har skrevet under en ny avtale med Manchester City. Den strekker seg til 2025. I intervjuet om kontraktsforlengelsen røper Mahrez hva han og Erling Braut Haaland pratet om da de møtte hverandre på ferie i fjor sommer. – Jeg møtte han på Mykonos, og da fortalte han meg at han virkelig ønsket å komme til klubben. Jeg sa at han burde gjøre det, for det er den beste klubben. Ett år senere er han her, sier Mahrez med et smil i intervjuet. Mahrez er glad for at nordmannen nå er signert. – Det er en veldig god signering for oss. Han er en god spiss som kan score mål på en annen måte enn spissene vi har hatt tidligere. Han er en god tilvekst, og jeg håper han hever nivået og hjelper oss med å vinne ting, sier Mahrez. Den algeriske landslagsspilleren ble hentet etter noen strålende sesonger i Leicester. Han hadde opprinnelig ett år igjen på kontrakten. Mahrez har vært med å vinne Premier League tre ganger med de lyseblå.
Tidspunkt: 15-07-2022 - Kl.16:45 - Kilde: NRK - Info


285. Sebulonsen klar for Brøndby
Viking selger Sebastian Sebulonsen til Brøndby. Høyrebacken har skrevet under en kontrakt på fire år med danskene. Brøndby bekreftet overgangen torsdag kveld. Klubben gir Sebulonsen draktnummer 2. – Fansen vil lære at jeg er ambisiøs og vil vinne. Jeg kommer til Brøndby for å skaffe klubben resultater, sier U21-landslagsspilleren i en uttalelse. Han legger til at Henrik Heggheim snakket pent om Brøndby før han takket ja. Heggheim ble i fjor sommer solgt fra Viking for over 20 millioner kroner. Nå går nok en forsvarsspiller samme vei. Stavanger Aftenblad har meldt at Viking får et sted mellom 10 og 15 millioner kroner for Sebulonsen. Avtalen skal ha en totalramme på 20 millioner kroner. (NTB)
Tidspunkt: 14-07-2022 - Kl.20:13 - Kilde: NRK - Info


286. Sterling klar for Chelsea
Manchester City er enig med Chelsea om en overgang for den engelske stjernevingen Raheem Sterling (27). Engelskmannen har skrevet under for fem år. Overgangen bekreftes av Chelsea på sine nettsider onsdag. Ifølge The Athletic ligger overgangssummen på rundt 570 millioner kroner. Sterling skriver etter rapportene under en femårskontrakt med opsjon på ytterligere ett år. «Sju sesonger, elleve store trofeer, en livstid med minner», skrev Sterling i et innlegg på Twitter da det onsdag ble klart at han var ferdig i Manchester City. (NTB)
Tidspunkt: 13-07-2022 - Kl.16:05 - Kilde: NRK - Info


287. Rosenborg signerer islandsk angrepsspiller
Rosenborg er enig med den islandske seriemesteren Vikingur om å hente Kristall Máni Ingason. – Det har vært interesse fra andre klubber, men da jeg hørte at Rosenborg var interessert, var valget enkelt. Det er en stor klubb, og jeg ble veldig gira, sier Ingason til RBK.no. 20-åringen har skrevet under for Rosenborg fram til og med 2026-sesongen. Han blir klar for spill fra 1. august. Ingason har tidligere spilt for FC København og har også to kamper for det islandske landslaget.
Tidspunkt: 13-07-2022 - Kl.07:13 - Kilde: NRK - Info


288. Gareth Bale sikter mot EM i 2024 etter MLS-overgangen: – Jeg har fortsatt mange gode år igjen
Gareth Bale uttaler at han ikke har valgt Los Angeles FC kun for å holde seg i form til VM, men at han har en langsiktig plan om fortsette fotballkarrieren. Etter en langvarig karriere i Real Madrid tok Gareth Bale valget om å fortsette karrieren i Los Angeles FC i USA, da kontrakten med den spanske storklubben gikk ut i slutten av juni. Etter ankomsten i Los Angeles bekrefter waliseren at han ser for seg flere år i toppfotballen. Han har skrevet under på en ettårskontrakt med MLS-klubben med en mulighet for å forlenge med ytterliggere ett år til. Wales-kapteinen har en målsetting om å i hvert fall fortsette fram til EM i Tyskland i 2024. – Å være her gir meg den beste muligheten til å komme meg til EM, og man vet aldri om det blir enda en etter det, sier han og sikter til VM i 2026.
Tidspunkt: 12-07-2022 - Kl.19:50 - Kilde: NRK - Info


289. Haugesund henter ny dansk spiller
Haugesund forsterker laget med den danske midtbanespilleren Magnus Christensen. Han kommer fra AaB og blir den fjerde danske spilleren i Haugesund-troppen. Christensen har skrevet under på en treårskontrakt, melder Haugesund på sine nettsider mandag. Anders Bloch Bærtelsen, Søren Reese og Peter Therkildsen er de øvrige danskene i klubben. – Jeg kjenner litt til norsk fotball, ikke minst gjennom Bodø/Glimts prestasjoner de siste årene og fordi FK Haugesund har vært i kontakt med meg tidligere. Jeg ser fram til å prøve meg i et nytt land, sier Christensen. (NTB)
Tidspunkt: 11-07-2022 - Kl.10:57 - Kilde: NRK - Info


290. Notorisk trusetyv avslørt
Gjerningsmannen blir beskrevet som en «serietyv med en spesiell interesse».
Tidspunkt: 08-07-2022 - Kl.13:13 - Kilde: Dagbladet - Info


291. Bergwijn forlater Tottenham – klar for Ajax
Den nederlandske angrepsspilleren Steven Bergwijn (24) har skrevet under en femårskontrakt med Ajax, og han forlater dermed Tottenham etter 2,5 år i klubben. Den nederlandske storklubben bekrefter overgangen på sine hjemmesider. Ajax betaler den engelske klubben om lag 31 millioner pund (376 millioner kroner) for angriperen. – Han er en spiller med mange kvaliteter. Han har enormt driv og kommer til å tilføre mye kvalitet til laget vårt. Vi er selvfølgelig glade for at Steven har valgt å signere for oss, skriver klubben på sine hjemmesider. (NTB)
Tidspunkt: 08-07-2022 - Kl.10:22 - Kilde: NRK - Info


292. Origi signerte for Milan
Divock Origi er klar for Milan på en fri overgang. Belgierens kontrakt med Liverpool løp nylig ut. Milan bekrefter signeringen på sine nettsider tirsdag. Den italienske storklubben opplyser at Origi har skrevet under en kontakt som varer fram til 30. juni 2026. Belgieren fikk 175 kamper for Liverpool og var med på å vinne blant annet Champions League (2019) og Premier League (2020). (NTB)
Tidspunkt: 05-07-2022 - Kl.14:31 - Kilde: NRK - Info


293. Kessie og Christensen klare for Barcelona – fikk enorm utkjøpsklausul
Midtbanespiller Franck Kessie og midtstopper Andreas Christensen slutter seg til Barcelona. De har skrevet under hver sin avtale fram til 2026. I kontraktene har Barcelona sikret seg en heftig utkjøpsklausul på 500 millioner euro. Det tilsvarer 5,1 milliarder kroner. Målet med en slik sum er å redusere risikoen for at spillerne blir kjøpt fri av en annen klubb. Kessie forlot nylig Milan og Serie A da kontrakten hans gikk ut. Ivorianeren har lenge vært koblet til Barcelona, og mandag ble han offisielt klar. Noen timer senere kom også nyheten om Christensen-signeringen. Kessie signerte proffkontrakt med Atalanta i Serie A i 2015 før han tok steget til Milan i 2017 på en leiekontrakt. Han ble permanent Milan-spiller i 2019 og noterte 223 kamper for klubben. Han vant i vår Serie A med Milano-klubben. Christensen kommer også til Barcelona på fri overgang. Dansken forlater Chelsea etter å ha vært under kontrakt med London-laget siden 2014. (NTB)
Tidspunkt: 04-07-2022 - Kl.14:49 - Kilde: NRK - Info


294. Trønder blir ny juniorlandslagstrener i langrenn
Tidligere kombinertløper Kristian Dahl (45) fra Trondheim blir langrenns nye landslagstrener for Equinor Juniorlandslag. Han tar over 1. august 2022, når Monika Kørra overtar som landslagstrener for Equinor Rekruttlandslag. Dahl har skrevet kontrakt på to år med Norges Skiforbund.
Tidspunkt: 01-07-2022 - Kl.07:20 - Kilde: NRK - Info


295. Vipers signerte russisk stjerne
Anna Vjakhireva (27) har skrevet under for håndballklubben Vipers Kristiansand. Hun har flere OL- og VM-medaljer i bagasjen med det russiske landslaget. Vipers bekrefter signeringen i en pressemelding, skriver TV 2. Backen har inngått en ettårskontrakt med de regjerende mesterligavinnerne. Ifølge TV 2 kommer Vjakhireva fra ungarske FTC Hungaria. Vjakhireva var med å vinne OL i Rio i 2016 før hun tok sølv med det russiske laget i fjorårets Tokyo-leker. – Dette er en spiller i den absolutte verdensklasse. Det er et scoop for oss, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til kanalen. Gjekstad forteller at de måtte sjekke om det var mulig å hente en russisk spiller til klubben. – Vi har gjort en ganske grundig sondering politisk både blant håndballforbundet og blant våre sponsorer, og også litt ellers. Vi er bare blitt møtt med positive tilbakemeldinger. Det er litt annerledes når en spiller forlater Russland, sier han.
Tidspunkt: 30-06-2022 - Kl.09:55 - Kilde: NRK - Info


296. Paulo Fonseca ny Lille-trener
Den tidligere Sjakhtar Donetsk- og Roma-treneren Paulo Fonseca har skrevet under en toårsavtale med franske Lille. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider. For snart to uker siden kunngjorde Lille at 49 år gamle Jocelyn Gourvennec var ferdig etter bare ett år som trener for det franske mesterlaget fra 2020/21-sesongen. – Det er et stolt øyeblikk og en stor ære å ta fatt på denne jobben. Jeg er glad for å starte dette eventyret og er veldig klar til å begynne å jobbe med spillerne og resten av støtteapparatet, sier Fonseca. Portugiseren hadde stor sportslig suksess i løpet av tiden i Sjakhtar Donetsk, blant annet ved å vinne serien og cupen i alle tre sesongene han ledet laget.
Tidspunkt: 29-06-2022 - Kl.19:13 - Kilde: NRK - Info


297. PGA- og europatouren styrker samarbeidet – vil bekjempe LIV-touren
PGA-touren har sammen med europatouren skrevet under på en avtale som strekker seg ut 2035. De vil jobbe sammen for å bekjempe Saudi-finansierte LIV Golf. Blant annet sikter de mot å øke premiepengene i håp om at færre bytter over til den rike Saudi-touren, sier de i en pressemelding. PGA skal også gå i gang med å etablere tre nye internasjonale turneringer med store pengesjekker. Begge tourene har vært klare i sitt standpunkt om spillere som slutter seg til LIV-touren. PGA har bannlyst en rekke spillere fra sine turneringer så langt. I tillegg skal de sette klarere linjer for hvordan spillere kan forflytte seg mellom PGA- og europatouren. Fra 2023 får topp ti i sammendraget i europatouren innpass i PGA-turneringer den kommende sesongen. – Vi er veldig fornøyde med dette forlengede partnerskapet, sier PGA-sjef Jay Monahan. PGA vil også være mer involvert i europatouren framover. De skal øke sin eierandel fra 15 til 40 prosent i European Tour Productions.
Tidspunkt: 28-06-2022 - Kl.19:53 - Kilde: NRK - Info


298. Håndballherrene med ny assistenttrener
Martin Boquist har underskrevet en fireårskontrakt som assistenttrener for Håndballherrene. Boquist var en av Sveriges beste spillere i perioden før og etter årtusenskiftet. Han har vunnet to EM- og et VM-gull med det svenske landslaget. - Jeg ble kjent med Martin for 4-5 år siden, da jeg var trener i Skövde og han var assistenttrener for Kristjan Andresson i Sverige. Jeg merket raskt det faglig høye nivået hans. Han har øye for detaljer, innsikt i helheten, og er også god med mennesker. Så vi har etablert en fin relasjon og har hatt faglige diskusjoner gjennom flere år, sier landslagssjef Jonas Wille i et intervju med Norges Håndballforbund.
Tidspunkt: 20-06-2022 - Kl.08:02 - Kilde: NRK - Info


299. Lacazette klar for Lyon
Alexandre Lacazette har skrevet under en treårskontrakt med Lyon. 31-åringen kommer gratis fra Arsenal etter som kontrakten utgår i slutten av juni, og overgangen har vært ventet. Lacazette gikk til Arsenal fra nettopp Lyon i 2017.
Tidspunkt: 09-06-2022 - Kl.19:20 - Kilde: NRK - Info


300. Lacazette klar for Lyon-comeback
Den franske spissen Alexandre Lacazette ble torsdag bekreftet som Lyon-spiller. Han spilte i sin tid 275 kamper for klubben før overgangen til Arsenal. Lyon opplyser om signeringen på sine nettsider. Der står det at 31-åringen har skrevet under på en treårskontrakt. Lacazette er født og oppvokst i Lyon, men forlot klubben til fordel for Premier League i 2017. Etter fem år utenlands returnerer han til hjembyen. Nyheten kom en snau uke etter det ble bekreftet at han var ferdig i Arsenal. (NTB)
Tidspunkt: 09-06-2022 - Kl.07:07 - Kilde: NRK - Info



©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)