Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
24
 Fredag  24. Mar. 2023
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Hvordan finne pålogging-passordet til Windows Vista.

Om du har glemt pålogging-passordet til datamaskinen finnes det noen metoder å finne dette på. I denne artikkelen skal jeg gå igjennom disse metodene.Så du har glemt Windows Vista passordet? Slapp av, det kan skje den beste. Vi skal jo bruke kompliserte passord, og da er passordene også ofte vanskelige å huske. Spesielt om det er en stund siden du brukte datamaskinen sist.

Det er flere metoder du kan bruke til å finne det glemte passordet på.

Første metode:
Prøv å huske passordet: De fleste passordene er som regel inspirert av mennesker, sted og/eller ting i livet ditt.

Kan passordet ditt ha noe med:
  • Ditt navn?
  • Navnet på en venn eller ett familie medlem?
  • Din kjæreste (eller lignende)?
  • En spesiell fødselsdag?
  • Hjemme eller arbeidsplass, adresse?
  • Navnet på et kjæledyr?
  • favorittmaten din?
  • Telefonnummer som du ofte ringer?
  • Noe fra barndommen?
  • Eller en kombinasjon av punktene ovenfor?

For mer hjelp til å huske passordet ditt kan du lese mer på denne siden: Guess password

Andre metode:
Har datamaskinen din flere brukere? Hvis datamaskinen din er satt opp med flere brukerkontoer, har kanskje en eller flere av disse brukerkontoene administrator rettigheter. Det vil si at den brukeren som har administrator rettigheter kan endre passordet ditt fra sin brukerkonto.

Tredje metode:
Hvis du er helt sikker på at metode 1 eller 2 ikke nytter, kan du prøve metode 3. Denne metoden er er mye vanskeligere og mye mer avansert. Derfor må du være helt sikker på at du ikke klarer å finne passordet på annen måte enn å prøve denne.

«Password recovery tools», er programmer som er designet til å gjette passord. De gjetter mengder med forskjellige passord til de treffer på det rette passordet. Dette gjør de i en rask hastighet slik at selv kompliserte passord kan gjettes. Hastigheten avhenges av hvor rask prosessor du har i datamaskinen din.

Jeg har ikke testet mange av disse programmene, men etter å ha lest mange tester og omtaler på Internett, vil jeg anbefale at du bruker programmet «Ophcrack». «Offline NT Password & Registry Editor» er også et godt program for denne jobben, Men istedenfor å finne passordet, sletter programmet passordet slik at du får tilgang på din Windows konto uten å måtte taste inn passordet. Men i denne artikkelen vil jeg forklare hvordan du bruker Ophcrack.
Det første du må gjøre er å få lånt deg en datamaskin som har cd/dvd brenner og tilgang til Internett. På denne datamaskinen må du laste ned og lage oppstart-cd av programmet Ophcrack.

Ophcrack er basert på Linux, men du trenger ikke ha Linux-kunnskaper for å bruke dette programmet. Du må laste ned en ISO fil fra denne siden, og brenne denne ISO-filen på en cd-plate. Etter at du har laget cd-plate av ISO filen, vil denne cd-platen inneholde nok fra Linux operativsystemet til at du kan starte datamaskinen i Linux fra cd-platen. Ikke alle PC"er er satt opp slik at du kan starte den fra en cd-plate. Om din datamaskin ikke er det, må du gjøre endring i oppstart-rekkefølgen i BIOS. Dette gjør du ved å trykke tasten F2 i det du skrur på datamaskinen. Du må kanskje trykke flere ganger på F2 tasten får å treffe rette tidspunktet. Noen ganger må du trykke en annen tast for å gå inn i BIOS oppsettet som f.eks. «Delete» tasten. Nå kan du endre BIOS innstillingene til slik at datamaskinen starter fra CD-rom. Hvordan du endre dette kan være forskjellig fra datamaskin til datamaskin. Trenger du hjelp til å gjøre denne endringen, kan du lese denne artikkelen: «How to set BIOS to boot from CDROM»

Nå skulle alt være klart til å starte datamaskinen fra CD-rom. La datamaskin starte opp Linux, og følg instruksjonen på skjermen. Programmet er nesten helt automatisk. Om du har flere operativsystemer innstalert, vil Ophcrack spørre deg om hvilket operativsystem den skal finne passordene til. Dette kan også være f.eks. en recovery partisjon. Om dette spørsmålet kommer opp, må du velge f.eks. 0 eller 1. Mest sannsynlig vil det være det siste operativsystemet som du skal velge, altså velg 1+enter. Nå vil Ophcrack gå igang med å finne passordene til alle Windows-kontoene som måtte finnes på Windows installasjonen din. Har du et komplisert passord, kan det ta ganske lang tid før Ophcrack er ferdig.

Mitt pålogging-passord ble funnet etter 3 minutter og 22 sekunder. Dette passordet er ikke spesielt komplisert, og inneholder bare 5 bokstaver. Bruker du et veldig komplisert passord med mange bokstaver og tall, må du regne med at det tar litt lenger tid. Men dette programmet finner de aller aller fleste passordene.

Når Ophcrack har funnet alle passordene som du trenger, tar du ut CD platen og starter datamaskinen på nytt. Du må kanskje endre tilbake BIOS endringene du gjorde før du startet Ophcrack platen.

Da vil du igjen kunne logge på Windows-kontoen din, og bruke datamaskin som før.

Fjerde metode:
Hvis du fremdeles ikke klarer å finne/huske passordet ditt etter å ha gått igjennom metode 1, 2 og 3, må du installere Windows Vista på ny. Du vil da sannsynligvis miste dine lagrede dokumenter osv. Det kan høres drastisk ut, men Windows Vista er et veldig sikkert operativsystem.


Om forfatter:
Artikkelen skal kun brukes som informasjon. Lesere bør alltid dobbelsjekke informasjonen og ikke gjennomføre handlinger kun basert på denne artikkelen.

Kilde:
pcsupport.about.com/od/windowsvista/f/forgetvistapass.htm


Om artikkelen


Publisert: 30-08-2009 av: Ola Sigmund Tveit Oppdatert: 01-01-2017

Visninger: 906

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel657
Sammendrag24170
Hoved-artikkel8105371
SUM8405598


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan du IKKE kopiere!!!

Du har lov å kopiere de aller fleste artikklene som er publisert på Lokalstarten.no. Men noen ganger ønsker forfatter av artiklene at du ikke kopierer dem.

FORFATTER AV DENNE ARTIKKELEN ØNSKER IKKE AT DU KOPIERER OG PUBLISERER DENNE!!!Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2023 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)