Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
12
 Søndag  12. Jul. 2020
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
LED-Gatelys

Med støtte fra Enova bytter Steinkjer kommune ut over halvparten av gatelysene i kommunen. Det nye og effektive gatelysanlegget vil kutte kommunens strøm- og vedlikeholdsutgifter med rundt 1,5 million kroner årlig. De regnet på at de vil spare mer enn 2, 8 GWh energi , eller ca. 80% over en periode på 15 år som følge av satsingen. I følge Enova er det også spesielt positivt at prosjektet illustrerer at det er mulig med gjenbruk av gamle grøfter, kabler og stolper.
LED-Gatelys

Med støtte fra Enova bytter Steinkjer kommune ut over halvparten av gatelysene i kommunen. Det nye og effektive gatelysanlegget vil kutte kommunens strøm- og vedlikeholdsutgifter med rundt 1,5 million kroner årlig. De regnet på at de vil spare mer enn 2, 8 GWh energi , eller ca. 80% over en periode på 15 år som følge av satsingen. I følge Enova er det også spesielt positivt at prosjektet illustrerer at det er mulig med gjenbruk av gamle grøfter, kabler og stolper.

Energieffektiv, behovsorientert gatebelysning er et viktig tema for fremtiden, og det handler om mer enn bare å belys gatene i et urbant område. Effektiv og målrettet bybelysning må ta utallige forskjellige aspekter med i beregningen.

Det er selvsagt oppgaven å lyse opp byområder med tilstrekkelig og jevnt lys på en kostnadseffektiv måte som er førsteprioritet, men det må tilfredsstille alle lovmessige krav. En av fordelene med nye og moderne LED-gatelys er at nye optiske linser tilpasset hver enkel diode kan målrette lyset nøyaktig ditt det er tiltenkt og eliminerer så og si alt av lysforurensning. Man har også forskjellige lysfarger – vanligvis nøytralhvitt og varmhvitt – som kan gi indre byområder nye designmuligheter.
Bedre trafikksikkerhet

LED-gatebelysning fra BelysningsGruppen øker trafikksikkerheten. En høyoppløselig optisk linse bryter opp lyset i mange små, refleksfrie lyspunkter som ikke blender sjåfører og fotgjengere. LED-lyset gir bedre dybdesyn grunnet fargetemperaturen på 4500K noe som øker trafikksikkerheten betraktelig.
Bedre besparelse av energi

I tillegg til utallige lys- og trafikkfordeler er det også et betydelig potensiale i økonomisk besparelse som nevnt tidligere. Byer og kommuner kan oppnå energibesparelser på opptil 80 % sammenlignet med vanlig belysning.
Fordelene med moderne LED-gatelys fra BelysningsGruppen AS

Fleksibilitet: Armaturet er designet spesielt for LED, inkludert regulerbart toppstykke for enkel og rask montering.
Potensielle besparelser av energi og CO2 på opptil 80 % sammenlignet med konvensjonell belysning
Mulig besparelse ved bruk av intelligente lysstyringssystemer
Mulig besparelser ved oppgraderingsmulighet til fremtidig, mer effektive LED-dioder etter hvert som modulen oppdaters.

SLX LED-Gatelys fra BelysningsGruppen AS

Det høyteknologiske armaturet leveres med PHILIPS LUXEON Rebel ES Lysdioder og MEANWELL HGL driver, og er en av de mest lyseffektive og kostnadseffektive LEDarmaturene med hele 96lm/W. Armaturet har patenterte løsninger for forbedret energiforbruk, lysspredning
og levetid. GATELYSET er et meget solid LED-armatur designet for et røft nordisk klima med
temperaturer ned mot -40 ºC Armaturet er designet med IP66 klassifiserte LEDmoduler.

ARMATUREN er av solid aluminium som tåler vibrasjon, kulde og røft vær. Med IP66 tåler dette armaturet å bli vasket med en høytrykksspyler. Lysdiodene slås på med en gang, og er helt flimmerfri. BESPARELSENE ved å velge en LEDarmatur går ikke bare på strømbesparelse,
men vedlikehold og bytte av lyskilder igjennom hele levetiden som er betydelig lengre en konvensjonelle gatelyspærer.

BelysningsGruppen LED Gatelys

Om forfatter:
Torgeir Solberg er født og oppvokst i Halden og er daglig leder for Belysningsgruppen AS. Selskapet startet av Solberg er etablert i Trondheim og Tromsø og utvikler og selger LED belysning, samt gjennomfører ulike prosjekter innen LED-gatelys og maritim flomlys.


Om artikkelen


Publisert: 05-02-2015 av: Torgeir Solberg

Visninger: 185

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel111
Sammendrag82519
Hoved-artikkel4573246
SUM5403776


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan kopieres!

Om du ønsker å kopiere artikkelen, har forfatter gitt tillatelse til dette, og du kan bare klikker på HTML Visning for å enklere kopiere hele artikkelen med html tags.

HUSK Å IKKE ENDRE PÅ ARTIKKELEN. LA LINKER SOM FORFATTER HAR LAGT INN, BLI MED ARTIKKELEN VIDERE PÅ DIN NETTSIDE!!!Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2020 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)