Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
12
 Søndag  12. Jul. 2020
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Er proteinpulver farlig?

Mange foreldre bekymrer seg når ungdomen i huset begynner med styrketrening og kjøper inn kosttilskudd for å fremme progresjonen. Men er det egentlig sånn at proteinpulver er skadelig for kroppen?Proteinpulver er det vanligste kosttilskuddet for treningsentusiaster som skal opp i vekt. Det vanligste er å begynne med proteinpulver når man er nybegynner, for så å avansere litt andre kosttilskuddstyper når man har begynt å få lang fartstid på treningsstudioet.

Men er det egentlig farlig?

Nei, det å benytte seg av proteinpulver når man trener er ikke farlig. Jeg forstår at folk har en generell skepsis til pulverbaserte materialer som fremmer noen av kroppens funksjoner og at mange blander inn kosttilskudd med doping.

Proteinpulver er i realiteten bare en reinkarnert versjon av proteiner som man finner i mat som kylling, nøtter og rødt kjøtt.

Jeg har lest mange artikler rundt omkring på internett hvor folk har vært skeptiske til hvilke bivirkninger man kan få av proteinpulver. Slik som denne artikkelen hvor en nybegynner spør om proteinpulver kan ha hatt en påvirkning på huden hans i form av røde prikker. Hvis man hadde hatt nok generell kunnskap om hva proteinpulver inneholder og hva det gjør med kroppen, så ville han aldri i verden tatt til ordet på den måten.

Da jeg arbeidet i en av Norges største sportsbutikker hadde vi et kurs om kosttilskudd hvor den eneste ulempen med proteinpulver ble presentert; nemlig at kroppen ikke alltid har muligheten til å oppta rent protein i større mengder. Man kan altså merke at avføringen vil bli litt mindre fast og at man må ta litt flere turer på toalettet hver dag.

Ut over det finnes det ingen signifikante ulemper med dette kosttilskuddet. Og tro meg - jeg har vært igjennom de fleste forskningsrapporter på emnet som overhodet er mulig å oppdrive.

Om forfatter:
Forfatteren er en treningsentusiast med sin egen nettside om trening, kosttilskudd og kosthold.


Om artikkelen


Publisert: 23-02-2015 av: -

Visninger: 205

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel324
Sammendrag30216
Hoved-artikkel2641740
SUM2971980


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan kopieres!

Om du ønsker å kopiere artikkelen, har forfatter gitt tillatelse til dette, og du kan bare klikker på HTML Visning for å enklere kopiere hele artikkelen med html tags.

HUSK Å IKKE ENDRE PÅ ARTIKKELEN. LA LINKER SOM FORFATTER HAR LAGT INN, BLI MED ARTIKKELEN VIDERE PÅ DIN NETTSIDE!!!Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2020 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)