Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
3
 Mandag  3. Aug. 2020
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Gran Canaria - harry eller moderne?

Gran Canaria er reisemålet fremfor noen, når det gjelder å reise til syden. Er det harry å reise dit eller har det blitt kulere med årene?Tidligere var nok kanskje Gran Canaria det reisemålet, som de fleste så for seg turister med grilldress og som kun gikk til norske barer. Dette var en sannhet med modifikasjoner, men for mange ble øya ansett som et litt harry reisemål. Hit reiste man bare for å drikke billig sprit og bo på slitne hoteller, men sol var det i hvert fall hele dagen. Er det forstatt harry å reise til Gran Canaria, eller har øya blitt litt mer moderne som reisemål i de senere årene?

For det første er nok ikke Gran Canaria det mest spennende reisemålet i verden, men er du ute etter noen soltimer om vinteren, er du ganske sikret hvis du reiser hit. Det solsikre klimaet kombinert med en relativ kort flytur, gjør at mange velger å reise hit i vinterhalvåret, spesielt hvis det bare er snakk om en ukes ferietur. Mere spennende reisemål i for eksempel Asia eller Karibia, egner seg mindre bra for ukesturer, på grunn av de lange flyturene, så tar mange til takke med Gran Canaria eller en av de andre Kanariøyene, mye grunnet vær, klima og flyturen.

Men er øya fortsatt harry? Tja, på en del av de eldre turistområdene som San Agustin eller Playa del Ingles, har ikke mye forandret seg siden 70-tallet. Det er fortsatt mange slitne hoteller i variabel standard, du finner de samme skandinaviske barene og restaurantene gatelangs, hvor det står slitsomme innkastere utenfor, for å forsøke å lokke deg inn. Slitne souvenirbutikker hvor du fortsatt får tilbud om «special price for you my friend» lokker kanskje heller ikke til så mye shopping, for det er jo egentlig ikke morsomt heller. Så en del av øya er nok fortsatt ganske harry.

Men spesielt to feriesteder på Gran Canaria utmerker seg i positiv forstand, når det kommer til moderne hoteller og kvalitative spisesteder.

I det nye området Meloneras nedenfor Maspalomas, har det blitt bygget luksushoteller på rekke og rad, og dette er en helt annen verden sammenlignet med det man kan se i filmen Selskapsreisen, med Jon Skolmen og Lasse Åberg fra 1980. I Meloneras ligger det ikke bare hoteller i ypperste klasse, men også kafeer og restauranter med høy kvalitet og et internasjonalt casino. Her får du ikke «special price» når du vil shoppe klær, men kan velge mellom merker som Hugo Boss, Lacoste, Armani, Versace etc. Hele Meloneras er bygget med tanke på turister som er ute etter det lille ekstra, og det får man absolutt i Meloneras.

Litt vestover på Gran Canaria ligger den tidligere fiskerlandsbyen Puerto de Mogan, som i dag er en moderne ferieby med nybygde leiligheter og hoteller, i kombinasjon med den gamle bydelen som har flere kanaler og en stor marina med over 200 båtplasser. Her er det gamle slått sammen med det nye i en klassisk stilart, og Puerto de Mogan har både noe genuint og luksuriøst over seg på samme gang.

Så Gran Canaria er nok fortsatt litt begge deler, men det kommer veldig ann på hvor på ferieøya man velger å feriere, og så klart hva man er ute etter.

Om forfatter:
-


Om artikkelen


Publisert: 24-04-2015 av: -

Visninger: 363

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel635
Sammendrag27164
Hoved-artikkel5092998
SUM5423197


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan kopieres!

Om du ønsker å kopiere artikkelen, har forfatter gitt tillatelse til dette, og du kan bare klikker på HTML Visning for å enklere kopiere hele artikkelen med html tags.

HUSK Å IKKE ENDRE PÅ ARTIKKELEN. LA LINKER SOM FORFATTER HAR LAGT INN, BLI MED ARTIKKELEN VIDERE PÅ DIN NETTSIDE!!!Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2020 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)