Mandler og mandelmel er i vinden som aldri før. Tradisjonelt sett har det vært mye brukt i kransekaker og marsipan her i Norge, men etterhvert som sunt kosthold har fått mer fokus, har også bruken av mandler økt betydelig. Mandler har et høyt innhold av proteiner, i tillegg til umettet fett og fiber. Vi finner også E-vitaminer og magnesium i mandler, som har positiv påvirkning på immunforsvaret og hjertet.
Med alle disse positive egenskapene er det ikke rart at mandler finner veien inn i en rekke spennende oppskrifter. For å gjøre mandelen mer brukevennlig er det greit å kunne mele de opp, og dermed spe ut andre melvarianter eller bruke det som grunn-ingrediens i helt nye bakverk og matretter.
Det er ikke vanskelig å få tak i ferdig mandelmel i butikken, men hvorfor ikke lage melet selv? Det eneste du trenger da er en
mandelkvern. Med en mandelkvern kan du mele opp både skoldede og uskoldede mandler, og bruke dette rett i matlagingen.