Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
22
 Mandag  22. Jul. 2024
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Solbriller beskytter mot snøblindhet

Du har sikkert opplevd det på en skitur; det skarpe sollyset som reflekteres og gjør det er vanskelig å se. Det finnes solbriller som beskytter mot snøblindhet.Du har sikkert hørt om snøblindhet i en eller annen forbindelse. Det er ikke en sykdom, men en tilstand som skjer når øynene gjør vondt på grunn av det skarpe sollyset. Det er størst sjanse for å bli snøblind på fjellet om vinteren, takket være den skarpe refleksjonen som sollyset gir når du er ute på en skitur. Strålende hvit sne og sol er jo en drømmekombinasjon når man er på fjellet, men det er ikke helt drømmen for øyene dine. Er det høy sol og helt ny snø, da er sjansen stor for å oppnå en eller annen form for snøblindhet dersom du ikke tar forhåndsregler og beskytter øynene med et par solbriller.

et par timer i solen er alt som skal tilDet skal ikke mer til enn et par timer ute i solen før man kan bli snøblind. Dette gjør at øynene gjør vondt og har man vært ute en hel dag i snøen, uten solbriller, så er det umulig ikke å bli snøblind. Da kan det være nødvendig å ligge i opptil flere dager i et mørkt rom før øynene blir bedre igjen. Øynene vil ikke ta varig skade, men det er veldig vondt og ubehagelig mens det står på. Ikke minst er det helt unødvendig å utsette seg selv for slike ubehageligheter når ett par solbriller kunne ha hindret det hele. Det er derfor det alltid anbefales at man skal bruke solbriller når man er på fjellet om vinteren.

PåskefjelletPåsken er en av de mest populære tidspunkter for fjellbesøk og skiturer. Og på denne tiden av året er vi ikke så vant med sol og da blir det fort vondt for øynene. Men det hjelper å bruke solbriller og det finnes briller som beskytter veldig effektivt mot snøens refleksjoner. Disse heter Blublocker og er spesielle solbriller som gjør at du ser bedre ute på skituren. Blublocker beskytter når det er mye sol og snø på bakken og gjør at du ser bedre, men vanlige solbriller har selvsagt også en god effekt. Det viktigste er å finne en solbrille som dekker hele synsfeltet ditt og dermed beskytter øynene fullstendig. Da unngår du å få det vondt.

Om forfatter:
-


Om artikkelen


Publisert: 31-10-2016 av: Sebastian Sikkerneq Hoel

Visninger: 776

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel441
Sammendrag28181
Hoved-artikkel3632170
SUM3952392


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan du IKKE kopiere!!!

Du har lov å kopiere de aller fleste artikklene som er publisert på Lokalstarten.no. Men noen ganger ønsker forfatter av artiklene at du ikke kopierer dem.

FORFATTER AV DENNE ARTIKKELEN ØNSKER IKKE AT DU KOPIERER OG PUBLISERER DENNE!!!Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)