Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
26
 Tirsdag  26. Sep. 2017
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Tollpost:
DB Schenker Norge








Grill klassisk eller eksotisk

Grill som du vil! Velg mellom våre mest klassiske grilloppskrifter eller prøv deg på en mer eksotisk variant. Det viktigste er at grillmåltidet blir en suksess



Det grilles over hele verden! Alle matkulturer har sin egen måte å gjøre det på og sine egne favorittingredienser og smaker. Prøv deg frem med et klassisk måltid av t-bone med en amerikansk vri, eller gå den mer eksotiske veien til spareribs med asiatiske undertoner. Brasil er kjent for sine fantastiske kjøttretter, så prøv en tradisjonell oppskrift med nøttesaus!

Klassisk t-bone med maiskolber og bearnaise-smør





  • 800 g t-bone steik

  • 1 dl BBQ-saus

  • Salt og pepper

  • 4 maiskolber




Bearnaise-smør:



  • 1 krukke estragon

  • 1 krukke persille

  • 1 sjalottløk

  • 1 1/2 ss hvitvinseddik

  • 2 ss vann

  • 100 g romstemperert smør

  • 1 ts Worcestershiresaus

  • Salt og pepper




For å lage det deilige smøret plukker du løs krydderbladene og hakker de fint. Finhakk også løken. Mykstek løken i eddik, vann og halvparten av krydderurtene i en kasserolle. La det kjøle seg litt ned før du blander inn smøret, Worcestershiresausen og resten av urtene. Smak til med salt og pepper.

Grill maisen til den blir myk. Dersom det er fersk mais, må den bløtlegges i cirka 15 minutter før grilling. Pensle t-bone steiken med BBQ-saus og grill til ønsket stekning. Det ideelle er en kjernetemperatur på rundt 58 grader. Krydre med salt og pepper før du serverer sammen med maiskolbene, kryddersmøret og gjerne poteter.

Spareribs med asiatisk kålsalat





  • 700 g spareribs

  • 2 ss revet fersk ingefær

  • 2 ss honning

  • 2 ss sojasaus




Kålsalat:



  • 1/2 ss sesamfrø

  • 400 g rødkål

  • 4 ss sojasaus

  • 1 ss honning

  • 1 lime

  • 1 rød chili

  • 3 vårløker

  • 1 krukke koriander




Riv ingefæren og bland sammen med honning og soja i en liten bolle. Pensle kjøttet med blandingen. Grill over medium sterk varme til kjøttet får fin farge. Flytt det så til indirekte varme og grill i rundt en halvtime til, eller til kjernetemperaturen når 80 grader. Vend av og til og pensle på mer ingefærblanding.

Rist sesamfrøene i en stekepanne. Strimle opp rødkålen og bland med honning, soja og limesaft. La kålet få trekke til seg smakene i rundt 10 minutter. Finhakk chili, vårløk og koriander. Vend ned i rødkålen sammen med sesamfrøene like før servering. Server sammen med spareribs og gjerne ris.

Mørbradbiff med brasiliansk nøttesaus





  • 600 g mørbradbiff

  • Salt og pepper




Nøttesaus:



  • 2 1/2 dl vann

  • 1 terning grønnsaksbuljong

  • 1 hvitløksfedd

  • 1 rød chili

  • 1 ts limesaft

  • 2 ss olivenolje

  • 175 g paranøtter




For å lage nøttesausen koker du opp vann sammen med buljongterningen, før du lar blandingen kjøle seg ned til romtemperatur. Bland buljongen sammen med finhakket hvitløk, chili, limesaft, olivenoje og malte nøtter til en jevn saus. Smak til med salt og pepper etter smak og behag.
Grill kjøttet til ønsket stekning og krydre med salt og pepper. Server sammen med sausen og gjerne med en potetmos av søtpoteter.

Se flere artikler på Artikkelkatalogen.no.

Om forfatter:
-


Om artikkelen


Publisert: 01-11-2016 av: Sebastian Sikkerneq Hoel

Visninger: 343

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel429
Sammendrag26179
Hoved-artikkel4133372
SUM4433580


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan du IKKE kopiere!!!

Du har lov å kopiere de aller fleste artikklene som er publisert på Lokalstarten.no. Men noen ganger ønsker forfatter av artiklene at du ikke kopierer dem.

FORFATTER AV DENNE ARTIKKELEN ØNSKER IKKE AT DU KOPIERER OG PUBLISERER DENNE!!!







Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME







Tips oss om en lenke til LokalGuiden:
Navn:
Url:
Kort beskrivelse: (max 255 tegn)
Ønsker du å legge inn utvidet beskrivelse samt opptil 20 søkeord for infoside, må du registrere deg her.





Copyright © 2001-2017 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)