Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
11
 Søndag  11. Apr. 2021
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Nye funn om Bukkehornskløver

Bukkehornskløver er en gammel medisinplante, og planten er brukt i forbindelse med alternativ kreftbehandling. Ny forskning viser at ekstrakt fra Bukkehornskløver er uskadelig for normale celler, men at stoffer i planten dreper spesielle kreftceller.Planten Bukkehornskløver (Trigonella foenum-graecum L.), er en av de eldste kjente medisinplantene vi har. Den har blitt brukt lenge i mange medisinske forbindelser. Bukkehornskløver har blant annet også vist positive effekter på blodsukker, og derved i forhold til diabetes og å kunne stimulere produksjon av NO i kroppen. Både frø og blader fra planten brukes – og de er som nevnt benyttet mot en rekke lidelser over hele verden. Av forskjellige årsaker skal Bukkehornskløver allikevel ikke brukes av gravide kvinner.

Bukkehornskløver benyttes også i forbindelse med kreftbehandling forskjellige steder i verden, kanskje spesielt innen «alternativ medisin». Med bakgrunn i et rapportert tilfelle av hvor en pasient med alvorlig type kreft hadde vist bedring, ville forskerne Alsemari, Alkhodairy, Aldakan, Al-Mohanna, Bahoush, Shinwari og Alaiya se på om Bukkehornskløver virkelig kunne ha noen effekt på kreftceller.

Forsøket ble gjort «in vitro», som betyr at det var kreftceller i «prøverør» som ble eksponert for ekstrakt fra Bukkehornskløver, men forskerne fikk også samtykke til å gjøre en enkeltstudie, eller «case - studie», av en pasient med den alvorlige formen for kreft som kalles primært sentralnervesystem lymfom. Denne krefttypen kjennetegnes av kreftceller i hjernens/ryggmargens lymfatiske vev, og har dårlig prognose. Ved å inkludere denne pasienten, hadde forskerne også tilgang til «in vivo» materiale.
«In vivo» kan godt oversettes med «i virkeligheten», men betyr «i organismen»

Både «in vitro» (utenfor organismen) og «in vivo» (innenfor organismen) undersøkelsene av Bukkehornskløver- ekstraktens effekt på kreftceller, viste at ekstraktene hadde cytotoksisk effekt på visse kreftceller, men ikke skadet normale celler. «Cytotoksisk effekt» betyr at celler skades, og kanskje dør, av virkningen fra stoffet eller tingen.

Kreft-typene som denne rapporten viste at Bukkehornskløver- ekstrakt hadde cytotoksisk effekt på var T-celle lymfom, B-celle lymfom, en spesiell type kreft i Skjoldbruskkjertelen (FRO), og brystkreft (MCF7). Det er også svært interessant at rapporten finner at det er en ekstrakt av «hele planten» som er mest virksom, i forhold til ekstrakter basert på isolerte komponenter.

Forskerne konkluderer med at ekstrakt av Bukkehornskløver nok kan brukes terapeutisk i forhold til både å forhindre og behandle flere krefttyper, men at det trengs mer forskning omkring dette.

Slike funn er svært lovende i forbindelse med kreftbehandling, da bruk av denne type ekstrakter som oftest vil være en svært mye mildere behandlingsform i forhold til mange av de mer kjente typene cellegift og andre typer behandling. Som rapporten understreker, er det allikevel behov for mer forskning på området, og det er viktig at all kreftbehandling utføres av kvalifisert helsepersonale.

Om forfatter:
Naturmedisinsentralen A/S

Lenke til originalartikkel: The selective cytotoxic anti-cancer properties and proteomic analysis of Trigonella Foenum-Graecum
Abdulaziz Alsemari, Fahad Alkhodairy, Ahmad Aldakan, Mai Al-Mohanna, Eman Bahoush, Zakia Shinwari and Ayodele Alaiya
BMC Complementary and Alternative MedicineOm artikkelen


Publisert: 02-11-2016 av: Arne Johannessen Oppdatert: 17-11-2016

Visninger: 763

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel433
Sammendrag34260
Hoved-artikkel4112835
SUM4493128


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan kopieres!

Om du ønsker å kopiere artikkelen, har forfatter gitt tillatelse til dette, og du kan bare klikker på HTML Visning for å enklere kopiere hele artikkelen med html tags.

HUSK Å IKKE ENDRE PÅ ARTIKKELEN. LA LINKER SOM FORFATTER HAR LAGT INN, BLI MED ARTIKKELEN VIDERE PÅ DIN NETTSIDE!!!Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2021 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)