Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
18
 Lørdag  18. Nov. 2017
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Tollpost:
DB Schenker Norge








Smak til folket

Hvorfor ikke servere en deilig saus eller dipp sammen med grillmaten? Dette både løfter og fremhever smaken, samt at det gir litt ekstra saftighet til maten.



Ingen takker nei til litt ekstra smak. Det kjedeligste man kan oppleve er mat som smaker lite eller ingenting. Med en herlig marinade, saus eller dipp er du sikret at smaksopplevelsen ikke blir forbigått av et langdraget gjesp. Finn din favoritt til å løfte smaken og sørge for at måltidet blir en suksess, full av smak og deilige aromaer.

Kirsebærsketsjup



Høres kanskje spesielt ut, men det gir ketsjupen en helt spesiell sursøt aroma som alle kommer til å elske.



  • 500 g kirsebær, husk å fjerne stenene!

  • 1/2 dl epleeddik

  • 1 dl sukker

  • 1 ss revet ingefær

  • 1/2 ts salt

  • Skallet fra 1 sitron

  • 1 ts hvitløkspulver

  • En klype kryddernellik

  • 1 ts chilipulver




Ha alle ingrediensene i en kasserolle og la det småkoke i 30 minutter til du bare har halvparten av væsken du startet med. Jevn til sausen med en stavmikser.

Urte- og hvitløksmarinade


Gjør underverker for både kjøtt og fisk, men best av alt er denne marinaden på reker. Prøv det!


  • 2 hvitløksfedd

  • Saften og skall av 1 sitron

  • 20 g persille

  • 20 g dill

  • 2 ts grov sennep

  • 1 ts appelsinkonsentrat

  • 1 dl kaldpresset olivenolje

  • Havsalt

  • Nykvernet pepper




Riv hvitløken på den fine siden av et rivjern. Riv også det ytterste skallet av sitronen og press ut saften i en sitruspresse. Grovhakk urtene. Bland sammen hvitløk, sitronskall, urter, sennep, appelsinkonsentrat og olje. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Varm hvitløkskrem på grillen


Gjør biffen komplett. En helt nydelig smaksopplevelse for alle som elsker hvitløk.


  • 2 sjalottløker

  • 2 hvitløksfedd

  • 1 ss olivenolje

  • 3 ts sennep

  • 1/2 dl hvitvin til matlaging

  • 3 dl creme fraiche

  • 3 ss hakket persille

  • Salt og pepper




Finhakk hvitløk og løk og varm opp oljen i en kasserolle. Fres løk og hvitløk gyldne og myke. Rør inn sennep og la det boble i cirka 30 sekunder. Tilsett vinen og la det få koke ned litt. Skru ned varmen og ha i creme fraiche. Småkok på lav varme i rundt 5 minutter før du smaker til med salt og pepper. Like før du serverer vender du inn hakket persille i hvitløkskremen.

BBQ-saus for perfeksjonister


Vi er villige til å sette penger på at du blir spurt om hemmeligheten bak denne fantastiske oppskriften!


  • 1 løk

  • 1 hvitløksfedd

  • 2 ss olje

  • 2 ss sukker

  • 1 ts røkt paprikapulver

  • 1/2 ts chilipulver

  • 1 ts fennikel

  • 1 ts timian

  • 1/2 anis

  • 1/2 dl tomatpuré

  • 2 dl rødvin til matlaging

  • 2 1/2 dl kjøttbuljong

  • 1/2 dl rødvinseddik

  • 1 ts liquid smoke

  • 1/2 ss honning

  • 1 ts soyasaus




Finhakk løk og hvitløk og stek dem gyldne og myke i en kasserolle sammen med oljen. Tilsett sukker og krydder og stek i 1 minutt til. Rør inn tomatpuré og gi blandingen 1 minutt til over varmen. Ha i rødvinen og la det koke opp. Tilsett alle de resterende ingrediensene, kok opp og la det småputre i rundt 20 minutter. Dersom du vil ha en helt jevn saus, kan du bruke en stavmikser. La sausen få kjølne litt før servering.

Artikkelen er sponset av Lenkekatalogen.no.

Om forfatter:
-


Om artikkelen


Publisert: 09-11-2016 av: Sebastian Sikkerneq Hoel

Visninger: 442

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel315
Sammendrag26167
Hoved-artikkel4513563
SUM4803745


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan du IKKE kopiere!!!

Du har lov å kopiere de aller fleste artikklene som er publisert på Lokalstarten.no. Men noen ganger ønsker forfatter av artiklene at du ikke kopierer dem.

FORFATTER AV DENNE ARTIKKELEN ØNSKER IKKE AT DU KOPIERER OG PUBLISERER DENNE!!!







Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME







Tips oss om en lenke til LokalGuiden:
Navn:
Url:
Kort beskrivelse: (max 255 tegn)
Ønsker du å legge inn utvidet beskrivelse samt opptil 20 søkeord for infoside, må du registrere deg her.





Copyright © 2001-2017 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)