Ingen takker nei til litt ekstra smak. Det kjedeligste man kan oppleve er mat som smaker lite eller ingenting. Med en herlig marinade, saus eller dipp er du sikret at smaksopplevelsen ikke blir forbigått av et langdraget gjesp. Finn din favoritt til å løfte smaken og sørge for at måltidet blir en suksess, full av smak og deilige aromaer.
Kirsebærsketsjup
Høres kanskje spesielt ut, men det gir ketsjupen en helt spesiell sursøt aroma som alle kommer til å elske.
- 500 g kirsebær, husk å fjerne stenene!
- 1/2 dl epleeddik
- 1 dl sukker
- 1 ss revet ingefær
- 1/2 ts salt
- Skallet fra 1 sitron
- 1 ts hvitløkspulver
- En klype kryddernellik
- 1 ts chilipulver
Ha alle ingrediensene i en kasserolle og la det småkoke i 30 minutter til du bare har halvparten av væsken du startet med. Jevn til sausen med en stavmikser.
Urte- og hvitløksmarinade
Gjør underverker for både kjøtt og fisk, men best av alt er denne marinaden på reker. Prøv det!
- 2 hvitløksfedd
- Saften og skall av 1 sitron
- 20 g persille
- 20 g dill
- 2 ts grov sennep
- 1 ts appelsinkonsentrat
- 1 dl kaldpresset olivenolje
- Havsalt
- Nykvernet pepper
Riv hvitløken på den fine siden av et
rivjern. Riv også det ytterste skallet av sitronen og press ut saften i en sitruspresse. Grovhakk urtene. Bland sammen hvitløk, sitronskall, urter, sennep, appelsinkonsentrat og olje. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Varm hvitløkskrem på grillen
Gjør biffen komplett. En helt nydelig smaksopplevelse for alle som elsker hvitløk.
- 2 sjalottløker
- 2 hvitløksfedd
- 1 ss olivenolje
- 3 ts sennep
- 1/2 dl hvitvin til matlaging
- 3 dl creme fraiche
- 3 ss hakket persille
- Salt og pepper
Finhakk hvitløk og løk og varm opp oljen i en kasserolle. Fres løk og hvitløk gyldne og myke. Rør inn sennep og la det boble i cirka 30 sekunder. Tilsett vinen og la det få koke ned litt. Skru ned varmen og ha i creme fraiche. Småkok på lav varme i rundt 5 minutter før du smaker til med salt og pepper. Like før du serverer vender du inn hakket persille i hvitløkskremen.
BBQ-saus for perfeksjonister
Vi er villige til å sette penger på at du blir spurt om hemmeligheten bak denne fantastiske oppskriften!
- 1 løk
- 1 hvitløksfedd
- 2 ss olje
- 2 ss sukker
- 1 ts røkt paprikapulver
- 1/2 ts chilipulver
- 1 ts fennikel
- 1 ts timian
- 1/2 anis
- 1/2 dl tomatpuré
- 2 dl rødvin til matlaging
- 2 1/2 dl kjøttbuljong
- 1/2 dl rødvinseddik
- 1 ts liquid smoke
- 1/2 ss honning
- 1 ts soyasaus
Finhakk løk og hvitløk og stek dem gyldne og myke i en kasserolle sammen med oljen. Tilsett sukker og krydder og stek i 1 minutt til. Rør inn tomatpuré og gi blandingen 1 minutt til over varmen. Ha i rødvinen og la det koke opp. Tilsett alle de resterende ingrediensene, kok opp og la det småputre i rundt 20 minutter. Dersom du vil ha en helt jevn saus, kan du bruke en stavmikser. La sausen få kjølne litt før servering.
Artikkelen er sponset av
Lenkekatalogen.no.