De aller fleste
elsker grillspyd fordi det er godt og enkelt, men når man skal lage til mange kan det bli litt av en jobb å tre så mange biter på spyd. Den beste løsningen vi har kommet over så langt er å servere herlige pastaretter som komplementerer de deilige spydene i smaksveien. Pasta er jo også en favoritt blant det norske folk, men retten linkes kanskje ikke så ofte sammen med grillmat. Prøv denne kombinasjonen neste gang du inviterer mange til grillfest.
Kyllingspyd med Caesarsalat
Til spydene behøver du:
- 500 g kyllingfilet
- 2 paprika, 1 gul og 1 rød
- 8 cherrytomater
- Fersk timian
- Salt og pepper
Til pastasalaten:
- 2 egg
- 1 boks kesam
- 1 dl creme fraiche
- 1 ss Dijon sennep
- Salt og pepper
- 4 ss raspet parmesan
- 1 boks ansjosfileter
- 350 g fersk pasta, helst skruer eller vinger
Del opp kyllingfileter og paprika i passelige biter. Tre på spyd sammen med cherrytomatene. Krydre med salt og pepper og grill i 2-3 minutter på hver side over direkte varme og flytt til et kjøligere sted på grillen mens du gjør klart salaten.
Hardkok eggene, del opp og bland med kesam, creme fraiche, sennep og ost. Grovhakk ansjosene og vend inn i blandingen. Kok pasta etter anvist koketid og bland med røren. Pynt med timian og server sammen med kyllingspydene.
Grillspyd med svinekjøtt og spinat pasta
Til spydene behøver du:
- 400 g svinekjøtt
- 2 chorizopølser
- 1 rød paprika
- 1 squash
- 1 ss soyasaus
- 1 ss olje
- 1 ts paprikapulver
- 1/2 ts chilipulver
- 1 ts salt
Til pastasalaten behøver du:
- 300 g pasta, for eksempel penne
- 175 g spinat, grovhakket
- 1 dl creme fraiche
- 2 hvitløksfedd, pressede
- 1/2 ts salt
Del svinekjøtt og chorizopølser i passelige biter. Gjør det samme med squash og paprika. Tre på spyd. Bland soya, olje, paprikapulver, chilipulver og salt i en skål og pensle på spydene. Grill i 5 minutter på hver side.
Kok pasta etter pakningsanvisningen og hell av vannet. Tilsett spinat, creme fraiche, salt og hvitløk og la blandingen få varme seg opp over svak varme. Server sammen med grillspydene.
Kyllingspyd med thai-inspirert pastasalat
Til spydene behøver du:
- 4 kyllingfileter
- 1 rød paprika
- 2 ss olje
- 1 ss chilisaus
- 1/2 ts cayennepepper
Til pastasalaten behøver du:
- 1 rød chili
- 1 ss olje
- 1/2 dl peanøttsmør
- 1 dl vann
- Skall og saft fra 1/2 lime
- 300 g pasta, for eksempel båndpasta
- 1/2 dl peanøtter
- 2 ss koriander, fersk og hakket
- 1 dl kesam
Skjær kyllingfiletene i terninger og del paprikaen i mindre biter. Tre opp på spyd. Bland sammen olje, chilisaus og cayennepepper og pensle på spydene. Sette til kjøling i cirka 2 timer.
Finhakk chilien og fres den i olje i en steikepanne. Tilsett peanøttsmør, vann og limesaften. Kok pastaen i lettsaltet vann og la vannet renne av før du blander med peanøttsmørblandingen. Tilsett limeskall, peanøtter, koriander og kesam.
Grill kyllingspydene til kyllingen er gjennomstekt, cirka 5 minutter på hver side. Server sammen med pasta og gjerne en grønn salat ved siden av."
Les flere slike artikler på
Artikkelkatalog.com og
Artikkeldatabasen.com!