Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
18
 Lørdag  18. Nov. 2017
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Tollpost:
DB Schenker Norge








Knallgode kyllingretter på grillen

Kylling er ikke bare lett å like og godt på smak, det er også et sunnere alternativ til fete biffer. Prøv disse gode kyllingrettene neste gang du griller.



Kylling er mer enn bare fileter og kyllingvinger. Ja, disse to variantene er kanskje de letteste å få til, men hvor er moroa i det? Disse oppskriftene setter kyllingen i et helt nytt lys, der den går fra å være et nøytralt, magert kjøtt, til å bli superstjerne mat! Det finnes en rekke måter å tilberede kylling på, som du garantert ikke har prøvd, så hiv deg i det og si velkommen til nye, eksepsjonelle smaksopplevelser.

Røkt kylling




  • 1 1/2 hel kylling

  • 1 1/2 sitron

  • 1 1/2 dl lønnesirup

  • 1 ts chiliflak

  • Salt


  • Foreslått tilbehør:
  • 1 1/2 løk

  • 350 g cherrytomater

  • 3 dl rømme

  • Grønn chilisaus på flaske



Press sitronen over kyllingen før du pensler på lønnesirupen og strør chili og salt over hele fuglen. Bruk grillspon til å danne røyk i grillen og la kyllingen få kose seg i 3-4 timer under lokk, i cirka 100 grader. Det anbefales at du anvender et steketermometer for å få perfekt stekning. Kjernetemperaturen skal være over 70 grader i brystet og 75 grader i lårene. Skjær løken og tomatene i skiver. Del opp kyllingen og server sammen med løk, tomat, rømme og chilisaus.

»Pulled» kylling





  • 1 hel kylling

  • 1 ølboks à 33 cl


  • Til den herlige BBQ-sausen behøver du:
  • 2 hvitløksfedd

  • 1 chipotle chili

  • 3 dl chilisaus

  • 4 ss brunt sukker

  • 2 ss rødvinseddik

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss sennep

  • 2 ss malt ingefær

  • Salt og pepper


  • Salsa:
  • 3 rødløker

  • 2 røde chili

  • 1 krukke persille

  • 1 lime

  • 3 ss rapsolje



Lag BBQ-saus ved å blande alle ingrediensene i en kasserolle og la det småkoke i 25 minutter. Bland sausen til den konsistensen du foretrekker.

Vask ølboksen og fjern toppen med en boksåpner. La ølet være igjen når du trer kyllingen ned over boksen. Plasser kyllingen midt på grillen. Ikke la grillkullet ligge under selve boksen, men heller i en sirkel rundt kyllingen. Grill på indirekte varme i 60-90 minutter, eller til kjernetemperaturen ved beinet er på 82 grader. I løpet av grillingen pensler du på BBQ-sausen ved jevne mellomrom. Når kyllingen har fått hvile litt, plukker du kjøttet fra beina og river det i strimler. Bland strimlene med resten av BBQ-sausen.

Salsaen lager du ved å finhakke alle ingrediensene for så å blande med limesaft og olje. Smak til med salt og pepper. Server pulled kylling mellom grillede surdeigsbrødskiver med salsa, tomater, rømme og raspet ost.

Helgrillet kylling med grønnsaker og wasabimajones




  • 1 kylling

  • 2 hvitløksfedd

  • 1/2 rød chili

  • 2 limeblad

  • 1 dl soyasaus

  • 4 dl kyllingbuljong

  • Salt

  • 1 ss rødvinseddik

  • 1 grillform for kylling


  • Til wasabimajonesen behøver du:

  • 1/2 sitron

  • 1 eggeplomme

  • 1 ts sennep

  • 2 dl rapsolje

  • 1/2-1 ss wasabipasta


  • Velg dine favorittgrønnsaker, her er våre tips:
  • Asparges

  • Gulerøtter

  • Hvitkål




Kok opp hvitløk, chili, limeblad, soya og buljong og ta med ut til grillen. Salt kyllingen og sett den midt på grillen i kyllingformen. Dander grillkullet i en sirkel rundt kyllingen, i stedet for at kullet ligger direkte under. Sett på lokk og grill til kjernetemperaturen ved beinet er 82 grader. Hvert tiende minutt øser du buljongblanding over kyllingen. Mens kyllingen hviler tar du restene av buljongen, siler ut væsken og blander den sammen med eddiken.

For å lage wasabimajonesen river du sitronskall og presser ut saften. Bruk en visp til å røre sammen eggeplommene med sennep, sitronskall og 1 ts av sitronsaften. Fortsett å vispe mens du tilsetter oljen i en tynn stråle. Når majonesen får den ønskede konsistensen smaker du til med wasabipaste, salt og eventuelt mer sitronsaft.

Grill dine favorittgrønnsaker med litt olje og salt på grillen og vend dem i buljongblandingen før du serverer sammen med kyllingen og wasabimajonesen.

Artikkelen er sponset av Casinofavoritter.com!

Om forfatter:
-


Om artikkelen


Publisert: 09-01-2017 av: Sebastian Sikkerneq Hoel

Visninger: 784

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel439
Sammendrag28174
Hoved-artikkel5534164
SUM5854377


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan kopieres!

Om du ønsker å kopiere artikkelen, har forfatter gitt tillatelse til dette, og du kan bare klikker på HTML Visning for å enklere kopiere hele artikkelen med html tags.

HUSK Å IKKE ENDRE PÅ ARTIKKELEN. LA LINKER SOM FORFATTER HAR LAGT INN, BLI MED ARTIKKELEN VIDERE PÅ DIN NETTSIDE!!!







Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME







Tips oss om en lenke til LokalGuiden:
Navn:
Url:
Kort beskrivelse: (max 255 tegn)
Ønsker du å legge inn utvidet beskrivelse samt opptil 20 søkeord for infoside, må du registrere deg her.





Copyright © 2001-2017 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)