Brukernavn
Passord
Ny bruker
Glemt passord?
Google
Bing
Lokalstarten
Nyheter
Kvasir
Kvasir jr.
Været
1881 tlf
1881 Kart
Firma
Gule sider
YouTube
IMDb
Ordbok
Wikipedia
Store Norske
Engelsk til Norsk
Norsk til Engelsk
Hovedsiden
Nyheter
Lokal-Guiden
Shopping
I dag
Artikler
Gode tilbud
Din by
Fotball
Min side
25
Mandag 25. Nov. 2024
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi
Pakkesporing
Posten:
Bring:
Din nettleser støtter ikke IFRAME
Annonse fra Lokalstarten.no
Knallgode kyllingretter på grillen
Om du ønsker denne artikkelen på din nettside, kopierer du teksten i boksen under, og limer den inn på din side. Ta ikke vekk eventuelle linker som forfatter har lagt ved i artikkelen.
<H1>Knallgode kyllingretter på grillen</h1> <p>Kylling er mer enn bare fileter og kyllingvinger. Ja, disse to variantene er kanskje de letteste å få til, men hvor er moroa i det? Disse oppskriftene setter kyllingen i et helt nytt lys, der den går fra å være et nøytralt, magert kjøtt, til å bli superstjerne mat! Det finnes en rekke måter å tilberede kylling på, som du garantert ikke har prøvd, så hiv deg i det og si velkommen til nye, eksepsjonelle smaksopplevelser.<br><br><h2>Røkt kylling</h2><br><ul><br><br><li>1 1/2 hel kylling</li><br><li>1 1/2 sitron</li><br><li>1 1/2 dl lønnesirup</li><br><li>1 ts chiliflak</li><br><li>Salt</li><br><br>Foreslått tilbehør:<br><li>1 1/2 løk</li><br><li>350 g cherrytomater</li><br><li>3 dl rømme</li><br><li>Grønn chilisaus på flaske</li><br><br></ul><br>Press sitronen over kyllingen før du pensler på lønnesirupen og strør chili og salt over hele fuglen. Bruk grillspon til å danne røyk i grillen og la kyllingen få kose seg i 3-4 timer under lokk, i cirka 100 grader. Det anbefales at du anvender et steketermometer for å få perfekt stekning. Kjernetemperaturen skal være over 70 grader i brystet og 75 grader i lårene. Skjær løken og tomatene i skiver. Del opp kyllingen og server sammen med løk, tomat, rømme og chilisaus.<br><br><h2>»Pulled» kylling</h2><br><br><ul><br><br><li>1 hel kylling</li><br><li>1 ølboks à 33 cl</li><br><br>Til den herlige BBQ-sausen behøver du:<br><li>2 hvitløksfedd</li><br><li>1 chipotle chili</li><br><li>3 dl chilisaus</li><br><li>4 ss brunt sukker</li><br><li>2 ss rødvinseddik</li><br><li>2 ss soyasaus</li><br><li>1 ss sennep</li><br><li>2 ss malt ingefær</li><br><li>Salt og pepper</li><br><br>Salsa:<br><li>3 rødløker</li><br><li>2 røde chili</li><br><li>1 krukke persille</li><br><li>1 lime</li><br><li>3 ss rapsolje</li><br></ul><br><br>Lag BBQ-saus ved å blande alle ingrediensene i en kasserolle og la det småkoke i 25 minutter. Bland sausen til den konsistensen du foretrekker.<br><br>Vask ølboksen og fjern toppen med en boksåpner. La ølet være igjen når du trer kyllingen ned over boksen. Plasser kyllingen midt på grillen. Ikke la grillkullet ligge under selve boksen, men heller i en sirkel rundt kyllingen. Grill på indirekte varme i 60-90 minutter, eller til kjernetemperaturen ved beinet er på 82 grader. I løpet av grillingen pensler du på BBQ-sausen ved jevne mellomrom. Når kyllingen har fått hvile litt, plukker du kjøttet fra beina og river det i strimler. Bland strimlene med resten av BBQ-sausen.<br><br>Salsaen lager du ved å finhakke alle ingrediensene for så å blande med limesaft og olje. Smak til med salt og pepper. Server pulled kylling mellom grillede surdeigsbrødskiver med salsa, tomater, rømme og raspet ost.<br><br><h2>Helgrillet kylling med grønnsaker og wasabimajones </h2><br><ul><br><br><li>1 kylling</li><br><li>2 hvitløksfedd</li><br><li>1/2 rød chili</li><br><li>2 limeblad</li><br><li>1 dl soyasaus</li><br><li>4 dl kyllingbuljong</li><br><li>Salt</li><br><li>1 ss rødvinseddik</li><br><li>1 grillform for kylling</li><br><br>Til wasabimajonesen behøver du:<br><br><li>1/2 sitron</li><br><li>1 eggeplomme</li><br><li>1 ts sennep</li><br><li>2 dl rapsolje</li><br><li>1/2-1 ss wasabipasta</li><br><br>Velg dine favorittgrønnsaker, her er våre tips:<br><li>Asparges</li><br><li>Gulerøtter</li><br><li>Hvitkål</li><br><br></ul><br><br>Kok opp hvitløk, chili, limeblad, soya og buljong og ta med ut til grillen. Salt kyllingen og sett den midt på grillen i kyllingformen. Dander grillkullet i en sirkel rundt kyllingen, i stedet for at kullet ligger direkte under. Sett på lokk og grill til kjernetemperaturen ved beinet er 82 grader. Hvert tiende minutt øser du buljongblanding over kyllingen. Mens kyllingen hviler tar du restene av buljongen, siler ut væsken og blander den sammen med eddiken.<br><br>For å lage wasabimajonesen river du sitronskall og presser ut saften. Bruk en visp til å røre sammen eggeplommene med sennep, sitronskall og 1 ts av sitronsaften. Fortsett å vispe mens du tilsetter oljen i en tynn stråle. Når majonesen får den ønskede konsistensen smaker du til med wasabipaste, salt og eventuelt mer sitronsaft.<br><br>Grill dine favorittgrønnsaker med litt olje og salt på grillen og vend dem i buljongblandingen før du serverer sammen med kyllingen og wasabimajonesen.<br><br>Artikkelen er sponset av <a href="">Casinofavoritter.com</a>!</p> ----<br><b>Forfatter</b><p>-</p>
Din nettleser støtter ikke IFRAME
Annonse fra Lokalstarten.no
Annonser
Din nettleser støtter ikke IFRAME
Annonse fra Lokalstarten.no
Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv
Værmelding
LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME
Din nettleser støtter ikke IFRAME
Annonse fra Lokalstarten.no
Din nettleser støtter ikke IFRAME
Annonse fra Lokalstarten.no
Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no
Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)