Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
30
 Torsdag  30. Jun. 2022
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Hvordan finner jeg Norges billigste strømleverandør?

Etter markedstilpasningen av det norske strømmarkedet er det mange selskaper som er kommet til, og opererer som grossister av strøm. Disse selskapene kjøper strøm på den skandinaviske strømbørsen, og selger strømmen videre til sluttbrukeren. Systemet slik det fungerer i dag, er faktisk et godt eksempel på hvordan markedskreftene sikrer en relativt lav markedspris, og som følge har vi i Norge en av de laveste strømprisene i Europa.Etter markedstilpasningen av det norske strømmarkedet er det mange selskaper som er kommet til, og opererer som grossister av strøm. Disse selskapene kjøper strøm på den skandinaviske strømbørsen, og selger strømmen videre til sluttbrukeren. Systemet slik det fungerer i dag, er faktisk et godt eksempel på hvordan markedskreftene sikrer en relativt lav markedspris, og som følge har vi i Norge en av de laveste strømprisene i Europa. Konkurransen mellom selskapene fører til at de underbyr hverandre, slik at mange startpakker for nye kunder faktisk er billigere enn den jevne spotprisen på børsen. Disse selskapene er i første omgang altså finansiert av den faste månedsavgiften alene.

Mange i Norge betaler likevel for mye for strømmen


På tross av billige tilbud om strøm, er det fortsatt mange nordmenn som betaler for mye for strømmen. Følger man løpende statistikker blir det gjerne til at rundt halvparten av alle sluttbrukerne betaler enten litt, eller alt for mye, for den strømmen som de bruker. Det finnes sikkert flere grunner for dette. Mange tenker sikkert ikke over strøm alt for ofte, og har i stedet for å lete etter billig strøm, heller av tradisjon og behagelighet blitt hos den faste tilbyderen av elektrisitet.

Billig strøm med flytende spotprisavtaler


Det andre som man kan slå fast, er at de billigste strømavtalene ikke er fastprisavtaler, hvor energi-selgerne tar på seg noe av riskene ved fremtidig prisutvikling, men spot-prisavtaler, hvor det er den markedsprisen som til en hver tid gjelder, som er det avgjørende. Det finnes noen forskjellige måter å vekte denne markedsprisen på, og her bør du se litt mer nøye på detaljene. Gå etter de avtalene som kalles spotprisavtaler, så kan du være sikker på at du får en ekte spot-pris, og dermed slipper unna noen øre billigere per kilowattime.

Noen ting å passe på med de billigste avtalene


Flere av selskapene som tilbyr billig strøm, tilbyr disse avtalene som lokketilbud. De har flere knep som automatisk skal lede deg over i dyrere avtaler, som gjør at de tjener mer penger. Noen vil si at dette er useriøst, og at man burde holde seg unna, men det finnes flere måter å holde på de gode og billige strømavtalene som disse selskapene tilbyr. Det viktigste er at du oppretter e-faktura på å betale til selskapet. Det er det viktigste punktet. Husk å dokumentere at du har sendt dem forespørselen. Deretter må du gjøre deg beredt på at de ringer deg for å selge en dyrere avtale, med fastpris, eller ekstra tjenester, som forsikring av det ene eller det andre. Bare takk nei til alt som blir foreslått, og den billige strømmen er din.

Om forfatter:
-


Om artikkelen


Publisert: 26-05-2017 av: Jonas

Visninger: 705

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel662
Sammendrag67489
Hoved-artikkel4372812
SUM5103363


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan du IKKE kopiere!!!

Du har lov å kopiere de aller fleste artikklene som er publisert på Lokalstarten.no. Men noen ganger ønsker forfatter av artiklene at du ikke kopierer dem.

FORFATTER AV DENNE ARTIKKELEN ØNSKER IKKE AT DU KOPIERER OG PUBLISERER DENNE!!!Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2022 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)