Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
30
 Torsdag  30. Jun. 2022
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
6 tips for å gjøre den lykkeligste dagen i livet litt billigere

Ifølge Ditt Bryllup ligger et gjennomsnittlig budsjett blant dem som gifter seg for første gang på mellom 100.000 og 130.000 kroner. Da kommer bryllupsreisen i tillegg. Dette var for fire år siden, og tallet har ikke gått ned siden den gang - snarere tvert i mot. Men den lykkeligste dagen i livet trenger ikke nødvendigvis å bli den dyreste. I denne artikkelen gir vi dere seks gode råd for hvordan dere kan holde kostnadene på den store dagen nede, slik at dere forhåpentligvis slipper å spise nudler resten av året.1. Velg riktig lokale
Valg av lokale kan være helt avgjørende for sluttprisen. Ikke bare på grunn av beliggenhet, størrelse og fasiliteter, men også på grunn av tilbudet de har på mat. Det mange ikke tenker over er nemlig hvor stor prisforskjell det er på om man kan ta med mat og drikke, eller om man er nødt til å kjøpe det der. Velg for all del et lokale hvor man kan nyte medbrakt mat og drikke.

2. Alle kan være DJ
Vi er i 2017, så å booke et band eller en DJ kan virke overflødig. Hva med å heller lage en egen spilleliste med favorittsangene deres, og koble det til et anlegg? Ikke bare er det billigere, det blir som oftest mye kjekkere også. Er du ikke selvsikker nok hva angår din musikksmak, kan du alltids betale en ungdom i nabolaget noen hundrelapper for å være DJ på festen.

3. Vær ute i god tid
De fleste bruker månedsvis på å planlegge et bryllup – og det med rette. En av de største fordelene med å være tidlig ute vil være at du har anledning til å kjøpe det du trenger på salg. Fjern ”nei, takk til reklame”-lappen på postkassen, og få med deg alt som kryper og går av tilbud.

Følg også med på sosiale medier. Vi er fremdeles i 2017, og alt fra dagligvarehandlere til luksuriøse brudebutikker finnes på Facebook. Her blir det jevnlig publisert tilbud, rabattkoder, kampanjer, nyheter og konkurranser eksklusivt for tilbydernes følgere. Prøv lykken!

4. Selvgjort er velgjort
Invitasjoner og borddekorasjoner trenger ikke å være produsert av profesjonelle for å være fine. Inviter de mest kreative og stilfulle vennene deres på verksted. Å ansette en designer vil være ti ganger dyrere enn å kjøpe inn materiale på en hobbybutikk – minst. Og ikke i nærheten så gøy.

5. Sett opp et budsjett og prioriter riktig
Å sette opp budsjett er et råd som blir gitt støtt og stadig, og kanskje er du lei av å høre det. Men det er en grunn til at det blir gjentatt så ofte. Det er veldig viktig å ha oversikt over hvor mye man skal bruke på hva, og holde seg til det. Hvis ikke kan pengene bli brukt i hytt og pine. Sett også litt penger til side, slik at du bygger opp en bufferkonto. Dette kan være greit å ha dersom – for ikke å si når – noe uventet plutselig dukker opp.

Når man setter opp et budsjett og planlegger bryllupsforberedelsene er det også viktig å prioritere riktig. Hva husker du best fra det forrige bryllupet du var i? Er det musikken, kjolen, maten eller pynten som er viktigst?

Det er også viktig å tenke godt gjennom hvem man inviterer i bryllupet. Gjestene er den helt klart største utgiften ved et bryllup. Er det egentlig helt nødvendig å invitere grandonkel Geir som du ikke har snakket med på ti år? Eller hva med venninnene fra klubben du egentlig ikke liker?

6. Bruk kredittkort når dere handler
Når dere betaler for bryllupskostnadene er det lurt å betale med kredittkort. Kredittkort fungerer nemlig som en gratis bryllupsforsikring. Det vil beskytte dere dersom noe skulle gå galt med leverandørene. Blir fotografen syk og ikke møter opp på den store dagen, vil pengene bli refundert. Dere har ikke samme beskyttelse ved bruk av vanlig bankkort og risikerer dermed å tape pengene.

En annen fordel ved kredittkort er muligheten for oppsamling av flybonus og rabatt gjennom cashback. Dersom dere for eksempel velger å betale med et kredittkort som tilbyr flybonus, kan dere spare bonuspoeng som dere senere kan bruke til å oppgradere flybillettene på bryllupsreisen. Før man velger et nytt kredittkort, anbefales det å sammenligne_kredittkort fra ulike tilbydere, slik at man finner det riktige alternativet som passer en best.

Med kredittkortet re:member Black kan man eksempelvis spare opptil 10% når man bestiller hotellrom fra Hotels.com – det lille ekstra på bryllupsreisen.

Pass på
På grunn av de høye kostnadene ved et bryllup er det mange som tar opp forbrukslån for å finansiere den store dagen. Prøver heller å følg disse tipsene, slik at kostnadene holdes nede. Ingen ønsker vel å starte ekteskapet med et forbrukslån de ikke kan betale tilbake. Derfor bør dere kun vurdere dette dersom lånet kan nedbetales raskt. Blir dere helt nødt til å ta opp et forbrukslån for å skape drømmedagen, må dere sammenligne_forbrukslån fra ulike tilbydere for å finne det beste alternativet for dere.

Vær forøvrig oppmerksom på at utestående gjeld på kredittkortet heller ikke er noen god start på livet som ektepar. Pass på at dere bruker kredittkortet fornuftig. Dere bør helst være i stand til å tilbakebetale totalbeløpet med én gang fakturaen kommer.

Lykke til!


Om forfatter:
Skrevet av Stine Marie Tangenes for Samlino.no


Om artikkelen


Publisert: 02-08-2017 av: Martine Rokne

Visninger: 768

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel1374
Sammendrag90584
Hoved-artikkel7864666
SUM8895324


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan du IKKE kopiere!!!

Du har lov å kopiere de aller fleste artikklene som er publisert på Lokalstarten.no. Men noen ganger ønsker forfatter av artiklene at du ikke kopierer dem.

FORFATTER AV DENNE ARTIKKELEN ØNSKER IKKE AT DU KOPIERER OG PUBLISERER DENNE!!!Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2022 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)