Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
30
 Torsdag  30. Jun. 2022
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Sparetips for bilferien

For mange nordmenn er sommer- og høstferie synonymt med syden. For flere har det nærmest blitt en tradisjon å feriere i utlandet, gjerne to til tre ganger i året. Men er dette i ferd med å endres? Har nordmenn endelig oppdaget det fine med sitt eget land? Tall fra SSB.no sin Reiseundersøkelse viser at nordmenn fullførte 3,5 millioner innenlandsreiser i 1 kvartal 2017. Det er en økning på 18% sammenlignet med samme tid i fjor. En velplanlagt bilferie rundt om i Norge kan være et godt økonomisk alternativ for familien hvor man kan spare mye penger . Er du en av de som skal tilbringe deler av dine kommende ferier i bil, vil denne artikkelen gi deg tips til hvordan en kan gjøre bilferien mer behagelig, i tillegg til hvordan en kan spare penger på ferien.Planlegg godt i forveien
Fra undersøkelsen til SSB fremkommer det at forbruket på innenlandsreiser økte med 8% fra samme kvartal i fjor. Men det kan spares mye penger ved å bare planlegge reisen før dere setter dere inn i bilen og kjører avgårde. Dette inkluderer overattingsplaner og kjørerute, i tillegg til hvor og hva dere skal spise og drikke.

Om dere skal ta inn på hotell i løpet av turen vil det lønne seg å bestille i forveien. Sommerferien er høytiden for hotellopphold og det kan hende at flere hoteller er fullbooket. Hva er vel verre enn å ankomme overtrøtt til et hotell for å så finne ut at det ikke er noen ledige rom? Sikkerheten med å vite at dere allerede har bestilt hotell for natten gjør slik at dere slipper å stresse med å finne overnatting klokken ni om kvelden.

Skal familien telte i løpet av turen vil det også være nødvendig å planlegge i forkant, spesielt hvor dere skal sette opp teltet. I Norge er vi heldige med at det er lov å campe overalt, men noen steder er selvfølgelig mer egnet som overnattingsbase enn andre. Velg gjerne steder som er populære for overnatting, da de mest sannsynlig allerede har ferdiglagde bål og gapahuker. I Norge har vi en ren natur, så husk å rydd alt søppel opp etter deg.

Bensinstasjonsfellen
Har du noensinne endt opp med å betale dyre dommer på en bensinstasjon fordi du ikke planla mat i forveien? Det har vi vel alle opplevd. I tillegg til at det kan bli dyrt, vil du også mest sannsynlig ende opp med å velge noe usunt.

Unngå å havne i bensinstasjonsfellen på bilferien ved å ta med ferdig smurt matpakke hjemmefra. Husk å pakk med frukt og nøtter for enkel tilgang til snacks. Strekker ikke maten til hele dagen i bilen, kan familien planlegge stopp i forveien for å unngå unødige og uplanlagte kostnader. Gjerne stopp på steder der det finnes en dagligvarebutikk, da prisene på brus, baguetter og godteri er mye lavere her enn på en bensinstasjon.

Underholdning
Noe av det viktigste ved en bilferie i Norge er å ha med underholdning til barna. Hva kan vel være verre enn å glemme videospillet hjemme og ende opp med klagende barn i baksetet?
For å utnytte familietiden kan en god idé være å ha allsang til favorittalbumet deres eller å spille ulike spill sammen. Det mest passende vil være å ha norgesquiz for å teste kunnskapen til både store og små. Ellers finnes det et hav av forskjellige quiz på internett som dere kan utfordre hverandre med.

I tillegg til dette, bør du ta med lydbøker og nettbrett. Da kan ungene drive med sitt, mens de voksne kan få litt etterlengtet stilletid. Husk å laste ned eventuelle spill eller filmer i forkant, da dere mest sannsynlig ikke vil ha internett eller god dekning på turen.

Spar penger ved å bruke kredittkort når du fyller drivstoff
Å fylle drivstoff blir dyrt i lengden, så hvorfor ikke få noe tilbake på det? Under en bilferie gjennom Norge vil du oppleve å måtte fylle tanken flere ganger, men om du fyller med et kredittkort kan du faktisk få rabatt. Merk at rabatten ikke gjelder aller kredittkort på markedet og at enkelte kort bare gir deg rabatt på et utvalg av stasjoner.

Det finnes to typer kort som gir deg drivstoffrabatt. Den ene typen gir en fast rabatt per liter drivstoff. Denne typen er gjerne kredittkortene til de ulike bensinstasjonene, slik som Circle K MasterCard eller Shell MasterCard. Den andre typen vil gi deg prosentrabatt på beløpet du kjøper for, ofte i form av cashback. Dette gjelder for blant annet 365Privat MasterCard og Ikano Visa.

Samlino.no gjennomførte nylig en kredittkort test for å finne ut hvilke som er best i de ulike kategoriene. Det viste seg at beste kredittkort for drivstoff er Santander Flexi og DNB Saga-gold.

Nyt turen
Norge er vakkert og i løpet av en biltur kan du oppleve alt fra skog og fjell til cafèliv og storby. Det du er garantert å se er vakker natur. Husk derfor å se opp fra mobilen og nyt at du tilbringer kvalitetstid med familien!

Et tips er å gjøre fleksible avtaler om det er steder dere skal være til spesielle tider. Det er greit å ha tid til å kunne stoppe om dere kommer over noe som er verdt å stoppe for, samt at man da tar høyde for ekstra tid hvis noe uforutsett oppstår.

Sikkerhet
Det viktigste tipset til bilferien er å alltid være uthvilt før du setter deg bak rattet. Blir du sliten er det viktig å bytte på å kjøre med andre som har sertifikat i bilen eller eventuelt stoppe å sove i 15 minutter. Husk at det er bedre å stoppe en gang for mye enn for lite. Juli er høysesong for trafikkulykker så stress ned i trafikken.

Da gjenstår det bare å si god tur og nyt alt Norge har å by på.

Om forfatter:
Skrevet av Samlino.no


Om artikkelen


Publisert: 17-08-2017 av: Martine Rokne

Visninger: 1034

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel323
Sammendrag137836
Hoved-artikkel8244696
SUM9645555


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan kopieres!

Om du ønsker å kopiere artikkelen, har forfatter gitt tillatelse til dette, og du kan bare klikker på HTML Visning for å enklere kopiere hele artikkelen med html tags.

HUSK Å IKKE ENDRE PÅ ARTIKKELEN. LA LINKER SOM FORFATTER HAR LAGT INN, BLI MED ARTIKKELEN VIDERE PÅ DIN NETTSIDE!!!Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2022 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)