Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
24
 Fredag  24. Mar. 2023
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Har du husket reiseforsikring?

Mens det lir og lakker mot høst og mørketid i Norge, kan det være fristende med en liten ferie. Enten du skal på en storbyferie eller på stranden i sydligere strøk, er det mye som kan skje i løpet av oppholdet. Derfor er det veldig viktig å være forsikret på reisen.Vi nordmenn elsker å reise. Antall reiser har økt betraktelig de siste årene; reisene er lengre og destinasjonene mer eksotiske. Dette betyr at kroppen kommer i kontakt med klima og andre ukjente omgivelser som ofte kan føre til sykdom.

Med våre nye reisevaner øker også behovet for reiseforsikring. Fjorårets forsikringsutbetalinger på rekordsummer understreker dette. I slutten av september i fjor hadde det allerede blitt meldt om 260.000 krav i reiseerstatning, mens det totalt ble utbetalt hele 2 milliarder kroner i løpet av 2016.. Med disse tallene i bakhodet, er det skummelt å tenke på at 1 av 5 reiser uten forsikring.

Risikosport
Det er lett å distansere seg selv fra statistikken ved å tenke at slike ting aldri skjer med en selv. Dessverre er virkeligheten at sykdom og ulykker kan ramme hvem som helst, når som helst. Det er derfor en risikosport å legge ut på reise uten forsikring. Selvfølgelig vil beste utfall være å ikke måtte bruke reiseforsikringen, men det er godt å vite at den er der i tilfelle en uheldig omstendighet skulle oppstå.

Det er mulig å tegne en reiseforsikring for et helt år, eller for kun perioder når du reiser. Årsaken til at mange ikke har reiseforsikring kan muligens være fordi de mener det er for dyrt. Det finnes likevel rimeligere måter å reise tryggere på. Faktisk inkluderer flere kredittkort gratis reiseforsikring, såfremt halve reisen betales med kortet.

Vær alltid bevisst på vilkårene
Det er samtidig viktig å vite når forsikringen gjelder, og over hvor lang tid. I de fleste tilfeller gjelder forsikringen fra du har dratt hjemmefra til du tråkker over egen dørstokk igjen. Vær samtidig oppmerksom på at flere reiseforsikringer blir redusert mellom alderen 65 og 75 år.

Dersom artikkelen enda ikke har overbevist deg om viktigheten ved å ha reiseforsikring, gir vi deg fire gode grunner til at en reiseforsikring er verdt å skaffe seg:

1. Tapt eller forsinket bagasje

Dette er som regel den verste måten å starte eller avslutte ferien på: Du står ved bagasjebåndet, men bagasjen kommer aldri. Enten kofferten din kommer senere, eller i verste fall ikke kommer i det hele tatt, vil det medfølge flere kostnader.

Kofferten har en verdi, og det samme har alt du har lagt i den. I perioden før bagasjen kommer til rette, vil det også kanskje være nødvendig å erstatte innholdet med ting du trenger. Med en forsikring vil disse kostnadene kunne dekkes inntil en viss sum. Summen du får dekket vil variere fra selskap til selskap, men ligger som regel på rundt 2000 til 5000 kroner per person. Dette forutsetter at bagasjen er mer enn 4 timer forsinket.

2. Sykdom og ulykker

Den vanligste årsaken til erstatning er sykdomstilfeller. Har du ikke reiseforsikring kan en sykdom i utlandet bli veldig kostbar, uansett sykdommens omfang. Sykehusopphold, behandling og hjemtransport koster fort mer enn man har råd til.

Du kan ha så godt immunforsvar du bare vil, men du kan likevel bli utsatt for en ulykke utenfor din kontroll. I så tilfelle vil du selv bli ansvarlig for å betale alle utgifter, og regningene er gjerne høyere enn besøk hos egen fastlege. Med reiseforsikring vil disse kostnadene bli refundert. Vær likevel obs på å sjekke vilkårene for forsikringen du har, slik at du er klar over hva som faktisk dekkes.

3. Tyveri

Det er ikke uvanlig å høre mye om tyveri på ferie. I tillegg til at vi har med oss mye verdier som elektronisk utstyr og lommebøker, har vi også mye sensitiv og personlig informasjon lagret på både nettbrett og mobilen. Det vil si at ved tyveri er det også en sjanse for at personopplysninger kan bli misbrukt. Både helårsforsikringer og kredittkort tilbyr forsikringer som dekker både vanlig tyveri og ID-tyveri, som gir en garanti når uhellet først er ute.

Husk å melde i fra til lokale myndigheter når uhellet har skjedd, for så å kontakt med ditt forsikringsselskap.

4. Gir en trygghetsfølelse

Ved å bruke føre-var-prinsippet vil en reiseforsikring skape trygghet, selv om de fleste heldigvis aldri trenger å ta den i bruk. Risikoen for at noe vil skje minsker dessverre ikke, men du vil i hvert fall være beskyttet hvis problemer eller uhell skulle inntreffe.

God tur!Om forfatter:
-


Om artikkelen


Publisert: 02-10-2017 av: Martine Rokne

Visninger: 1376

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel531
Sammendrag51316
Hoved-artikkel6884381
SUM7444728


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan du IKKE kopiere!!!

Du har lov å kopiere de aller fleste artikklene som er publisert på Lokalstarten.no. Men noen ganger ønsker forfatter av artiklene at du ikke kopierer dem.

FORFATTER AV DENNE ARTIKKELEN ØNSKER IKKE AT DU KOPIERER OG PUBLISERER DENNE!!!Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2023 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)