Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
23
 Torsdag  23. Mar. 2023
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Skjulte kostnader i kredittkortet

Visste du at selv om du betaler fakturaen i sin helhet innen forfall, så kan bruken av kredittkort likevel ha kostet deg hundrevis av kroner? Mange lever i troen på at kredittkort er gratis i bruk frem til et visst antall rentefrie dager er over, og det er kanskje tilfellet av og til. Men en kjapp titt på prislistene til over 70 kredittkort på markedet viser at det ofte skjuler seg ulike gebyrer som kan koste deg dyrt dersom du ikke er bevisst på vilkårene.
Vanligere å bruke kredittkort
I de siste årene har det blitt vanligere å bruke kredittkort til ulike formål, og det kan for så vidt være fornuftig. Først og fremst fordi det gir en ekstra sikkerhet; man utsetter betalingen av varen eller tjenesten til man vet med sikkerhet at man har fått det man ble lovet. I tillegg finnes det fordeler og rabatter i kredittkort som kan spare deg for tusenvis av kroner årlig. Det er likevel viktig å gjøre seg godt kjent med vilkårene før man begynner å bruke kredittkortet. Feil bruk kan nemlig koste deg dyrt.

De skjulte kostnadene
Mens de fleste kjenner til årsgebyret ved kortet sitt, er det mange som ikke vet er at det kan være gebyrer på hverdagslige formål, som post i butikk, minibankuttak og overføring fra kredittkort til konto. Gebyrene ved disse transaksjonene kan fort utgjøre hundrevis av kroner dersom du ikke er forsiktig.

Minibankuttak (inn- og utland)
Ved mange kredittkort på det norske markedet fungerer det slik at rentene begynner å løpe med en gang pengene blir trukket fra konto ved minibankuttak, både i Norge og i utlandet. I tillegg medfører bankuttak ofte et gebyr.

Det finnes imidlertid noen unntak, slik som Bank Norwegian-kortet. I likhet med andre tilbydere, vil rentene løpe fra uttaksdato i Norge. I utlandet er det derimot ingen gebyrer og rentepåløpning ved uttak, med ett unntak; valutapåslag.

Valutapåslag
For selv om det er “gebyrfritt” å ta ut penger med Norwegian-kortet, så slipper du likevel ikke unna valutapåslaget. Dette finnes i alle kort, men størrelsen vil variere. Blant de norske kredittkort-tilbyderne er det vanligste å ha valutapåslag på 1,75%. Det vil altså si 17,50 kr for hver 1000 kr. Dette gjelder også Norwegian-kortet. Enkelte kan ha noe høyere eller noe lavere valutapåslag.

Overføring fra kort til konto
Mens noen kredittkort tar et fast beløp for denne transaksjonen, tar andre “bare” renter fra transaksjonsdato. Enkelte tar begge deler. Felles for alle er i hvert fall at det koster penger.

Bruk av kredittkort på postkontoret/post i butikk
Posten skiller ikke mellom ordinære varekjøp og kontantuttak, og registrerer dermed varekjøp som kontantuttak. Kostnadene vil altså tilsvare et minibankuttak, som betyr at rentene begynner å løpe med en gang.

I tillegg medfører det vanligvis et gebyr, ofte dyrere enn ved uttak og overføring. For eksempel koster det kr 75 + 1% av “uttak” på Posten med re:member kredittkort. Dette er på ingen måte uvanlig for kredittkort på det norske markedet, men likevel noe de fleste ikke er klar over.

Bli kjent med kortet
Vær også oppmerksom på at de aller fleste kredittytere tar betalt dersom du ønsker papirversjon av fakturaen. Lang mindre vanlig er det at kortene har gebyrer ved varekjøp, men det finnes noen tilfeller. Derfor er det viktig at du blir godt kjent med vilkårene, og sammenligner for å finne billigste og beste kredittkort for deg.

Om forfatter:
Skrevet av Stine Marie Tangenes for Samlino.no


Om artikkelen


Publisert: 01-11-2017 av: Martine Rokne

Visninger: 1357

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel433
Sammendrag85495
Hoved-artikkel4683025
SUM5573553


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan du IKKE kopiere!!!

Du har lov å kopiere de aller fleste artikklene som er publisert på Lokalstarten.no. Men noen ganger ønsker forfatter av artiklene at du ikke kopierer dem.

FORFATTER AV DENNE ARTIKKELEN ØNSKER IKKE AT DU KOPIERER OG PUBLISERER DENNE!!!Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2023 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)