Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
24
 Fredag  24. Mar. 2023
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
6 tips til deg som skal reise jorden rundt

Mange nordmenn dagdrømmer om en jorden rundt-reise. Dessverre er kostnadene knyttet opp til en slik tur ofte så høye at enkelte unnlater å dra på drømmeturen. Om du er blant dem som drømmer om en slik reise, bør du lese videre. I denne artikkelen kommer nemlig 6 gode tips til hvordan turen blir billigst og best mulig!1. Research, research, research
Det du må gjøre aller først er research. Snakk med andre som har reist tidligere og lytt til deres erfaringer. Det kan også være lurt å snakke med eksperter hos et selskap som spesialiserer seg på slike reiser, som for eksempel Kilroy. Søk videre på nettet, og bestem deg for hvor du vil reise og hva du vil oppleve.

Et hett tips er å bestille utflukter og aktiviteter på nett før du reiser fra Norge, da dette kan spare deg for ekstra kostnader. Ofte er det nemlig billigere å forhåndsbestille billetter, enn å kjøpe dem i døren. Vær dog varsom og kritisk til hvilke tilbydere du bestiller hos, slik at du ikke ender opp med å bli lurt eller svindlet.

2. Spar og sett opp budsjett
Etter at planen for reisen er klar og du vet både hvor og når du skal reise, er det viktig å sette opp et budsjett, altså en fullstendig oversikt over hvor mye penger du har, og hvor mye turen kommer til å koste. Sett gjerne opp dagsbudsjett som viser hvor mye penger du kan bruke hver dag på de ulike reisemålene. En dag i Australia vil gjerne koste mer enn en dag på Bali. Prøv å spare så mye penger du kan, over så lang tid du trenger, slik at du får mest mulig ut av turen din.

På reisen bør du prøve å holde deg til budsjettet så godt det lar seg gjøre. Derfor kan det være lurt å legge inn en buffer i budsjettet, da en uventet hendelse nesten helt sikkert kommer til å oppstå.

3. Sammenlign flybilletter og hostel
Når du skal booke fly eller hostel bør du ikke gå direkte inn på selskapenes hjemmesider. Bruk heller sammenligningstjenester som for eksempel Finn.no, Momondo eller Hotels.com. Her er det ikke bare mange flere alternativer å velge mellom, men også lettere å finne det billigste alternativet.

I stedet for å bo på hostel eller hotell hele turen, kan Couch Surfing være en artig løsning. Ved å “kræsje” på noens sofa blir du lett kjent med nye mennesker, og får oppleve hvordan det faktisk er å bo i byen du besøker. Det vil også ofte være betydelig billigere enn de andre alternativene.

4. Betal med kredittkort
Det er flere fordeler forbundet med å bruke kredittkort fremfor bankkort på reise. Blant annet inkluderer de aller fleste kredittkort gratis reise- og avbestillingsforsikring, så lenge minst halve reisen er betalt for med kortet. Da slipper du å betale ekstra for dette! Vær likevel oppmerksom på at reiseforsikringen i kredittkortet vanligvis vil ha en maksimal grense på 60 eller 90 reisedøgn. Sjekk derfor vilkårene nøye, og sørg for at du er dekket for hele reiseperioden. Det er uhyre viktig at du aldri reiser uten å være forsikret.

En annen fordel med kredittkort er muligheten til å få rabatter eller opptjene flybonus. Bruker du for eksempel Bank Norwegian-kortet på reisen vil opptjene CashPoints hver gang du bruker kortet, i tillegg til at du vil ha gratis minibankuttak i utlandet. Samler du opp nok poeng, kan din neste flybillett være helt gratis!

Det finnes også kredittkort som er koblet opp mot andre flyselskap. Derfor er det, på samme måte som med flybilletter og hostel, lurt å Sammenligne kredittkort for å finne det beste alternativet for deg. For å unngå å betale renter og gebyrer, må du passe på å alltid betale kredittkortregningen i sin helhet innen forfallsdato. Klarer du ikke dette, vil kanskje ikke et kredittkort være optimalt for deg.

5. Pakk lett
Å pakke lett er et tips som egentlig sier seg litt selv, da du skal bære med deg bagasjen fra land til land. Pakk kun derfor med deg det som er nødvendig. Et lurt knep kan være å pakke sakene dine i vakuumposer. Ved å gjøre dette får du plass til mer, og da slipper du å drasse med deg ekstra sekker eller bager.

6. Vær fleksibel
Til tross for at forhåndsplanleggingen er en helt avgjørende del av reisen, er det også viktig å være fleksibel. Det kan være fort gjort å legge inn mange destinasjoner, og plutselig innse at man har gapt over for mye. Husk at det ikke handler om å dra flest mulig steder, men heller hva du opplever mens du er der. Ta deg god tid og nyt stedene du opplever. Det kan derfor være lurt å vente med å bestille noen av flybillettene, slik at du har mulighet til å endre planene underveis.

God tur!

Om forfatter:
Skrevet av Stine Marie Tangenes for Samlino.no


Om artikkelen


Publisert: 29-11-2017 av: Martine Rokne

Visninger: 1383

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel942
Sammendrag58366
Hoved-artikkel7494260
SUM8164668


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan du IKKE kopiere!!!

Du har lov å kopiere de aller fleste artikklene som er publisert på Lokalstarten.no. Men noen ganger ønsker forfatter av artiklene at du ikke kopierer dem.

FORFATTER AV DENNE ARTIKKELEN ØNSKER IKKE AT DU KOPIERER OG PUBLISERER DENNE!!!Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2023 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)