Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
22
 Mandag  22. Jul. 2024
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Mat og hårtap - dette er viktig for håret ditt

Et friskt og sterkt hår er for mange synonymt med at man har en sunn kropp. I denne artikkelen ser vi på matvarer som hjelper håret ditt å vokse rasket mulig!Spinat
Spinat er en viktig kilde til jern, vitamin A, vitamin C og proteiner. Jernmangel kan føre til hårtap. Ikke bare inneholder spinat mye jern, men også vitamin A som hjelper hodebunnen vår med å produsere sebum. Sebum gjør at hodebunnen vår ikke blir tørr, og "smører" hårene slik at de blir glansfulle.

Gulrøtter og søtpoteter
Spis søtpoteter og gulrøtter for å sikre deg et langt og friskt hår. Gulrøtter er som kjent bra for synet vårt, men Vitamin A er også vikig for håret vårt. Søtpoteter er fullstappet med betakaroten, som omdannes til vitamin A i kroppen vår. For lite vitamin A i kosten kan føre til en tørr hodebunn plaget med kløe.

Egg og meieriprodukter
Egg, yoghurt, ost, melk osv inneholder masse nødvendig næring som proteiner, vitamin B12, jern, sink og omega-6 fettsyrer. Melkeprodukter er også en god kilde til Biotin (Vitamin B7) som er kjent for å påvirke hårveksten vår.

Havregryn
Start dagen med en bolle havregryn - håret ditt vil takke deg! Havregryn inneholder blant annet fiber, sink, jern og omega-6 fettsyrer som gir økt hårvekst og vil gi deg et tykt og sunt hår!

Valnøtter
Valnøtter er fantastiske. Disse nøttene er nemlig de eneste nøttene som inneholder både biotin, b-vitaminer, vintamin E, proteiner og magnesium. Den perfekte nøtt for deg som vil ta vare på håret og hodebunnen din!

Linser
Linser er billig, godt og mettende. Men best av alt: de inneholder masse næringsstoffer som er viktige for kroppen din. Blant annet inneholder de proteiner, jern, sink og biotin, samt at de hjelper med produksjonen av røde blodceller. Blodcellene hjelper blant annet håret og hodebunnen din med å få nok oksygen.

Kylling
Kylling er proteinrikt. Hårsekkene dine er laget av nesten bare proteiner, og å få i seg nok proteiner er derfor veldig viktig. I tillegg til å være proteinrikt er kylling også magert, sunt og godt.

Jordbær
Jordbær inneholder silisiumdioksid, som er et mineral som er viktig både for å styrke håret ditt og for hårvekst. Andre matvarer som inneholder silisiumdioksid er blant annet ris, havregryn, løk, kål, agurk og blomkål.

Yoghurt
Yoghurt inneholder mye vitamin B5 og vitamin D, som er kjent for å promotere hårvekst og sunne hårsekker. Du kan også bruke yoghurt for å lage deg en deilig ansiktsmaske!

Da håper vi du har fått et lite innblikk i hva du bør putte i kroppen din for et sunnest mulig hår. Merk at hår vokser sakte, så det å se endringer kan ta lang tid.

Om forfatter:
Skrevet av Jens fra Hårtapsnett.no


Om artikkelen


Publisert: 19-07-2019 av: -

Visninger: 2880

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel1056
Sammendrag31178
Hoved-artikkel3982509
SUM4392743


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan du IKKE kopiere!!!

Du har lov å kopiere de aller fleste artikklene som er publisert på Lokalstarten.no. Men noen ganger ønsker forfatter av artiklene at du ikke kopierer dem.

FORFATTER AV DENNE ARTIKKELEN ØNSKER IKKE AT DU KOPIERER OG PUBLISERER DENNE!!!Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)