Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
20
 Lørdag  20. Jul. 2024
Artikkel kategorier
Artikkel, forside
Data og Internett
Elektro
Ferie og Fritid
Helse og kosthold
Hobby
Humor klipp
Mat og drikke
Mote
Samfunn og Politikk
Skole og kunnskap
Smart å vite
Sport
Underholdning
Utvikling og SEO
Økonomi

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd

Når man er ute og fisker, er det å være lokalkjent en stor fordel. En lokal fisker med erfaring kjenner ofte til de gode fiskestedene, samtidig som de gjerne unngår områder hvor de vet det er mindre fisk.Med moderne teknologisk utstyr vil du ha mulighet til raskere å bli bedre kjent i området, samtidig som du enklere kan identifisere gode fiskeområder. Ved bruk av ekkolodd og kartplotter har du mulighet til å samle informasjon og kartlegge områdene, slik at du raskere får mer kunnskap om fiskemulighetene på stedet.

Følg med på Bunnforholdene


Med ekkoloddet har du mulighet til å følge med på bunnforholdene for å se hva slags dybder som omgir båten. En god kartplotter vil også kunne gi gode data om havbunnen, da dette er informasjon som ligger lagret her.

Dybden og formasjoner på havbunnen kan være av relevans dersom du er på utkikk etter spesifikke fisketyper. Det vil også gjøre det enklere å tilpasse snøre og agn etter forholdene.

Her kan man ved hjelp av ekkoloddet følge med på hvor havbunnen blir dypere og grunnere. Ved siden av å gi kunnskap rundt fiskemuligheten, vil dette også hjelpe deg å unngå at kroker setter seg fast.

Søk Etter Agnfisk og Fiskestimer


Da jeg i min barndom var ute med bestefar i skjærgården på Helgelandskysten, var det måkene som gav signaler om hvor vi burde slenge ut dorgen. Dersom det var mye måker på et område, var det med stor sannsynlighet også en fiskestim i nærheten.

Disse fiskestimene trekker ikke bare til seg måker og fiskere, men også større fisk som er på jakt etter et måltid.

Ved hjelp av ekkoloddet har man mulighet til å følge med under båten, og identifisere disse fiskestimene også uten måkeskrik. På ekkoloddets skjerm vil man få opp data rundt hvor mye fisk som befinner seg under båten, og samtidig kunne følge med på om det kommer større fisk inn i stimen.

Marker Gode Fangstområder på Kartplotteren


Når du etter hvert begynner å identifisere gode fangstområder, kan det være lurt å legge disse inn i kartplotteren. De fleste kartplottere lar deg lagre data på ulike kartpunkter, slik at du senere kan finne igjen disse.

På denne måten vil du raskt kunne bygge opp en god forståelse av hvor du bør starte å lete etter muligheter når du skal ut på fisketur.

Ved hjelp av en kartplotter med ekkolodd, vil du med andre ord ha mulighet til å opparbeide deg mye av kunnskapen til en erfaren lokal fisker på relativt kort tid. Du vil fortsatt være nødt til å legge inn et godt stykke arbeid, men med kartplotter og ekkolodd som verktøy vil jobben bli langt enklere.

Om forfatter:
SGmarine fører et bredt utvalg innen elektronisk båtutsytr. Om du ønsker å forbedre mulighetene for å jakte ned storfisken har vi også et godt innen kartplottere og ekkolodd. Besøk vår nettbutikk her!

Her vil du finne populære kartplottere og ekkolodd fra leverandører som Simrad, Garmin, Lowrance, B&G og Raymarine.


Om artikkelen


Publisert: 16-12-2019 av: Vegar Sagli

Visninger: 5910

Del av artikkelenOrdBokstaver
Tittel537
Sammendrag38231
Hoved-artikkel3952386
SUM4382654


Kopiere artikkelen:


Denne artikkelen kan kopieres!

Om du ønsker å kopiere artikkelen, har forfatter gitt tillatelse til dette, og du kan bare klikker på HTML Visning for å enklere kopiere hele artikkelen med html tags.

HUSK Å IKKE ENDRE PÅ ARTIKKELEN. LA LINKER SOM FORFATTER HAR LAGT INN, BLI MED ARTIKKELEN VIDERE PÅ DIN NETTSIDE!!!Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)