Takpanelene over stadionet til baseballaget Tampa Bay Rays har blitt revet i filler av orkanen Milton. Stadionet ligger i St. Petersburg, florida og ble åpnet i 1990. Det fikk virkelig merke de mektige vindkastene til orkanen Milton. Hjemmebanen til Rays ble brukt som oppsamlingssted for nødvendig personell, som alle skal være trygge og tatt hånd, bekrefter MLB-laget ifølge nyhetsbyrået AP. Det er allerede planlagt at Tampa Bay Rays flytter inn på nytt stadion før 2028-sesongen i den amerikanske baseballigaen MLB. Orkanen Milton nådde vestkysten av florida klokken 20.30 lokal tid, som tilsvarer klokken 02.30 norsk tid, ifølge USAs nasjonale orkansenter. Orkanen var nedjustert til kategori 3 før den nådde land ved Siesta Key, rundt 75 kilometer sør for Tampa. Milton har for tiden vedvarende vindhastigheter på 33 meter per sekund. (NTB)
Tidspunkt: 10-10-2024 - Kl.05:44 - Kilde: NRK - Info

3. «Milton» har truffet florida: – Biler løftet og snudd opp ned
Tidspunkt: 10-10-2024 - Kl.04:24 - Kilde: E24 - Info

4. «Milton» har truffet florida: - Flere har mistet livet
Tornadoer har rast gjennom et boligområde for pensjonister i St. Lucie fylke, der flere har omkommet.

5. Klopp blir Red Bull-topp: – Kunne ikke vært mer begeistret
Den tidligere Liverpool-sjefen Jürgen Klopp har fått ny jobb som «Global Head of Soccer» i Red Bull-konsernet. Det bekrefter energidrikken på sine nettsider. Tidligere onsdag meldte også både Bild og florian Plettenberg i tyske Sky Sports om nyheten. – Etter nesten 25 år på sidelinjen kunne jeg ikke vært mer begeistret for å bli involvert i et prosjekt som dette. Rollen min har endret seg, men lidenskapen min for fotball og menneskene som gjør idretten til det det er, har ikke gjort det, sier Klopp i pressemeldingen. Klopp starter i jobben 1. januar 2025, hvor han skal bistå med sin kunnskap, erfaring, nettverk og karisma, opplyser Red Bull. (NTB)
Tidspunkt: 09-10-2024 - Kl.07:31 - Kilde: NRK - Info

6. Bayer Leverkusen med overbevisende seier
Leverkusen fikk en kjempestart i Mesterligaen da tyskerne knuste Feyenoord 4-0 i Rotterdam. Xabi Alonsos menn valset over nederlenderne før pause, og florian Wirtz, Álex Grimaldo og et selvmål av Timon Wellenreuther sørget for at det sto 0-4 på resultattavla etter 45 minutter. Alonsos mannskap kvalifiserte seg til turneringen etter å ha blitt seriemestere i Tyskland. Leverkusen tapte ikke en eneste kamp i verken cupen eller ligaen sist sesong, men røk 0-3 i europaligafinalen for italienske Atalanta. (NTB)
Tidspunkt: 19-09-2024 - Kl.18:40 - Kilde: NRK - Info

7. Tidligere Premier League-spiller skjøt Udinese til topps i Serie A
Franske florian Thauvin, med en fortid i engelske Newcastle, ble dagens mann da Udinese slo Parma 3-2 og overraskende klatret til topps i italiensk Serie A mandag. Serielederen er ubeseiret etter de fire første kampene i sesongen. Tre seirer og en uavgjort er fasiten. Det gir ti poeng, ett mer enn andreplasserte Napoli og to mer enn Inter, Juventus og Torino som følger deretter. I mandagens andre Serie A-kamp markerte den tidligere RBK-helten Casper Tengstedt seg på ny for Hellas Verona. Dansken scoret sitt andre seriemål for sesongen, men kunne ikke forhindre at klubben hans røk 1-2. (NTB)
Tidspunkt: 16-09-2024 - Kl.20:47 - Kilde: NRK - Info

8. Tidligere Premier League-spiller skjøt Udinese til topps i Serie A
Tidspunkt: 16-09-2024 - Kl.20:46 - Kilde: NRK - Info

9. NFL-spiller skutt i brystet under ransforsøk
Den amerikanske fotballspilleren Ricky Pearsall ble skutt i brystet da en tenåring prøvde å rane ham. «Han ble skutt i brystet og er i alvorlig, men stabil tilstand», skriver San Francisco 49ers, NFL-klubben der Pearsall spiller, på X. CNN får opplyst fra politiet i San Francisco at Pearsall ble forsøkt ranet av en 17 år gammel gutt på gata ved Union Square i byen. Da oppsto det konfrontasjon mellom Pearsall og 17-åringen, som førte til at Pearsall ble skutt og begge fikk skader. 23 år gamle Pearsall ble valgt i første runde av NFL-draften i april, og har tidligere spilt collegefotball for Arizona State og florida Gators. Den kommende NFL-sesongen starter førstkommende fredag.
Tidspunkt: 01-09-2024 - Kl.07:00 - Kilde: NRK - Info

10. Brutal smell for Molde – tapte straffedrama
Molde havnet i en thriller i kampen mot Elfsborg om plass i Europaligaen. Det gikk til straffekonk, hvor Elfsborg var suverene. Molde bommet på to av sine fire straffer, blant takket være en svært uvanlig variant fra Eirik Hestad. Midtbanespilleren lobbet ballen langt over mål på det som var Moldes tredje straffespark. – Han angrer seg nok litt halvveis der, Hestad, kommenterte VGs fotballekspert Carl-Erik Torp. Mats Møller Dæhli er skuffet etter å ikke ha nådd Europaligaen. – Vi har trent på det på trening. Det hender vi har noen straffekonker på treninger. Vi kunne sikkert håndtert det bedre, men det er lett å si etterpå, sier han til VG etter kampen. Blåtrøyene kom til returoppgjøret med et tøft utgangspunkt. På hjemmebane hadde de levert en svak kamp og tapt 0–1. Dermed måtte Erling Moes mannskap snu skuta, og det klarte de til en viss grad da Veton Berisha sendte blåtrøyene i ledelsen. Målet kom etter en strålende assist fra Magnus Wolff Eikrem, som var i storform i Borås i Sverige. Likevel holdt det «bare» til ekstraomganger, og moldenserne måtte enten score enda et mål eller satse på seier på straffekonk. I ekstraomgangene var det jevnt, men ingen store sjanser for noen av lagene. Det stod imidlertid ikke på innsatsen til lagene, og krampene florerte på tampen av ekstraomgangene. Likevel måtte lagene ut i straffekonk. Der gikk Elfsborg seirende ut og sikret plass i Europaligaen. Det betyr at Molde må nøye seg med Serieligaen, altså nivå tre i Europa.
Tidspunkt: 29-08-2024 - Kl.19:43 - Kilde: NRK - Info

11. Drama da Leverkusen vant i seriepremieren – avgjorde ti minutter på overtid etter straffebom
florian Wirtz ble den store helten da han i det 101. minutt avgjorde for Leverkusen i serieåpningen i Bundesliga. Den regjerende mesteren slo Borussia Mönchengladbach 3-2. Drøye ti minutter ut i oppgjøret stormet Jeremie Frimpong ned langs høyresiden. Nederlenderens innlegg ble klarert ut i returrommet, der Xhaka med én berøring hamret ballen i mål fra langt hold. Like før pause var Frimpong igjen sentral da han vandret med ballen ned mot dødlinjen. Til slutt falt ballen ned hos tyske florian Wirtz, som med en instinktiv avslutning doblet gjestenes ledelse. Med en drøy halvtime igjen på klokka reduserte Nico Elvedi for hjemmelaget, før Tim Kleindienst kvitterte til 2-2 med fem minutter igjen. Oppgjøret så dermed ut til å ebbe ut i uavgjort, men på overtid fikk gjestene straffespark etter en VAR-sjekk. Wirtz bommet først fra krittmerket, men på returen hamret han ballen i mål. Dermed vant Leverkusen 3-2. Leverkusen vant Bundesliga sist sesong med vanvittige 17 poeng ned til Stuttgart, som knep annenplassen foran Bayern München. Av de 34 seriekampene vant Xabi Alonsos mannskap 28. De øvrige seks kampene endte uavgjort. Allerede 14. april var klubbens aller første Bundesliga-tittel i boks. (NTB)
Tidspunkt: 23-08-2024 - Kl.20:43 - Kilde: NRK - Info

12. Kristiansund med salgsrekord – unggutt selges til USA
Kristiansund har solgt Heine Gikling Bruseth (20) til MLS-klubben Orlando City for den største overgangssummen i klubbens historie. Det opplyser KBK på eget nettsted tirsdag. Alle formaliteter i overgangen er kommet på plass i løpet av den siste uken. Bruseth har spilt 15 eliteseriekamper og scoret to mål denne sesongen. I alt ble det 44 seniorkamper i den blå drakten for midtbanemannen. Orlando City opplyser at Bruseth har kontrakt ut 2026-sesongen, men at klubben har opsjon på forlengelse for 2027 og 2028. – Vi er veldig glade for å ønske Heine velkommen til Orlando. Han er en ung spiller med enorm oppside, og vi er veldig glade for at han skal fortsette utviklingen sin her i florida, sier Orlandos sportsdirektør Luiz Muzzi.
Tidspunkt: 20-08-2024 - Kl.14:38 - Kilde: NRK - Info

13. Den unge løpestjernen satte ny U18-verdensrekord
Amerikaneren Qunicy Wilson (16) satte natt til lørdag norsk tid, U18-verdensrekord på 400 meter for menn i florida. Han løp på tiden 44,20. Han hadde selv verdensrekorden fra før som han satt under de amerikanske forsøkene til OL i juni. Det var en rekord som hadde stått i 42 år. Med sin unge alder blir han av mange amerikanske sportsjournalister sett på som et fenomen og et forbausende talent. Han er en del av stafettlaget på 4x400 meter i OL, og blir med det tidenes yngste amerikanske friidretts-olympier.
Tidspunkt: 20-07-2024 - Kl.11:19 - Kilde: NRK - Info

14. Finalen i Copa America utsatt en halvtime
Finalen mellom i Copa America ble utsatt i en halvtime grunnet supporterkaos, melder AFP. Det ble problemer da publikum skulle inn på stadion. Bilder derfra viser fotballsupportere som bryter sikkerhetsporter ved stadion i florida. Flere har også fått medisinsk hjelp. Finalen spilles mellom Argentina og Colombia.
Tidspunkt: 15-07-2024 - Kl.00:34 - Kilde: NRK - Info

15. Colombia til finale mot Argentina
Colombia slo Uruguay 1–0 i semifinalen i Copa América og er dermed i finalen i mesterskapet for første gang på 23 år. En heading i det 39. minutt av Jefferson Lerma sikret seieren for Colombia, som møter Lionel Messis Argentina i finalen av det amerikanske mesterskapet. Colombia spilte med én mann mindre i hele andre omgang, etter at Daniel Muñoz fikk sitt andre gule kort på overtid i første omgang. Kampen var preget av en rekke frispark, og den mexicanske dommeren César Arturo Ramos delte ut hele åtte gule kort. Colombia har tidligere spilt to Copa América-finaler. De tapte for Peru i 1975, men vant tittelen på hjemmebane i 2001. Finalen spilles i Miami Gardens i florida klokken 2.00 natt til mandag norsk tid. Regjerende verdensmester Argentina vant det forrige amerikanske mesterskapet som ble spilt i 2021. (NTB)
Tidspunkt: 11-07-2024 - Kl.04:26 - Kilde: NRK - Info

16. Argentina til Copa America-finalen
Argentina tok ledelsen da Rodrigo De Paul spilte fram Alvarez, som smøg seg inn mellom to forsvarere og scoret med en pen avslutning etter 22 minutter. Messi hadde slitt med en muskelskade tidligere i turneringen, men virket revitalisert på en varm og fuktig kveld på MetLife Stadium. Han scoret Argentinas andre mål etter 51 minutter, da han stakk ut foten og styrte Enzo Fernández´ skudd fra kanten av feltet forbi Canadas keeper Maxime Crepeau. Målet sendte Messi opp på en delt femteplass på alle tiders Copa America-målscorerliste, på nivå med Perus Paolo Guerrero og Chiles Eduardo Vargas, med 14 scoringer. Med sitt 109. mål for Argentina passerte han også Irans Ali Daei og overtok andreplassen på den internasjonale scoringslisten gjennom tidene. Messi ligger bare bak Cristiano Ronaldo, som har scoret 130 mål for Portugal. Argentina har vunnet 15 Copa-titler og nådd finalen seks ganger på de siste åtte mesterskapene. Argentina møter enten Uruguay eller Colombia i søndagens finale i florida. (©NTB)
Tidspunkt: 10-07-2024 - Kl.04:23 - Kilde: NRK - Info

17. Skobildene forbløffer EM-stjerna: – Galskap!
Det florerte med gjenstander på banen i München. Det får flere til å sperre opp øynene.
Tidspunkt: 02-07-2024 - Kl.18:31 - Kilde: NRK - Info

18. Nacho ferdig i Real Madrid: – En av de store legendene i klubben vår
Midtstopper Nacho Fernández (34) er ferdig i Real Madrid etter 12 år på A-laget. Det skriver klubben i en pressemelding . «Real Madrid ønsker å uttrykke sin takknemlighet og hengivenhet til Nacho, en av de store legendene i klubben vår», heter det i en uttalelse. Den spanske landslagsspilleren har spilt hele sin profesjonelle karriere i Real Madrid og kan skilte med 16 mål og 10 målgivende på 364 kamper. I løpet av de 12 årene har han også vært med på å vinne blant annet seks Champions League-trofeer, fire seriemesterskap og to cuptitler. Nacho kom til Real Madrid som 10-åring i 2001 og gikk gradene i akademiet, før han til slutt fikk sin debut på A-laget i 2012. – Siden han kom til ungdomsakademiet vårt som gutt, har Nacho alltid vært et eksempel på utvikling for alle og han har mottatt kjærlighet, anerkjennelse og beundring fra alle Real Madrid-fans. Real Madrid er og vil alltid være hans hjem, sier klubbpresident florentino Pérez. Nacho avsluttet Real Madrid-karrieren som kaptein da han løftet sitt sjette Champions League-trofé etter 2-0-seieren over Borussia Dortmund. (NTB)
Tidspunkt: 25-06-2024 - Kl.11:17 - Kilde: NRK - Info

19. florida Panthers tok sin første Stanley Cup-tittel i ishockey – avverget historisk kollaps
florida Panthers fant rytmen i grevens tid og sikret Stanley Cup-trofeet med 2-1-seier mot Edmonton Oilers i den sjuende finalen natt til tirsdag norsk tid. I år var første gang siden 1945 at NHL-finalen gikk til en sjuende og avgjørende kamp etter at ett av lagene ledet 3-0 etter de tre første kampene. 82 år er gått siden et lag sist vant sluttspillet etter å ha ligget under 0-3 sammenlagt etter de tre første kampene. For Oilers sin del brast imidlertid drømmen om å kopiere kunststykket. Carter Verhaeghe førte Panthers i føringen 4.27 ut i første periode, men Edmonton Oilers utlignet drøye to minutter senere ved svenske Mattias Janmark. Den avgjørende scoringen kom 15 minutter ut i midtperioden da Sam Reinhart satte inn 2-1 for Panthers. Oilers presset på for utligning, men heroisk forsvarsspill sørget for at kampen endte 2-1 til florida-laget. (NTB)
Tidspunkt: 25-06-2024 - Kl.04:11 - Kilde: NRK - Info

20. NHL-finalen går til kamp sju – Helt åpent etter ny Oilers-seier
florida Panthers hadde fredag nok en matchball i forsøket på å sikre sin første Stanley Cup, men tapte 1–5 mot Edmonton. Dermed avgjøres alt i kamp nummer sju. Oilers hadde hjemmebanefordel i det som uansett utfall ville bli den siste kampen på canadisk is i denne NHL-sesongen. Fredagens Panthers-tap var første gang i årets sluttspill at Panthers tapte tre kamper på rad. – Jobben er ikke ferdig. Det er en fantastisk historie, men du må avslutte den. Alle vil glemme den om vi ikke fullfører, sa målscorer Hyman etter kampen. Dersom Edmonton vinner i florida når den sjuende og avgjørende kampen spilles på mandag, er det første gang på over 80 år at et lag har ligget under 0–3 i finalen og likevel sikret seg Stanley Cup-trofeet til slutt. Sist det skjedde var i 1942, da canadiske Toronto Maple Leafs kom tilbake og vant fire kamper på rad mot Detroit Red Wings etter å ha tapt de tre første finalekampene (©NTB)
Tidspunkt: 22-06-2024 - Kl.08:19 - Kilde: NRK - Info