Byens navn: HaldenBreddegrad: 59.12478
Kommune: HaldenLengdegrad: 11.3875
Fylke: Østfold

1. Strand Larsen-mål ikke nok for Celta Vigo
Jørgen Strand Larsen notert seg med én scoring da Celta Vigo tapte 1-2 borte mot Real Betis i La Liga fredag kveld. haldenserens scoring kom imidlertid ett minutt på overtid, og da ble det fryktelig kort tid for gjestene å snu kampen. Scoringen kom da nordmannen styrte inn en rakett fra Franco Cervi. Nettkjenningen var Strand LArsens 11. i ligaen denne sesongen. Fra før hadde Juan Miranda sendt vertene i ledelsen etter 53 minutter, før Nabil Fekir doblet en halvtime senere. Celta ligger på 17.-plass på La Liga-tabellen og har virkelig kniven på strupen for å unngå nedrykk. Det skiller bare tre poeng ned til Cádiz på nedrykksplass. Betis ligger på sin side helt oppe på 7.-plass og er for virkelig med i kampen om europaspill neste sesong. (NTB)
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.21:13 - Kilde: NRK - Info

2. Delte serien i jakt på VM-plass
Håvard Sandstad Eidsmo (Freidig) og Eirik Langedal Breivik (NTNUI) delte seieren i sprintløpet i halden O-meeting, den første viktige konkurransen på norsk jord i orienteringssesongen. Dermed har de festet grepet om to av de åtte ledige plassene til verdenscupåpningen i Sveits og Italia, konkurranser hvor det er viktig å prestere for å få en plass i troppen til VM i Skottland i sommer. I kvinneklassen tok Andrine Benjaminsen (Lillomarka) en klar seier.
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.20:20 - Kilde: NRK - Info

3. Stenbock-Haakestad ble historisk – valgt til sykkelpresident
Heidi Stenbock-Haakestad ble valgt til sykkelpresident på sykkeltinget lørdag. Hun er første kvinne i rollen. Det skriver Landevei. Stenbock-Haakestad ble valgt uten motkandidater og tar over vervet for perioden 2024-2026. Jan Inge Hansen og Alte Kvålsvoll ble gjenvalgt som første og andre visepresident. I januar ble det klart at Jan-Oddvar Sørnes ikke ville stille til gjenvalg som sykkelpresident etter tre perioder i rollen. Stenbock-Haakestad ble da innstilt av valgkomiteen som arvtaker. Stenbock-Haakestad er nasjonal elitekommissær på landeveien, nasjonal kommissær i terreng og utfor og har vært leder av halden CK i en årrekke. Hun har en tøff oppgave foran seg som president. Økonomien i forbundet fortsatt er anstrengt etter VM i Bergen i 2017. – Jeg skal først og fremst bygge videre på det som står i styringsdokumentet vårt, men det skal presiseres mer. Det som er min styrke, er at jeg er nysgjerrig og ikke redd for å ta en fight. Det har jeg bevist i de årene jeg har vært i sykkel, sier Stenbock-Haakestad til Landevei. (NTB)
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.16:38 - Kilde: NRK - Info

4. Lunde dominerte da Vipers vant toppkampen
Fire dager etter at hun segnet om på banen og måtte til sykehus, dominerte Katrine Lunde i Vipers-målet da gullrival Storhamar ble knust. Hun sto igjen med redningsprosent på 50 da Vipers vant bortekampen 30–20 og tok sin 21. seier på like mange seriekamper denne sesongen. Storhamar yppet seg i første omgang søndag og ledet 13–12 ved pause. Noen minutter ut i den andre omgangen var ledelsen oppe i tre mål, men så giret Vipers om og dro ubønnhørlig fra på vei mot timålsseier. Storhamar fikk sitt tredje tap og er fire poeng bak Vipers, som har en kamp mindre spilt. Tertnes sto også for en sterk vending da 12–17 ved pause hjemme mot Byåsen ble til seier 31–28. Sola vant 37–35 borte over Molde og henger på Fredrikstad i kampen om tredjeplassen. I mennenes eliteserie vant både Kolstad og Elverum, og det skiller fortsatt fire poeng mellom dem i Kolstads favør. Kolstad vant 31–25 hjemme over Sandnes, Elverum seiret 36–28 i Kristiansand. halden tok et langt steg mot sluttspill med 33–30 over Fjellhammer, mens Runar Sandefjord inntok fjerdeplassen med 39–31 over tabelljumbo TIF Viking. (©NTB)
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.19:41 - Kilde: NRK - Info

5. Håndballjentene med ny seier over Østerrike
De norske håndballjentene stokket om på laget og var uten flere stjerner da Østerrike ble knust 39-22 i OL-oppkjøringen. Norge gikk hardt ut og var oppe på 10-4 allerede etter et kvarters spill i Innsbruck. Det sto 19-8 ved halvtid. Overkjørselen fortsatte i andre omgang. Ingvild Bakkerud ble norsk toppscorer med åtte mål, mens Veronica Kristiansen (seks) hadde nest flest. De brutale sifrene kom få dager etter at Thorir Hergeirssons lag slo Østerrike 43-22 i halden. Begge kampene var en del av EHF Euro Cup. Det er en turnering med lag som er direktekvalifisert til EM-sluttspillet mot slutten av året. Norge har vunnet alle sine fire første oppgjør. (NTB)
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.17:25 - Kilde: NRK - Info

6. Håndballjentene med ny knockoutseier over Østerrike – vant 39-22
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.16:30 - Kilde: NRK - Info

7. Kjernekraftbyen
I halden kommune går ordføreren i bresjen for en ny nasjonal satsing på kjernekraft. Med seg på laget har han en organisasjon sponset av milliardær Trond Mohn.
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.12:26 - Kilde: E24 - Info

8. Norge knuste Østerrike: – Jeg er veldig stolt
I Norges tredje kamp i firenasjoners turneringen gikk alt på skinner. Håndballjentene spilte ball i hatt med Østerrike, og vant til slutt med kalassifrene 43–22. Det var Norges første kamp etter tapet i VM-finalen mot Frankrike, og første kampen i oppkjøringen til sommerens OL i Paris. Onsdagens kamp var Katrine Lundes nummer 351, hun sier til NRK at det fremdeles er stort, selv om det har blitt noen kamper etter hvert. – Jeg er veldig stolt, det må jeg si. Det er stort å ha spilt så mange kamper med flagget på bryster, sier Lunde. Gjestene var aldri noen særlig trussel, og når Lunde til tider fungerte som en levende vegg fikk ikke østerrikerne utrettet mye foran det norske målet. Hvor lenge hun fortsetter kan ikke målvakten svare på. – Vi får se. Det kan jeg ikke svare på, sier Lunde. Veronica Kristiansen var tilbake med flagget på brystet for første gang på ett og et halvt år. – Det var veldig gøy. Det er godt å være tilbake igjen, sier Kristiansen til NRK. Sjefen selv, Thorir Hergeirsson, likte det han så i halden onsdag kveld. – Jeg synes det var bra fokus. Vi har hatt to treninger med godt fokus på det vi ønsker å forbedre etter VM. Målvaktene våre står bra og vi får rullert mye uten at det lugger, sier han til NRK. I det siste har det vært snakk om Hergeirsson skal forlenge kontrakten med Norges Håndballforbund for å fortsette som sjef. – Vi er i samtaler. Det er naturlig når man er inne i siste året og det skal tittes videre. Det kommer en dag når vi har besluttet hvordan dette kommer til å bli. Det er det jeg vil si om det. Jeg mye å gjøre nå, så jeg har mye å tenke på, sier islendingen til NRK. Seieren mot Østerrike var Norge sin tredje seier i turneringen. Firenasjonersturneringen spilles mellom Norge, Østerrike, Ungarn og Sveits. De tre siste nasjonene er verter for håndball-EM. Som regjerende europamester er Norge direkte kvalifisert til mesterskapet.
Tidspunkt: 28-02-2024 - Kl.19:42 - Kilde: NRK - Info

9. Sen overtidsscoring hindret Celta-seier mot nedrykksrival
Jørgen Strand Larsen og Celta var på vei mot en viktig seier i bunnkampen i La Liga, men en overtidsscoring sørget for at det bare ble 2-2 mot Cádiz. Cadiz-innbytter Darwin Machis utlignet ti minutter inne i overtiden. Dermed hentet vertene seg opp etter å ha ligget under 0-2. Strand Larsens spisskollega Iago Aspas sendte Celta i føringen etter elleve minutter, før svenske Willot Swedberg doblet ledelsen et drøyt kvarter etter hvilen. Strand Larsen fikk ikke med seg målpoeng og venter fortsatt på sin tiende nettkjenning i La Liga denne sesongen. halden-mannen ble byttet ut med et kvarter igjen av kampen. Ti minutter i forkant hadde Juanmi redusert for Cadiz. Celta ligger på 17.-plass med 21 poeng, mens Cadiz er nedrykksplassert rett under med 18 poeng. (NTB)
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.16:08 - Kilde: NRK - Info

10. Storhamar knuste Vålerenga - vant 8-0
Storhamar har allerede sikret seriemesterskapet, men aktet ikke å la serietoer Vålerenga stoppe seiersrekken. Det ble 8-0-seier i lørdagens toppkamp. Det er lagets 26. seier på rad i eliteserien ishockey. Hamarlaget slettet en 23 år gammel rekord med sin 22. strake seier i begynnelsen av måneden. Etter landslagspausen er rekorden forbedret fire ganger. Seriemesterskapet var i boks da Comet halden ble slått 10-0 foran 5721 tilskuere torsdag, og lørdag gjorde Storhamar kort prosess med sin nærmeste serierival. Mål av Eirik Salsten, Jacob Berglund og Sander Hurrød sørget for 3-0-ledelse før det var spilt 14 minutter. Andreas Dahl økte to ganger i midtperioden før Martin Johnsen satte inn et straffeslag til 3-0-seier også i den perioden. I siste periode kom også Peter Quenneville og Andreas Martinsen på scoringslista. (NTB)
Tidspunkt: 24-02-2024 - Kl.17:39 - Kilde: NRK - Info

11. Storhamar sikret seriemesterskapet med storseier – knuste Comet 10–0
Storhamar tok sitt niende seriemesterskap i ishockey da laget slo tabelljumbo Comet fra halden med 10–0 foran godt besatte tribuner. Storhamar satset på å fylle Hamar OL-amfi med 5721 publikummere slik at det var nesten «mætt fjøs» da det niende seriemesterskapet ble sikret. Det var likevel et stykke til publikumsrekorden på godt over 7300 frammøtte. Det skilte 93 poeng mellom de to lagene før kampen og hjemmelaget var mer enn store favoritter. Andreas Martinsen satte tidlig standarden da han scoret 1–0 før det var gått to minutter. Kort etter hadde Kenneth Pappalardo økt til 2–0 på en styring. Sverre Rønningen økte til 3–0 før det var gått ti minutter. Maxime Trepanier økte til 4–0 etter at Comet hadde hatt en puck som stoppet på målstreken før en Storhamar-spiller fikk slått den unna. Mål fra Jacob Berglund og Marcus Bryhnisvven ble til 5–0 og 6–0. Kapteinen selv Patrick Thoresen satte 7–0 i midtperioden. Canadiske Trepanier økte til 8–0 i sisteperiode med sitt annet mål for kvelden. Berglund stoppet også på to mål til 9–0 før Andreas Dahl ordnet 10–0 og tosifret. Seieren var lagets 25. strake seier. (©NTB)
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.19:54 - Kilde: NRK - Info

12. En går ut og en kommer inn
Den canadiske backen Andrew Nielsen (27) er fristilt fra kontrakten med Vålerenga og fortsetter ishockeykarrieren i slovakiske Banska Bystrica. Det opplyser VIF på eget nettsted. Nielsen forsvinner som følge av at Mark Auk, som han ble hentet inn som erstatter for, er på vei tilbake etter en operasjon. Sportssjef Anders Myrvold sier det handler om å holde seg innenfor budsjettrammene, samtidig som de ønsker å gi plass til å utvikle egne spillere. Klubben opplyser at Auk blir spilleklar til hjemmekampen mot Comet halden 29. februar. Han måtte opereres i skulderen og har ikke spilt siden oktober. (NTB)
Tidspunkt: 12-02-2024 - Kl.13:13 - Kilde: NRK - Info

13. Tre strake tap for Oilers - tapte mot VIF
Vålerenga mistet ledelsen for så å ta den tilbake i 3-2-seieren borte mot Stavanger Oilers i eliteserien i ishockey lørdag. Alex Dostie ble sentral som toppkampens første og siste målscorer. Canadieren tok VIF i føringen etter drøyt fire minutter, og han gjorde matchvinnerscoringen halvveis ut i midtperioden. Hjemmefansen jublet da Dan Kissel og Greg Mauldin sto for det som skulle bli en kortvarig snuoperasjon. Like etter den første pausen styrte Mathis Olimb inn Vålerengas 2-2-utligning. Vålerenga står med 84 poeng fra 37 kamper, mens Oilers blir værende på 77 fra sine 36 spilte oppgjør. På topp har Storhamar (97) en suveren ledelse. Tapet var Stavanger Oilers´ tredje pad rad. Tidligere på kvelden vant Sparta 7-0 borte mot Ringerike, mens Stjernen fikk med seg 5-3 hjem til Fredrikstad fra østfoldderbyet mot Comet halden.
Tidspunkt: 03-02-2024 - Kl.22:00 - Kilde: NRK - Info

14. Tabelltoer Vålerenga slet seg til seier over Lillehammer
Vålerenga fikk det vanskelig, men slo Lillehammer etter straffer på hjemmebane i eliteserien i ishockey. Sparta vant en målfattig kamp mot Lørenskog. Etter at det sto 1-1 etter forlengning måtte lagene ut i straffeduell i Jordal Amfi. Der var hjemmelaget best og kunne juble for to poeng. Vålerenga har dermed 16 poeng opp til serieleder Storhamar. Stavanger Oilers er fire poeng bak Vålerenga. Frisk Asker slo Stjernen 4-3 på hjemmebane. Vertene ledet 3-1 til første pause før Stjernen reduserte til 3-4 før siste periode. Der greide ikke Stjernen å utligne kampen. I kampen mellom Sparta og Lørenskog var det noe så sjeldent som målløst etter tre perioder. I forlengningen med Håvard Salsten matchvinner for Sparta. Ringerike knuste tabelljumbo Comet halden 5-1 på hjemmebane. Både Ringerike og Comet ligger dårlig an i serien som nummer ni og ti. Det er langt opp til Lørenskog på trygg plass. De to dårligste lagene skal ut i kvalifisering mot de to beste fra 1. divisjon etter sesongen. (©NTB)
Tidspunkt: 01-02-2024 - Kl.21:03 - Kilde: NRK - Info

15. Serieleder Storhamar forlenget seiersrekken – magiske minutter da Vålerenga vendte mot Frisk
Storhamar slo Stjernen 7-3 torsdag og er dermed ubeseiret i 19 kamper på rad i eliteserien i ishockey. Vålerenga slo Frisk Asker 6-3 tross en dårlig start. Seks av de 19 siste Storhamar-kampene har gått til forlengning, men Hamar-laget har siden 4. november ikke gått av isen som taper. Hamar-laget har 14 poeng ned til tabelltoer Vålerenga etter torsdagens kamper. Vålerenga kom under 0-3 hjemme mot Frisk Asker, men en sterk midtperiode sendte de blåkledde opp i ledelsen. Vålerenga brukte under to minutter på å gå fra 0-3 til 3-3. Deretter tok de ledelsen og sikret til slutt seier 6-3. Stavanger Oilers slo Ringerike 3-1 på borteis. Den regjerende norgesmesteren er nummer tre på tabellen og har 17 poeng opp til Storhamar. Sparta lå under 1-3 mot Lillehammer før siste periode, men der våknet Sarpsborg-laget og vant 3-1. Dermed måtte kampen avgjøres i forlengning der Hans Jakobsson ble matchvinner for Sparta i 5-4-seieren. Tabelljumbo Comet halden kunne torsdag juble for sin første seier i ordinær tid siden tidlig i november. halden-laget, som ligger desidert sist i eliteserien, slo Lørenskog 3-1 på hjemmebane. (NTB)
Tidspunkt: 25-01-2024 - Kl.20:23 - Kilde: NRK - Info

16. Vålerenga kjørte over Ringerike – serieleder Storhamar vant på egen is
Vålerengas ishockeykrigere ga seg ikke før de hadde satt sju pucker i mål i 7-2-seieren over Ringerike i eliteserien. Storhamar slo Sparta. Serielederen fra Hamar tapte overraskende poeng mot Ringerike sist runde, men tok tre poeng i 3-1-seieren over Sparta på egen is lørdag. Storhamar er åtte poeng foran Vålerenga i kampen om topplasseringen i eliteserien etter om lag 30 kamper. Vålerenga knuste Ringerike på hjemmebane lørdag. Oslo-laget tok ledelsen 2-0, men Ringerike kjempet seg tilbake og utlignet. Deretter satte Vålerenga opp farten og avgjorde kampen til sin fordel. Stavanger Oilers slo Stjernen 5-2. De ligger ni poeng bak Vålerenga på tredjeplass. Tabelljumbo Comet halden røk 1-3 for Lillehammer. (NTB)
Tidspunkt: 13-01-2024 - Kl.17:46 - Kilde: NRK - Info

17. Vålerenga kjørte over Ringerike – serieleder Storhamar vant på egen is
Vålerengas ishockeykrigere ga seg ikke før de hadde satt sju pucker i mål i 7-2-seieren over Ringerike i eliteserien. Storhamar slo Sparta. Serielederen fra Hamar tapte overraskende poeng mot Ringerike sist runde, men tok tre poeng i 3-1-seieren over Sparta på egen is lørdag. Storhamar er åtte poeng foran Vålerenga i kampen om topplasseringen i eliteserien etter om lag 30 kamper. Vålerenga knuste Ringerike på hjemmebane lørdag. Oslo-laget tok ledelsen 2-0, men Ringerike kjempet seg tilbake og utlignet. Deretter satte Vålerenga opp farten og avgjorde kampen til sin fordel. Stavanger Oilers slo Stjernen 5–2. De ligger ni poeng bak Vålerenga på tredjeplass. Tabelljumbo Comet halden røk 1–3 for Lillehammer. (©NTB)
Tidspunkt: 13-01-2024 - Kl.17:38 - Kilde: NRK - Info

18. Knallsterk snuoperasjon av Oilers
Stavanger Oilers lå under 0-3 mot Frisk Asker, men siddisene våknet og snudde til 5-3-seier på hjemmebane i eliteserien i ishockey torsdag. Fire av Oilers-målene kom i siste periode, og matchvinnerscoringen kom bare drøye minuttet før slutt signert Clifford Watson. Med noen sekunder igjen satte Nicholas Dineen pucken i åpent mål og sørget for tomålsseier. Serieleder Storhamar måtte ha forlengning for å slå Ringerike 3-2, selv etter å ha ledet 2-0 med drøye fem minutter igjen av tredje periode. Bunnlaget kjempet seg tilbake og fikk satt inn 2-2 med ni sekunder igjen av ordinær tid. Dermed gikk kampen videre til forlengning, der Storhamar kun brukte ti sekunder på å avgjøre. Jacub Kindl ble matchvinner i bortekampen. De gul- og blåkledde leder eliteserien med åtte poeng ned til Vålerenga. Ni poeng bak der følger Oilers. Lørenskog tok overraskende ledelsen 2-0 tidlig i hjemmekampen mot Vålerenga, men gjestene gikk til slutt seirende ut 6-3. Sparta slo tabelljumbo Comet halden 5-2, mens Stjernen vant 3-0 over Lillehammer. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 11-01-2024 - Kl.19:59 - Kilde: NRK - Info

19. Storhamar lekte seg med Lørenskog – Vålerenga knuste Oilers
Serieleder Storhamar fortsetter å storspille i eliteserien i ishockey. Lørdag ble det 10-0-seier over Lørenskog, mens Vålerenga slo Stavanger Oilers 4-1. Storhamar står med 22 seirer og har bare tapt to kamper i ordinær tid denne sesongen. I hjemmekampen mot Lørenskog lørdag var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle ende. Vertene ledet 4-0 etter første periode, og da de hadde økt ledelsen til 9-0 før siste periode, var seieren i boks. Storhamar leder serien med ni poeng foran Vålerenga. Oslo-laget skaffet seg lørdag en større luke ned til Stavanger Oilers på plassen bak med 4-1-seier på hjemmebane. Der ble Mika Partanen viktig med sine to mål og én assist. Tabelljumbo Comet halden så ut til å sjokkere Stjernen da de ledet 4-0 midtveis i annen periode, men deretter våknet Fredrikstad-laget og vant til slutt 6-4. Fem av målene kom i siste periode. (©NTB)
Tidspunkt: 06-01-2024 - Kl.17:27 - Kilde: NRK - Info

20. Vålerenga slo Frisk etter overtid
Vålerenga ledet 3-1, men rotet det til og måtte ut i spilleforlenging for å sikre 4-3-seier borte mot Frisk Asker i Eliteserien i ishockey. Siden serieleder Storhamar også måtte ut i forlenging for å sikre 3-2-seier borte mot Stjernen, er det fortsatt sju poeng som skiller lagene i toppen. Vålerenga har riktignok én kamp mindre spilt. I Stavanger vant Oilers 5-3 over Ringerike Panthers, mens Sparta Sarpsborg tok en sterk 6-3-seier borte over Lillehammer. Lørenskog vant 5-2 over Comet halden. (NTB)
Tidspunkt: 28-12-2023 - Kl.22:36 - Kilde: NRK - Info