Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
25
 Søndag  25. Feb. 2024
Velg en by:
Velg en by:
Bodø
Brønnøysund
Fauske
Leknes
Mo i Rana
Mosjøen
Narvik
Sandnessjøen
Sortland
Stokmarknes
Svolvær
Velg ett fylke:
Velg ett fylke:
Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Jan Mayen
Møre og Romsdal
Nordland
Nord-Trøndelag
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Svalbard
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vestfold
Østfold
ALLE

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:


Værvarsel, kart og nyheter for LeknesByens navn: LeknesBreddegrad: 68.14120
Kommune: VestvågøyLengdegrad: 13.6051
Fylke: Nordland 


1. Andreas leknessund siktar inn mot Tour de France
– Håpar at vi som lag kan bite endå betre frå oss enn i år, seier leknessund.
Tidspunkt: 31-10-2023 - Kl.17:30 - Kilde: NRK - Info


2. Italiensk seier på åpningsetappen i Arctic Race
Alberto Dainese vant den første etappen i årets utgave av Arctic Race of Norway. Team DSM-syklisten var den store favoritten til å vinne etappen på forhånd og til tross for en noe svak posisjon inn på oppløpet, så viste han seg som den klart raskeste på de siste hundre meterne. August Jensen og Martin Urianstad Bugge ble henholdsvis nummer syv og åtte på etappen og var best av de norske rytterne. I tillegg sikret Tobias Halland Johannessen seg tre potensielt viktige bonussekunder tidligere på etappen, i rittet hvor Uno-X-stjernen er favoritt til å vinne sammenlagt. Fjorårets sammenlagtvinner, Andreas leknessund, måtte trekke seg før start grunnet sykdom.
Tidspunkt: 17-08-2023 - Kl.16:17 - Kilde: NRK - Info


3. TV 2: leknessund trekker seg fra Arctic Race
Sykkelprofilen Andreas leknessund har blitt syk og stiller ikke til start i dagens Arctic Race. 24-åringen vant rittet i fjor. Lagkamerat Jonas Hvideberg bekrefter nyheten til TV 2. – Det er veldig synd. Han hadde gledet seg veldig, sier Hvideberg til kanalen. Første etappe starter klokken 15 i Kautokeino. (NTB)
Tidspunkt: 17-08-2023 - Kl.11:02 - Kilde: NRK - Info


4. Disse sykler Arctic Race for Uno-X
Tobias Halland Johannessen fronter det norskdanske Uno-X-laget i sykkelrittet Arctic Race og får med seg fem ryttere på laget. Det er Ådne Holter, Martin Urianstad Bugge, Fredrik Dversnes, Jonas Gregaard og Truls Nordhagen som skal sykle sammen med Halland Johannessen. Halland Johannessen ble en av Uno-X sine store ryttere i Tour de France-debuten i sommer. Dversnes tok NM-gullet på landeveien tidligere denne sesongen. Truls Nordhagen kommer rett fra VM i Glasgow til Arctic Race-starten i Kautokeino torsdag. Den første etappen avsluttes i Alta. Samtlige etapper er lagt til Finnmark. Andreas leknessund er regjerende mester. DSM-proffen, som er klar for Uno-X fra neste sesong, sykler rittet også denne gangen. (NTB)
Tidspunkt: 16-08-2023 - Kl.12:21 - Kilde: NRK - Info


5. Ny nordmann vender tilbake til Uno-X
Markus Hoelgaard skal sykle for Uno-X i 2024. Det opplyste han selv til TV 2 torsdag morgen, noe som igjen ble bekreftet av laget noen minutter senere. Hoelgaard har tidligere syklet for Uno-X i tre år. De siste to sesongene har han vært i verdenstour-laget Trek-Segafredo, nå Lidl-Trek. Hoelgaard var en av Uno-X´ store profiler før overgangen verdenstouren. I 2021 vant han blant annet en etappe i Arctic Race, ble nummer åtte i E3 Saxo Bank Classic (Uno-X´ andre ritt på verdenstouren), nummer syv i EM og nummer tolv i VM. Tiden i Trek-laget har i stor grad blitt preget av sykdom og skader for Hoelgaard, som imidlertid viste seg fint frem i Polen rundt i forrige uke, hvor han vant klatretrøyen. – Jeg føler egentlig jeg er helt frisk igjen og tilbake der jeg skal være. Jeg vil si at jeg er på gang igjen. Jeg får litt press på meg for å prestere med en kontrakt som kun er én sesong lang, men samtidig skjønner jeg at det kanskje er en risiko for laget å gi meg en lengre avtale. Jeg tror en ettårskontrakt er greit for begge parter. Jeg er trygg på at jeg skal sykle fort neste år, sier Hoelgaard til TV 2. Uno-X har tidligere offentliggjort signeringene Andreas leknessund, Magnus Cort og Jonas Iversby Hvideberg tidligere i sommer. I likhet med Hoelgaard, har også Hvideberg og leknessund syklet i Uno-X tidligere. Uno-X syklet Tour de France for første gang i sommer.
Tidspunkt: 10-08-2023 - Kl.06:27 - Kilde: NRK - Info


6. Uno-X med ny signering
Jonas Iversby Hvideberg går fra Team DSM til Uno-X før neste sesong, det opplyser det norske laget torsdag morgen. 24-åringen fra Fredrikstad syklet for Uno-X mellom 2018 og 2019, og har nå signert en kontrakt ut 2026. Hvideberg blir Uno-X sin tredje signering siden overgangsvinudet i sykkel åpnet tirsdag. Fra før har Andreas leknessund og danske Magnus Cort signert for laget..
Tidspunkt: 03-08-2023 - Kl.06:28 - Kilde: NRK - Info


7. leknessund blir Uno-X-rytter
Andreas leknessund returnerer til Norge og Uno-X fra og med neste sesong. 24-åringen fra Tromsø, som de siste tre sesongene har syklet for det nederlandske laget Team DSM, vender med det tilbake til laget hvor han startet sin proffkarriere. – Det var utrolig viktig og ønskelig for oss å få hjem Andreas leknessund. Vi kjenner på at han er vår, og det er klart at det nivået han har tatt, måten han vant Artic Race of Norway på i fjor, hvordan tok soloseieren i Sveits rundt, og ikke minst det han holdt på med i Italia i år, så stadfester han at han har tatt et helt nytt nivå. Det nivået ønsker vi å være med på, sier lagsjef Jens Haugland til NRK. leknessund, som fikk fem dager i den rosa ledertrøyen under årets Italia rundt, har signert en treårskontrakt med det norsk/danske-laget. Signeringen av 24-åringen kommer samme dag som Uno-X annonserte at den danske stjernen Magnus Cort også blir en del av laget fra 2024. Samtidig som de henter de to profilene, virker Torstein Træen til å være på vei ut av laget. Landevei skrev tirsdag morgen at klatrespesialisten skal være på vei til Bahrain-Victorious-laget. – Torstein har mange beilere etter seg. Vi støtter ham i det han gjør, og vi har hele tiden sagt at vi står bak ham. Vi har hatt en veldig åpen dialog med Torstein om alternativene og mulighetene han har. Vi har prøvd å si vår mening, om det betyr litt for ham. Men han er nok på vei ut i den enda større verdenen, forteller Haugland.
Tidspunkt: 01-08-2023 - Kl.12:00 - Kilde: NRK - Info


8. leknessund klar for spansk sykkelklassiker
Den norske sykkelproffen Andreas leknessund (24) er plukket ut på DSM-laget til lørdagens spanske endagsritt Clásica de San Sebastián. Det bekrefter verdenstourlaget på Twitter. Den franske stjernen Romain Bardet er også tatt ut blant de sju rytterne. leknessund har hatt konkurransefri siden han tok en 3.- og 20.-plass på tempo og fellesstart under NM i slutten av juni. I mai satt Tromsø-syklisten med ledertrøyen i Giro d´Italia i hele fem dager. Til slutt endte 24-åringen opp med å tangere den beste norske sammenlagtplasseringen i en Grand Tour med 8.-plass. Carl Fredrik Hagen oppnådde samme resultat i Vuelta a España i 2019. Belgiske Remco Evenepoel vant fjorårets utgave av Clásica de San Sebastián.
Tidspunkt: 28-07-2023 - Kl.10:03 - Kilde: NRK - Info


9. Sykkel-NM: Søren Wærenskjold norsk tempomester
I Tobias Foss´ fravær var Søren Wærenskjold sterkest og sikret seg NM-tittelen i temposykling i Sandnes torsdag kveld. Ringerike-gutten endte sju sekunder foran Tønsberg-rytter Iver Johan Knotten, som endte på sølvplass. DSM-rytter Andreas leknessund kapret bronsen. Regjerende norges- og verdensmester på tempo, Tobias Foss, stilte ikke til start under NM-rittet i Sandnes. Jumbo-Visma-rytteren har ikke konkurrert siden Tour de Romandie i slutten av april. (NTB)
Tidspunkt: 22-06-2023 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


10. Landevei: Iversby Hvideberg returnerer til Uno-X
Sykkelprofilen Jonas Iversby Hvideberg blir Uno-X-syklist etter inneværende sesong, melder nettstedet Landevei.no. TV 2 meldte for en tid tilbake at Andreas leknessund forlater DSM-laget til fordel for Uno-X neste år. Nå hevder Landevei å ha kilder på at lagkameraten Iversby Hvideberg slår følge. 24-åringen fra Rolvsøy i Østfold var også tidligere en del av Uno-X, før han sluttet seg til DSM året etter at leknessund gikk samme vei. Iversby Hvideberg har ikke mulighet til å si noe om den påståtte avtalen med det norske profflaget. – Det er ikke noe jeg kan kommentere nå. Hvor jeg sykler neste år blir klart en eller annen gang etter august, sier Iversby Hvideberg til Landevei. Regelverket til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) sier at man ikke kan offentliggjøre nye signeringer før etter 1. august.
Tidspunkt: 06-06-2023 - Kl.08:55 - Kilde: NRK - Info


11. leknessund tjente nær en halv million på Giro-bragden
Ifølge det danske nettstedet feltet.dk tjente Andreas leknessund 39.742 euro for åttendeplassen i sammendraget i Giro d´Italia. Med en kurs på 11,82 for euroen gir det 470.000 innkjørte norske kroner. Tradisjonen i sykling gjør at rytterne ikke beholder pengene selv, men at de i stedet fordeles mellom lagets støtteapparat og øvrige ryttere som var med i rittet. Tromsøværingen kjørte flere dager i rosa ledertrøya og endte til slutt som nummer åtte sammenlagt. Sammenlagtvinneren Primoz Roglic fra Slovenia gjorde det ikke uventet best på pengefronten i årets Giro med 289.842 innkjørte euro, som utgjør 3,4 millioner norske kroner.
Tidspunkt: 30-05-2023 - Kl.13:35 - Kilde: NRK - Info


12. leknessund mot Grand tour-rekord
Primoz Roglic vant den avgjørende tempoetappen i Giro d´Italia og er på vei mot sammenlagtseieren i rittet etter at han overtok ledelsen fra Geraint Thomas, med 14 sekunder. Andreas leknessund startet niende sist og var 6.08 bak teten i sammendraget før etappen. Nordmannen imponerte stort på etappen og syklet inn til niende beste tid. Det holdt til å ta seg forbi tyske Lennard Kämna i sammendraget. Dermed er leknessund på vei mot å tangere den beste norske plasseringen i en Grand Tour. Den beste norske sammenlagtplasseringen i en Grand Tour står Carl Fredrik Hagen for etter å ha endt som nummer åtte i Vuelta España i 2019. På søndagens flate avslutning inn til Roma er det ikke ventet at det blir endringer i sammendraget. (NTB)
Tidspunkt: 27-05-2023 - Kl.18:55 - Kilde: NRK - Info


13. leknessund tett på de beste igjen - falt én plass i sammendraget
Med godt over 5000 høydemetere var fredagens etappe i Giro d´Italia en av de hardeste etappene i årets Giro. Før etappen lå Andreas leknessund på en åttendeplass og nordmannenn hang med favorittene inn i den siste bakken, opp mot Tre Cime di Lavaredo. Der hadde de siste tre kilometerne 12,7 prosent i gjennomsnittlig stigning, og med snaut to kilometer igjen måtte leknessund slippe favorittgruppa. Nordmannen kjempet imponerende inn mot målstreken, men måtte se at han falt til niendeplass i sammendraget. – Han kjører fantastisk. Han har ikke trent for å være en sammenlagtrytter på lik linje som topprytterne. Hvis dette er det han virkelig vil gjøre de neste ti årene, så tror jeg han har mye moro i vente, sier Discoverys ekspertkommentator Andreas Staune-Mittet. Etappen ble vunnet av Santiago Buitrago fra bruddet, mens Geraint Thomas forsvarte den rosa ledertrøya. Thomas leder nå 26 sekunder foran Primoz Roglic. Rittet fortsetter med en bakketempo lørdag, hvor rytterne skal opp stupbratte Monte Lussari. Den siste etappen er en flat etappe med målgang i Milano, slik at sammendraget etter alle solemerker vil avgjøres på lørdagens etappe. Tidligere er en niendeplass det beste norske sammenlagtresultatet i Giro d´Italia. Den var det Tobias Foss som sto for i 2021. Carl Fredrik Hagen har det beste norske sammenlagtresultatet i ett av de tre store treukersrittene med en åttendeplass fra Vuelta a España i 2019. De to resultatene og Dag Erik Pedersens tiendeplass i Giro d´Italia i 1984 er de eneste gangene en norsk rytter har endt topp ti sammenlagt i de store treukersrittene.
Tidspunkt: 26-05-2023 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


14. Heltemodig leknessund forsvarte åttendeplassen i Giroen
Andreas leknessund har fått sitt store gjennombrudd i årets Giro d´Italia og nordmannen imponerte nok en gang på den 18. etappen i rittet. Da Primoz Roglic angrep i den bratte delen av stigningen opp Coi, etappens nest siste stigning, var leknessund blant de som tok opp jakten like bak i gruppe to blant favorittene. Der satt han med sammenlagttoer João Almeida, men med én kilometer igjen til toppen måtte han slippe. – Det hadde vært fint å holde seg i den gruppa, men dessverre sprakk jeg dypt inne i finalen, sier leknessund i en pressemelding. Like etter ble han også frakjørt av nederlenderen Thymen Arensman, som er blant de som kjemper mot leknessund i sammendraget. – Det er kanskje litt leknessund sin stil i sammendraget. Han prøver å bite seg med så lenge han klarer og når det først ryker, så ryker det litt ordentlig, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen. Etappen ble vunnet av den italienske mesteren Filippo Zana fra bruddet, etter en tett spurt mot Thibaut Pinot. Blant sammenlagtfavorittene var Roglic og Geraint Thomas best. De to kom inn 20 sekunder foran Almeida. leknessund var ett minutt og 17 sekunder bak Roglic og Thomas i mål og ble nummer 16 på etappen. Han beholder dermed åttendeplassen i sammendraget. Den beste norske plasseringen i Giro d´Italia tidligere er niendeplassen til Tobias Foss fra 2019. Rittet avsluttes søndag.
Tidspunkt: 25-05-2023 - Kl.18:56 - Kilde: NRK - Info


15. Heltemodig leknessund forsvarte åttendeplassen
Andreas leknessund har fått sitt store gjennombrudd i årets Giro d´Italia og nordmannen imponerte nok en gang på den 18. etappen i rittet. Da Primoz Roglic angrep i den bratte delen av stigningen opp Coi, etappens nest siste stigning, var leknessund blant de som tok opp jakten like bak i gruppe to blant favorittene. Der satt han med sammenlagttoer João Almeida, men med én kilometer igjen til toppen måtte han slippe. Like etter ble han også frakjørt av nederlenderen Thymen Arensman, som er blant de som kjemper mot leknessund i sammendraget. – Det er kanskje litt leknessund sin stil i sammendraget. Han prøver å bite seg med så lenge han klarer og når det først ryker, så ryker det litt ordentlig, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen. Etappen ble vunnet av den italienske mesteren Filippo Zana fra bruddet, etter en tett spurt mot Thibaut Pinot. Blant sammenlagtfavorittene var Roglic og Geraint Thomas best. De to kom inn 20 sekunder foran Almeida. leknessund var i overkant av minuttet bak Roglic og Thomas i mål og ble nummer 16 på etappen. Han beholder dermed åttendeplassen i sammendraget. Den beste norske plasseringen i Giro d´Italia tidligere er niendeplassen til Tobias Foss fra 2019. Rittet avsluttes søndag.
Tidspunkt: 25-05-2023 - Kl.17:39 - Kilde: NRK - Info


16. Offensiv leknessund satte fyr på Giro-etappe med overraskende angrep
Andreas leknessund angrep storkanonene i første stigning på torsdagens etappe i Giro d´Italia. Rivalene våget ikke å la tromsøværingen få gå. Den 18. etappen er 161 kilometer lang og av den tøffe typen. leknessund og konkurrentene skal over flere tøffe stigninger på veien fra Oderzo til målgangen i Val di Zoldo. Etter kun noen få mil i flatt terreng gikk feltet inn i det første tøffe fjellet. Der ble det satt høy fart, og plutselig gikk leknessund til i et høyst uventet angrep. Tromsøværingen forsøkte å kjøre seg opp til et femmannsbrudd i tet, men sammenlagtfavorittene og deres lag reagerte resolutt da DSM-rytteren satte opp farten. Luken til leknessund ble aldri spesielt stor, men relativt raskt tettet, et klart signal på at ingen av storkanonene ønsket å ha nordmannen med i bruddet. – Det der må jeg si var herlig og litt uventet. Jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne der han plutselig forserte opp på siden av feltet og raste av gårde, sa Eurosport-kommentator Andreas Staune-Mittet. – Det er mildt sagt litt utradisjonell Grand Tour-sykling, men det liker jeg veldig godt. leknessund er en offensiv type, sa kollega Theis Magelssen. leknessund er nummer åtte i sammendraget i Giroen foran torsdagens etappe. Han har tre og et halvt minutt opp til ledende Geraint Thomas. Den avstanden mener åpenbart de største stjernene at er for liten til at det er aktuelt å la leknessund få sjansen i et brudd. (NTB)
Tidspunkt: 25-05-2023 - Kl.14:15 - Kilde: NRK - Info


17. Dainese vant dramatisk Giro-spurt
Den 17. etappen endte i en massespurt og der ble det jubel for de to nordmenne Andreas leknessund og Jonas Iversby Hvideberg og resten av Team DSM. Etter en utrolig jevn spurt ble det nemlig etappeseier til lagets spurter, italienske Alberto Dainese. Michael Matthews åpnet spurten tidlig og så lenge ut til å holde unna, men mot slutten kom både Dainese og poengtrøye-leder Jonathan Milan i raske klyv. Ingen turte å juble idet de krysset målstreken, men målfotoet viste at det var Dainese som stakk av med seieren, foran Mlan og Matthews. 25 år gamle Dainese vant også den 11. etappen i Giro d´Italia i fjor. Andreas leknessund kom inn med feltet og beholder dermed åttendeplassen i sammendraget. Rittet avsluttes søndag.
Tidspunkt: 24-05-2023 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


18. Thomas overtok ledertrøya i Giroen – leknessund tapte tid
Geraint Thomas var sterk opp den tøffe avslutningen av 16. etappe i Giro d´Italia og er ny mann i rosa ledertrøye. João Almeida tok etappeseieren i spurtduell. De to kom alene til mål etter en tøff avslutning av den 16. etappen. Andreas leknessund hang lenge med i gruppa med sammenlagtfavorittene, men var blant dem som tapte en del mot slutten. Han kom inn vel to og et halvt minutt bak vinneren. Primoz Roglic tapte et halvminutt til Thomas og Almeida på de aller siste kilometerne. Bruno Armirail i den rosa ledertrøya fikk det veldig tungt en mil før mål og tapte voldsomt til de andre i sammenlagtkampen. Han tapte 30 sekunder på bare en kilometer og flere minutter til sammen. (NTB)
Tidspunkt: 23-05-2023 - Kl.17:48 - Kilde: NRK - Info


19. Nærmar seg rekordar etter å ha overraska seg sjølv: – Visste ikkje at det var det beste
Andreas leknessund har allereie skrive norsk sykkelhistorie som nordmannen med flest dagar i den rosa leiartrøya. No augnar han også eit rekordresultat.
Tidspunkt: 23-05-2023 - Kl.09:28 - Kilde: NRK - Info


20. leknessund om Uno-X-retur: – Litt trist at disse ryktene kommer nå
Andreas leknessund har imponert stort i årets Giro d´Italia. Etter fem dager i den rosa ledertrøya i den første uka, har han holdt seg godt inne i rittet også i andre uke og er nummer fem etter 15 av 21 etapper. I forrige uke skrev TV 2 at leknessund har signert for det norske profflaget for Uno-X for neste sesong, et lag han også kjørte i fra mai 2018 og ut 2020-sesongen. Nordmannen sykler nå for Team DSM. På en digital pressekonferanse mandag fikk leknessund spørsmål om TV 2s sak. – Jeg vil ikke kommentere rundt det. Jeg er i Giroen nå med DSM. Det kan være mitt siste år, men jeg vil ikke si for mye om fremtiden min. Jeg vil fokusere på det som skjer her nå. Vi har en veldig fin tid her i Giroen som et lag, sier han, og fortsetter: – Jeg synes det er litt trist at disse ryktene kommer ut nå, når vi er her og har det veldig bra. Det er Giroen som gjelder nå og jeg vil fokusere på det. Jeg er glad for hvordan det har gått her og jeg er takknemlig overfor laget som har gitt meg muligheten jeg har nå. Så får vi se på neste år, sier leknessund. Giro d´Italia avsluttes søndag.
Tidspunkt: 22-05-2023 - Kl.11:15 - Kilde: NRK - InfoSøk etter flere nyheter om LeknesAnnonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)