Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
23
 Torsdag  23. Mar. 2023
Velg en by:
Velg en by:
Bodø
Brønnøysund
Fauske
Leknes
Mo i Rana
Mosjøen
Narvik
Sandnessjøen
Sortland
Stokmarknes
Svolvær
Velg ett fylke:
Velg ett fylke:
Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Jan Mayen
Møre og Romsdal
Nordland
Nord-Trøndelag
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Svalbard
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vestfold
Østfold
ALLE

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:


Værvarsel, kart og nyheter for LeknesByens navn: LeknesBreddegrad: 68.14120
Kommune: VestvågøyLengdegrad: 13.6051
Fylke: Nordland 


1. Roglic viste muskler i Tirreno-Adriatico – stjerneduo hardt i asfalten
Slovenske Primoz Roglic spurtet best og vant den fjerde etappen av sykkelrittet Tirreno-Adriatico onsdag. To stjerner gikk brutalt i asfalten på tampen. Den 219 kilometer lange etappen fra Greccio til Tortoreto ble avsluttet med fire runder i en rundløype i Tortoreto. En tøff stigning inn mot målgangen gjorde avslutningen ideell for ryttere med gode klatreferdigheter. Inn på den siste runden besto frontfeltet av rundt 50 ryttere. Over bakketoppen var Primoz Roglic tredjemann, men i spurten var det ingen som kunne måle seg med Jumbo-Visma-stjernen. Han vant foran franske Julian Alaphilippe og briten Adam Yates. Andreas leknessund satt i frontfeltet mot slutten, men klarte aldri å blande seg inn i seierskampen. Den italienske tempohesten Filippo Ganna mistet sammenlagtledelsen på torsdagens etappe. Han klarte ikke henge med i den tøffe avslutningen. Fire kilometer før mål gikk to av sykkelsportens store stjerner, belgiske Wout Van Aert og britiske Thomas Pidcock, hardt i asfalten. Stjerneduoen reiste seg og tok hverandre i hånden, tilsynelatende uskadde sett bort fra noen stygge skrubbsår. Muligheten for etappeseier var samtidig over for dem begge. (©NTB)
Tidspunkt: 09-03-2023 - Kl.14:53 - Kilde: NRK - Info


2. leknessund med fin start i Tirreno-Adriatico
Det italienske etapperittet Tirreno-Adriatico startet med en individuell tempoetappe på 11,5 kilometer mandag. Der var italienske Filippo Ganna helt suveren og vant med hele 28 sekunder ned til tyske Lennard Kämna. Andreas leknessund er én av fire norske deltagere i rittet og 23-åringen fikk en fin start med en åttendeplass på den første etappen. Nordmannen endte 41 sekunder bak Ganna. De tre andre nordmennene i rittet er Jonas Iversby Hvideberg, Sven Erik Bystrøm og Markus Hoelgaard. Rittet avsluttes søndag.
Tidspunkt: 06-03-2023 - Kl.15:12 - Kilde: NRK - Info


3. Groenewegen best i massespurten
Dylan Groenewegen var raskest i avslutningen på den femte etappen i UAE Tour. Flere lag prøvde å splitte feltet i vinden, men det endte i en massespurt. Der vant nederlandske Groenewegen foran Fernando Gaviria og Sam Bennett. Norske Andreas leknessund kom inn med hovedfeltet og er med det fremdeles nummer syv i sammendraget før de siste to etappene. Lørdagens etappe er også flat, mens søndagens avsluttende etappe har en bratt stigning opp til mål hvor sammendraget skal avgjøres. Remco Evenepoel leder sammenlagt.
Tidspunkt: 24-02-2023 - Kl.12:41 - Kilde: NRK - Info


4. Molano vant spurten på fjerde etappe av UAE-touren
Vegard Stake Laengens lagkamerat Juan Sebastián Molano var sterkest i avslutningen på den fjerde etappen av UAE-touren torsdag. Feltet unngikk sidevind, og det ble som ventet massespurt på den flate, 174 kilometer lange etappen fra Al Shindagha til Dubai havn. Spurten ble av det svært jevne slaget, hvor tre mann krysset mållinjen tilnærmet samtidig. Likevel viste TV-bildene at colombianeren var raskest. Olav Kooij og Sam Welsford kom på de to neste plassene. Dermed sikret Molano en viktig «hjemmeseier» til UAE Team Emirates-laget. Belgiske Remco Evenepoel overtok ledertrøyen i rittet da han kom på andreplassen på onsdagens fjellavslutning. Trøyen beholdt 23-åringen på torsdagens forholdsvis rolige etappe. Andreas leknessund imponerte også på onsdagens etappe hvor han kom i mål som åttende raskest. Nordmannen er sjuende best i sammendraget, 1.10 min. bak Evenepoel. leknessund syklet torsdagens etappe med ungdomstrøyen, på lån fra den ledende belgieren. Siste etappe går søndag. (©NTB)
Tidspunkt: 23-02-2023 - Kl.13:01 - Kilde: NRK - Info


5. Overraskende etappevinner da Evenepoel overtok ledertrøyen i UAE-touren
Einer Rubio var sterkest opp fjellavslutningen på den tredje etappen av UAE-touren onsdag. Belgiske Remco Evenepoel tok over ledelsen i sammendraget. Etter 165 kilometer med flatt terreng gikk det rett opp de siste 20 kilometerne på etappen fra Al Fujairah til Jebel Jais. Et samlet felt begynte på stigningen sammen, men halvveis opp til toppen stakk Einer Rubio fra resten. Colombianeren fikk nærmere minuttet på feltet før varsellampene begynte å lyse hos storlagene. Til tross for at feltet tok mye innpå de siste tre kilometerne, kunne Movistar-rytteren til slutt innkassere sin første seier som proffsyklist. Remco Evenepoel lå på andreplassen i sammendraget før etappen, men overtok ledelsen da han ble nummer to på etappen. Andreas leknessund imponerte på etappen da han hang med sammenlagtkanonene hele veien inn til mål. Han endte på 8.-plass og avanserer i sammendraget.. Vegard Stake Laengen sykler rittet for UAE Team Emirates. Siste etappe går søndag. (©NTB)
Tidspunkt: 22-02-2023 - Kl.14:08 - Kilde: NRK - Info


6. Arctic Race til Nordkapp i 2023
Arctic Race of Norway skal i 2023 avsluttes med en etappe til Nordkapp. Alle etappene skal gå nord for Kautokeino. 2023-etappene ble presentert i Alta onsdag formiddag. Rittet feirer tiårsjubileum. 1. etappe går fra Kautokeino til Alta, før sykkeleliten fortsetter derfra til Hammerfest. På 3. etappe går turen til Havøysund, før siste etappe går fra Kvalsund og til Nordkapp. Rittets første sammenlagtvinner og nå ambassadør, Thor Hushovd, gleder seg til rittets start. Hushovd tror det kan bli en episk avslutning av jubileumsutgaven av Arctic Race of Norway. – Den siste etappen går langs noe av det flotteste Norge har å by på av brutal og storslagen natur. De siste 25 kilometerne ut mot Nordkapp kommer imidlertid til å bli beintøffe. Her vil garantert de beste klatrerne angripe og gi alt av det som er igjen av krefter etter fire harde etapper, sier sykkelprofilen. Målgang på fjerde etappe er på Nordkapplatået. DSM-rytter Andreas leknessund er tittelforsvarer. I fjor gikk rittet fra Mo i Rana til Trondheim. (NTB)
Tidspunkt: 30-11-2022 - Kl.11:02 - Kilde: NRK - Info


7. Kristoff niande beste syklist
Alexander Kristoff er nummer 9 på den individuelle verdsrankingen i sykling. Det er ein plass opp frå førre ranking. Tdej Podcar frå Slovenia toppar lusta, framfor Wout van Aert og Remco Evenepoel, begge frå Belgia. Danske Jonas Vingegård er beste nordiske utøvar på fjerdeplass. Kristoff er einaste nordmann blant dei 100 beste. Andreas leknessund er nummer 101.
Tidspunkt: 10-10-2022 - Kl.14:31 - Kilde: NRK - Info


8. Pogacar forsvarte seieren i Il Lombardia
Den slovenske superstjernen Tadej Pogacar var sterkest i avslutningen og vant årets siste sykkelmonument Il Lombardia lørdag. Han seiret også i fjor. UAE-stjernen Pogacar hadde gode forutsetninger for seier mot slutten, og med to mil igjen stakk han og Movistar-rytter Enric Mas fra resten. Spanske Mas forsøkte å støte på sloveneren, men greide ikke å riste ham av seg. Etter hvert kom Bahrain-Victorious-rytter Mikel Landa opp til duoen, men verken han eller landsmann Mas kunne hindre Pogacar-triumf. Pogacar vant spurtoppgjøret mot Mas. Fire nordmenn stilte til start i rittet. Det var Tobias Foss, Carl Fredrik Hagen, Odd Christian Eiking og Andreas leknessund, men ingen av dem greide imidlertid å hevde seg.
Tidspunkt: 08-10-2022 - Kl.15:19 - Kilde: NRK - Info


9. Andreas leknessund vant Arctic Race of Norway
Andreas leknessund vant den avsluttende etappen av Arctic Race of Norway. Tromsø-rytteren samlet seg også nok bonussekunder til å vinne rittet sammenlagt. Det skilte åtte sekunder ned til canadieren Hugo Houle. leknessund satt i et tremannsbrudd sammen med franske Fabien Grellier og italienske Alessandro Verre. De hadde stukket av gårde fra hovedfeltet med rundt 100 kilometer igjen av etappen. Det var 23-åringens annen proffseier. Han vant også en etappe i Sveits rundt tidligere. Det er den første norske seieren i Arctic Race of Norway siden Thor Hushovd vant i 2013. (NTB)
Tidspunkt: 14-08-2022 - Kl.16:05 - Kilde: NRK - Info


10. Groenewegen spurtet til seier i Arctic Race
Den nederlandske spurtkanonen Dylan Groenewegen var sterkest i avslutningen og vant 2. etappe av Arctic Race of Norway fredag. Groenewegen sikret seieren i en massespurt på den 154,3 kilometer lange etappen fra Mosjøen til Brønnøysund. 29-åringen regnes som feltets sterkeste spurter og levde opp til forventningene. Coop-rytteren Johan Ravnøy lå i et brudd som ble tatt igjen med drøyt 10 kilometer igjen til mål da Andreas leknessund tettet luken opp mot Torghatten. Sven Erik Bystrøm prøvde å kjøre fra feltet i nedoverbakkene etter stigningen, men fikk ikke den nødvendige luken til å sikre etappeseier. Den franske Cofidis-rytteren Axel Zingle vant torsdagens åpningsetappe, der Edvald Boasson Hagen lå godt an like før mål, men ikke hadde mye å gi på slutten. Rittet fortsetter lørdag med en etappe fra Namsos til Skallstugu i Levanger, før avslutningsetappen i Trondheim søndag. (NTB)
Tidspunkt: 12-08-2022 - Kl.13:59 - Kilde: NRK - Info


11. Her krasjer Tour-rytteren inn i følgebilen
Det ble trangt for syklister, følgebiler og pressemotorsykler da Tour de France syklet gjennom den lille pyreneelandsbyen Izeste torsdag. I det veien snevret seg inn, kom syklisten Jack Bauer i stor fart og ønsket å passere en av følgebilene. Det ønsket også en motorsykkel, og newzealenderen hadde ikke noe annet valg enn å kjøre inn i bilen. Heldigvis greide han å bremse nok til at han unngikk de store skadene, og BikeExchange-rytteren kom seg tilbake på sykkelen. Like foran krasjet DSM-rytter Nils Eekhoff inn i en annen motorsykkel. Andreas leknessund er en av over 20 ryttere i brudd på Tourens siste fjelletappe. Rittet kan du følge på NRK Sport på radio.
Tidspunkt: 21-07-2022 - Kl.13:19 - Kilde: NRK - Info


12. Nok en etappeseier for Tadej Pogacar
Kampen om sammenlagt seieren fortsetter etter den 17. etappen i Touren. Etter dagens etappe leder fortsatt danske Jonas Vingegaard sammenlagt foran slovenske Tadej Pogacar. Med drøye 25 kilometer igjen prøvd norske Andreas leknesund seg på å stikke av fra resten av bruddet. Men leknesund og resten av bruddkameratene ble kjørt inn av sammenlagtfavorittene. Etter en intens duell opp det siste fjellet, spurtslo Tadej Pogacar danske Jonas Vingegaard og tok etappeseieren. Pogacar er fortsatt over to minutter bak dansken i sammendraget. Den 17. etappen fra Saint-Gaudens til Peyragudes er bare 130km, men anses som blytung på grunn av de heftige stigningene. Den norske Tour-debutanten Andreas leknessund var med i bruddet, men ble senere beordret til å vente på lagets kaptein. Den 23-årige tromsøværingen har imponert stort under årets Tour for Team DSM.
Tidspunkt: 20-07-2022 - Kl.14:49 - Kilde: NRK - Info


13. leknessund nær Tour-sensasjon: – Syk opplevelse
– Jeg tenkte på slutten at «nå spurter vi faktisk om seieren her». Det var en ganske syk opplevelse, sier leknessund til TV 2 etter målgang. Andreas leknessund imponerte stort på den 10. etappen med åttendeplass i Tour de France da danske Magnus Cort Nielsen tok seieren. En haug av ryttere, inkludert nordmennene Edvald Boasson Hagen og Andreas leknessund, prøvde å dra seg løs fra feltet opp Col de Jambaz (tredjekatekorisert) og etablerte til slutt et 25-mannsbrudd. Bruddet fikk en stor luke som på det meste var på ni og et halvt minutt ned til hovedfeltet. Pierre Rolland og Fred Wright rykket fra resten av bruddet over Côte de Châtillon-sur-Cluses, men ble tatt igjen i bakken ned fra stigningen. Alberto Bettiol ga det også et forsøk, men ble tatt igjen fem kilometer fra toppen av stigningen var det kun 12 løpere igjen i bruddet, hvor blant annet Boasson Hagen hadde falt av. I spurten var det danske Magnus Cort Nielsen som var sterkest foran Schulz og Sanchez. leknessund endte på 8.-plass. Det ble full kaos i bruddet da Bettiol kom seg løs og en gjeng med demonstranter satte seg ned i veibanen. Bettiol kom seg forbi demonstrantene, men bruddet måtte stoppe for de uønskede gjestene i veibanen. Bettiol ble stoppet av arrangørene og måtte vente til demonstrantene ble fjernet fra løypa. Arrangørene sørget for at alle avstandene var like som før demonstrantene stoppet bruddet. Også hovedfeltet bak måtte stoppe så de ikke tok noe igjen på bruddet foran.
Tidspunkt: 12-07-2022 - Kl.15:25 - Kilde: NRK - Info


14. Demonstranter stanset Tour-feltet
Den 10. etappen av Tour de France ble midlertidig stanset i drøye ti minutter etter at sju demonstranter hindret rytterne i fortsette etappen. Alberto Bettiol var alene i front da han ble stanset av demonstrantene som blant annet hadde fyrt opp bluss. Om lag halvminuttet bak la en gruppe på 24 ryttere med blant annet Andreas leknessund og Edvald Boasson Hagen. Rytterne ble sendt i vei igjen med samme avstand som da hendelsen inntraff. Hovedfeltet er over sju minutter bak Bettiol, og det meste tyder på at seieren på tirsdagens etappe står mellom de 25 rytterne foran. Resten av dagens etappe kan du følge på NRK Sport på radio.
Tidspunkt: 12-07-2022 - Kl.14:16 - Kilde: NRK - Info


15. Kristoff og Bystrøm klar for Tour de France
Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm blir begge en del av Intermarchés lag i sykkelrittet Tour de France kommende måned. Det opplyser laget på sine nettsider mandag kveld. Det har vært ventet at Kristoff skulle være en del av laget, mens det har vært litt mer tvil rundt Bystrøms deltakelse. Årets utgave av det prestisjetunge rittet er Kristoffs niende. Fra før er Andreas leknessund (DSM), Amund Grøndahl Jansen (BikeExchange-Jayco) og Vegard Stake Laengen (UAE Emirates) tatt ut til rittet. Tour de France starter 1. juli med en individuell tempoetappe i København. Deretter skal det sykles ytterligere to etapper i Danmark før sykkeleliten forflytter seg til Frankrike. (NTB)
Tidspunkt: 27-06-2022 - Kl.18:56 - Kilde: NRK - Info


16. Boasson-Hagen vraket til Tour de France
Edvald Boasson-Hagen sykler ikke Tour de France i sommer. – Jeg er for øyeblikket første reserve, sier han til TV 2 mandag. Det er TotalEnergies som vraker nordmannen til touren. Han kunne startet Tour de France for tolvte gang, men foreløpig blir det med elleve starter for syklisten. Foreløpig har fire nordmenn blitt klare for touren. Det er Amund Grødahl Jansen, Andreas leknessund, Vegard Stake Laengen og Alexander Kristoff. I tillegg vil Tour de France foregå uten sykkelstjernene Mark Cavendish og Julian Alaphilippe. Det annonserte Quick Step mandag.
Tidspunkt: 27-06-2022 - Kl.12:02 - Kilde: NRK - Info


17. Tobias Foss forsvarte tempogullet i NM
Regjerende norgesmester Tobias Foss hadde ingen problemer med å sikre gullet i temporittet i NM i Steinkjer. Jumbo-Visma-rytteren, som representerer Lillehammer i NM, syklet inn til seier på tiden 29.03,3. Søren Wærenskjold syklet inn til andreplass 1.11,5 minutt bak Foss, mens Truls Nordhagen tok bronsen, 1.30,4 bak gullvinneren. Allerede etter 4 kilometer ledet Foss med 18,1 sekunder ned til andreplassen. Ledelsen økte til 46,1 sekunder ved 13,75 kilometer, og han økte ledelsen til over ett minutt før han etter 25 kilometer syklet i mål. Tobias Foss vant også NM-tempoen i 2021. Tour de France-klare Andreas leknessund havnet på tredjeplass bak ham og Wærenskjold den gang. (©NTB)
Tidspunkt: 23-06-2022 - Kl.21:20 - Kilde: NRK - Info


18. Bekreftet: leknessund får plass i Tour de France
Andreas leknessund vil være en del av DSM-mannskapet som skal sykle Tour de France kommende måned. 23-åringen har nylig hatt korona. DSM-laget til det prestisjetunge rittet ble bekreftet torsdag. Det ble mandag opplyst at tromsøværingen leknessund testet positivt på covid-19 i etterkant av Sveits rundt. Der tok han sin første seier på verdenstouren på den andre etappen. Han ble nummer 13 sammenlagt etter å ha vært blant de ti beste fra start og fram til den siste tempoetappen. Der ble han nummer 15. Det har vært ventet at leknessund kom til å være en del av feltet som starter Tour de France 1. juli med en 13,2 kilometer lang individuell tempoetappe i København. Deretter skal ytterligere to etapper kjøres i landet før sykkeleliten flytter seg over til Frankrike.
Tidspunkt: 23-06-2022 - Kl.09:11 - Kilde: NRK - Info


19. Andreas leknessund testet positivt for korona foran Tour de France
Andreas leknessund har testet positivt for covid-19 elleve dager før Tour de France, opplyser han til TV 2. DSM-rytteren tok nylig sin første verdenstourseier. Det er ventet at tromsøværingen blir tatt med i DSMs lag til det prestisjetunge rittet i Frankrike. Nå kan det være i fare etter at han testet positivt. – Jeg føler meg heldigvis ikke veldig dårlig. Om jeg ikke blir verre skal det ikke ha noen innvirkning på muligheten min, sier han til TV 2. Fra før har flere av hans lagkamerater i DSM testet positivt. leknessund tok sin første seier på verdenstouren da han vant den andre etappen i rittet Sveits rundt mandag. DSM-rytteren var inne blant de ti beste i sammendraget helt fram til søndagens avsluttende tempoetappe i Vaduz. Der ble han nummer 15 og falt med det fra 10.- til 13.-plass i sammendraget. leknessund ble derimot toer i kampen om poengtrøya, mens han også fikk med seg en niendeplass i klatrekonkurransen. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 20-06-2022 - Kl.16:48 - Kilde: NRK - Info


20. Topp 10 glapp for leknessund i Sveits
Andreas leknessund luktet på en topp 10-plassering i Sveits rundt, men en svak tempo gjorde at han endte på 13.-plass. Geraint Thomas vant rittet. leknessund tok sin første seier på verdenstouren da han vant den andre etappen i rittet mandag. DSM-rytteren var inne blant de ti beste i sammendraget helt fram til søndagens avsluttende tempoetappe i Vaduz. Der klarte ikke leknessund å få nok energi ned i pedalene. Nordmannen ble jaktet av sterke ryttere som Remco Evenepoel, som lå et drøyt minutt bak i sammendraget. Allerede halvveis hadde leknessund tapt ett minutt til Evenepoel. Evenepoel holdt hele veien inn og vant etappen. leknessund kom i mål 1.32 minutter bak. Det holdt til 13.-plass i sammendraget. Nordmannen ble treer i kampen om ungdomstrøya. Evenepoel passerte også leknessund der. Kampen om sammenlagtseieren sto mellom Sergio Higuita og Geraint Thomas. Higuita ledet med to sekunder før etappen, men Thomas hadde full kontroll og knuste rivalen. Thomas ble toer på tempoetappen.
Tidspunkt: 19-06-2022 - Kl.14:33 - Kilde: NRK - InfoSøk etter flere nyheter om LeknesAnnonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2023 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)