Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
4
 Onsdag  4. Okt. 2023
Velg en by:
Velg en by:
Gjøvik
Lillehammer
Otta
Velg ett fylke:
Velg ett fylke:
Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Jan Mayen
Møre og Romsdal
Nordland
Nord-Trøndelag
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Svalbard
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vestfold
Østfold
ALLE

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:


Værvarsel, kart og nyheter for LillehammerByens navn: LillehammerBreddegrad: 61.11514
Kommune: LillehammerLengdegrad: 10.4662
Fylke: Oppland 


1. Målkalas da Storhamar senket Sparta
Storhamar slo Sparta 5-2 på borteis i eliteserien i ishockey og fortsatte den solide sesongstarten. Peter Queeneville ga Hamar-laget ledelsen allerede etter ett minutt. Ledelsen ble doblet av Eirik Salsten seks minutter senere. Martin Grönberg reduserte for Sparta, og Lars Joakim Lundberg utlignet kort tid etterpå. Likevel sørget Marcus Bryhnisveen for at Storhamar gikk til pause med 3-2-ledelse. Quennville økte til 4-2 i midtperioden, mens Sander Hurrød fastsatte resultatet til 5-2 i siste periode. Storhamar topper eliteserien med 15 poeng på seks kamper. Stavanger Oilers og Vålerenga ligger tre poeng bak med en kamp mindre spilt. Sparta møter Vålerenga i neste runde, mens Storhamar møter Comet. Frisk Asker tok seg enkelt av Lørenskog og vant 7-1 søndag, mens lillehammer seiret 2-1 over Comet. (NTB)
Tidspunkt: 01-10-2023 - Kl.19:59 - Kilde: NRK - Info


2. Hegstad Krüger suveren – tok sin femte strake seier i Lysebotn opp
Simen Hegstad Krüger tok sin femte strake seier i Lysebotn opp onsdag ettermiddag. – Jeg måtte krige litt med meg selv opp bakken, men det er sånn det skal være opp Lysebotn. Det skal koste litt, sier Krüger til NRK. Lyn-løperen fikk tidlig en luke på 10 sekunder til østerrikske Mika Vermeulen, og hadde fullstendig kontroll på seieren. Han var likevel et stykke bak Hans Christer Holunds rekord på 27,36 opp Lysebotn med tiden 29.05. Vermeulen ble nummer to og Eric Rosjø var tredjemann. – Det er vanskelig å forestille seg det, men det betyr jo alt. Man trener hver dag og jeg har flytta 2000 kilometer fra hjemmet mitt til lillehammer for å satse på ski. Når det går så bra som i dag har jeg ikke ord for det, sier Vermeulen til NRK.
Tidspunkt: 02-08-2023 - Kl.14:00 - Kilde: NRK - Info


3. Svenske klar for Vålerenga hockey
Den svenske løperen Henrik Eriksson (27) er klar for Vålerenga Ishockey, melder klubben i en pressemelding. Svensken kommer fra å ha spilt i Belfast Giants, etter at han ble fristilt fra lillehammer sist sesong. – Jeg ønsker å være en toppscorer, og mener jeg har potensialet til å være helt der oppe blant de beste poengplukkerne i ligaen, sier svensken i en pressemelding. Hovedtrener i Vålerenga, Fredrik Andersson, tror svensken vil passe godt inn i laget. – Henrik viste i lillehammer at han kan produsere mye poeng, og har en veldig høy fart på skøytene. Vi trenger poengspillere i laget, og ønsker å bygge vårt spill med høy fart, sier Andersson.
Tidspunkt: 26-07-2023 - Kl.08:02 - Kilde: NRK - Info


4. Sykkel-NM: Aasebø og Eriksen ble juniornorgesmestere i gateritt
Rye-jenta Kamilla Aasebø og lillehammer-gutten Herman Emil Eriksen vant juniorenes gateritt under sykkel-NM i Sandnes fredag kveld. Aasebø var fullstendig overlegen i kvinneklasse og syklet inn til et suverent NM-gull med 40 sekunder ned til Mia Kronheim Gjertsen på sølvplass. Matilde Skjelde sikret bronsen. På herresiden ble det imidlertid langt mer spennende da det hele endte i en skikkelig sluttspurt mellom lillehammer-kompisene Herman Emil Eriksen og Jørgen Nordhagen. Målfoto kunne imidlertid vise at det var Eriksen som var noen få centimeter foran lagkameraten. Asker-gutten Thomas Eriksen sikret bronsen. (NTB)
Tidspunkt: 23-06-2023 - Kl.16:22 - Kilde: NRK - Info


5. Europalekene ryker for Granerud
Halvor Egner Granerud blir likevel ikke å se i de kommende Europalekene i polske Krakow. Han erstattes i den endelige troppen av Kristoffer Eriksen Sundal. Det fremgår av det endelige uttaket fra Olympiatoppen som ble offentliggjort onsdag. Det oppgis ingen grunn til Graneruds forfall, men skihopperen fikk nylig et ublidt møte med unnarennet i Lysgårdsbakken under treningshopping på lillehammer. I etterkant var beskjeden at sist vinters suverene skihopper slapp unna den skremmende hendelsen uten alvorlige skader. Europalekene i Krakow arrangeres fra 21. juni til 2. juli. (NTB)
Tidspunkt: 14-06-2023 - Kl.12:37 - Kilde: NRK - Info


6. Sykkelfest fikk klarsignal i tolvte time
Sykkelrittet Trondheim-Oslo går som planlagt lørdag 17. juni etter uker med usikkerhet. Arrangørene pålegges samtidig grep som setter rittets framtid i fare. Rittet, som har tilnavnet Styrkeprøven, opplyser selv at det endelige og avgjørende klarsignalet fra Statens vegvesen kom fredag. Dermed er de nødvendige tillatelsene på plass til å arrangere ritt fra startstedene Trondheim, lillehammer, Hamar og Eidsvoll om få dager. Usikkerheten som har rådet de siste ukene har handlet om veimyndighetene ville gi tillatelse til å gjennomføre det tradisjonsrike turrittet. For en tid tilbake avslo Statens vegvesen arrangørenes søknad. I begrunnelsen lå blant annet skepsis til å skulle senke fartsgrensene i traseen mens rittet pågikk. Arrangørene tok saken videre til Vegdirektoratet, som kom til motsatt konklusjon av Statens vegvesen. Dermed ble det innledet nye samtaler om gjennomføringen av årets ritt. Fredag kom den endelige beslutningen om at 2023-utgaven av arrangementet kan gå som oppsatt. (NTB)
Tidspunkt: 10-06-2023 - Kl.11:23 - Kilde: NRK - Info


7. Skrekkfall for Granerud: Advarte mot utstyrsendring – så smalt han i bakken
De nye dressene skaper hodebry for hopperne. For Halvor Egner Granerud endte «debuten» på lillehammer sykehus.
Tidspunkt: 07-06-2023 - Kl.13:29 - Kilde: NRK - Info


8. Får verdenscupen i bob til lillehammer
lillehammer har fått tildelt verdenscuprenn i bob i slutten av januar 2024. – Det å nå komme på den internasjonale World-Cup kalenderen igjen gleder oss derfor stort. Gjennom et langsiktig og tett samarbeid mellom NABSF og Olympiaparken AS, har vi endelig blitt tildelt world cup i bob og skeleton. Dette gir oss en stor mulighet til å få vist frem idrettene og område for hele verden gjennom TV-ruta, sier Åshild Høva Sporsheim, generalsekretær i Norges Ake-, Bob- og Skeletonforbund (NABSF) i en uttalelse til NRK. Verdenscupkonkurransene arrangeres i OL-anleggene fra 1994 ved Hunderfossen i Øyer fra 22.-28. januar 2024.
Tidspunkt: 25-05-2023 - Kl.14:15 - Kilde: NRK - Info


9. Strøm går fra Vålerenga til Storhamar
Villiam Strøm (32) forlater Vålerenga til fordel for eliteserierival Storhamar. Backen har signert en ettårskontrakt. Storhamar opplyser om overgangen på sine nettsider tirsdag. «Villiam er en solid og erfaren spiller med styrken i det defensive», skriver klubben. Strøm har en fortid i både lillehammer, Rosenborg Lørenskog og Stavanger i tillegg til Vålerenga. Han har spilt for Oslo-klubben siden 2018. Strøm har også spilt en håndfull landskamper og var med i VM i 2018. (NTB)
Tidspunkt: 09-05-2023 - Kl.11:15 - Kilde: NRK - Info


10. Vikersund får to verdenscuprenn i skiflyging for kvinner
Det blir to verdenscuprenn i hopp for kvinner i skiflygingsbakken i Vikersund neste sesong. lillehammer er tilbake i kalenderen for menn. Det er klart etter at hoppsportens verdenscupkomité i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) møttes i kroatiske Dubrovnik fredag. Der ble det besluttet at Raw Air-turneringen for kvinner kommende sesong skal avsluttes med to renn i Vikersund med verdenscupstatus. Dermed kan en ny seier innkasseres i kampen for likestilling i hoppmiljøet. FIS-styret skal gi sin endelige godkjennelse på et møte i Zürich 24. mai. Verdenscupkomiteens innstilling er i tråd med det første utkastet til terminliste for 2023/24-sesongen som har ligget på bordet den siste tiden. Nylig ble det også kjent at tyske Oberstdorf skulle søke om å få arrangere et kvinnerenn i skiflyging kommende sesong. Renn i mammutbakken i Tyskland blir det imidlertid ikke for Maren Lundby og konkurrentene. I stedet er det klart at Lundby får selskap av verdens beste herrehoppere når verdenscupsesongen for kvinner skal innledes på lillehammer første helgen i desember. Dermed blir det renn for begge kjønn i OL-anlegget de dagene. (NTB)
Tidspunkt: 05-05-2023 - Kl.15:47 - Kilde: NRK - Info


11. Stavanger Oilers sikret seg nordmann fra svensk hockey
Martin Gran (26) forlater Allsvenskan og har skrevet under på en toårskontrakt med Stavanger Oilers. Grans moderklubb er Storhamar, men han spilte for lillehammer fra 2019-20-sesongen. Sist sesong ble han løst fra kontrakten med mjøsklubben etter 27 spilte kamper og avsluttet sesongen med 19 kamper for Kristianstads i hockeyallsvenskan. Der bidro han med ett mål og seks assists. Gran har representert Norge på aldersbestemte landslag. – Martin er en bra mann som vil passe godt inn i gruppen. Han er en offensiv, rask høyrefattet ving med målteft, sier Stavanger Oilers´ nytilsatte trener Anders Gjøse til klubbens hjemmeside.
Tidspunkt: 27-04-2023 - Kl.09:08 - Kilde: NRK - Info


12. lillehammer slipper poengstraff
Ishockeyklubben lillehammer greide å innfri forbundets handlingsplan og slipper dermed poengstraff neste sesong. Det gjør ikke Sparta, som får tre minuspoeng. Det opplyser generalsekretæren i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, til Gudbrandsdølen Dagningen. lillehammer slet stort med økonomien sist sesong og måtte gi slipp på en rekke spillere for å unngå konkurs. lillehammer ble i 2018 ilagt en handlingsplan som de måtte innfri ved slutten av 2022. – Med alt som er gjort, med ansvarlig lån som jo er sidestilt med egenkapital, fikk de lisens uten betingelser, sier Eide til GD. Samtidig tas klubben ut av handlingsplanen. – Det er rett og slett fantastisk moro, sier styreleder Per Olav Andersen i lillehammer. Sparta på sin side greide ikke å innfri kravene til forbundet og starter dermed neste sesong med tre minuspoeng. (NTB)
Tidspunkt: 25-04-2023 - Kl.08:16 - Kilde: NRK - Info


13. Curling: Norge VM-åpnet med knepen seier
Norges trengte ekstraomgang for å slå Spania 7-6 i åpningskampen i curling-VM for blandede lag i Sør-Korea lørdag. Martine Vollan Rønning og Mathias Brænden, begge fra lillehammer Curlingklubb, utgjør Norges lag i turneringen i OL-arenaen fra 2018. De fikk en bra start og ledet 5-1 etter fire omganger, men skulle få tøff motstand fra duoen Oihane Otaegi og Mikel Unanue utover i kampen. Spanjolene tok to poeng i hver av de to siste omgangene, og dermed måtte spilleforlengelse til. Der hadde Rønning og Brænden fordel av sistestein, og de vant ekstraomgangen 1-0. Den norske curlingduoen spiller i VM-gruppe B og skal senere møte Tyrkia, Østerrike, Sverige, Sveits, Japan, USA, England og Tyskland. Ambisjonen for Rønning og Brænden er å ta Norges tredje VM-medalje for blandet lag gjennom tidene. Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten tok bronse i 2015 og sølv i 2021. (NTB)
Tidspunkt: 22-04-2023 - Kl.08:16 - Kilde: NRK - Info


14. lillehammer kan vrakes etter «tråkke-tabbe»: – Jævlig kjipt
Én måned etter disse bildene foreslår FIS å kutte lillehammer fra Raw Air-programmet.
Tidspunkt: 16-04-2023 - Kl.12:31 - Kilde: NRK - Info


15. lillehammer kan vrakes – får krass kritikk etter «tråkke-tabbe»
Robert Johansson mener det er «jævlig kjipt» hvis denne situasjonen ble avgjørende for det nye FIS-forslaget.
Tidspunkt: 16-04-2023 - Kl.12:31 - Kilde: NRK - Info


16. Nytt norsk ishockeytap mot Finland
Norges ishockeylandslag tapte også den andre VM-oppkjøringskampen mot Finland på lillehammer. Finnene vant som 3-0, melder. Det var en jevnere kamp fredag, da Norge tapte 2–1. Lørdag var de regjerende finske verdensmesterne litt mer påskrudd og Norge ble til tider utspilt. Norge klarte å ri av undertall i 1. periode. Først tre mot fem og så fire mot fem. Antti Suomela leverte derimot en klassescoring da han ga Finland 1–0. Han fintet først vekk den norske backen Ole Einar Engeland Andersen før han avsluttet med å løfte pucken i mål bak Henrik Haukeland, skriver NTB.
Tidspunkt: 15-04-2023 - Kl.15:29 - Kilde: NRK - Info


17. Norge tapte knepent mot Finland
Norges ishockeyherrer ble slått 1-2 av regjerende verdensmester Finland etter forlengning i det som var en del av oppkjøringen foran VM i Latvia i mai. Antti Suomela ble matchvinner i forlengningen etter en målfattig og jevn kamp på lillehammer. Finnene er regjerende verdensmester etter triumfen på hjemmebane i fjor. Finland er uten flere av sine største stjerner både i oppkjøringen og i VM. Mange av de beste skal i aksjon i NHL-sluttspillet som starter om kort tid. Finnene tok ledelsen etter snaut tre minutter da Atte Ohtamää fant nettet bak Henrik Haukeland med et skudd fra blålinjen. Fem minutter før periodeslutt utlignet Andreas Martinsen etter flott forarbeid av Michael Haga og Ken André Olimb. Etter to målløse perioder måtte kampen avgjøres i forlengning. Der ble Soumela matchvinner. Norge mente imidlertid at Finland burde fått utvisning i oppbygning til scoringen, men dommerne lot spillet gå. Lagene møtes igjen til kamp på lillehammer lørdag. Norge møter Kasakhstan i første VM-kamp 13. mai. I tillegg er blant andre Canada og Tsjekkia i puljen som i alt teller åtte lag. VM-vert Latvia er også med der og alle Norges kamper spilles i Riga. (NTB)
Tidspunkt: 14-04-2023 - Kl.18:37 - Kilde: NRK - Info


18. Slik spilles 1. runde i cupen
Oppsettet for åpningsrunden av 2023-utgaven av fotball-NM er klart. Slik spilles kampene. Runden spilles 24. mai, mens det også spilles noen kamper 25. mai. Endelig tidspunkt vil bli fastsatt i løpet av kort tid. Hammerfest – Tromsø, Alta – Bossekop, Finnsnes – Skjervøy, Fløya – Tromsdalen, Mjølner – Harstad, Mosjøen – Bodø/Glimt Junkeren – Innstranda Rana – Stjørdals/Blink Verdal – Ranheim Trygg/Lade – Rosenborg Orkla – Levanger Melhus – Kolstad Nardo – Byåsen Strindheim – Træff Tomrefjord – Kristiansund Surnadal – Molde Herd – Brattvåg Spjelkavik – Hødd Eid – Aalesund Fjøra – Florø Førde – Sogndal Fyllingsdalen – Sotra Loddefjord – Åsane Frøya – Brann Stord – Sandviken Lysekloster – Os Bjarg – Fana Forus/Gausel – Viking Rosseland – Bryne Djerv 1919 – Sandnes Ulf Staal Jørpeland – Haugesund Brodd – Vidar Vard Haugesund – Egersund Fløy – Start Randesund – Arendal Mandalskameratene – Jerv Urædd – Odd Pors – Notodden Halsen – Fram Flint – Ørn Horten Eik Tønsberg – Sandefjord Drammens BK – Mjøndalen Åssiden – Stabæk Hønefoss – KFUM Heming – Strømsgodset Holmlia – Skeid Lokomotiv Oslo – Ull/Kisa Follo – Kjelsås Frigg – Ullern Asker – Bærum Nordstrand – Lyn Fu/Vo – Sarpsborg 08 Skjetten – Grorud Skedsmo – Lillestrøm Gjelleråsen – Lørenskog Eidsvold Turn – Strømmen Nybergsund – HamKam lillehammer – Kongsvinger Brumunddal – Raufoss Elverum – Gjøvik/Lyn Råde – Vålerenga Sprint-Jeløy – Fredrikstad Drøbak/Frogn – Moss Kråkerøy – Kvik Halden Samtidig med at 2023-utgaven av er i forberedelsesfasen, er fortsatt ikke 2022-utgaven ferdigspilt. Der har man kommet til semifinalene. De spilles 26. april. Finalen går i slutten av mai. Det er besluttet at hele årets utgave av fotball-NM skal spilles før nyttår. Dermed vender man tilbake til den gamle ordningen etter at koronapandemien har tvunget fram endringer de siste årene. (NTB)
Tidspunkt: 12-04-2023 - Kl.11:06 - Kilde: NRK - Info


19. lillehammer møter Oilers i NM-finalen i ishockey
Seriemester lillehammer tok seg enkelt til kvinnenes NM-finale etter å ha slått Storhamar 7–1 lørdag. Der blir Stavanger Oilers motstander. Final-4-helgen i kvinnenes norgesmesterskap blir spilt i Furuset Forum i Oslo. Etter en målløs åpningsperiode tok Storhamar ledelsen 1–0 ved Hanna Olsen, men seriemester lillehammer slo tilbake med fire mål fra Andrea Grinnbo, Josefine Engmann, Thea Rustbakken og Ella Morken. Alle scoringene kom i midtperioden. Engmann satte sitt annet mål til 5-1, mens Emma Fladmo og Morken økte forspranget ytterligere etter den siste pausen. I lørdagens andre semifinale var det Stavanger Oilers som gikk av med seieren mot Hasle-Løren. Scoringer av Silje Gundersen og Sinja Paurat mot slutten av tredje periode sikret 5–3 og avansement for Oilers. Stillingen var 3–3 da et kvarter gjensto. Finale og bronsekamp spilles søndag. (©NTB)
Tidspunkt: 01-04-2023 - Kl.16:45 - Kilde: NRK - Info


20. Oilers til NM-finale etter fire strake seirer over Sparta
Stavanger Oilers vant 5-4 i fjerde kamp av NM-semifinalen borte mot Sparta Sarpsborg fredag. Dermed er de klare for en ny NM-finale. Årets grunnserievinner og fjorårets norgesmester Oilers har tatt seg oppskriftsmessig til NM-finalen. I kvartfinalen mot lillehammer ble det også 4-0 i kamper. Likevel fikk Oilers det tøft med å slå et seigt Sparta-lag fredag. De kjempet hardt for å holde seg inne i kampen om en finalebillett. Stavanger-laget ledet både 2-0 og 4-2, men måtte se Sparta hente inn tomålsledelsen ved begge anledninger. Med to minutter igjen av kampen så det ut til at oppgjøret skulle avgjøres i sudden death, men en sen scoring fra Dan Kissel ordnet seier og nok en NM-finaleplass for Oilers. (NTB)
Tidspunkt: 24-03-2023 - Kl.20:26 - Kilde: NRK - InfoSøk etter flere nyheter om LillehammerAnnonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2023 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)