Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
30
 Tirsdag  30. Mai. 2023
Velg en by:
Velg en by:
Bodø
Brønnøysund
Fauske
Leknes
Mo i Rana
Mosjøen
Narvik
Sandnessjøen
Sortland
Stokmarknes
Svolvær
Velg ett fylke:
Velg ett fylke:
Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Jan Mayen
Møre og Romsdal
Nordland
Nord-Trøndelag
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Svalbard
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vestfold
Østfold
ALLE

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:


Værvarsel, kart og nyheter for Mo i RanaByens navn: Mo i RanaBreddegrad: 66.31071
Kommune: RanaLengdegrad: 14.1361
Fylke: Nordland 


1. Klaveness med varsko om dommere: – Sliter med rekrutteringen
President i Norges Fotballforbund, Lise Klaveness, beskriver flaskekastingen mot Rohit Saggi mandag kveld som «en alvorlig enkethendelse», men er likefullt bekymret for dommerne. – Vi vet at vi sliter med dommerrekruttering. En sånn hendelse som den i går kan kaste en større skygge over denne rollen enn en enkelthendelse skulle si. Vi sliter med mobbing, trusler og trakassering i medier og sosiale medier, og det er det alles ansvar å snu, sier Klaveness til NRK. Det var etter Stabæks 2-1-seier mot Vålerenga at kampleder Saggi, på vei inn spillertunnelen, fikk en gjenstand i hodet. Klaveness er opptatt av å understreke at dette var en alvorlig enkelthendelse, men at det ikke hjelper på den allerede vanskelige rekrutteringen av dommere. – Vi har ikke per i dag et stort problem med fysisk vold mot dommere, men vi har et mye større frafall av dommere etter pandemien, større utfordringer med rekruttering og vi har en klar tendens til mer mobbing, trakassering, hets og trusler. Vi skal være forsiktig med å tolke den enkelthendelsen i det lyset, men likevel er det bakteppet, sier Klaveness, som understreker: – Handlingen i seg selv er uakseptabel. All vold og kasting av ting inn på flater vil ødelegge fotballen.
Tidspunkt: IDAG (30-05-2023) - Kl.19:08 - Kilde: NRK - Info


2. Droner landet 10 min. unna Putin-hus
Flere av dronene som fløy innover moskva tirsdag morgen, falt ned i eksklusive strøk - tre bare ti minutters kjøretur unna Putins residens. - Påfallende, sier ekspert.
Tidspunkt: IDAG (30-05-2023) - Kl.18:26 - Kilde: Dagbladet - Info


3. Sjokktap for Medvedev - ute av Roland-Garros
Verdenstoer Daniil Medvedev røk svært overraskende for 172-rangerte Thiago Seyboth Wild fra Brasil i den første runden av Grand Slam-turneringen Roland-Garros. 23 år gamle Wild vant kampen med settsifrene 7-5 (7-5), 6-7 (6-8), 2-6, 6-3, 6-4. Medvedev var andreseedet i turneringen i Paris og en av kandidatene til å gå langt på rødgrusen. mot brasilianske Wild endte han opp med tap etter en lang femsetter. Wild er rangert som nummer 172 i verden. Russeren tapte det første settet, men vant så de to neste. Da så det ut til at han skulle greie å ta seg videre, men Wild vendte deretter kampen i sin favør og tok seg sensasjonelt videre til annen runde. (NTB)
Tidspunkt: IDAG (30-05-2023) - Kl.18:23 - Kilde: NRK - Info


4. Nilsen sikret VM-bronse i taekwondo
Mari Romundset Nilsen (19) tapte for verdenstoer Julyana Al-Sadeq fra Jordan i semifinalen i VM i taekwondo. Nilsen tok dermed bronse i OL-klassen 67 kilo. Det er 19-åringens første medalje i VM-sammenheng. Nilsen tapte 0-2 for Al-Sadeq, som er rangert som nummer to i verden. Romundset Nilsen er selv rangert som nummer 30 i verden. VM arrangeres i Baku i Aserbajdsjan. Tidligere tirsdag slo Nilsen italienske Natalia D´Angelo 2-1 i kvartfinalen. i semifinalen sa det stopp mot Al-Sadeq, som deltok i OL i Tokyo i 2021. Nilsen hang godt med i semifinalen, men kom til kort og tapte etter to runder. Det er best av tre runder i VM-kampene. Med tapet er Nilsen likevel sikret bronsemedalje i turneringen etter som at det ikke praktiseres bronsekamp i taekwondo. Begge de tapende semifinalistene får dermed edelt metall med seg hjem.
Tidspunkt: IDAG (30-05-2023) - Kl.17:07 - Kilde: NRK - Info


5. Taekwondo: Nilsen til semifinale i VM
Mari Romundset Nilsen er klar for semifinale i taekwondo-VM i OL-klassen 67 kilo. Semifinalen avvikles senere i dag. Nilsen slo Natalia D´Angelo fra italia 2-1 i kvartfinalen. i semifinalen skal den norske jenta opp mot Julyana Al-Sadeq fra Jordan, som er rangert som nummer to i verden. i kvartfinalen slo Al-Sadeq kinesiske Zhang Mengyu med 2-0. Zhang er rangert som nummer elleve i verden. Romundset Nilsen er selv rangert som nummer 30 i verden.
Tidspunkt: IDAG (30-05-2023) - Kl.15:37 - Kilde: NRK - Info


6. Har satt dato for moldes CAS-høring
idrettens voldgiftsrett (CAS) har satt opp dato for når saken mellom molde og Abidjan City skal behandles, det skriver TV 2. Saken er satt til 15. juni. Abdijan City, som holder til i Elfenbenskysten, har klaget inn molde til CAS fordi de mener at den norske klubben «stjal» David Datro Fofana. molde mener på sin side at Fofana stod uten kontrakt da de hentet ham i 2021, mens Abdijan mener han hadde kontrakt med dem. Fofana spiller nå i Chelsea etter overgangen fra molde i vinter.
Tidspunkt: IDAG (30-05-2023) - Kl.14:20 - Kilde: NRK - Info


7. Leknessund tjente nær en halv million på Giro-bragden
ifølge det danske nettstedet feltet.dk tjente Andreas Leknessund 39.742 euro for åttendeplassen i sammendraget i Giro d´italia. Med en kurs på 11,82 for euroen gir det 470.000 innkjørte norske kroner. Tradisjonen i sykling gjør at rytterne ikke beholder pengene selv, men at de i stedet fordeles mellom lagets støtteapparat og øvrige ryttere som var med i rittet. Tromsøværingen kjørte flere dager i rosa ledertrøya og endte til slutt som nummer åtte sammenlagt. Sammenlagtvinneren Primoz Roglic fra Slovenia gjorde det ikke uventet best på pengefronten i årets Giro med 289.842 innkjørte euro, som utgjør 3,4 millioner norske kroner.
Tidspunkt: IDAG (30-05-2023) - Kl.13:35 - Kilde: NRK - Info


8. Saggi fikk hjernerystelse etter flaskekasting
Dommer Rohit Saggi ble truffet av en flaske på vei inn mot garderoben etter mandagens kamp mellom Stabæk og Vålerenga. Flasken ble kastet fra tribunen av en tilskuer. Nå bekrefter dommeren at han pådro seg en hjernerystelse. – Jeg har fått en liten hjernerystelse. Legen sa til meg at jeg får ta de neste dagene til hjelp, så skal jeg være oppe og nikker igjen, forteller Saggi til VG tirsdag formiddag. Saggi sa selv like etter kampslutt at han fikk vondt i hodet og ble svimmel. Les mer om saken her. Til VG sier han videre: – Det er viktig å få frem at jeg ikke ser på meg selv som noe offer her. Jeg har litt hodepine og det gjør litt vondt å tygge, siden jeg ble truffet i tinningen, men dette går bra. Jeg ønsker at vi skal bruke denne hendelsen til læring, sier Saggi, og sier videre at han tirsdag skal i et møte med fotballforbundet for å sette søkelys på hvordan de kan hindre slike hendelser i fremtiden.
Tidspunkt: IDAG (30-05-2023) - Kl.11:33 - Kilde: NRK - Info


9. Svensk OL-vinner klar for norsk lag
Jenny Rissveds skal kjøre for det norske laget Coop-Hitec Products fra 1. juni og ut sesongen. Det bekrefter laget i en pressemelding tirsdag. Rissveds tok karrierens største seier da hun vant kvinnenes rundbaneritt i terrengsykling i OL i 2016. Terrengsykling vil også fremover være svenskens hovedfokus, men nå ønsker hun også å prøve seg i større grad på landeveien. Tidligere i år vant hun et etapperitt i Tsjekkia med det svenske landslaget. – Jeg ønsker å få mer erfaring på landeveien og jeg er veldig takknemlig for muligheten jeg får i Coop-Hitec Products, sier Rissveds.
Tidspunkt: IDAG (30-05-2023) - Kl.11:33 - Kilde: NRK - Info


10. Norge spiller neste års ishockey-VM i Praha
Norge skal ut mot Finland, USA, Sveits, Tsjekkia, Danmark, Østerrike og Storbritannia i neste års ishockey-VM i gruppe B som spilles i Praha. Norge tapte for Sveits (0-3), Tsjekkia (0-2) i årets VM som ble avsluttet i Tammerfors med canadisk VM-seier. De øvrige lagene i gruppen er «nye» motstandere for Tobias Johanssons mannskap. Norge endte offisielt på en 13.-plass i VM til tross for at Frankrike fikk færre poeng i A-gruppen. Det er en stund siden Danmark var norsk VM-motstander. Sist lagene møttes i VM-sammenheng var i 2018-VM i Danmark. Storbritannia rykket opp fra 1.-divisjon denne sesongen, men var norsk motstander i 2022-VM. Den andre gruppen spilles i Ostrava og består av Canada, Tyskland, Sverige, Slovakia, Latvia, Frankrike, Kasakhstan og Polen. VM spilles fra 10. til 26. mai. (NTB)
Tidspunkt: IDAG (30-05-2023) - Kl.10:48 - Kilde: NRK - Info


11. Norsk stortalent klar for svensk langløpslag
i begynnelsen av mai ble Marthe Kristoffersen hentet inn som sportssjef for det svenske langløpslaget Team Eksjöhus. Tirsdag bekrefter de at de henter det norske stortalentet Milla Grosberghaugen Andreassen til lagets akademi. 17-åringen imponerte stort i vinter, med tre gull og ett sølv i junior-VM. Hun ble også nummer fire, fem og seks i senior-NM på henholdsvis 5 kilometer, sprint og 10 kilometer. – Det er en spennende utfordring for meg. Planen er ikke klar, men jeg håper jeg ikke bare skal være med å trene med dem i perioder, men også være med på noen konkurranser med Team Eksjöhus. Jeg synes det er moro med litt lengre renn, spesielt i klassisk, sier Andreassen i en pressemelding. 17-åringen blir én av fem løpere i lagets akademi. i tillegg er det fire kvinner og fire menn på seniornivå. Fem av de er nordmenn i Magnis Smedås, morten Eide Pedersen, Eirik Sverdrup Augdal, Thomas Ødegaarden og Vebjørn moen. Andreassen er også en del av det norske juniorlandslaget for den kommende sesongen.
Tidspunkt: IDAG (30-05-2023) - Kl.10:48 - Kilde: NRK - Info


12. Planlegger kupp mot Putin
Hevder kuppet er nært forestående.
Tidspunkt: IDAG (30-05-2023) - Kl.08:49 - Kilde: Dagbladet - Info


13. ingebrigtsen skal prøve seg på 25 år gammel bestenotering
Jakob ingebrigtsen er det store trekkplasteret når Diamond League-stevnet i Paris 9. juni har øvelsen to engelske mil (3218 meter) på programmet. Der skal han ifølge arrangøren prøve å slå Daniel Komens rekord fra juli 1997 på 7.58,61. Komen, som har to løp på distansen på 7.58, er den eneste som har løpt den noe utradisjonelle distansen på under åtte minutter. Arrangøren skriver i en pressemelding at ingebrigtsen blant annet vil få hjelp fra flere harer og en lyshare. Det er første gang lyshare vil bli tatt i bruk på arenaen i Paris. På grunn av at øvelsen er såpass utradisjonell, regnes Komens tid av Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) ikke som en verdensrekord, men som en bestenotering i verden. i Paris er øvelsen ikke en del av selve Diamond League-programmet, men det vil ifølge arrangøren være kveldens første høydepunkt.
Tidspunkt: IDAG (30-05-2023) - Kl.08:01 - Kilde: NRK - Info


14. Heat klare for finalen i NBA-sluttspillet
Finalen i NBA-sluttspillet skal spilles mellom Denver Nuggets og Miami Heat. Det ble klart etter at Heat natt til tirsdag slo Boston Celtics 103-84 borte i Boston i avdelingsfinalen blant lagene fra øst. Heat vant de første tre kampene i best av syv-serien, men så utlignet altså Celtics til 3-3, blant etter to seirer i Miami. Men på det fjerde forsøket gikk det omsider for Heat, blant annet takket være Jimmy Butler. 33-åringen ble kampens mestscorende med 28 poeng. i finalen møter de vinneren fra avdeling vest, Denver Nuggets. Anført av Nikola Jokic og Jamal Murray vant de avdelingsfinalen mot Los Angeles Lakers 4-0 i kamper. Nuggets har dermed hatt en uke uten kamper, men for Heat går det videre slag i slag. Første kamp i finalen er i Denver natt til torsdag, norsk tid.
Tidspunkt: IDAG (30-05-2023) - Kl.07:17 - Kilde: NRK - Info


15. Golden Knights til Stanley Cup-finalen med storseier
Florida Panthers har fått sin motstander i Stanley Cup-finalen etter at Vegas Golden Knights utklasset Dallas Stars hele 6-0 og tok sammenlagtseieren. Sluttspillkampen i den nordamerikanske ishockeyligaen NHL ble spilt i Dallas mandag kveld. Med resultatet har Vegas Golden Knights fire seirer, mot Stars´ to, og dermed blir den sjuende semifinalekampen overflødig. Allerede etter første periode ledet bortelaget 3-0. Statistikken fra kampen viser at bortelaget var klart mest effektivt – Stars hadde 23 skudd på mål uten å få pucken i nettet én eneste gang, mens Golden Knights på 29 skudd på mål fikk en betydelig bedre uttelling. Svenske William Karlsson ble toppscorer for laget fra Las Vegas, med to mål. Florida Panthers slo Carolina Hurricane 4-0 i kamper i sin sine semifinaler. Vegas Golden Knights starter med hjemmekamp i finaleserien, som også spilles best av sju kamper. Den første kampen spilles lørdag 3. juni. (NTB)
Tidspunkt: IDAG (30-05-2023) - Kl.06:00 - Kilde: NRK - Info


16. Beslutningene er tatt
Zelenskyj hinter om motoffensiv i ny tale.
Tidspunkt: IDAG (30-05-2023) - Kl.03:16 - Kilde: Dagbladet - Info


17. Djokovic lett videre i Roland-Garros – får kritikk for politisk budskap
Novak Djokovic tok seg enkelt videre til 2. runde i Roland-Garros, men etterpå handlet det meste om det politiske budskapet han skrev på en kameralinse. Etter å ha vunnet 6-3, 6-2, 7-6 (7-1) over amerikanske Aleksandar Kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden». Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall. Nato-soldater fra de fredsbevarende styrkene er blant de sårede i opptøyene. Djokovic snakket etter kampen i Paris med serbiske journalister om det han skrev på kameralinsen. – Jeg er ikke politiker, og jeg akter ikke å involvere meg i politisk debatt, men som serber får jeg vondt av det som skjer i Kosovo. Våre folk blir skjøvet ut. Dette er det minste jeg kunne gjøre. Som offentlig person føler jeg et ansvar for å støtte våre folk og hele Serbia, sa han ifølge medieoppslag i Serbia. – Jeg hører at jeg får mye kritikk i sosiale medier. Jeg vet ikke om noen vil straffe meg, men jeg ville gjort det igjen. Jeg er mot krig og konflikt av alle slag. (NTB)
Tidspunkt: IGÅR (29-05-2023) - Kl.22:56 - Kilde: NRK - Info


18. Carlsen misset stor fordel i Norway Chess
Magnus Carlsen hadde ikke helt dagen ved sjakkbrettet og ble nummer sju i lynsjakkturneringen som innledet Norway Chess. Carlsen vant tre partier, tapte tre og spilte tre remis. Det holdt ikke til at nordmannen får fordelen av hvite brikker i fem av ni partier i den klassiske delen av Norway Chess, som starter tirsdag. De fem beste i lynsjakkturneringen får den fordelen. Carlsen åpnet med å spille remis mot nederlandske Anish Giri. Etter det fulgte to strake tap for Dommaraju Gukesh og Shakhriyar Mamedyarov, men han hentet seg godt inn med seier over både Nodirbek Abdusattorov, Fabiano Caruana og Hikaru Nakamura. i etterkant røk han på tap for landsmann Aryan Tari, før han avsluttet med remis mot Wesley So og Alireza Firouzja. (NTB)
Tidspunkt: IGÅR (29-05-2023) - Kl.22:56 - Kilde: NRK - Info


19. Sjansesløsing da HamKam og Lillestrøm delte poengene
Verken HamKam eller Lillestrøm fikk ballen i mål i mandagens eliteseriekamp på Briskeby. Hedmarkingene står uten seier på sine fem siste seriekamper. HamKam kom til mandagens hjemmekamp med fire strake serietap i bagasjen. Lillestrøm på sin side tapte nylig cupfinalen mot Brann. På Briskeby var det nok av sjanser, men ingen av lagene greide å sette ballen i nettmaskene. (NTB)
Tidspunkt: IGÅR (29-05-2023) - Kl.21:40 - Kilde: NRK - Info


20. Ohi-mål og Evjen-assist mot Nordsjælland
Ohi Omoijuanfo markerte seg med scoring og Håkon Evjen med assist da Brøndby vant 5-1 hjemme over Nordsjælland i det danske sluttspillet mandag kveld. Resultatet førte til at Brøndbys erkerival FC København er seriemester en runde før slutt. Ohi sendte vertene i ledelsen allerede etter to minutter, og Mathias Kvistgaarden økte til 2-0 midtveis i første omgang. Fire minutter etter pause satte dansken inn sitt andre mål for kvelden etter å ha blitt spilt opp av Evjen. (NTB)
Tidspunkt: IGÅR (29-05-2023) - Kl.21:40 - Kilde: NRK - InfoSøk etter flere nyheter om Mo i RanaAnnonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2023 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)