Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
4
 Onsdag  4. Okt. 2023
Velg en by:
Velg en by:
Gjøvik
Lillehammer
Otta
Velg ett fylke:
Velg ett fylke:
Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Jan Mayen
Møre og Romsdal
Nordland
Nord-Trøndelag
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Svalbard
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vestfold
Østfold
ALLE

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:


Værvarsel, kart og nyheter for OttaByens navn: OttaBreddegrad: 61.77120
Kommune: SelLengdegrad: 9.53528
Fylke: Oppland 


1. Spillprodusent tordner mot Hegerberg-hets: – Avskyelig og fullstendig uakseptabelt
Spillprodusenten EA Sports jobber med å identifisere personen som rettet kraftig hets mot Ada Hegerberg knyttet til dataspillet EA Sports FC 24. Det var mandag at Lyon-stjernen Hegerberg rykket ut og dokumenterte at hun hadde blitt utsatt for en stygg melding på nett i kjølvannet av lanseringen av den siste utgaven av dataspillet EA Sports FC 24. Den norske fotballstjernen delte en lydmelding med sine følgere på Instagram. Avsenderen kommer med en svært lite hyggelig karakteristikk av Lyon-stjernen. Bakgrunnen er at Hegerbergs karakter på det ferske dataspillet EA Sports FC 24 inneholder en teknisk feil og er vanskelig å kontrollere. «Hetsen Ada Hegerberg har mottatt er avskyelig og fullstendig uakseptabel. Vi har kontaktet Ada direkte for å tilby vår støtte», skriver spillprodusent EA til NTB. «EA har nulltoleranse for kjønnsdiskriminering, kvinnehat eller hat i enhver form, og mener at å være en del av et gamingmiljø skal være en positiv, rettferdig og trygg opplevelse for alle. Våre retningslinjer for positiv spilling viser tydelig at vi ikke godtar denne typen oppførsel fra spillere på våre plattformer», heter det videre. I meldingen Hegerberg delte på Instagram omtales hun blant annet som «hore». – Dette går litt for langt, gjør det ikke? skrev Lyon-spissen selv under bildet. EA Sports FC 24 er den ferskeste versjonen av de tidligere Fifa-spillene. Årets utgave har fått nytt navn.
Tidspunkt: 27-09-2023 - Kl.10:58 - Kilde: NRK - Info


2. NFF: Oddsbevegelser i 1.-divisjonskamp gir ingen grunn til mistanke om kampfiksing
Oddsbevegelsene tilknyttet 1.-divisjonskampen i fotball mellom Ranheim og Raufoss nylig gir ingen grunn til å mistenke uregelmessigheter. Det er konklusjonen etter at relevante instanser har sett på saken, opplyser Norges Fotballforbund. Det var TV 2 som først meldte om at det hadde kommet inn tips om unormale oddsforandringer rundt det aktuelle oppgjøret. Norsk Tipping og Lotteri- og stiftelsestilsynet har rutinemessig vært koblet inn i saken den siste tiden. «Den første tilbakemeldingen NFF mottok, hovedsakelig fra Norsk Tipping, var at de hadde observert enkelte oddsbevegelser som de måtte se nærmere på, men at det ut fra en foreløpig vurdering ikke var grunn til bekymring», skriver NFF i en uttalelse. Nylig mottok forbundet en vurdering Det europeiske fotballforbundet (Uefa) hadde mottatt fra Sportradar. Konklusjonen der var at det alt i alt, og etter at analyser av spillforandringene, fantes troverdige forklaringer på endringene bevegelsene. Lotteritilsynets har i sin rapport konkludert slik: «Basert på våre funn finner vi det usannsynlig at konkurransen er manipulert.» (NTB)
Tidspunkt: 26-09-2023 - Kl.11:17 - Kilde: NRK - Info


3. Kongsberg Gruppen sikrer milliardordre
Kongsberg Gruppen har mottatt en ny ordre fra den amerikanske hæren.
Tidspunkt: 25-09-2023 - Kl.06:34 - Kilde: E24 - Info


4. Bjarne Riis avslører: – Jeg er ferdig med sykkelsporten
Bjarne Riise har flyttet hjem til Danmark etter ti år i utlandet. Nå er legenden krystallklar på at det ikke blir aktuelt å involvere seg mer i sykkelsporten. Syklingen har fylt mye av tiden for Bjarne Riis i mer enn fire tiår, men nå er det på tide med noe nytt. I et lengre intervju i fredagens utgave av Børsen slår Riis fast at engasjementet for sykling er et avsluttet kapittel. – De siste årene i Sveits har jeg tenkt mye på hva jeg skal gjøre fremover, og i den prosessen har jeg kommet til det punkt at sykkelsporten er et avsluttet kapittel, sier han. – Jeg tror jeg vil gjøre noe annet, fortsetter dansken. Dermed er det ingenting som tyder på at Riis igjen vil ta en rolle som eier eller sportssjef av et sykkellag i framtiden. Riis sier han har mottatt henvendelser fra investorer som ønsker å starte et sykkellag, men ingen var ambisiøse og seriøse nok. Og selv om et lag i Jumbo-Visma-klassen tilbød legenden en rolle, ville han ikke takket ja. Bjarne Riis vant Tour de France i 1996, men innrømmet senere at han dopet seg i årene 1993–1998. (NTB)
Tidspunkt: 22-09-2023 - Kl.08:13 - Kilde: NRK - Info


5. FCK-keeper fikk dødstrusler
FC Københavns målvakt Kamil Grabara (24) mottok mange truende meldinger etter nedsettende omtale av Galatasaray. Det skriver BBC. Polakken skrev et innlegg om Galatasaray i sosiale medier som ikke ble godt mottatt. Senere endret han på innholdet, men da hadde Grabara allerede fått dødstrusler mot seg og sin familie. «Dette er ikke normalt. 300 meldinger, og jeg kan ikke telle antall kommentarer. Det finnes ikke ord. Hva slags verden lever vi i?», skrev keeperens kone på Instagram torsdag og delte skjermdumper av et knippe trusler. Grabaras nedsettende omtale av Galatasaray kom etter FCKs 2-2-kamp borte mot den tyrkiske klubben i Champions League-åpningen. Målvakten slapp inn to sene scoringer i Istanbul. (NTB)
Tidspunkt: 21-09-2023 - Kl.15:36 - Kilde: NRK - Info


6. Hockeyforbundet kommer beklager til tidligere generalsekretær
Norges Ishockeyforbund beklager belastningen ottar Eide ble påført da han gikk av som generalsekretær i forrige måned, opplyser de i en pressemelding. I august ble det kjent at Norges Ishockeyforbund endte på et stort underskudd i fjor og sto i en svært krevende økonomisk situasjon. I kjølvannet ble det konkludert med at generalsekretær ottar Eide ikke lenger hadde styrets tillit. Det ble avholdt et styremøte der administrasjonen ikke var til stede. «Sett i ettertid burde styret tatt initiativ til forhandlinger med Eide. Styret beklager måten prosessen ble håndtert på og det store medietrykket Eide deretter ble utsatt for. Dette burde han bli spart for i en allerede krevende tid», skriver forbundet nå. «Styret er lei seg for den merbelastningen prosessen har påført Eide», heter det videre. Nå har partene kommet til enighet om en avtale rundt Eides avgang. Hva denne innebærer er ikke kjent. (NTB)
Tidspunkt: 21-09-2023 - Kl.12:50 - Kilde: NRK - Info


7. Saudi-Arabias kronprins om «sportsvasking»: – Bryr meg ikke
Saudi-Arabia har mottatt sterk kritikk for sine investeringer i sport, men i et stort intervju med Fox News sier kronprins Mohammed bin Salman at det er noe han bryr seg lite om. – Hvis sportsvasking gjør at mitt bruttonasjonalprodukt (BNP) øker med 1 prosent, så fortsetter vi med sportsvasking. Jeg bryr meg ikke om uttrykket. Jeg har 1 prosent økning i BNP fra sport og sikter på ytterligere 1,5 prosent, sier bin Salman i intervjuet. – Kall det hva du vil. Vi kommer til å få de 1,5 prosentene, legger kronprinsen til i det lange, eksklusive intervjuet. – Dette er et sjeldent og meget interessant innblikk i tankegangen til Saudi-Arabias de facto leder. Bin Salman er jo samtidig den som personlig har stått bak kongedømmets oppsiktsvekkende strategi med en voldsom styrking av sin posisjon innenfor sportsverdenen de siste årene, mener NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt. Saudi-Arabias statlige investeringsfond (PIF) har blant annet kjøpt opp Newcastle, laget golfligaen LIV og lokket en rekke fotballprofiler til de fire hjemlige klubbene de eier. – Dette er sportsvasking på et helt annet nivå, sa Frank Conde Tangberg i Amnesty da Cristiano Ronaldo signerte for Al-Nassr. Det er ventet at Saudi-Arabia vil søke om å få arrangere fotball-VM i 2030 eller 2034, og i desember arragnerer de klubb-VM i regi av Fifa.
Tidspunkt: 21-09-2023 - Kl.11:34 - Kilde: NRK - Info


8. Hermoso hyllet av egen klubb etter VM-triumfen
Den spanske fotballstjernen Jennifer Hermoso (33) fikk en mektig mottakelse da hun spilte sin første kamp for mexicanske Pachuca etter VM-gullet i sommer. Store deler av den ene kortsiden på lagets hjemmebane var dekket av et stort banner til ære for Hermoso. 33-åringen signerte for klubben i fjor sommer. Den spanske profilen havnet ufrivillig i søkelyset da landets tidligere fotballpresident Luis Rubiales kysset henne på munnen etter finaleseieren mot England. Hermoso anmeldte onsdag Rubiales etter at spansk påtalemyndighet innledet en etterforskning av hendelsen. Søndag kveld bekreftet Rubiales overfor journalisten Piers Morgan at han trekker seg som Spanias fotballpresident. (NTB)
Tidspunkt: 11-09-2023 - Kl.05:02 - Kilde: NRK - Info


9. Huitfeldt avviser å ha mottatt fortrolig informasjon på India-tur
Utenriksministeren opplyser om India-turen i april 2022 etter at det ble kjent at ektemannen kjøpte aksjer i seismikkselskapet Magseis Fairfield etter turen.
Tidspunkt: 07-09-2023 - Kl.12:38 - Kilde: E24 - Info


10. Norske satellitter skal avdekke ulovlig fiske over hele verden
En tredel av alle verdens kyststater skal nå motta data fra norske satellitter for å avdekke ulovlig fiske.
Tidspunkt: 07-09-2023 - Kl.04:48 - Kilde: E24 - Info


11. Russisk skuffelse etter innpass i svømmesporten
Det åpnes igjen for russiske svømmere i internasjonale konkurranser, men nyheten blir ikke mottatt med glede i Russland. Årsaken er kravene som stilles for å delta. Det internasjonale svømmeforbundet har satt strenge vilkår, og blant dem er at Russland og Belarus kun får ha med én nøytral utøver hver i en konkurranse. Det betyr at alle lagkonkurranser i svømmesporten fortsetter uten russere og belarusere. Russland har gjennom tidene hanket inn mange OL-gull i nettopp slike øvelser. – Dette er ingen forbedring av situasjonen, står det i en uttalelse fra Russlands svømmeforbund. (NTB)
Tidspunkt: 05-09-2023 - Kl.17:20 - Kilde: NRK - Info


12. Spanias fotballforbund retter uforbeholden unnskyldning til «verdensfotballen» etter VM-kysset
Spanias Fotballforbund legger seg flat og sier oppførselen til fotballpresident Luis Rubiales under VM-finalen har gjort stor skade på omdømmet til idretten. I en oppsiktsvekkende uttalelse signert fungerende fotballpresident Pedro Rocha retter det spanske forbundet en uforbeholden unnskyldning til hele det nasjonale og internasjonale fotballmiljøet. Også FN inkluderes i listen over mottakere. Brevet ble publisert på det spanske fotballforbundets nettsider tirsdag ettermiddag. Der skriver Rocha at han finner det nødvendig å komme med «den mest oppriktige av unnskyldninger til verdensfotballen som helhet, til fotballinstitusjonene (Fifa, Uefa, FN), til fotballspillerne og spesielt spillerne på landslaget, spanske klubber, det engelske kvinnelandslaget og fans over hele verden». (NTB)
Tidspunkt: 05-09-2023 - Kl.13:19 - Kilde: NRK - Info


13. Magnora har mottatt oppkjøpsinteresse - vil vurdere muligheter
Fornybarselskapet skal gjennomgå egen struktur og henter inn rådgivere til å se på ulike muligheter.
Tidspunkt: 28-08-2023 - Kl.09:23 - Kilde: E24 - Info


14. Liverpool snudde til seier med ti mann
Liverpool fikk det tøft da de havnet under mot Newcastle - både på resultattavlen og i antall spillere på banen. Men på tampen slo de knallhardt tilbake. For med ti mann og på stillingen 1-0 til Newcastle, utlignet Darwin Nuñez med en velplassert avslutning etter klønete forsvarsspill fra Newcastle. Da var det spilt 80 minutter. Da samme mann ble spilt fri i en lignende posisjon to minutter på overtid fullbyrdet han en imponerende snuoperasjon for Liverpool, som spilte store deler av kampen med én mann mindre på banen. Tidligere i kampen hadde klønete forsvarsspill gitt Newcastle ledelsen. For Trent Alexander-Arnold rotet det til da han slurvet med mottaket etter en stlttepasning fra Mohammed Salah, noe Anthony Gordon utnyttet til det fulle. Han kom alene med keeper og satte ballen mellom beina på Alisson. Det gikk fra vondt til verre da Virgil van Dijk fikk det røde kortet etter å ha felt Alexander Isak som bakerste mann. Men Liverpool vartet opp med en svært imponerende snuoperasjon på tampen og vant 2-1.
Tidspunkt: 27-08-2023 - Kl.17:27 - Kilde: NRK - Info


15. Fide nekter transkvinner å delta i kvinnelige sjakkturneringer
Det internasjonale sjakkforbundet (Fide) har bestemt at transkvinner ikke får konkurrere i offisielle turneringer for kvinner. Det meldte Fide i en pressemelding mandag, ifølge nyhetsbyrået AP. Fide skrev at de og deres medlemsforbund i økende grad har mottatt forespørsler om anerkjennelse fra spillere som identifiserer seg som transpersoner, og at deltakelsen av transkjønnede kvinner vil avhenge av en analyse av enkeltsaker som kan ta opptil to år. «Endring av kjønn er en endring som har en betydelig innvirkning på en spillers status og fremtidige kvalifisering til turneringer. Derfor kan de bare få delta hvis det er gitt et relevant bevis på kjønnsendringen», het det i pressemeldingen fra forbundet. «I tilfeller der kjønnet ble endret fra mann til kvinne, har spilleren ingen rett til å delta i offisielle Fide-turneringer for kvinner, før en ytterligere avgjørelse er tatt», fortsatte meldingen. (NTB)
Tidspunkt: 18-08-2023 - Kl.06:21 - Kilde: NRK - Info


16. Svensk tennisspiller utestengt for kampfiksing
En kvinnelig svensk tennisspiller er utestengt i fire og et halvt år for kampfiksing. Hun har ifølge Sveriges tennisforbund spilt på ITF-touren. Det betyr turneringer på lavere nivå enn WTA-touren (kvinner) og ATP-touren (menn). Forbundet skriver på sitt nettsted at kvinnen ble utestengt i mars for ulovlig veddemålsaktivitet og manipulasjon av kamper. Hun hadde da vært suspendert siden mai 2022 mens etterforskning pågikk. Spilleren anket utestengelsen inn for Riksidrottsnämnden (RIN), som nå har forkastet anken. Dermed er utelukkelsen rettskraftig. Den varer til 17. november 2026 og gjelder all idrettsaktivitet. Den utestengte spilleren er tidligere blitt dømt i svensk rettsvesen for å ha mottatt bestikkelser i forbindelse med internasjonale kamper. – Sveriges tennisforbund ser meget alvorlig på spillerens atferd, som har medført skade for svensk tennis og svensk idrett, skriver forbundet. (NTB)
Tidspunkt: 16-08-2023 - Kl.17:11 - Kilde: NRK - Info


17. Ut mot rasistiske kommentarer
Bayern München går hardt ut mot de rasistiske kommentarene Mathys Tel mottok i sosiale medier etter at de tapte 0-3 mot Leipzig i den tyske supercupen. «Vi fordømmer på det sterkeste de umenneskelige kommentarene Mathys Tel mottar i sosiale medier. Alle som skriver slike motbydelige, rasistiske ting, er ingen fan av FC Bayern,» skriver klubben på X/Twitter. Kommentarene kom på et Instagram-innlegg, som nå er slettet. Kommentarfeltet ble også deaktivert. 18-åringen startet lørdagens kamp før han ble erstattet av Harry Kane etter en times spill. (NTB)
Tidspunkt: 14-08-2023 - Kl.08:08 - Kilde: NRK - Info


18. Ceïde sikret Sassuolo-avansement i Coppa Italia etter ekstra omganger
Emil Konradsen Ceïde ble den store helten da han ble matchvinner i Sassuolos 5-2-seier borte mot Cosenza i den italienske cupen. Ceïde startet kampen på benken, men kom inn etter 85 minutter på stillingen 2-1 til Sassuolo. Dessverre for gjestene utlignet Simone Mazzocchi ett minutt på overtid, og sendte dermed lagene ut i ekstra omganger. Det ble en hektisk affære da først Giacomo Calo ble sendt i dusjen etter å ha mottatt sitt andre gule kort, før Ceïde satte inn matchvinnermålet rett før pause. Scoringen var hans første for Sassuolo siden overgangen fra Rosenborg i fjor sommer. Han hadde imidlertid tidligere notert seg med to målgivende på 27 kamper for grønntrøyene. Samuele Mulattieri sikret til slutt 5-2-seier til Sassuolo med to raske scoringer på tre minutter. Kristian Thorstvedt var ikke i Sassuolo-troppen søndag kveld. (NTB)
Tidspunkt: 13-08-2023 - Kl.18:56 - Kilde: NRK - Info


19. La Liga klaget inn PSG til EU-kommisjonen
La Liga mener Paris Saint-Germain ødelegger markedene i fotballen gjennom sine Qatar-penger. Nå bes EU-kommisjonen om å se på saken. Ifølge nyhetsbyrået AFP har ledelsen i den spanske fotballigaen sendt inn en formell klage til EU-organet. I klagen påstås det at PSG har mottatt subsidier fra Qatar som har gitt klubben muligheten til å signere toppspillere og trenere, hvilket igjen har bidratt til å ødelegge markedene i både fransk og europeisk fotball. «PSG skaffer seg ressurser på ikke-markedsmessige vilkår, hvilket forvrenger flere nært beslektede markeder og gjør at PSG kan bruke disse midlene til å signere toppspillere og trenere godt over sin verdi i en normal markedssituasjon,» skriver La Liga i en uttalelse. (NTB)
Tidspunkt: 13-08-2023 - Kl.06:58 - Kilde: NRK - Info


20. Bjarnason ferdigspilt i Viking: – Vanskelig å forlate klubben
Den islandske ringreven Birkir Bjarnason (35) tok onsdag farvel med Viking. Neste stoppested blir Brescia i italiensk fotball, skriver Stavanger Aftenblad. Bjarnason tegnet i mars en avtale med siddisene ut året, men islendingen forlater Stavanger-klubben før kontraktsslutt. – Det var veldig vanskelig å forlate Viking. Det var synd med de småskadene jeg fikk, men oppholdet har vært utrolig kjekt. Viking var veldig greie som tok meg inn, sier Bjarnason til Aftenbladet. Veteranen spilte for Viking i flere år i starten av karrieren. 35-åringen har knapt hatt lønn i Viking. Derfor mottar ikke tabelltoeren i Eliteserien noen overgangssum når han nå drar til Italia, skriver lokalavisen. (©NTB)
Tidspunkt: 09-08-2023 - Kl.14:09 - Kilde: NRK - InfoSøk etter flere nyheter om OttaAnnonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2023 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)