Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
19
 Onsdag  19. Jun. 2024
Velg en by:
Velg en by:
Gjøvik
Lillehammer
Otta
Velg ett fylke:
Velg ett fylke:
Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Jan Mayen
Møre og Romsdal
Nordland
Nord-Trøndelag
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Svalbard
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vestfold
Østfold
ALLE

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:


Værvarsel, kart og nyheter for OttaByens navn: OttaBreddegrad: 61.77120
Kommune: SelLengdegrad: 9.53528
Fylke: Oppland 


1. Eksperter foreslår nytt søkeverktøy for aksjer
Etter fjorårets aksjeavsløringer har næringsministeren mottatt et forslag til et digitalt søkesystem.
Tidspunkt: IGÅR (18-06-2024) - Kl.13:57 - Kilde: E24 - Info


2. Motta klar for Juventus
Juventus bekrefter ansettelsen i sine mediekanaler. – Jeg er veldig glad for å starte et nytt kapittel i en så stor klubb som Juventus. Jeg vil takke eierne og ledelsen. De kan være sikre på at jeg har ambisjoner om å få klubben til å fly høyt og underholde fansen, sier Motta i en uttalelse. Motta kommer fra baksuksess i Bologna, hvor han ledet klubben til Champions League-spill for første gang i historien. Bologna endte på femteplass i årets Serie A-sesong. Som følge av Italias sterke prestasjon i Europa denne sesongen får Serie A én ekstra plass i mesterligaen neste sesong. Motta har tidligere ledet PSGs U19-lag, Genoa og Spezia. Han har også en imponerende spillerkarriere bak seg i klubber som Barcelona, Atlético Madrid, Genoa, Inter og PSG. I Juventus vil Motta erstatte Massimiliano Allegri, som fikk sparken 17. mai etter det som ble beskrevet som «ufin oppførsel under og etter den italienske cupfinalen». Juventus vant riktignok finalen, og Allegri ble den første trener som har vunnet Coppa Italia fem ganger. (NTB)
Tidspunkt: 12-06-2024 - Kl.17:10 - Kilde: NRK - Info


3. Kinesisk billigbutikk topper netthandelen: – Handler et par ganger i uka
Elizabeth Evenby (42) har mottatt opp mot 60 pakker fra Temu det siste halvåret.
Tidspunkt: 08-06-2024 - Kl.18:23 - Kilde: E24 - Info


4. Johan Kaggestad i sorg: – Vil bli dypt savnet
TV 2-veteran Johan Kaggestad, som har vært i kommentatorbua på kanalens sykkelsendinger i en årrekke, mottar dødsbudskapet med sorg. Han kommenterer bortgangen via sin sønn, Martin Kaggestad. – Dag Erik har hatt enorm betydning for norsk sykkelsport og han har mye av æren for den statusen sporten har her hjemme i dag. Enda viktigere er det at Dag Erik var et flott menneske. Han vil bli dypt savnet, sier Johan Kaggestad til NRK. Han sier videre at hans tanker og dypeste medfølelse går til Pedersens familie. – Dag Erik var en pioner i norsk sykkelsport. Han var en av de første store norske proff-rytterne som bidro til å sette norsk sykkelsport på kartet internasjonalt, sier den tidligere TV 2-eksperten.
Tidspunkt: 05-06-2024 - Kl.15:18 - Kilde: NRK - Info


5. Måtte slutte i ishockeyforbundet – nå har han fått ny jobb
ottar Eide er ansatt som ny generalsekretær i Norges Motorsportforbund. Han måtte i fjor gi seg i ishockeyforbundet. I august i fjor ble det kjent at Norges Ishockeyforbund ville lande på et stort underskudd og sto i en svært krevende økonomisk situasjon. I kjølvannet ble det konkludert med at daværende generalsekretær Eide ikke lenger hadde styrets tillit. Prosessen med å avslutte arbeidsforholdet til Eide endte samtidig med at forbundsledelsen måtte beklage egen fremgangsmåte. Det ble blant annet vist til belastningen Eide ble påført i form av trykk fra mediene. Ved siden av å være generalsekretær i hockeyforbundet har Eide tidligere arbeidet som underdirektør i Kulturdepartementet.
Tidspunkt: 04-06-2024 - Kl.10:52 - Kilde: NRK - Info


6. Motta ferdig som Bologna-trener - meldes klar for Juventus
Den italienske trenerkometen Thiago Motta (41) avslutter kontrakten med Bologna. Han skal være klar for Serie A-kollega Juventus. Bologna bekrefter på sine hjemmesider at Motta ikke fornyer kontrakten sin etter to år i klubben. Det baner vei for den ventede jobben i Juventus. Den italienske sportsavisen Gazzetta og overgansguroen Fabrizio Romano er blant dem som torsdag skriver at Juventus og Motta er enige om betingelsene. Før sesongens siste kamp ligger Bologna på en imponerende 3.-plass i Serie A, à poeng med nettopp Juventus på plassen bak. Motta har tidligere ledet PSGs U19-lag, Genoa og Spezia. Han har også en imponerende spillerkarriere bak seg i klubber som Barcelona, Atlético Madrid, Genoa, Inter og PSG. I Juventus vil Motta erstatte Massimiliano Allegri, som fikk sparken 17. mai etter det som ble beskrevet som «ufin oppførsel under og etter den italienske cupfinalen». (NTB)
Tidspunkt: 23-05-2024 - Kl.15:16 - Kilde: NRK - Info


7. Drama for Inter – tvinges til eierskifte etter mislighold av lån
Et amerikansk investeringsfond overtar kontrollen over den italienske fotballstorheten Inter etter at klubbens tidligere eier har unnlatt å oppfylle låneforpliktelser. Det er nyhetsbyråene AP og AFP som melder at investeringsfondet Oaktree overtar eierskapet i Inter fra kinesiske Suning Holding, ledet av Zhang-familien. Inter feiret et suverent seriemesterskap så sent som søndag. Nå er det altså klart at det blir endringer på eiersiden. Suning Holding tok under koronapandemien opp et stort lån hos det amerikanske investeringsfondet Oaktree. Med påløpte renter skal lånesummen i øyeblikket være på 400 millioner euro, rundt 4,5 milliarder kroner. Frist for tilbakebetaling var ifølge nyhetsbyrået AP mandag, men det skal ikke ha kommet meldinger om at Oaktree hadde mottatt penger.
Tidspunkt: 22-05-2024 - Kl.12:14 - Kilde: NRK - Info


8. Uefa-topp med klar beskjed foran EM: – Kun kapteinene får snakke med dommeren
Under årets EM-sluttspill i fotball for menn i Tyskland skal dommerne kun dele informasjon om avgjørende beslutninger med lagets kapteiner. Det er dommerdirektøren i Det europeiske fotballforbundet (Uefa), Roberto Rosetti, som skriver dette i et åpent brev foran europamesterskapet som starter i midten av juni. Brevet ble publisert på Uefas nettsted tirsdag. Hensikten med at kommunikasjonen kun skal foregå mellom dommerkvartetten og kapteinene, er å beskytte fotballens egenart under mesterskapet. Dommersjefen skriver at de ønsker seg dommere med en sterk personlighet som er i stand til å fatte upopulære avgjørelser, samtidig som Uefa ønsker at dommerne skal være mer åpne og som kan forklare hvorfor avgjørelsen ble som den ble. – De mottar mye informasjon gjennom den videoassisterte dommeren (VAR), og vi er klare til å dele mer informasjon til spillere og trenere for å hjelpe dem til å forstå hvorfor avgjørelsen er fattet, skriver Roberto Rosetti. Rosetti legger til at det er umulig å forklare en avgjørelse til opp til 22 spillere som oppsøker deg. – Det kan lede til at kommunikasjonen bryter sammen, og at dette fine spillet blir seende stygt ut. Alle er enige om det er ødeleggende for fotballens image, skriver Rosetti. Uefas dommersjef skriver at det uansett kommunikasjonsform vil være situasjoner som blir debattert, og at dommeren er nødt til å informere for å opprettholde status quo.
Tidspunkt: 15-05-2024 - Kl.07:16 - Kilde: NRK - Info


9. KFUM brukte suspendert spiller i cupen – kan bli straffet
KFUM Oslo brukte en spiller som skulle hatt karantene i cupkampen mot Sogndal tidligere i måneden. Norges Fotballforbund åpner for å straffe eliteserieklubben. Det skriver Bergens Tidende. KFUM-spiller Adnan Hadzic spilte 3.-rundekampen mot Sogndal, samtidig hadde Hadzic gult kort fra både første og andre runde, og skulle dermed ha vært plassert på tribunen. I neste runde slo KFUM ut Lysekloster, og Lysekloster hevder at de vurderer protest. Klubben mener at de kunne fått en annen motstander i 4. runde dersom ting hadde gått riktig for seg. Fristen for å legge inn protest er utløpt, ifølge Norges Fotballforbund. Ifølge NFF er det Sogndal som i så fall kunne ha protestert i dette tilfellet. Lysekloster anses ikke for å være part i saken. Sogndal ønsker ikke å legge inn protest. Samtidig har NFF bedt KFUM om en forklaring. I etterkant av at denne er mottatt vil det bli vurdert å opprette sanksjonssak. – Her har vi gjort en tabbe vi ikke har vært klar over. Det er bare å beklage det, sier daglig leder Thor Erik Stenberg til VG. (NTB)
Tidspunkt: 10-05-2024 - Kl.16:09 - Kilde: NRK - Info


10. Ferjerederi ilagt millionbot av NVE
Rederiet Norled AS har mottatt et overtredelsesgebyr fra NVE på to millioner kroner for å ha bygget elektriske anlegg uten tillatelse.
Tidspunkt: 07-05-2024 - Kl.13:54 - Kilde: E24 - Info


11. Advokat bistår Skiforbundet i varslet Stöckl-søksmål
Landslagstrener Alexander Stöckl skal ha varslet et søksmål mot sin arbeidsgiver Norges Skiforbund. Sistnevnte får bistand i saken fra advokatfirmaet Elden. VG skrev tidligere mandag at Stöckl i et brev varsler søksmål mot Skiforbundet etter hoppbråket mellom de mannlige landslagshopperne og deres trener. Stöckl er uønsket som landslagstrener av hopperne, og VG skriver at østerrikeren i praksis oppfatter seg som oppsagt av Skiforbundet – selv om han fremdeles mottar lønn. NRK har vært i kontakt med både Stöckl og hans advokat, men ingen av de ønsker å kommentere saken. Advokat Per Ragnar Bronken i advokatfirmaet Elden bekrefter imidlertid at han bistår Norges Skiforbund med det varslede søksmålet fra Stöckl. – Jeg kan bekrefte at jeg bistår Norges Skiforbund, men utover det har jeg ingen kommentar på nåværende tidspunkt, skriver advokat Bronken til NRK.
Tidspunkt: 06-05-2024 - Kl.17:43 - Kilde: NRK - Info


12. Verstappen med sin syvende strake kvalifiserings-seier
Max Verstappen i Red Bull-bilen overbeviste nok en gang under kvalifiseringen i Miami Grand Prix. Dermed ble det syvende strake start fra første startposisjon for Verstappen. – La oss fortsette denne gode trenden, sa Verstappen over lagradioen på Viaplay-sendingen. Ingen av førerne klarte å forbedre rundetiden sin på siste runde i Q3. Charles Leclerc var den som var nærmest nederlenderen. Etter første sektor var han bare åtte tusendeler bak, men etter en voldsom skrens i sving 15 måtte han nøye seg med andreplass i kvalifiseringen. Lagkamerat i Ferrari, Carlos Sainz, ble nummer tre. For Daniel Ricciardo ble det en skuffende kvalifisering. Han endte på 4. plass på sprintløpet tidligere lørdag, men røk ut etter Q1 sammen med Valtteri Bottas, Logan Sargeant, Kevin Magnussen og Guanyu Zhou. I Q2 røk disse ut: Lance Stroll, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Alex Albon og Fernando Alonso.
Tidspunkt: 05-05-2024 - Kl.00:02 - Kilde: NRK - Info


13. IOC-presidenten vil vise at Seinen er trygg før OL: – Jeg bader gjerne
President for Den internasjonale olympiske komité (IOC) Thomas Bach (70) er klar for en dukkert i Seinen før sommerlekene i Paris 2024. – Jeg har ikke mottatt en invitasjon ennå, men jeg bader gjerne hvis jeg får det. Jeg håper det ikke er for kaldt, sa Bach under fredagens pressekonferanse. Paris-ordfører Anne Hidalgo skal svømme i Seinen sammen med den franske presidenten, Emmanuel Macron, og flere av OL-sjefene før lekene for å bevise at vannkvaliteten i elven har blitt bedre. Hidalgo har uttalt at hun kommer til å hoppe ut i vannet i slutten av juni eller begynnelsen av juli. Før OL blir Seinen, som er sterkt forurenset, renset for enorme kostnader. Utendørssvømmerne og triatletene skal konkurrere i elven under lekene, som starter 26. juli. Fra sommeren 2025 vil publikum også få lov til å svømme i Seinen i enkelte områder, noe som har vært forbudt siden 1923. (NTB)
Tidspunkt: 04-05-2024 - Kl.10:09 - Kilde: NRK - Info


14. Femdobbelt mester advarer mot premiepenger i OL
Storbritannias rolegende Steve Redgrave (62) liker dårlig at friidretten skal belønne alle sine gullvinnere i Paris-OL med 50.000 dollar. – Det gir en «oss mot dem»-situasjon. Jeg er imot det, sier Redgrave til BBC. Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) gikk forrige måned ut med nyheten om prispenger. Ingen grener har tidligere gjort tilsvarende i OL-historien. Skulle det bli gull til Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen, vil begge motta snaut 555.000 kroner. I alt skal det kåres 48 friidrettsvinnere i Paris-lekene. – Alle disse er kapable til å tjene betydelig med penger før og etter Paris, så her gir man penger til folk som allerede har det, mener Redgrave. (NTB)
Tidspunkt: 03-05-2024 - Kl.09:09 - Kilde: NRK - Info


15. TV-gigant fortsetter å presse på – ønsker å flytte Premier League-kamper til USA
Ideen om å spille Premier League-oppgjør på amerikanske arenaer har blusset opp igjen. TV-selskapet NBC jobber for at det blir en realitet. Det sier NBC-toppen Jon Miller i et intervju med The Athletic. – Vi har hatt samtaler med Premier League. De har vært veldig åpne og mottakelige for å høre på meg. Miller er øverste ansvarlig for rettighetskjøp i NBC Sports. Den amerikanske TV-giganten har sendt engelsk toppfotball siden 2013 og skal fortsette å gjøre det i minst fire år til. – En gang i framtiden ville jeg elsket å se Premier League starte sesongen her med noen kamper. Dette er noe vi vil fortsette å presse på for å få til. Her er det et amerikansk publikum som gjerne vil se tellende kamper, sier Miller. Så sent som i forrige uke sa Premier League-direktør Richard Masters at «døra er på gløtt» når det kommer til å flytte seriekamper til utlandet, men understrekte at det for tiden ikke er noen planer om å gjøre det. (NTB)
Tidspunkt: 02-05-2024 - Kl.06:51 - Kilde: NRK - Info


16. Superstjerne mistet sønnen – delte hjerteskjærende innlegg
Kameruneren Francis Ngannou har vært en stor stjerne innenfor kampsporten i lang tid. Nå mottar Ngannou støtte fra en hel idrettsverden etter at det ble kjent at han har mistet sin 18 måneder gamle sønn. – Jeg ropte navnet hans igjen og igjen, men han responderte ikke, skriver han i et innlegg på X. – Hvordan håndterer man en slik ting? Hvordan kan du leve med det? Vær så snill å hjelp meg om du har noen ideer – for jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre og hvordan jeg skal håndtere dette, fortsetter han. Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til sønnens bortgang. Ngannou er tidligere UFC-mester i tungvektsklassen. Han byttet senere til boksing. Nylig møtte han Anthony Joshua i ringen.
Tidspunkt: 30-04-2024 - Kl.04:36 - Kilde: NRK - Info


17. BBC: Premier League vil innføre kostnadstak
En forbruksgrense ligger an til å bli en realitet i Premier League. Forslaget fikk nok støtte blant klubbene på et toppmøte mandag. Det melder BBC. Vedtaket betyr at det for første gang skal settes tak på hvor mye PL-klubbene i framtiden kan bruke på overganger, lønninger og agenthonorarer. Detaljene er ventet å være på plass før årsmøtet i juni. Man må blant annet bli enige om størrelsen på kostnadstaket. Ifølge engelske medier har Premier League-flertallet stilt seg bak prinsippet om at ingen kan bruke mer enn et gitt antall ganger av det beløpet ligaens dårligste lag mottar i TV-penger. Formålet med begrensingen er å sikre at Englands øverste divisjon forblir konkurransedyktig. Mange frykter at ligaen vil bli dominert av én eller to superrike klubber om det ikke tas grep. Alle forslag på et aksjonærmøte i Premier League krever et klart flertall for å bli vedtatt. Minst 14 av 20 klubber må si ja. Fra før har Premier League innført en regel som begrenser klubbene til å bruke opptil 85 prosent av sine totale inntekter på lønninger og overganger. Ordningen gjelder fra 2025/26-sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 29-04-2024 - Kl.15:20 - Kilde: NRK - Info


18. Rubiales benekter uregelmessigheter rundt Saudi-avtale
Den tidligere spanske fotballpresidenten Luis Rubiales benekter å ha gjort noe galt i forbindelse med at den nasjonale supercupen ble lagt til Saudi-Arabia. Det forteller Rubiales til reportere etter å ha vitnet i et rettsmøte om saken i Madrid mandag. – Det jeg fastholder, og som jeg alltid vil fastholde, er at jeg er overbevist om at saken vil vise at ingen penger er blitt mottatt på noen uregelmessig måte, sier Rubiales. Påtalemyndigheten har innledet korrupsjonsetterforskning i saken. Rubiales er mistenkt for hvitvasking og korrupsjon i forbindelse med avtalen som ble inngått med Saudi-Arabia i 2019. Rubiales er også tiltalt for seksuelt overgrep etter det mye omtalte kysset etter VM-finalen i fjor sommer. (NTB)
Tidspunkt: 29-04-2024 - Kl.13:37 - Kilde: NRK - Info


19. Rubiales´ etterfølger er klar
Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales. Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag. «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen. Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september. Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet. I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)
Tidspunkt: 26-04-2024 - Kl.11:13 - Kilde: NRK - Info


20. Langrennslandslagene klare: Flugstad Østberg vraket
Skiforbundet presenterte onsdag langrennslandslagene for kommende sesong. Blant de mer kjente utøverne som ikke var å finne på scenen under presentasjonen i Holmenkollen var Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug. Hvorvidt sistnevnte satser fullt mot VM på hjemmebane i 2025, er foreløpig usikkert. – Jeg var så heldig å få trene med henne i dag tidlig. Hun så motivert ut. Hun kan bli god, hun, spøkte kvinnelagets trener Sjur Ole Svarstad. Kvinner elite: Lotta Udnes Weng, Mathilde Myhrvold, Julie Myhre, Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå, Tiril Udnes Weng, Kristine Stavås Skistad, Margrethe Bergane, Kristin Austgulen Fosnæs. Herrer elite: Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger, Håvard Solås Taugbøl, Didrik Tønseth, Ansgar Evensen, Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes, Martin Løwstrøm Nyenget, Harald Østberg Amundsen, Even Northug, Iver Tildheim Andersen. Para elite: Vilde Nilsen, Indira Liseth, Trygve Toskedal Larsen, Thomas Karbøl Oxaal, Geir Lervik (ledsager) Disse utøverne er vraket etter forrige sesong: Ane Appelkvist Stenseth, Helene Marie Fossesholm, Marte Skaanes, Sjur Røthe, Sindre Bjørnestad Skar. Evensen, Tildheim Andersen, Bergane, Austgulen Fosnæs, Skistad og Klæbo er nye på landslaget denne sesongen.
Tidspunkt: 24-04-2024 - Kl.11:13 - Kilde: NRK - Info


treff
Søk etter flere nyheter om OttaAnnonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)