Byens navn: Breddegrad:
Kommune: Lengdegrad:
Fylke:

1. Tagseth fortsatte seiersrekken for RBK til tross for Brynhildsen-comeback
Det var action fra første sekund i klassikeren mellom Rosenborg og Molde på Lerkendal søndag. Før eliteseriemøtet hadde Erling Moe fått en gammel Molde-helt tilbake på lån fra Midtjylland. Ola Brynhildsen fløy fra København til Trondheim i går. 25-åringen hadde ikke engang vært innom Rosenes by før han scoret for Molde etter knappe fem minutters spill. Få minutter etterpå håpet 18-årige Jesper Reitan-Sunde at han hadde utlignet for hjemmelaget, men målet ble annullert for offside. RBK, som har tatt tre strake seiere i Eliteserien, ville gi hjemmefansen noe å juble for og jaktet utligningen. Vertene kom til flere store sjanser og det lå et mål i luften resten av omgangen, men det sto 1–0 til pause. I starten av andre omgang utlignet Adrian Pereira for Rosenborg etter hjørnespark, og trønderne fortsatte å styre kampen i starten av andre omgang. På tampen av kampen var det tydelig at RBK ønsket å fortsette seiersrekken, og Edvard Tagseth hadde krefter igjen og sendte Rosenborg til himmels. Med 2-1-seier knepper RBK innpå Molde, som ligger på fjerdeplass med kun ett poeng mer.
Tidspunkt: 01-09-2024 - Kl.16:54 - Kilde: NRK - Info

2. Ingvaldsen med ny personlig rekord i Lillehammer
vard Bentdal Ingvaldsen (21) løp søndag formiddag 200-meter på friidrettsstevnet Heiskompanisprinten i Lillehammer. Det er et rent sprintstevne. Der ble det ny personlig bestenotering på distansen: 20.64. Forrige bestetid på 200 meter for mannen fra Moelv var 20.68. Paris-OL ble ingen opptur for 21-åringen som røk ut av semfinalen på 400 meter. Han var dermed aldri i nærheten av medalje. – Ser vi hele helgen under ett så er dette en kjempeopptur. Mye av grunnen til at han er med på et sånt stevne er for å få fart til 400 meter, sier trener og mamma Mari Ann Bentdal til NRK. Hun forteller at han fikk matching mot noen av Norges raskeste under stevnet. Han imponerte på flere distanser tidligere denne helgen også: 15.47 ble tiden på 150 meter. 15.33 er den norske rekorden. I tillegg løp han 10.61 på 100 meter. – Så løper han 200 meter nå på 20.64. Det viser hvor sterk han er. Teknikken satt, så dette lover bra, fortsetter treneren. Neste for Håvard Bentdal Ingvaldsen blir 400 meter i Zürich 5. september.
Tidspunkt: 25-08-2024 - Kl.11:42 - Kilde: NRK - Info

3. Ingvaldsen med ny personlig rekord på Lillehammer
vard Bentdal Ingvaldsen (21) løp søndag formiddag 200-meter på friidrettsstevnet i Lillehammer. Der ble det ny personlig bestenotering på distansen: 20.64. Det var VG som først omtalte den nye bestetiden. Forrige bestetid på 200 meter for mannen fra Moelv var 20.68. Paris-OL ble ingen opptur for 21-åringen som røk ut av semfinalen på 400 meter. Han var dermed aldri i nærheten av medalje.

4. Dette er Norges tropp til OL-kvalifiseringen
Landslagssjef Tobias Johansson bekrefter søndag 25-mannstroppen som skal være med i OL-kvalifiseringen i ishockey. Mandag reiser laget til Danmark for å kjempe mot Japan, Storbritannia og Danmark i kampen om en billett til OL i Italia i 2026 Dette er troppen som skal kjempe om OL-plass i 2026: Målvakter: Jonas Arntzen, Henrik Haukeland og Henrik Holm Backer: Sander Vold Engebråten, Isak Hansen, Johannes Johannesen, Max Krogdahl, Christian Kåsastul, Emil Lilleberg, Mattias Nørstebø, Stian Solberg Løpere: Michael Brandsegg-Nygaard, Andreas Martinsen, Ken Andre Olimb, Eskild Bakke Olsen, Thomas Olsen, Mathias Emilio Pettersen, Martin Rønnild, Eirik Østrem Salsten, Håvard Østrem Salsten, Noah Steen, Patrick Thoresen, Mathias Trettenes, Markus Vikingstad, Mats Zuccarello. Kvalifiseringen i Danmark starter 29. august og varer til 1. september. Norge spiller mot Japan i første kamp.
Tidspunkt: 25-08-2024 - Kl.09:34 - Kilde: NRK - Info

5. Skrekkskade for norsk hockeyproff – skar seg stygt på egen skøyte
Den norske hockeyspilleren Simen Andre Edvardsen måtte gjennom en akutt operasjon etter å ha pådratt seg en svært stygg skade på trening med svenske Karlskoga mandag. Edvardsen, som har en fortid i Storhamar, skal ifølge egen klubb på ulykksalig vis ha blitt truffet av sin egen skøyteegg. «Etter utmerket håndtering av både lagkamerater og lagledere var blødningen stanset da ambulanse kom. Simen ble operert i går, overnattet på sykehus og ble skrevet ut tirsdag», skriver Karlskoga på sine nettsider. Edvardsen skal etter omstendighetene ha det bra, men er utilgjengelig for trening og spill de neste ukene. Sportssjef Torsten Yngveson har samtidig uttalt seg til nettstedet Hockeynews om Edvardsens skade. – Han traff vantet og ble på en eller annen måte truffet av sin egen skøyte. Det er nok svært få som forstår hvordan det skjedde. Jeg tror ikke engang han forsto det selv, sier Yngveson. Ifølge Hockeynews skal den norske 25-åringen ha blitt påført et stygt kutt i kneet. – Spillerne var så vidt jeg forsto handlekraftige og tok håndklær og pakket kneet godt inn. Vi unngikk i alle fall å ha en stor blodpøl på isen som jeg så det var skrevet et sted, sier Yngveson. Simen Andre Edvardsen forlot i fjor Storhamar for å spille i Karlskoga. Han har kamper for det norske landslaget. Klubben skriver at den kommer med mer informasjon senere angående skaden. (NTB)
Tidspunkt: 20-08-2024 - Kl.10:19 - Kilde: NRK - Info

6. Bentancur ble liggende urørlig – drama i uavgjortkamp
For på stillingen 1–1 ble det dramatisk på King Power Stadium i oppgjøret mellom Leicester og Tottenham. Da det var spilt 71 minutter ble Tottenham-spilleren Rodrigo Bentancur liggende nede, etter en kollisjon på en Tottenham-corner. Spillerne på begge lag var tydelig preget da det så ut som Bentancur lå urørlig på bakken. Spillerne signaliserte med en gang alvoret i situasjonen til medisinsk personell. TV-produsenten viste deretter ikke bilder av den uavklarte situasjonen. -En fryktelig opplevelse for de som skal spille videre etter å ha fulgt det der på nært hold, sier Viaplay-ekspert Tor Ole Skullerud da Bentancur ble båret av banen til applaus. Da hadde TV-bildene vist at Tottenham-spilleren hadde sittet oppreist på gresset før han ble båret ut. Tottenham hadde til da i kampen misbrukt en rekke sjanser til å gå opp til 2–0. I stedet slo Leicester tilbake etter at Pedro Porro først hadde gitt bortelaget ledelsen etter en knapp halvtime. For 37 år gamle Jamie vardy straffet Tottenham før timen var spilt, da han stanget inn utligningen. I sluttspurten hadde begge lagene store sjanser. Men det endte uavgjort i årets første seriekamp for begge lagene.
Tidspunkt: 19-08-2024 - Kl.20:58 - Kilde: NRK - Info

7. Glimt signerte 18-årig nigeriansk talent
Gift Sunday (18) er det ferskeste tilskuddet i Bodø/Glimt. Nigerianeren har undertegnet en kontrakt fram til sommeren 2028. Det opplyser den norske serielederen om på sine nettsider. Sunday kommer fra P Sports Academy i hjemlandet. – Det er en stor opplevelse for meg å signere min første proffkontrakt med en så stor klubb som Glimt. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Sunday. Sportslig administrativ leder i klubben, Håvard Sakariassen, er fornøyd med signeringen. – Gift har vi fulgt en lengre periode, og han har tidligere besøkt oss gjennom et treningsopphold. Nå gleder vi oss til å bli enda bedre kjent med ham, sier han. (NTB)
Tidspunkt: 11-08-2024 - Kl.17:40 - Kilde: NRK - Info

8. Danmark senket Sverige i kampen om håndball-bronsen - første OL-medalje på 20 år
Det ble en jevn start på bronsekampen mellom de danske og svenske håndballkvinnene lørdag, hvor den norske duoen Lars Jørum og Håvard Kleven sto for dømmingen. Men halvveis uti første omgang dro Danmark ifra og gikk opp i en tremålsledelse. Nina Koppang og Jamina Roberts startet opphentingen for Sverige, men danskene gikk til pause med tomålsledelse (15-13), delvis takket være målvakt Sandra Toft. Danskene hadde ingen planer om å gi fra seg forspranget etter pausen og Helena Elver satte andre omgangs første mål. Toft fortsatte å imponere i Danmarks mål, mens Mie Højlund og Emma Friis dunket inn scoringer i andre enden. Danmark vant til slutt 30-25 og bronsen er deres første olympiske medalje på 20 år. De kopierte også sine mannlige kolleger ved å slå Sverige. Søndag skal de danske herrene spille om gullet mot Tyskland. Klokka 15.00 lørdag spiller de norske håndballjentene finale mot Frankrike.
Tidspunkt: 10-08-2024 - Kl.09:30 - Kilde: NRK - Info

9. Frankrike slått ut etter overtidsdrama
Tyskland slo ut Frankrike i OL-kvartfinalen i håndball. – Det er noe av det verste jeg har sett, sier Håvard Tvedten, etter at dommeren blåste av kampen. Sluttsekundene var ekstremt dramatiske. Tyskland gikk i ledelsen med fire sekund igjen av kampen. Til tross for at det bare var fire sekund igjen rakk Frankrike et siste angrep, men der varter Tysklands keeper opp med en feberredning i siste sekund. Tyskland vinner 35–34, og går videre til semifinalen. Vertsnasjonen er slått ut av OL. Dermed ble dette Nikola Karabatic sin siste kamp for det franske landslaget. Den franske legenden har 356 kamper for det franske landslaget og står med 1293 mål. Han ble hyllet av med- og motspillere etter tapet.
Tidspunkt: 07-08-2024 - Kl.13:48 - Kilde: NRK - Info

10. Ingvaldsen sjanseløs på finaleplass: – Veldig kjedelig
vard Bentdal Ingvaldsen ble nummer sju i det første semifinaleheatet og er dermed ute av OL. Han løp på 45,60. – Jeg kjenner meg egentlig bedre i dag enn hva jeg gjorde på forsøket. Jeg blir litt tom på oppløpet, sier Ingvaldsen til NRK. Belgiske Alexander Doom endte med å gå i mål etter det som så ut som en skade. Dermed ble Ingvaldsen nest sist i heatet. – Finalen det var ikke målet nå. Målet det var å få til et godt løp. Men han er ikke helt i form, rett og slett. Han løper litt stivt. Han har ikke den samme formen som i fjor, sier mor og trener Mari Ann Bentdal til NRK. Ingvaldsen har slitt i år etter at han sensasjonelt gikk til VM-finale i fjor. – Det har vært en del trøbbel i starten av sesongen nå. Etter hvert løp har det stått at det var en fiasko, så jeg forventer ikke noe annet nå, sier Ingvaldsen. Han røk ut i EM-semifinalen tidligere i sesongen også. – Det er veldig kjedelig. Jeg koste meg mye mer under VM i fjor. Det er noe med å ha den flyten inne. Man føler man må ta i mye mer og løper mye saktere, sier Ingvaldsen. Treneren forklarer hva som har vært problemet. – Han har ikke fått den kontinuiteten på treningen sin. Han har vært veldig mye syk i vinter, så det kan nok være noe av forklaringa. Planen var å løpe i Zürich, men vi får se, sier Bentdal. Ingvaldsen hadde den dårligste tiden av de som gikk direkte til semifinalen. Han hadde også den dårligste tiden denne sesongen av samtlige i semifinale heatet. Der møtte han flere meget sterke løpere, blant annet Quincy Hall, som vant heatet med 43,95. Det var Hall og Jereem Richards, som løp på 44,33, som gikk direkte videre fra Ingvaldsens semifinaleheat. – Det er litt blanda følelser, jeg skulle gjerne vært litt bedre med tanke på form, men med tanke på sesongen er det ikke sikkert jeg kunne forvente noe mer, sier Ingvaldsen. Det ble løpt flere meget sterke tider i semifinalene. I det andre semifinaleheatet løp Kirani James på 43,78 og Muzala Samukonga på 43,81. I den siste semifinalen løp Matthew Hudson-Smith inn til 44.07, etter å ha skrudd ned farten betraktelig på oppløpssiden.
Tidspunkt: 06-08-2024 - Kl.17:38 - Kilde: NRK - Info

11. Ingvaldsen sjanseløs på finaleplass: – Ikke helt i form
vard Bentdal Ingvaldsen ble nummer sju i det første semifinaleheatet og er dermed ute av OL. Han løp på 45,60. Belgiske Alexander Doom endte med å gå i mål etter det som så ut som en skade. Dermed ble Ingvaldsen nest sist i heatet. – Finalen det var ikke målet nå. Målet det var å få til et godt løp. Men han er ikke helt i form, rett og slett. Han løper litt stivt. Han har ikke den samme formen som i fjor, sier mor og trener Mari Ann Bentdal til NRK. Ingvaldsen har slitt i år etter at han sensasjonelt gikk til VM-finale i fjor. – Han har ikke fått den kontinuiteten på treninga si, han har vært veldig mye syk i vinter, så det kan nok være noe av forklaringa. Planen var å løpe i Zurich, men vi får se, sier Bentdal. Ingvaldsen hadde den dårligste tiden av de som gikk direkte til semifinalen. Han hadde også den dårligste sesonbestetiden av samtlige i semifinale heatet. Der møtte han flere meget sterke løpere, blant annet Qunicy Hall, som vant heatet med 43,95. De to beste i hver av de tre semifinalene og de to beste tidene går til finalen. Det var Hall og Jereem Richards, som løp på 44,33, som gikk direkte videre fra Ingvaldsens semifinaleheat. I det andre semifinaleheatet løp Kirani James på 43,78 og Muzala Samukonga på 43,81.

12. Ble herjet med av erkerivalen i gruppefinalen
Håndballgutta var klare for kvartfinale før kampen mot erkerivalen Danmark, men kunne ta gruppeseieren om de slo danskene. De tredoble verdensmestrene fra Danmark hadde ingen problemer med å ta sin femte av fem mulige seiere mot Norge. For Danmark var best ut av startblokkene og ledet med tre mål etter åtte minutter spilt. Norge på sin side slurvet i avleveringene og sleit med å stoppe de danske spillerne. Norge lå under 17–12 til pause. – Vi møter bare et ekstremt godt håndballag her, de har alt, kommenterte NRK-ekspert Håvard Tvedten. I starten av andre omgang holdt Norge følge med Danmark uten at de klarte å ta igjen forspranget. Norge tapte til slutt 32-25. Med dagens tap mot Danmark ender Norge på en tredjeplass i gruppa bak Danmark og Egypt. Norge møter Slovenia som kom på 2. plass i sin gruppe i kvartfinalen på onsdag i Lille. Vinner Norge kvartfinalen vil de møte Danmark i semifinalen om danskene også vinner sin kvartfinale.
Tidspunkt: 04-08-2024 - Kl.18:28 - Kilde: NRK - Info

13. Ingvaldsen klar for OL-semifinale: – Hadde grei kontroll
vard Bentdal Ingvaldsen tok seg til semifinale på 400 meter i det første heatet på distansen. Tiden hans ble 45,46 og den tiden ga ham den viktige tredjeplassen i heatet. – Det var litt som jeg håpet på. Jeg tenkte jeg skulle åpne hardt for å ta topp tre plasseringen, sier Ingvaldsen til NRK. Han var fornøyd etter å ha tatt seg til semifinale om to dager. – Jeg følte jeg hadde grei kontroll, sier Ingvaldsen. Britiske Matthew Hudson-Smith, som har den europeiske rekorden, vant heatet på 44,78. Ingvaldsen slo flere konkurrenter, som har prestert langt bedre enn ham så langt denne sesongen. Og slik sett var det overraskende at den tiden holdt til semifinale. 21-åringen har slitt i OL-sesongen, etter at han leverte over evne i VM i fjor. Da tok han seg til VM-finale. Men i år har han årsbeste, som er nesten sekundet bak persen fra VM i fjor. Da løp han på 44,39. Semifinalen går om to dager.
Tidspunkt: 04-08-2024 - Kl.17:08 - Kilde: NRK - Info

14. Klar for kvartfinale – hadde full kontroll mot Slovenia
De norske håndballjentene vant komfortabelt da de gikk videre til kvartfinale i OL. Norge leder gruppen sin med en kamp igjen av gruppespillet. – Det er en svakhet at man ikke klarer å utnytte kantspilleren mot det mannskapet man møter i dag. De er ofte de sikreste avslutterne. Det sa NRKs håndballekspert Håvard Tvedten i andre omgang da de norske håndballjentene ledet stort. Han var ikke helt fornøyd med det norske samspillet. – Kantspillerne er viktige i kontrafasen, og der syns jeg kanskje de kunne ha blitt brukt mer i dag, fortsatte han. De norske vingspillerne har ikke scoret mange mål i dette mesterskapet. Mot Slovenia ble 5 av målene scoret av vinger. – Det lugger litt, det er ikke sånn kjempe flyt. De individuelle ferdighetene til de norske spillerne er bedre, og det er det som bærer oss litt, sa Tvedten. Like før slutt ble Kristine Breistøl utvist før en arm i ansiktet, dommeren var ute å så på video før han tok beslutningen. For utover i den første omgangen bare økte ledelsen, godt hjulpet av Katrine Lunde i storform, hun hadde 44 i redningsprosent til pause. Norge ledet 15–10 til pause, likevel var ikke alt rosenrødt. Vi har litt mange tekniske feil, spesielt i starten av kampen og det ser vi også i resultatet. Slovenia har fått inn ti mål på oss, sa landslagsassistent Mats Olsson til NRK i pausen. De norske keeperne hadde nok en stor kamp, Katrine Lunde endte på 40 i redningsprosent, mens Silje Solberg-Østhasssel fikk 50 prosent. Med det kan Norge rette fokuset mot kvartfinalen, men først møter de Tyskland på lørdag. Kampen blir svært viktig med tanke på hvilken motstander de møter i kvartfinalen.
Tidspunkt: 01-08-2024 - Kl.20:26 - Kilde: NRK - Info

15. Målløs Haaland fikk én omgang i treningskamp mot Barcelona
Nattens treningskamp mellom Manchester City og Barcelona i USA endte med 2–2 etter ordinær tid, men Barcelona vant kampen på straffespark. Erling Braut Haaland og Oscar Bobb spilte begge fra start, og Bobb serverte da også Haaland ved flere anledninger uten at sjansene ble omsatt i mål for jærbuen. Et ungt Barcelona-lag gikk opp i ledelsen etter 24 minutters spill ved Pau Victor, før Citys Nico O´Reilly etter 40 minutter spilte seg gjennom på midten etter pasning fra Josko Gvardiol, og utlignet. Det var 19-åringens første seniormål for Manchester City. På overtid i første omgang nettet Pablo Torre for katalanerne, som gikk til pause med 2-1-ledelse. Erling Braut Haaland ble byttet ut i pausen, og etter 59 minutters spill i andre omgang var det Jack Grealish som utlignet for City. Ved ordinær tid var stillingen fremdeles 2-2, og som de øvrige treningskampene City har spilt i USA, ble kampen avgjort med straffesparkkonkurranse. Der trakk Barcelona det lengste strået og vant med 4–1. Oscar Bobb ble byttet ut etter 74 minutters spill. (NTB)
Tidspunkt: 31-07-2024 - Kl.04:17 - Kilde: NRK - Info

16. Danmark rystet Frankrike på hjemmebane
De to håndballstormaktene Danmark og Frankrike møttes i Paris i kveld, og allerede etter 12 minutter ledet hjemmenasjonen 8–4. Da la danskene om forsvarsspillet sitt og fikk overtaket. Til pause var det 18–17. – Dette er fort disse to lagene som spiller finale i Lille, kommenterte Håvard Tvedten. Det var et ellevilt liv i et utsolgt Arena Paris Sud, men Danmark fortsatt storspillet etter pause, og økte til 22–18 før det var spilt fem minutter. Frankrike ga selvfølgelig ikke opp og kampen bølget, men til slutt dro Danmark ifra og vant hele 37- 29. Lagene spiller i Norges gruppe, og Frankrike møter de norske håndballherrene – som slo Argentina 36–31 – på mandag.
Tidspunkt: 27-07-2024 - Kl.20:35 - Kilde: NRK - Info

17. Overraskende svensk tap etter «utenomjordiske» målvaktspill
Tyskland og Sverige fulgte hverandre tett i deres første OL-kamp i gruppe A. I den første omgangen handlet med meste om keeperspillet. Sveriges Andreas Palicka og tyske Andreas Wolff stod med henholdsvis 46 og 49 i redningsprosent, og det stod 12–11 til Tyskland halvveis. – Det er to keepere i helt ypperste verdensklasse. Andreas Wolff har vært utenomjordisk, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten i pausen. Glenn Solbergs svenske menn, som er medaljehåp i OL, klarte ikke å få overtaket utover i andre omgang, og Tyskland vant 30-27. – Det er et overraskende tap, sier Tvedten, og nevner at sist Sverige tapte mot Tyskland var i OL i 2016.
Tidspunkt: 27-07-2024 - Kl.18:36 - Kilde: NRK - Info

18. Overraskende svensk tap etter «utenomjordiske» målvakter

19. Nesten-skrell: Japan tapte med ett mål mot Kroatia
Japan yppet seg voldsomt mot håndballstormakten Kroatia i første gruppespillkamp i gruppe A i OL. Japanerne ledet hele 19–13 til pause, men kroatene hentet seg inn i andre omgang. Med ett minutt igjen av stod det 29-29, og da tok Japan timeout. I det påfølgende angrepet fikk de to sjanser, hvor den ene ble reddet og det andre skuddet ble gikk over. Få sekunder før slutt scoret i stedet Kroatia og sikret 30-20-seier. – Kroatia slipper med skrekken. Og det er litt typisk at et lag med den erfaringen klarer å snu det, og har marginene med seg på slutten, sier NRKs håndballekspert Håvard Tvedten. Japans Kosuke Yasuhira ble toppscorer med hele 10 mål, og etter tapet gikk hele laget rundt i den fullsatte hallen og takket – til ellevill jubel. Klokken 16.00 OL-åpner Norge mot Argentina. De spiller i gruppe B. Tidligere lørdag slo Egypt Ungarn 35–32.
Tidspunkt: 27-07-2024 - Kl.13:34 - Kilde: NRK - Info