Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
7
 Onsdag  7. Jun. 2023
Velg en by:
Velg en by:
Alta
Arendal
Askim
Bergen
Bodø
Bryne
Brønnøysund
Drammen
Drøbak
Egersund
Elverum
Farsund
Fauske
Finnsnes
Flekkefjord
Florø
Fosnavåg
Fredrikstad
Førde
Gjøvik
Grimstad
Halden
Hamar
Hammerfest
Harstad
Haugesund
Hokksund
Holmestrand
Honningsvåg
Horten
Hønefoss
Jørpeland
Kirkenes
Kongsberg
Kongsvinger
Kopervik
Kristiansand
Kristiansund
Langesund
Larvik
Leknes
Levanger
Lillehammer
Lillesand
Lillestrøm
Lyngdal
Mandal
Mo i Rana
Molde
Mosjøen
Moss
Mysen
Måløy
Namsos
Narvik
Notodden
Odda
Oslo
Otta
Porsgrunn
Risør
Rjukan
Røros
Sandefjord
Sandnes
Sandnessjøen
Sandvika
Sarpsborg
Sauda
Ski
Skien
Skudeneshavn
Sortland
Stathelle
Stavanger
Steinkjer
Stjørdal
Stokmarknes
Svelvik
Svolvær
Tromsø
Trondheim
Tvedestrand
Tønsberg
Ulsteinvik
Vadsø
Vardø
Verdal
Åkrehamn
Ålesund
Åndalsnes
Velg ett fylke:
Velg ett fylke:
Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Jan Mayen
Møre og Romsdal
Nordland
Nord-Trøndelag
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Svalbard
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vestfold
Østfold
ALLE

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:


Alle - Finn din by med værvarsel, kart og nyheter for din by
1. Svensk Haaland-sukk
Den svenske TV-profilen Frida Nordstrand (42) fulgte treninga til Erling Braut Haaland og Manchester City i går. Hun innrømmer at «det er litt vanskelig» at det nå er norge som har superstjerna i fotball og ikke Sverige.
Tidspunkt: IDAG (07-06-2023) - Kl.10:41 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


2. NFF utsetter to kamper i Eliteserien
norges deltakelse i EM-sluttspillet for U21-lag gjør at norges Fotballforbund utsetter to kamper i Eliteserien. Begge kampene skulle i utgangspunktet ha vært spilt 25. juni, men får nå nye datoer. Det gjelder Lillestrøms kamp mot Aalesund og Vålerengas oppgjør mot Sandefjord. Både Lillestrøm og Vålerenga har spillere som skal delta i U21-sluttspillet, og dermed ble det åpnet for at kampene kunne skyves på. (NTB)
Tidspunkt: IDAG (07-06-2023) - Kl.09:04 - Kilde: NRK - Info


3. norges sandvolleyballstjerner innledet med seier
Begge de norske lagene vant da kvalifiseringen til den europeiske nasjonscupen i sandvolleyball ble innledet i Lillesand. Onsdag er det semifinaler. Det er en av sju kvalifiseringsturneringer som leder fram til et sluttspill. Sluttspillvinneren i hver klasse sikrer en kvoteplass til OL i Paris, og det er målet for de norske. Det startet da norge slo Estland i det innledende spillet. Mathias Berntsen og Hendrik Mol slo Kaur Erik Kais/Rasmus Meius 2-0 (21-14, 21-14) før Anders Mol og Christian Sørum inntok sanden og slo Urmas Piik/Dimitriy Korotkov 2-0 (21-15, 21-15). Begge de norske kvinnelagene slo sine danske motstandere i strake sett. Først vant 2.-laget Kirstine Garder/Ingrid Lunde 2-0 (21-16, 21-12) over Pia Hove/Astrid Mellmølle, så vant Sunniva Helland-Hansen/Emilie Olimstad 2-0 (21-18, 21-12) over Clara Windelleff/Sofia Nørager Bisgaard. (NTB)
Tidspunkt: IGÅR (06-06-2023) - Kl.18:20 - Kilde: NRK - Info


4. Manglerud Stars anke avvist – mister eliteserielisensen
Manglerud Star får ikke eliteserielisens etter at et utvalg i norges Ishockeyforbund har avvist klubbens anke. Comet tilbys plass i eliteserien. Manglerud Star flyttes ned i 2. divisjon (NTB)
Tidspunkt: IGÅR (06-06-2023) - Kl.11:24 - Kilde: NRK - Info


5. Solbakken usikker på når Haaland er norge-klar
Landslagssjef Ståle Solbakken vet ikke når Erling Braut Haaland vil slutte seg til norge-troppen hvis Manchester City vinner mesterligaen.
Tidspunkt: IGÅR (06-06-2023) - Kl.10:18 - Kilde: NRK - Info


6. VG: Datatilsynet setter ned foten for strømming av barneidrett
– Med dagens løsning, og basert på hvordan vi ser det i dag, så vil det i de fleste tilfeller være vanskelig, sier direktør i Datatilsynet, Line Coll, til VG. Debatten om strømming av barneidrett har rast en god stund, men nå setter Datatilsynet ned foten. Grepet de tar gjør det i praksis umulig å strømme barneidrett i norge. Idretter der flere barn eller unge filmes samtidig kan som hovedregel ikke gjennomføres lovlig etter personregelverket. Det kommer frem i en ny veiledning publisert tirsdag. – Dersom idrettslag eller tjenester strømmer lagidrett for barn, utover toppidrettsarrangementer med allmenn interesse, så er det etter vår vurdering stor risiko for å behandle personopplysninger ulovlig, sier Coll. Unntaket er toppidrett eller idrett med «allmenn interesse».
Tidspunkt: IGÅR (06-06-2023) - Kl.07:05 - Kilde: NRK - Info


7. NHL-klubben signerte nordmann: – Det er helt sjukt
Den norske landslagslagsspilleren Emil Martinsen Lilleberg er klar for NHL-klubben Tampa Bay Lightning. Florida-klubben bekrefter signeringen i sine kanaler mandag kveld. Lilleberg har signert en toårskontrakt. Sarpsborg-gutten, som var del av den norske VM-troppen, har tidligere vært aktuell for spill i Arizona Coyotes. Han ble draftet dit for to år siden. I Arizona ble han imidlertid deretter vraket som følge av at det ble oppdaget hjerteproblemer i en medisinsk sjekk. – Det er helt sjukt etter den nedturen jeg har hatt med Arizona, og det som skjedde der. Jeg fikk ganske dårlig beskjeder der borte, angående hjertet. De bestemte seg for at de ikke turte på grunn av hjertet, sier Lilleberg til Nettavisen. Nå er han klar for spill i NHL. Lilleberg har den siste tiden spilt for svenske Oskarshamn. Der har han imponert. Tre mål og totalt tolv målpoeng ble fasiten for backen. Sarpsborg-gutten har representert norge i de tre siste verdensmesterskapene. (NTB)
Tidspunkt: 05-06-2023 - Kl.19:50 - Kilde: NRK - Info


8. Iivo Niskanen bryter med landslaget
Den finske langrennsprofilen Iivo Niskanen bryter med det finske landslaget og vil satse privat under oppkjøringen til den kommende sesongen. Da det finske langrennslandslaget ble tatt ut forrige uke, var ikke Niskanen en del av troppen. – Iivo ønsker nå å kjøre en litt annerledes oppkjøring enn før. Det ble bestemt at han ikke skal være med på landslagsaktiviteter under oppkjøringen, men skal gjøre sitt eget opplegg, sa trener Teemu Pasanen fredag, ifølge rikskringkasteren Yle. asanen bekrefter at initiativet ble gjort av Niskanen. Det er et lignende opplegg som Johannes Høsflot Klæbo har gjort i norge. Pasanen uttaler at 31-åringen vil være tilbake på landslaget når verdenscupen starter i november. (NTB)
Tidspunkt: 05-06-2023 - Kl.09:07 - Kilde: NRK - Info


9. NRK og VG skal vise morgendagens fotballhelter
I sommer skal norges U19- og U21-landslag på herresiden spille EM. NRK og VG skal sammen vise alle kampene fra de to mesterskapene. – Sammen skal to av norges aller største mediehus vise frem morgendagens helter på gressmatta. Det gleder vi oss veldig til, og samarbeidet vil komme hele det norske fotballpublikummet til gode. Dette er mediemangfold i praksis, sier Espen Olsen Langfeldt, sportsredaktør i NRK. U21-EM spilles i Romania og Georgia, fra 21. juni til 8. juli. U19-EM spilles på Malta fra 3. til 16. juli. NRK skal vise alle norges kamper i mesterskapet og finalene, mens VG vil sende samtlige kamper.
Tidspunkt: 05-06-2023 - Kl.08:00 - Kilde: NRK - Info


10. Sykkel: Norsk storeslem i Spania
Katrine Aalerud (Movistar) vant Vuelta Andalucia sammenlagt etter at hun ble nummer to på den siste etappen, som ble vunnet av Mie Bjørndal Ottestad for det norske landslaget. Ottestad ble nummer to i sammenlagt. Aalerud og Ottestad var nummer 2 og 3 i sammendraget før den siste etappen. Det er første seier utenfor norge for begge to. Marte Berg Edseth ble nummer åtte i sammendraget.
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.14:24 - Kilde: NRK - Info


11. Tomac forlenger med Vipers
Marta Tomac (32) fortsetter håndballkarrieren i Vipers Kristiansand. Det bekrefter hun overfor NTB under mesterligasluttspillet i Budapest. Tomac ble mamma for første gang i februar. Hun har spilt flere seniormesterskap for norge og var med på EM-gull i 2020 og OL-bronse året etter. Den nye avtalen med Vipers vil bli underskrevet i nær framtid, opplyser hun. 32-åringen har spilt i Vipers siden 2015, og før det var hun i Byåsen i fødebyen Trondheim. (NTB)
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.09:17 - Kilde: NRK - Info


12. Sterke angrep mot pressen før Al-Samarai knuste Kjøll
Både styremedlem Astrid Uhrenholdt Jacobsen og håndballpresident Kåre Geir Lio holdt flammende innlegg før valget i norges idrettsforbund. Så ble Zaineb Al-Samarai valgt til ny president.
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.09:10 - Kilde: NRK - Info


13. Vil ha nasjonal tiltaksplan mot økonomiske barrierer
Det har vært mye fokus det siste året på at familier sliter med å betale for barns idrettsaktiviteter og at dette nå også gjelder en langt større del av befolkningen enn før. Oslo Idrettskrets advarer norsk idrett om at organisasjonen ikke har vært god nok til å gjøre felles tiltak mot økonomiske barrierer i idretten. Derfor har de foreslått at det utarbeides en nasjonal tiltaksplan mot økonomisk barrierer i idretten. Forslaget deres på Idrettstinget søndag var blant annet også at særidretter med barne- og ungdomsaktivitet lager egne regler og retningslinjer for omfang og kostnader i egen barne- og ungdomsidrett. Kretsen ønsker kort sagt å dempe det de kaller en profesjonaliseringsgallop i idretten, noe som også innebærer økte kostnader. Også Trøndelag Idrettskrets har engasjert seg kraftig i tematikken. - Økonomi som barriere er sannsynlig en av vårt tids største utfordringer, sa Zaineb Al-Samarai, en av de to presidentkandidatene, fra talerstolen. norges Fotballforbundet støttet et forslag om å utarbeide nasjonal tiltaksplan, men ønsker ikke det de kaller rigide regler for omfang og kostnader i egen barne- og ungdomsidrett. De peker på at klubber har ulikt utgangspunkt. - Vi advarer mot endimensjonale og rigide krav, sa Leon Aurdal i norges Fotballforbund fra talerstolen. Oslo Idrettskrets foreslo at den nasjonale tiltaksplanen skal legges frem for diskusjon på Ledermøtet i 2024, og fremmes for vedtak til Idrettstinget i 2025. Idrettstyret hadde en liten presisering til forslaget om nasjonal tiltaksplan og fikk støtte for dette.
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.07:20 - Kilde: NRK - Info


14. Stoppet omstridt endring - men senker beviskrav i varslingssaker
Adrian Stinessen Haugen, leder i norges Studentidrettsforbud, gikk på talerstolen med et forslag om å endre bevisbyrden i varslingssaker under idrettstinget lørdag. - Vi vil sikre at kritkkverdige handinger ikke blir ignorert og medlemmen blir ivaretatt, sier Stinessen Haugen. De ville senke bevisbyrden fra overveiende sannsynlighet (99 prosent) til allminnelig overvekt av sannsynlighet (51 prosent). Dette kan handle om for eksempel upassende oppførsel mellom trenere og barn/ungdom i idretten. Derimot gikk Reidar Bruusgaard, leder i påtalenemda i norges Idrettsforbund, på talerstolen og syns det var en for stor endring av beviskrav i idretten. -Det handler om hvor sikker vi skal være for å dømme eller vedta sanksjoner, sier han. Han påpekte at dette handler om to ulike hensyn: Hensynet til upassende atferd, at det kan reageres mot dette. Rettsikkerhetsperspektiv -Disse skal avveies, sier Bruusgaard. Han ville i stedet ha en middelvei der varslingssaker skal ha en klar sannsynlighetsovervekt (75-80 prosent). Dette støttet også Tomasz Edsberg i domsutvalget i NIF. Eirik Sørdahl i norges Volleyballforbund gikk inn for at bevisbyrden skal senkes svært betydelig fra talerstolen. Han var derfor uenig med juristene. Han påpekte at det er få ting som opprører han i norsk idrett, men at upassene oppførsel og overgrep gjør ham fly forbannet. - Jeg ser mange av de som har utført tingene slipper unna fordi bevisbyrden etter mitt skjønn er altfor høy. En sak er altfor mye, sier Sørdahl. Han tror folk ikke melder inn saker fordi beviskravene er omfattende i varslingssaker. Forslaget til studentidrettsforbundet, at bevisbyrden senkes til almmenlig overvekt av sannsynlighet (51 prosent), ble ikke vedtatt. Derimot ble det vedtatt at NIF senker kravet for bevisbyrden til klar sannsynlighetsovervekt (75-80 prosent).
Tidspunkt: 03-06-2023 - Kl.09:27 - Kilde: NRK - Info


15. Fifa: Galatasaray må betale 33 millioner kroner til Elabdellaoui
Fifa skriver at Galatasaray må betale 33 millioner kroner til Bodø/Glimt-spiller Omar Elabdellaoui etter de terminerte kontrakten hans. Det kommer fram i et Fifa-dokument. Fifa har bestemt at klubben må betale om lag 2,8 millioner euro i kompensasjon til den tidligere landslagskapteinen. Det tilsvarer 33 millioner norske kroner. Den tyrkiske storklubben trues med å ikke få signere nye spillere dersom de ikke betaler summen innen 45 dager etter de har fått beskjed om avgjørelsen. Elabdellaoui spilte for Galatasaray mellom august 2020 og september 2022. Backens kontrakt ble imidlertid terminert i fjor høst etter en vanskelig periode med en fyrverkeriulykke, operasjoner og langvarig opptrening. Nyttårsaften for to år siden pådro Elabdellaoui seg skader i øynene under nyttårsfeiring i Tyrkia. Dette skjedde etter at fyrverkeri gikk av og traff ham i ansiktet. 14 måneder senere gjorde han comeback for Galatasaray. Etter fem måneder uten klubb signerte til slutt Elabdellaoui en toårskontrakt med Bodø/Glimt. 31-åringen har så fått seks kamper for gultrøyene. TV 2 omtalte saken først i norge. (NTB)
Tidspunkt: 02-06-2023 - Kl.19:53 - Kilde: NRK - Info


16. FIFA: Galatasaray må betale 33 millioner kroner til Elabdellaoui
FIFA skriver at Galatasaray må betale 33 millioner kroner til Bodø/Glimt-spiller Omar Elabdellaoui etter de terminerte kontrakten hans. Det kommer fram i et FIFA-dokument. Den tyrkiske storklubben trues med å ikke få signere nye spillere dersom de ikke betaler summen innen 45 dager etter de har fått beskjed om avgjørelsen. Elabdellaoui spilte for Galatasaray mellom august 2020 og september 2022. Backens kontrakt ble imidlertid terminert i fjor høst etter en vanskelig periode med en fyrverkeriulykke, operasjoner og langvarig opptrening. Nyttårsaften for to år siden pådro Elabdellaoui seg skader i øynene under nyttårsfeiring i Tyrkia. Dette skjedde etter at fyrverkeri gikk av og traff ham i ansiktet. 14 måneder senere gjorde han comeback for Galatasaray. TV 2 omtalte saken først i norge. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 02-06-2023 - Kl.19:37 - Kilde: NRK - Info


17. Pellegrino tatt ut på Tanzanias landslag
Amahl Pellegrino har alltid vært åpen om at han drømmer om å spille for det norske landslaget. Nå har han blitt tatt ut på Tanzanias landslag. Det skriver Bodø/Glimt på sine nettsider. – Selvfølgelig er det en stor nyhet. Det er kult for både meg og familien. I hvert fall for foreldrene mine. Jeg har jo røtter i Tanzania, så selv om jeg er født i norge er det veldig kult for oss, sier Pellegrino. Etter Pellegrino-nyheten sier norges landslagssjef Ståle Solbakken til NRK at han har vært klar over at Pellegrino kan representere Tanzania. – Vi tar til enhver tid ut de vi mener er riktige, også med tanke på Pellegrino. Og vi ville aldri tatt ut noen i hans alder bare for å sikre at han ikke kunne spille for et annet land, sier Solbakken. Dersom Pellegrino representerer Tanzania lukker døren seg for å spille for norge. Derfor har Pellegrino en tøff avgjørelse å ta. – Det er stort å bli tatt ut for Tanzania, men det hadde det vært å spille for norge også. Valget er veldig vanskelig, samtidig som det er kult å ha den muligheten. Det blir nok litt tenking nå, sier Glimt-stjernen. Tanzania er rangert som nummer 130 på Fifa-rankingen.
Tidspunkt: 02-06-2023 - Kl.17:40 - Kilde: NRK - Info


18. Avgjorde norsk OL-deltagelse
Leder i kampssportforbundet, Øyvind Andreassen, var på idrettstinget fredag krystallklar på at norge må boikotte OL, dersom Russland og Belarus får delta. - Fra mitt ståsted; Deltar Russland og Belarus, så deltar ikke norge, sier Andreassen. Standpunktet hans kom da Idrettstinget skulle behandlet norsk OL-detagelse i OL i Paris fredag formiddag. Basketpresident Jan Hendrik Parmann mener det er altfor tidlig å ta en beslutning rundt norsk deltagelse på nåværende tidspunkt. Derfor fremmet han et forslag om å utsette avgjørelsen om norsk OL-deltagelse i Paris. - Jeg mener det er prematurt å diskutere dette nå når IOC er så vaklende som de er, sier Parmann fra talerstolen. Forslaget ble imidlertid nedstemt. Samtidig ble det vedtatt at norge skal delta i OL neste sommer. Ingen vet ennå om Russland og Belarus vil få grønt lys til å delta i OL neste sommer. Friidrettspresident Anne Farseth fremhevet at en boikott vil ramme utøverne.
Tidspunkt: 02-06-2023 - Kl.12:22 - Kilde: NRK - Info


19. Ville ha norsk OL-boikott
Leder i kampssportforbundet, Øyvind Andreassen, var på idrettstinget fredag krystallklar på at norge må boikotte OL, dersom Russland og Belarus får delta. - Fra mitt ståsted; Deltar Russland og Belarus, så deltar ikke norge, sier Andreassen. Standpunktet hans kom da Idrettstinget skulle behandlet norsk OL-detagelse i OL i Paris fredag formiddag. Basketpresident Jan Hendrik Parmann mener det er altfor tidlig å ta en beslutning rundt norsk deltagelse på nåværende tidspunkt. Derfor fremmet han et forslag om å utsette avgjørelsen om norsk OL-deltagelse i Paris. - Jeg mener det er prematurt å diskutere dette nå når IOC er så vaklende som de er, sier Parmann fra talerstolen. Forslaget ble imidlertid nedstemt. Samtidig ble det vedtatt at norge skal delta i OL neste sommer. Ingen vet ennå om Russland og Belarus vil få grønt lys til å delta i OL neste sommer. Friidrettspresident Anne Farseth fremhevet at en boikott vil ramme utøverne.
Tidspunkt: 02-06-2023 - Kl.12:22 - Kilde: NRK - Info


20. Håndballforbundet fikk avslag på VM-støtte
I 2025 skal norge, Danmark og Kroatia arrangerte håndball-VM for menn, men norges Håndballforbund får ingen støtte fra Kultur- og likestillingsdepartementet. NHF søkte i oktober om et tilskudd på 16 millioner kroner. «Departementet har vurdert søknaden og finner ikke å kunne prioritere et særskilt, enkeltstående tilskudd til dette formålet. På denne bakgrunn har Kultur- og likestillingsdepartementet besluttet å avslå søknaden», står det i svaret. – Det er automatisk 15–16 millioner i minus om vi skal bære den kostnaden selv, så sånn sett er det dramatisk, sier generalsekretær Erik Langerud til NRK. Han forteller at summen skulle gå til å bygge om Telenor Arena innvendig for å kunne ta 15.000 tilskuere til finalene, noe Det internasjonale håndballforbundet skal kreve. – Vi har fått avslaget og skal diskutere det på et styremøte de nærmeste ukene. Det er klart det er krevende å skulle arrangere et verdensmesterskap, det er krevende i seg selv, og spesielt når vi taper penger på det, forklarer Langerud.
Tidspunkt: 02-06-2023 - Kl.11:09 - Kilde: NRK - InfoSøk etter flere nyheter om NorgeAnnonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2023 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)