Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
13
 Lørdag  13. Apr. 2024
Velg en by:
Velg en by:
Drammen
Hokksund
Hønefoss
Kongsberg
Velg ett fylke:
Velg ett fylke:
Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Jan Mayen
Møre og Romsdal
Nordland
Nord-Trøndelag
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Svalbard
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vestfold
Østfold
ALLE

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:


Buskerud - Finn din by med værvarsel, kart og nyheter for din by
1. Besseberg dømmes for mottak av russiske klokkegaver og prostituerte
Anders Besseberg blir blant annet dømt mottak av klokker og av seksuelle tjenester fra prostituerte. Opplesingen av dommen pågår nå i buskerud Tingrett.
Tidspunkt: IGÅR (12-04-2024) - Kl.08:29 - Kilde: NRK - Info


2. Besseberg møter i idrettens domstol
Høringen av Anders Besseberg i Idrettens Voldgiftsrett (CAS) gjennomføres fredag. Besseberg er tiltalt for å ha brutt idrettens regelverk og risikerer millionbot, i tillegg til livstidsutestengelse fra verv innen idretten. Besseberg var president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) i mer enn 25 år. I fjor ble han tiltalt for grov korrupsjon av Økokrim. Påtalemyndigheten anklaget ham for å ha tatt imot bestikkelser i form av prostituerte tilbudt av russere, eksklusive klokker, påspanderte jaktturer og en leasingbil betalt av et selskap som skaffet markedsavtaler for IBU. Økokrim la i buskerud Tingrett i februar ned påstand om fengsel i tre år og sju måneder, millionbot og inndragelse av verdier på 1,7 millioner kroner. Uavhengig av den norske straffesaken mot Besseberg har Biathlon Integrity Unit (Skiskyttersportens integritetsenhet) en disiplinærsak gående mot Besseberg. Saken i CAS er idrettens behandling av denne saken. Ifølge NRKs opplysninger skal høringen i CAS foregå digitalt. Flere vitner er oppnevnt. CAS har svart NRK at de ikke gir opplysninger om saken. Heller ikke Bessebergs østerrikske advokat Norbert Wess har besvart NRKs spørsmål om CAS-saken.
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.09:03 - Kilde: NRK - Info


3. Ny razzia blir knytt til Besseberg-saka
Sveitsisk politi har ransaka hovudkvarteret til selskapet Infront i byen Zug. Det bekreftar Infront til NRK. Ransakinga skjer midt i rettssaka mot Anders Besseberg. Avisa Zug Zeitung omtala saka først, og peika på at aksjonen kan ha vore ein konsekvens av Besseberg-saka i buskerud tingrett. Infront står sentralt i korrupsjonstiltalen mot Besseberg, som mellom anna er anklaga for å ha tatt imot ein leasingbil og fleire påspanderte jaktturar betalt av Infront. Infront seier at sveitsisk politi gjekk til aksjon måndag denne veka. Dei fortel også NRK at razziaen skjedde på oppdrag frå austerriksk politi. I Austerrike pågår det ei etterforsking der selskapet Infront og noverande og tidlegare leiarar i selskapet er involvert. Der blir forretningsforholdet mellom Det internasjonale skiskyttarforbundet og Infront ettergått. Austerriksk økokrim undersøker om Det internasjonale skiskyttarforbundet favoriserte Infront då dei inngjekk avtalar. – Vi tar påstandane svært alvorleg og held fram med å samarbeide med politimyndigheitene, skriv kommunikasjonsvisepresident Jörg Polzer i Infront til NRK. – Vi vil gjenta at våre avtalar med IBU alltid har vore i tråd med marknadspraksis og breitt støtta av komitévedtak i IBU. Vi nektar eninkvar ulovleg påverknad på inngåinga av desse kontraktane, legg han til. Austerriksk politi stadfestar også razziaen overfor NRK. – Etterforskingsskritt mot tidlegare leiarar i IBU og eit marknadsføringsselskap for sportsrettigheiter har blitt gjennomført sidan 2023. Anklagene er tillitsbrot og korrupsjon. I den samanheng blei det i går gjennomført ytterlegare ransakingar i utlandet, skriv austerriksk økokrim til NRK.
Tidspunkt: 06-02-2024 - Kl.14:08 - Kilde: NRK - Info


4. Besseberg skal utspørres en hel dag til – utsetter de første vitneforklaringene
Det er lagt et nytt løp for de neste ukene av korrupsjonssaken mot Anders Besseberg. Han må også tirsdag svare på spørsmål fra aktoratet. Endringene kommer fram i en oppdatert tidsplan fra buskerud tingrett. Økokrim rakk ikke å gjøre seg ferdig med utspørringen før helgen, og nå er hele tirsdagen satt av til dette. Det utsetter de første vitneforklaringene med én dag. I tillegg er listen over de innkalte stokket litt om på. Opprinnelig skulle Norges to tidligere skiskytterpresidenter Tore Bøygard og Erlend Slokvik vært de første til å innta vitneboksen i Hokksund, men sistnevntes oppmøte er flyttet til torsdag. Bøygard er fortsatt først ut. Matthew Cobb og Olle Dahlin skal også utspørres onsdag. De er henholdsvis styremedlem og president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU). 25 personer skal vitne i saken mot Besseberg, og et klart flertall av gjør det på aktoratets forespørsel. Mange av dem er nåværende og tidligere ledere i norsk og internasjonal skiskyting. (NTB)
Tidspunkt: 22-01-2024 - Kl.14:08 - Kilde: NRK - Info


5. Svensk skiskytter kaller Bessebergs oppførsel patetisk
Den svenske skiskytteren Sebastian Samuelsson er ikke nådig i sin kritikk av den tidligere IBU-presidenten Anders Besseberg. Den tidligere presidenten i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) har i buskerud tingrett denne uken avvist alle anklager om grov korrupsjon som er framsatt mot ham. Samuelsson kaller det hele patetisk overfor Aftonbladet. – Jag tror at han lyver og håper at han blir dømt til fengsel, sier Samuelsson. Besseberg var IBU-president fra 1992 til 2022 og er tiltalt for grov korrupsjon. – Han sier at han har tatt imot hundretusentalls kroner, men at det ikke har noen sammenheng med stillingen i IBU. Jeg skulle ønske at jeg hadde like mange rike kompiser som ham og som ga meg luksusklokker for mange hundre tusen kroner. – Du tror at han lyver? – Ja, det tror jeg. (NTB)
Tidspunkt: 12-01-2024 - Kl.09:24 - Kilde: NRK - Info


6. Holm Lægreid sikret NM-stafettseier
Oslo og Akershus forsvarte fjorårets NM-gull på herrenes stafett da de tok en overlegen seier på skiskytter-NMs avsluttende øvelse i Alta søndag. På laget var Sturla Holm Lærgreid, Endre Strømsheim, Isak Frey og Johannes Dale. Etter siste veksling hadde Lægreid en ledelse på nærmere minuttet ned til buskeruds Vetle Sjåstad Christiansen. Lægreid fikk få problemer med å sikre gullet foran buskerud på sølvplass. Sogn og Fjordane, med Johannes Thingnes Bø på sisteetappen, tok bronsen. Det var fire blide menn som stilte opp til intervju med NRK etter seieren. – Denne stafetten henger høyt. Det er deilig at vi slår Sogn og Fjordane og buskerud, sier Holm Lægreid, og sikter til lagkameratene Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Thingnes Bø. Tidligere søndag tok buskerud seieren på kvinnenes stafett.
Tidspunkt: 26-03-2023 - Kl.12:55 - Kilde: NRK - Info


7. Granerud og Lindvik tok NM-gull med Akershus
Halvor Egner Granerud og Marius Lindvik ledet Akershus´ 1.-lag til seier i lagkonkurransen under hopp-NM i Midtstubakken søndag. Lindvik hoppet 105 og 103 meter og skaffet laget 322,7 poeng. Granerud var kun 3,2 poeng bak med sine hopp på 102,5 og 102 meter. Fredrik Eirinsønn Villumstad hoppet 99 og 98, mens Adrian Thon Gundersrud landet på 104,5 og 99,5 meter. buskerud ble nummer to med 1121,5 poeng. Det skilte 92,6 poeng opp til vinnerlaget. For buskerud leverte Daniel-André Tande best med sine hopp på 100,5 og 101,5 meter. I tillegg til ham var Anders Håre, Joacim Ødegård Bjøreng og Sølve Jokerud Strand på laget. Sør-Trøndelag ble nummer tre, litt under 200 poeng bak Akershus. Bendik Jakobsen Heggli, Simen Kvarstad, Jo Rømme Mellingsæter og Iver Olaussen hoppet for trønderne. Akershus hadde eneste lag i kvinneklassen. Der fikk Nora Helene Evans, Mathilde Selbekk, Mille Marie Hagen og Ida Marie Hagen 512,6 poeng. (©NTB)
Tidspunkt: 30-10-2022 - Kl.11:23 - Kilde: NRK - Info


8. Sæterøy foreslås som skipresident
buskerud skikrets varsler benkeforslag på skitinget om Kristin Vestgren Sæterøy som ny skipresident, skriver Adresseavisen. Dermed ligger det an til at hun blir motkandidat til Norges Skiforbunds egen kandidat, Rosenborg-toppen Tove Moe Dyrhaug. Sæterøy er tidligere daglig leder i Holmenkollen Skifestival. Skikretsen foreslo henne også overfor valgkomiteen i skiforbundet, som landet på å innstille Dyrhaug som Erik Røstes erstatter. – Det er en forutsetning for dette forslaget at presidenten velges som styreleder og ikke, som i dag, i rollen som arbeidende styreleder på fulltid, heter det i en pressemelding fra buskerud skikrets, ifølge Adressa. (NTB)
Tidspunkt: 03-06-2022 - Kl.11:04 - Kilde: NRK - Info


9. Lanserer Artic Race-direktør som skipresident
Erik Røste bekreftet til NRK at han gir seg som skipresident for tre uker siden. Nordland, Troms og Finnmark går sammen om å foreslå Knut-Eirik Dybdal overfor valgkomiteen som ny skipresident. – Vi skal utvikle sporten på grunnfjellet og heve bredden i årene som kommer fremover. Da trenger man en vidsynt person, som Knut-Eirik er, ifølge Hans Petter Bergseth, leder i Troms skikrets. Knut-Eirik Dybdal er direktør i sykkelrittet Arctic Race of Norway. – Han er en fyr som kan samle ressurser rundt seg og har en voldsom gjennomføringsevne i de prosjektene han har deltatt i, når vi ser resultatene fra Arctic Race of Norway. Du trenger gode ressurspersoner rundt deg og være en samlende leder for å få til noe sånt. Det tror vi han er, sier Bergseth. I buskerud vil de foreslå daglig leder i Holmenkollen Skifestival Kristin Vestgren Sæterøy, som i fjor ble foreslått som visepresident. Det skal velges ny president på skitinget.
Tidspunkt: 06-04-2022 - Kl.14:02 - Kilde: NRK - Info


10. 19-åring vekket oppsikt da Oslo og Akershus sikret NM-gull
19 år gamle Simen Aaberg Skar imponerte stort på andreetappen på NM-stafetten i skiskyting, og bidro sterkt til seier for Oslo og Akershus´ førstelag. Med råsterk skyting og rask fart i sporet vekslet han først og sendte Jørgen Brendengen Krogsæter ut med et forsprang på 17 sekunder. – Det er over evne det han gjør her. Dette var oppsiktsvekkende bra, mente NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith. Krogsæter gjorde også en solid etappe og ga ankermann Endre Strømsheim et godt utgangspunkt. Rekruttlandslagsløperen trengte totalt tre ekstraskudd, men holdt unna og sørget for NM-gull. – Det er spesielt å få gå med seniorene. Og så er jo Endre Strømsheim treneren min, så det er veldig kult å få gå med han, sa 19-årige Skar etter sin etappe. – Å få et NM-gull med Simen som jeg har vært trener for i tre år er ekstremt deilig. Simen er kanskje den som imponerer mest i dag ut ifra forutsetningene. Det er hans første seniorstafett så det er veldig imponerende, sier Strømsheim. Fredrik Bucher-Johannessen gikk førsteetappen. Oppland sikret sølvet foran buskerud som tok den siste medaljen.
Tidspunkt: 27-03-2022 - Kl.10:29 - Kilde: NRK - Info


11. buskerud overlegen i kvinnestafetten i skiskyting
buskerud var suveren på kvinnenes stafett i NM skiskyting søndag. På vinnerlaget gikk Mari Wetterhus, Åsne Skrede og Frida Dokken. Wetterhus var fem sekunder bak Hordalands Malin Bergtun ved første veksling, men Skrede slo knockout på konkurrentene på den neste etappen. Med høy fart i sporet sendte hun Dokken ut på ankeretappen med 53 sekunders ledelse. – Frida har gjort mange gode løp, så dette kan gå bra, sa Skrede til NRK mens Dokken var ute i løypa, og hun fikk helt rett. Dokken skjøt perfekt og var aldri truet. Hun paraderte i mål i ensom majestet til buskeruds første stafettseier på 30 år. Kampen om sølvet ble en spurtduell mellom Hordaland og blandingslaget fra Nord-Østerdal og Telemark-Vestfold, der Hordalands Une Christiane Tronerud Kvelvane så vidt fikk tåspissen foran i mål. Hun ble sølvvinneer sammen med Malin Bergtun og Andrine Hatling. For blandingslaget på bronseplass gikk Ida Herfoss, Eline Grue og Juni Arnekleiv.
Tidspunkt: 27-03-2022 - Kl.07:42 - Kilde: NRK - Info


12. Dobbeltseier for Tande og buskerud
Daniel-André Tande og buskerud stakk av med seieren i både mennenes lagkonkurranse og i blandet lag under NM i Midtstubakken søndag. buskerud slo storfavoritten Akershus med knappest mulig margin i mennenes lagkonkurranse. Et par timer senere var Tande ankermann da buskerud sikkert seg NM-gullet også i den blandede lagkonkurransen, selv om hoppingen ikke var like solid fra hans side. Silje Opseth hadde 97 og 105,5 meter i sine hopp. I den blandede lagkonkurransen med en kvinne og to menn på laget var det foruten Opseth, Tande og Joacim Ødegård Bjørgeng som hoppet for buskerud. Sølvet gikk til Oppland, mens Akershus ble henvist til bronsen.
Tidspunkt: 31-10-2021 - Kl.13:47 - Kilde: NRK - Info


13. buskerud vant blandet lag i NM
Daniel-André Tande, Anders Håre, Joacim Ødegård Bjøreng og Sølve Jokerud Strand vant lagkonkurransen i NM i Midtstuen søndag. Ikke siden 1996 blir det hevdet at Busterud 1 vunnet en lagkonkurranse, og det ble fryktelig jevnt til siste slutt. Et tidel skilte Akershus og buskerud sine førstelag, og det ble buskerud som trakk det lengste strået med sine 906,4 poeng. – Dette var fryktelig gøy. Det var bra laginnsats. Jeg fryktet at Akershus var urørlige igjen, slik som i fjor, men det gikk, sier Tande. – Det var digg å endelig slå dem, sier Anders Håre. Dermed endte Granerud og hans lagkamerater med sølv. Robert Johansson og Oppland endte opp med bronsen.
Tidspunkt: 31-10-2021 - Kl.11:04 - Kilde: NRK - Info


14. buskerud vant lagkonkurransen i NM
Daniel-André Tande, Anders Håre, Joacim Ødegård Bjøreng og Sølve Jokerud Strand vant lagkonkurransen i NM i Midtstuen søndag. Ikke siden 2002 har Busterud vunnet en lagkonkurranse, og det ble fryktelig jevnt til siste slutt. Et tidel skilte Akershus og buskerud sine førstelag, og det ble buskerud som trakk det lengste strået med sine 906,4 poeng. – Dette var fryktelig gøy. Det var bra laginnsats. Jeg fryktet at Akershus var urørlige igjen, slik som i fjor, men det gikk, sier Tande. I 2006 delte buskerud og Akershus førsteplassen. – Det var digg å endelig slå dem, sier Anders Håre. Dermed endte Granerud og hans lagkamerater med sølv. Robert Johansson og Oppland endte opp med bronsen.
Tidspunkt: 31-10-2021 - Kl.11:04 - Kilde: NRK - Info


15. Tett kamp mellom Granerud og Tande
buskerud 1 leder etter første omgang i blandet hopp-konkurransen i NM i Midtstuen søndag. Daniel-André Tande leverte helgens lengste hopp på 106,5 meter. – Det var moro. Jeg føler jeg får til det jeg prøver på, men jeg må være så ærlig og si at jeg har griseflaks på forholda. Det må til når man skal slå Akershus, sier Tande til NRK. I nettopp Akershus er Halvor Egner Granerud. Han har variert på hoppinga denne helgen, og søndag ble det igjen et rotete hopp i første omgang. – Jeg har ikke helt kontroll på hva det er. Det var ikke noe fett, sier han. Per nå leder buskerud 1 blandet lag-konkurransen med 459,1 poeng. Akershus 1 er like bak med 455 poeng. Selve konkurransen kan du se her.
Tidspunkt: 31-10-2021 - Kl.10:31 - Kilde: NRK - Info


16. Akershus fornøyd med løsning
– Vi er veldig fornøyde med at Skiforbundet og Clas Brede Bråthen fant fremt til en løsning i går. Vi var i tett dialog med partene, og løsningen var 90% av den løsningen vi mente var den beste, sier Dag Helland-Hansen til NRK. Helland-Hansen er leder i langrennskomiteen i Akershus skikrets. Nå overlater han det til kretslederne å diskutere om de ønsker å fremme mistillit mot det sittende skistyret når de møtes til helgen. Oslo skikrets har bedt Skiforbundet rydde opp i saken. buskerud skikrets meddelte tidligere i uken at de ønsker et ekstraordinært skiting fordi de ikke har tillit til styret.
Tidspunkt: 22-10-2021 - Kl.09:30 - Kilde: NRK - Info


17. Krev ekstraordinært skiting – har ikkje tillit til skistyret
buskerud skikrets har ikkje lenger tillit til styret i Skiforbundet. No ønskjer dei umiddelbare endringar i organisasjonen.
Tidspunkt: 20-10-2021 - Kl.14:21 - Kilde: NRK - Info


18. Yr advarer om styrtregn på Østlandet i ettermiddag
Meteorologisk institutt advarer tirsdag om styrtregn i Telemark, buskerud, Vestfold, Østfold, Akershus og Oslo.
Tidspunkt: 30-06-2020 - Kl.10:22 - Kilde: Aftenposten - Info


19. Se opp og hold på paraplyen - her kommer været inn Oslofjorden
Meteorologisk institutt advarer tirsdag om styrtregn i Telemark, buskerud, Vestfold, Østfold, Akershus og Oslo. Ved 18.30-tiden var noen av regnbygene på vei inn Oslofjorden.
Tidspunkt: 30-06-2020 - Kl.10:22 - Kilde: Aftenposten - Info


20. Martin Kolberg (Ap) tar ikke gjenvalg til Stortinget
Martin Kolberg (71) stiller ikke til gjenvalg i buskerud Arbeiderparti i 2021 og gir seg dermed som stortingsrepresentant for Ap.
Tidspunkt: 18-05-2020 - Kl.20:07 - Kilde: Aftenposten - InfoSøk etter flere nyheter om BuskerudAnnonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)