Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
26
 Søndag  26. Mai. 2024
Velg en by:
Velg en by:
Gjøvik
Lillehammer
Otta
Velg ett fylke:
Velg ett fylke:
Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Jan Mayen
Møre og Romsdal
Nordland
Nord-Trøndelag
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Svalbard
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vestfold
Østfold
ALLE

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:


Oppland - Finn din by med værvarsel, kart og nyheter for din by
1. Palestinakomiteen varsler demonstrasjon mot hoppsponsor i Holmenkollen
Palestinakomiteen krever at Norges Skiforbund bryter samarbeidet med våpenprodusenten Nammo. Søndag blir det demonstrasjon under femmila i Holmenkollen. Våpenprodusenten har siden 2010 vært sponsor for det norske hopplandslaget. Det er planlagt en to timer lang demonstrasjon i nasjonalanlegget, med appeller fra en rekke personer. Bakteppet er krigføringen i Gaza, med påstander om at våpen produsert av Nammo har vært brukt av israelske styrker. Våpenprodusenten har på sin side hevdet at norske våpen ikke selges til Israel. Palestina-aktivister aksjonerte også under verdenscupen i langrenn på Lillehammer i desember i fjor. (NTB)
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.08:59 - Kilde: NRK - Info


2. Brøt tre år lang seierstørke – uten Stöckl til stede
Det norske hopplandslaget ledet lagkonkurransen etter første omgang og hadde lagt grunnlaget for noe stort i Lahti. Og det midt i en sjeldent kaotisk situasjon. For femte verdenscuphelg på rad konkurrerte de uten landslagstrener Alexander Stöckl på tribunen. Hopperne ønsker østerrikeren fjernet som trener, og bråket har ført til en rekke spørsmål og nyhetsoppslag de siste ukene. Laget, bestående av Halvor Egner Granerud, Kristoffer Eriksen Sundal, Marius Lindvik og Johann Forfang, fortsatte den gode hoppingen i andre omgang. Norge hadde ikke vært på pallen i en lagkonkurranse denne sesongen, og forrige seier i en lagkonkurranse kom i januar 2021. Over tre år siden. Nå er tørken over. Sundal klinket til med utrolige 133,5 meter i nest siste hopp, og som sistemann ut fra toppen av bakken trygget Lindvik seieren inn.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.17:10 - Kilde: NRK - Info


3. Vant under hoppdramaet - Forfang blir bedt om å legge opp
Det norske hopplandslaget ledet lagkonkurransen etter første omgang og fulgte opp med en like god finaleomgang i Lahti. Det sikret Norges første seier i en lagkonkurranse siden januar 2021. Over tre år siden forrige triumf. – Det er utrolig deilig. Vi visste at vi kunne, så det var deilig å levere, sier Johann Forfang til NRK. Seieren kom midt i en sjeldent kaotisk situasjon for laget. For femte verdenscuphelg på rad konkurrerte de uten landslagstrener Alexander Stöckl på tribunen. Hopperne ønsker østerrikeren fjernet som trener, og bråket har ført til en rekke spørsmål og nyhetsoppslag de siste ukene. – Jeg har kjent presset utenfra. Jeg blir kontaktet av folk som nærmest krever alt mulig rart av oss utøverne. Det er deilig å gi svar på tiltale, forteller – Hva krever de? – Alt ifra at man skal legge opp til at man skal vinne hopprenn. Laget som vant i Lahti besto av Halvor Egner Granerud, Kristoffer Eriksen Sundal, Marius Lindvik og Forfang. Sundal klinket til med utrolige 133,5 meter i nest siste hopp finaleomgangen og fjernet all tvil. Jobben måtte likevel fremdeles gjøre, og som sistemann ut fra toppen av bakken trygget Lindvik seieren inn. – Jeg så hoppet til Sundal og skjønte at jeg måtte gjøre mye galt for at vi ikke skulle vinne dette, gliser Lindvik, som slår tilbake mot folk som mener hopperne burde legge opp. – Nei, de burde revurdere det, ja.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.17:10 - Kilde: NRK - Info


4. Ny jobb for Bråthen
Hopplandslagets avtroppende sjef Clas Brede Bråthen (55) går ikke arbeidsledig lenge. Overfor VG forteller Bråthen at han blir daglig leder i selskapet Veisikring 2. mai. – Jeg kjenner ikke på noe vemod, men jeg er spent på det å starte i en ny jobb, med de utfordringene som ligger foran meg. Det er mange mennesker og mye penger involvert, sier han til VG. Bråthen har vært sjef for hopplandslaget siden 2004. De siste årene har vært preget av bråk med ledelsen i Norges Skiforbund, men også internt i hopplandslaget.
Tidspunkt: 27-02-2024 - Kl.12:54 - Kilde: NRK - Info


5. Nye landslagsprofiler står over NM på Beitostølen
Simen Hegstad Krüger og Mathilde Myhrvold blir ikke å se på ski-NM på Beitostølen i helga. – Simen har i etterkant av verdenscupen i USA pådratt seg en forkjølelse og må dessverre stå over NM, sier landslagslege Ove Feragen. 30-åringen har slitt mye med sykdom denne sesongen, og stod blant annet over Tour de Ski nettopp av den grunn. For Mathilde Myhrvold sin del, handler det om dårlig døgnrytme og søvn, etter verdenscupen i USA og Canada forrige helg. Det opplyser hun til oppland Arbeiderblad.
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.09:54 - Kilde: NRK - Info


6. Kvalifiseringen til skiflygingsrennet i Oberstdorf avlyst
Utfordrende værforhold har satt en stopper for torsdagens kvalifisering til skiflygingsrennet i Oberstdorf. Det opplyser Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) i en melding. Hopplandslagets utstyrssjef Magnus Brevig forklarer til NTB at det blåser litt for mye i det tyske anlegget. Selve rennet går av stabelen lørdag. Fredag skal det hoppes superlagkonkurranse. Det har stormet rundt det norske hopplandslaget de siste par ukene. Landslagshopperne har med utøverrepresentant Johann André Forfang i spissen uttalt at de ønsker et nytt lederteam inn mot den kommende VM-sesongen. Sentralt har vært uttalelser om misnøye mot trener Alexander Stöckl. Landslagssjefen er ikke med resten av hopplandslaget til Oberstdorf. Med til Tyskland er heller ikke sportssjef Clas Brede Bråthen. Han har sagt opp sin stilling i Skiforbundet, men skal etter planen jobbe ut sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.15:53 - Kilde: NRK - Info


7. Forfang åpner om meldinger: – Mye dårlig oppførsel
Det har stormet rundt hopplandslaget de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev hvor de uttrykte misnøye med landslagstrener Alexander Stöckl. Som utøverrepresentant har Johann André Forfang blitt en synlig del av saken. Det har resultert i at han har fått mye kritikk på diverse kommentarfelt rundt omkring. Og også i egen innboks. – Det går veldig mye på meg som person. At jeg har vært med lenge, er gammel og bare bør gi meg. De prøver rett og slett å få meg til å føle at det ikke er noen plass til meg i sporten, sier Forfang om meldingene han har fått tilsendt. – Det er aldri noe gøy å få slike meldinger. Det er det vel ingen som synes. Selv ikke de som sender den, ville synes det var noe greit å få slike meldinger selv. Det sliter jeg litt med å respektere, rett og slett. Jeg synes det er mye dårlig oppførsel der ute. Men da igjen, jeg vet at de med hjertet for sporten omfavner oss utøvere, sier hopperen. – I en idrett så vil jeg tro at utøverne, om ikke alltid vet best, så har de i hvert fall en veldig kvalifisert mening om ting. Det å idioterklære oss så til de grader, det synes jeg er veldig spesielt, sier han videre. Denne helgen skal han han og resten av verdenseliten hoppe i skiflygingsbakken i Oberstdorf.
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.22:08 - Kilde: NRK - Info


8. Forfang åpner opp om meldinger: – Mye dårlig oppførsel
Det har stormet rundt hopplandslaget de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev hvor de uttrykte misnøye med landslagstrener Alexander Stöckl. Som utøverrepresentant har Johann André Forfang blitt en synlig del av saken. Det har resultert i at han har fått mye kritikk på diverse kommentarfelt rundt omkring. Og også i egen innboks. – Det går veldig mye på meg som person. At jeg har vært med lenge, er gammel og bare bør gi meg. De prøver rett og slett å få meg til å føle at det ikke er noen plass til meg i sporten, sier Forfang om meldingene han hevder å ha fått tilsendt. – Det er aldri noe gøy å få slike meldinger. Det er det vel ingen som synes. Selv ikke de som sender den, ville synes det var noe greit å få slike meldinger selv. Det sliter jeg litt med å respektere, rett og slett. Jeg synes det er mye dårlig oppførsel der ute. Men da igjen, jeg vet at de med hjertet for sporten omfavner oss utøvere, sier hopperen. – I en idrett så vil jeg tro at utøverne, om ikke alltid vet best, så har de i hvert fall en veldig kvalifisert mening om ting. Det å idioterklære oss så til de grader, det synes jeg er veldig spesielt, sier han videre. Denne helgen skal han han og resten av verdenseliten hoppe i skiflygingsbakken i Oberstdorf.
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.22:08 - Kilde: NRK - Info


9. Stöckl blir ikke med på verdenscuprenn
Landslagssjef Alexander Stöckl reiser ikke med resten av hopplandslaget til Oberstdorf etter konflikten med utøverne, melder TV 2. – Det er Alexander sin beslutning. Han trenger litt tid nå. Det har vært en umenneskelig periode for ham, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til kanalen. Det har stormet rundt det norske hopplandslaget og landslagssjef Stöckl de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev til ledelsen, hvor de uttrykte misnøye med Stöckls ledelse. Landslagshopperne har med utøverrepresentant Johann Forfang i spissen uttalt at de ønsker et nytt lederteam inn mot den kommende VM-sesongen. Treneren var heller ikke med hopperne til verdenscuprennene i Sapporo forrige helg.
Tidspunkt: 20-02-2024 - Kl.09:10 - Kilde: NRK - Info


10. Hopperne tause etter møte med Stöckl
Det har stormet rundt det norske hopplandslaget og landslagssjef Alexander Stöckl de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev til ledelsen, hvor de uttrykte misnøye med Stöckls ledelse. Lørdag ble det videre kjent at Stöckl skulle møte hopperne. Landslagssjefen var ikke til stede under verdenscupen i Sapporo i helgen som var. Mandag ettermiddag møttes hopperne og Stöckl på Gardermoen. Rundt klokken 15.00 kom de norske hopperne ut på tur og rekke. Ingen av dem ønsket å kommentere noe rundt hva som ble diskutert på møtet. – Det har jeg ingen planer om, sa Granerud til NRK på spørsmål om han hadde en kommentar. I en uttalelse fra utøverrepresentant Johann André Forfang forrige uke, ba han om at saken skulle behandles internt.
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.14:27 - Kilde: NRK - Info


11. Hopperne og Stöckl tause etter møte
Det har stormet rundt det norske hopplandslaget og landslagssjef Alexander Stöckl de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev til ledelsen, hvor de uttrykte misnøye med Stöckls ledelse. Lørdag ble det videre kjent at Stöckl skulle møte hopperne. Landslagssjefen var ikke til stede under verdenscupen i Sapporo i helgen som var. Mandag ettermiddag møttes hopperne og Stöckl på Gardermoen. Rundt klokken 15.00 kom de norske hopperne ut på tur og rekke. Ingen av dem ønsket å kommentere noe rundt hva som ble diskutert på møtet. – Det har jeg ingen planer om, sa Granerud til NRK på spørsmål om han hadde en kommentar. Heller ikke Alexander Stöckl ønsket å si noe da han kom ut noen minutter senere.
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.14:27 - Kilde: NRK - Info


12. Granerud reagerer på «ufine kommentarer» etter hopp-misnøye: – Vi står samlet
Denne uka har det kommet frem at utøverne på hopplandslaget har skrevet et brev til hoppledelsen om misnøye med landslagstrener Alexander Stöckl. – Dette handler ikke om resultater. Timingen handler om at vi mener dette ikke kan vente til våren, siden vi ønsker å sette sammen et nytt team inn i VM-sesong, skrev utøverrepresentant Johann André Forfang i en uttalelse på onsdag. Nå reagerer lagkompis Halvor Egner Granerud, som for tiden er i Norge, på det han hevder er ufine kommentarer i retning Forfang. – Jeg registrerer at det kommer en overveldende mengde ufine kommentarer rettet mot vår utøverrepresentant, Johann. Han er vår tillitsvalgt og han uttaler seg på vegne av gruppa, vi står samlet. Oppfordrer alle til å huske på at det er et menneske i andre enden av en melding, skriver Granerud på X. Overfor NRK utdyper Granerud: – Det er egentlig bare å oppsøke hvilket som helst kommentarfelt. Vi (utøverne) får generelt kjørt oss, men Johann spesielt. Jeg kan ha forståelse for at ting blir litt ensidig fremstilt med tanke på at vi prøver å holde saken intern, men nå syntes jeg det var på tide å si ifra, og oppfordre folk til å vise sunt nettvett, skriver han i en SMS.
Tidspunkt: 18-02-2024 - Kl.09:50 - Kilde: NRK - Info


13. NRK erfarer misnøye med Stöckl: – Noe som ikke stemte
NRK kan erfare at det er misnøye med landslagssjef Alexander Stöckl innad i hopplandslaget. Selv holder treneren seg hjemme for å ikke forstyrre utøverne.
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.12:29 - Kilde: NRK - Info


14. Tidligere landslagshopper legger opp
Tidligere landslagshopper Thomas Aasen Markeng legger opp etter en kort karriere preget av mange skader. De opplyser han selv på Instagram. Han takker for all støtte og kjærligheten, og skriver at det er en bitter avgjørelse å ta. – Selv om hjertet og hodet ønsker å hoppe litt til, så må jeg akseptere at kroppen ikke kan mer. Etter utallige legebesøk, operasjoner og timevis med opptrening, er det klart at jeg ikke kan komme meg tilbake på toppnivå, skriver han på Instagram. 23 åringen fra Lensbygda vant Norgescupen i skihopping 2017/18 sammenlagt, og ble en del av det norske hopplandslaget i 2019.
Tidspunkt: 29-01-2024 - Kl.15:49 - Kilde: NRK - Info


15. Forhandlar om kjempeavtale som kan redde hoppsporten – bekymra for tidsfristen
Under VM i skiflyging i Kulm jaktar hopplandslaget sponsorar. Ifølge hoppkomiteleiar Stine Korsen er dei i konkrete samtalar om store internasjonale avtalar.
Tidspunkt: 28-01-2024 - Kl.07:46 - Kilde: NRK - Info


16. Fryktet nakkebrudd etter skrekkfall: – Siste jeg husker er at jeg ventet på bommen
Mens Hopplandslaget gjør seg klar til Hoppuka i Tyskland er hopper Sondre Ringen innlagt på et sykehus i Sveits. Dit ble han fraktet etter et dramatisk fall onsdag kveld.
Tidspunkt: 28-12-2023 - Kl.10:44 - Kilde: NRK - Info


17. Krever sponsorbrudd for hopperne – mener aktivistene møtte opp feil sted
Hopplandslaget får krass kritikk for sitt sponsorsamarbeid med Nammo. Nå kommer en ekspert med et alternativt forslag til hoppstjernene.
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.15:43 - Kilde: NRK - Info


18. Robert Johansson vraket fra hopplandslaget
Robert Johansson får ikke fortsette på det norske landslaget i hopp foran neste sesong. Ingvild Midtskogen (15) kommer inn i et stort kvinnelag. Det ble klart da landslagsledelsen med trenerne Alexander Stöckl og Christian Meyer i spissen presenterte uttaket onsdag. Seansen var lagt til Hammerfest som følge av et sponsorarrangement. Inn i landslaget på herresiden kommer Kristoffer Eriksen Sundal. Koll-hopperen Eriksen leverte stabilt gjennom sesongen som nylig er avsluttet. Han bidro blant annet til norsk sølv i lagkonkurransen i storbakken under Planica-VM. Daniel André Tande, Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik, Johann André Forfang og Bendik Jakobsen Heggli får dermed fornyet tillit. På kvinnesiden består neste års landslag av Maren Lundby, Anna Odine Strøm, Silje Opseth, Thea Minyan Bjørseth, Eirin Maria Kvandal, Ingvild Midtskogen og Kjersti Græsli. De to sistnevnte er nye.
Tidspunkt: 10-05-2023 - Kl.15:54 - Kilde: NRK - Info


19. Marthe Kristoffersen har fått ny jobb - slutter som langrennstrener
Den tidligere langrennsløperen Marthe Kristoffersen har sagt opp sin stilling som trener for regionslaget Team Elon Innlandet. Hun har fått ny jobb. Kristoffersen har vært sjef for laget i fire år, men på Instagram bekrefter hun at stillingen hennes er lyst ut. Team Elon Innlandet er et av fem regionslag under Norges Skiforbund. «Da er stillinga lyst ut, jeg har hatt mine beste år så langt som trener på @teameloninnlandet, nå ser jeg mot nye utfordringer! Den beste gjengen trenger en ny trener med lidenskap for idretten», skriver hun på Instagram. Til Adresseavisen opplyser Torbjørn Broks Pettersen at Kristoffersen har fått ny jobb. Han er leder for langrennskomiteen i oppland skikrets og har en sentral rolle rundt regionlaget Team Elon Innlandet. – Hun har fått en ny og spennende jobb, sier han til Adressa. Det er ikke kjent hva som er Kristoffersens nye jobb. (NTB)
Tidspunkt: 25-04-2023 - Kl.07:00 - Kilde: NRK - Info


20. Lundby reagerer på søknads-nei: – Vi er annleis enn gutane
Hopplandslaget fekk ikkje midlar til å forske på kvinnehopp. Det fryktar Maren Lundby kan føre til at fleire hamnar i same situasjon som ho har stått i.
Tidspunkt: 22-03-2023 - Kl.15:35 - Kilde: NRK - InfoSøk etter flere nyheter om OpplandAnnonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)