Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
25
 Søndag  25. Feb. 2024
Velg en by:
Velg en by:
Bryne
Egersund
Haugesund
Jørpeland
Kopervik
Sandnes
Sauda
Skudeneshavn
Stavanger
Åkrehamn
Velg ett fylke:
Velg ett fylke:
Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Jan Mayen
Møre og Romsdal
Nordland
Nord-Trøndelag
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Svalbard
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vestfold
Østfold
ALLE

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:


Rogaland - Finn din by med værvarsel, kart og nyheter for din by
1. Ny angriper til Haugesund – omtales som stort talent
Haugesund forsterker offensiven med Ismaël Seone (18) fra Burkina Faso. I en melding opplyser FKH at tenåringen har skrevet under en kontrakt fram til og med 2027-sesongen. rogalandsklubben skriver at Seone anses for å være et av Burkina Fasos største angrepstalenter. – Det har vært en del interesse fra europeiske klubber, men da FK Haugesund kom på banen i fjor høst, fikk jeg umiddelbart en god følelse og veldig lyst til å reise til Norge, sier Seone. Haugesunds sportslig leder Eirik Opedal forteller at de har jaktet på Seone over lang tid. – Vi ble oppmerksomme på Ismael i fjor høst. På den tiden var det flere klubber som ønsket å hente han, men vi fikk presentert tankene våre om hvordan han kan utvikle seg hos oss på en god måte. Så langt i vinter har FKH hentet seks nye spillere. (NTB)
Tidspunkt: 22-01-2024 - Kl.11:56 - Kilde: NRK - Info


2. Festkveld for Sola i europaligaen i håndball – Storhamar tapte
Sola gjorde kort prosess og tok en knusende overlegen 40-29-seier over rumenske CSM Targu Jiu i europaligaen i håndball lørdag. Lørdagens møte i Stavanger Idrettshall var Solas tredje kamp for sesongen i europacupen. Iforrige kamp mot ungarske Motherson Mosonmagyarovari måtte rogalandsklubben tåle tap. Lørdag fikk Sola en pangstart og ledet 9-2 etter at kun ti minutter var spilt. Deretter var det i realiteten aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende. Ved pause ledet hjemmelaget 23-10. Etter pause fortsatte dominansen. På det meste ledet Sola med hele 18 mål. Neste kamp for Sola i europaligaen spilles 3. februar borte mot samme motstand som lørdag. Storhamar fikk det på sin side tøft i møtet med Podravka Vegeta i europaligaen lørdag. Oppgjøret endte med 19-23-tap. Det ble en relativt målfattig kamp totalt sett, men Podravka var på det meste foran med fem mål i løpet av første omgang. Til pause var stillingen 13-9 til hjemmelaget. Podravka Vegeta overtok ledelsen i gruppe A med seieren. (©NTB)
Tidspunkt: 20-01-2024 - Kl.19:46 - Kilde: NRK - Info


3. Her er Fair play-vinnerne i fotballsesongen 2023
Bodø/Glimt, Vålerenga og Skeid var snillest i klassen og topper fair play-tabellen for 2023 i hver sin liga. Det kommer fram i en fersk oversikt fra Norges Fotballforbund. Bodø/Glimt har høyest fair play-poengsum i Eliteserien (7,50), mens Vålerenga (7,62) topper i Toppserien og Skeid (7,34) kommer best ut i 1. divisjon for menn. Bemerkelsesverdig er det at det er seriemesterne som er best på fair play i toppdivisjonen for hvert kjønn, mens tabelljumbo Skeid stikker av med seieren på nivå to. I Eliteserien er det Rosenborg som ender sist på fair play-tabellen med et resultat på 6,69. Viking endte nest sist med 6,83, mens Haugesund og Vålerenga deler plassen foran rogalandsklubben med 6,93
Tidspunkt: 03-01-2024 - Kl.11:15 - Kilde: NRK - Info


4. Riise ferdig som Avaldsnes-trener
Det bekrefter han selv på Facebook onsdag. – I dag skriver jeg med et tungt hjerte for å dele noen nyheter. Etter to utrolige år, har jeg bestemt meg for å trekke meg som trener for Avaldsnes sitt damelag, skriver John Arne Riise. Forrige uke valgte Norges Fotballforbund (NFF) å frata Avaldsnes lisensen grunnet økonomiske problemer, og rogalandsklubben rykket med det ned fra Toppserien til 1. divisjon. Riises kontrakt varte egentlig ut 2024, men forteller at de økonomiske problemene i klubben førte til avgjørelsen om å gi seg. – Etter mye tankevirksomhet har jeg innsett at min avgang kan bidra til klubbens fremtidige stabilitet og vekst. Jeg tok opp denne muligheten av egen fri vilje fordi jeg visste at dette kunne redde klubben og ikke minst trenerteamet mitt, forteller han.
Tidspunkt: 20-12-2023 - Kl.10:18 - Kilde: NRK - Info


5. Live Rushfeldt Deila solgt til mesterligaklubben Esbjerg
Live Rushfeldt Deila (23) blir nok et norsk tilskudd i Esbjerg-stallen. Hun forlater Sola og norsk håndball umiddelbart. Det opplyser Sola i en pressemelding. Deila har spilt for rogalandsklubben siden 2021/22-sesongen. Esbjerg har en rekke norske spillere fra før, deriblant landslagsprofilene Nora Mørk og Henny Ella Reistad. Den dansken klubben fikk ja da den spurte Sola om å kjøpe Deila ut av kontrakten. – Sola Håndball har vurdert dette godt opp mot sportslige målsettinger, på kort og lang sikt. Gjennom hele prosessen har det vært en god dialog mellom klubbene, sier daglig leder Svein Gaute Hølestøl. – Jeg er veldig takknemlig for at Sola var villig til å la meg få dra når muligheten bød seg. Det å få spille på et av verdens beste lag og spille Champions League er drømmen min, sier Deila selv. Tvillingsøsteren hennes spiller fra før i Danmark. Tidligere i år ble Thale Rushfeldt Deila utenlandsproff etter flere år i Molde. (NTB)
Tidspunkt: 15-12-2023 - Kl.09:34 - Kilde: NRK - Info


6. Norsk landslagsprofil ferdig i SHL-klubb
Den norske ishockeyspilleren Johannes Johannesens opphold i den svenske ishockeyklubben Rögle varte bare i ett år. rogalandingen fikk kun 14 kamper for de grønnhvite i løpet av sesongen. På Rögles hjemmesider opplyses det ikke hvorfor Johannesen er ferdig i klubben, men han takkes for «sin proffe innstilling og harde arbeid» av sportssjef Chris Abbott. Johannesen kom til Rögle fra Mora før sist sesong. (NTB)
Tidspunkt: 07-12-2023 - Kl.13:56 - Kilde: NRK - Info


7. Statsforvalteren i rogaland sier nei til byggestart for datasenter
Statsforvalter Bent Høie ber Time kommune si nei til søknaden fra selskapet Green Mountain om å sette i gang med byggingen av et stort datasenter.
Tidspunkt: 13-11-2023 - Kl.17:25 - Kilde: E24 - Info


8. Vikings stopperhelt trolig ferdigspilt for sesongen – må gjennom inngrep
Viking må trolig klare seg uten midtstopperbauta David Brekalo i sesongavslutningen. Han må opereres, skriver rogalands Avis. Avisen skriver at Brekalo lenge har slitt med lyskeproblemer og at han må gjennom et inngrep for å bli bra. – Det blir et inngrep for David som gjennomføres innen kort tid, sier fysisk trener og medisinsk ansvarlig Halvard Øen Grova til RA. Sloveneren har vært en svært viktig mann for et Viking-lag som lenge kjempet om gullet. Den siste tiden har de vært uten ham, men han spilte én omgang mot Strømsgodset i slutten av oktober. – Sesongen er nok over for hans del, bekrefter Øen Grova. (NTB)
Tidspunkt: 09-11-2023 - Kl.12:24 - Kilde: NRK - Info


9. Landslagsløperen døde i påkjørsel – saken henlagt
Statsadvokaten har henlagt saken mot vogntogsjåføren (56) som kjørte på den slovenske landslagsløperen Hana Mazi Jamnik (19) i Strand i rogaland. Det melder Stavanger Aftenblad fredag morgen. Ulykken som kostet Jamnik livet, skjedde i Botsheitunnelen i Strand 11. august i fjor. Den 19-årige sloveneren ble påkjørt mens hun gikk på rulleski. Føreren mente ulykken skyldtes lysforholdene i tunnelen og erkjente ikke straffskyld. I februar innstilte politiet på å tiltale den 55-årige yrkessjåføren for uaktsomt brudd på vegtrafikkloven, men statsadvokaten i rogaland sendte saken tilbake for å få flere svar. Nå er det konkludert med at saken henlegges. – De pårørende håpet å få svar på hva som skjedde da datteren deres ble drept i tunnelen. En rettssak ville kunne gitt slike svar. De sørger fremdeles, sier de etterlattes bistandsadvokat Anne Kroken til Aftenbladet. (NTB)
Tidspunkt: 27-10-2023 - Kl.06:08 - Kilde: NRK - Info


10. Viking-trener beklager etter supporterutsagn – Stabæk med fleipete svar
Morten Jensen uttrykte onsdag sterk misnøye med at eliteseriestarten neste år er lagt til 1. april. Nå går Viking-treneren tilbake på deler av tiraden. Overfor rogalands Avis kalte Jensen beslutningen «kjedelig», før han deretter rettet mistanke mot forholdene på Østlandet. – Det har nok med Østlandet å gjøre, men ikke begynn med det der Holmenkollen-greiene. Det har jeg hørt argumenter på før. Hva betyr det? VIF har knapt nok folk på tribunene uansett. Stabæk det samme. Det argumentet faller bort. Om det var et poeng som holdt, kunne de spilt de kampene på Østlandet på mandagene heller, sa Viking-treneren. Torsdag formiddag beklager Jensen utspillet i et innlegg på X/Twitter. (NTB)
Tidspunkt: 26-10-2023 - Kl.09:23 - Kilde: NRK - Info


11. Viking-trener raser mot «sen» seriestart: – Tull
Viking-trener Morten Jensen sier til rogalands Avis at han ble overrasket over at eliteseriestarten neste år er lagt til 1. april. Her finner du hele hovedterminlisten. Han kaller beslutningen «kjedelig» og hadde ønsket seg oppstart helgen 9.-10. mars. Ifølge RA hadde klubbene først fått signaler om seriestart da. – Jeg fatter ikke hvorfor vi har så sen sesongstart. Hvorfor vi ikke kan starte 9. eller 10. mars, klarer jeg ikke å skjønne. Det er tull å utsette det i tre uker, sier Jensen til avisen. Han mistenker at det er forhold på Østlandet som gjør at seriestarten kommer først i april. – Det har nok med Østlandet å gjøre, men ikke begynn med det der Holmenkollen-greiene. Det har jeg hørt argumenter på før. Hva betyr det? VIF har knapt nok folk på tribunene uansett. Stabæk det samme. Det argumentet faller bort. Om det var et poeng som holdt, kunne de spilt de kampene på Østlandet på mandagene heller. Viking hadde ønsket seg tre treningsleirer før sesongstart, men har landet på to. Laget holder samling på Gran Canaria i januar og i Marbella i februar. I tillegg er det planlagt treningskamper mot blant andre Djurgården, Brann og Rosenborg. (©NTB)
Tidspunkt: 25-10-2023 - Kl.12:52 - Kilde: NRK - Info


12. Ja til ny milliard-kraftlinje på Vestlandet
Fredag sa regjeringen ja til en ny kraftlinje til rundt to milliarder kroner på grensen mellom Vestland og rogaland.
Tidspunkt: 29-09-2023 - Kl.20:09 - Kilde: E24 - Info


13. Kaptein Tripic sendte Viking til topps
Viking vant overbevisende 2–0 i rogalands-derbyet mot FK Haugesund lørdag kveld. Sondre Langås ga gjestene fra Stavanger ledelsen på en heading i 1. omgang. Etter pause satte Zlatko Tripic 2–0 etter målgivende pasning fra hjemvendte Samuel Adegbenro. – En tøff kamp. Vi spiller en helt grei kamp, men en solid 2-0-seier, sier Tripic til TV 2. Seieren gjør at Viking klatrer forbi Bodø/Glimt og til topps i eliteserien i fotball før Glimt møter Rosenborg på bortebane søndag. – Det er lenge igjen. Det var viktig for oss å få en seier igjen. En solid kamp av gutta, sier Tripic til TV 2.
Tidspunkt: 16-09-2023 - Kl.17:54 - Kilde: NRK - Info


14. Gir millioner
Kultur- og likestillingsdepartementet skal bidra med fem millioner kroner til ni idrettsarrangementer for personer med nedsatt funksjonsevne. Det opplyser kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) i en pressemelding mandag. Til sammen 5.165.000 millioner kroner skal deles ut til arrangementer på norsk jord i 2023 og 2024. Arrangementene omhandler idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv. – Alle skal få oppleve idrettsglede. Det skal ikke nedsatt funksjonsevne være et hinder for. Derfor gir vi nå tilskudd til arrangement som sikrer at enda flere får muligheten til å delta i idretten, sier Jaffery. Disse arrangementene får tilskudd: * Nordisk mesterskap i paraegling i Oslo 7.–10. september 2023 – 390 000 kroner. * Nordisk mesterskap i parafriidrett i Lillestrøm 19.–20. august 2023 – 325 000 kroner * TelemarksVeka Para på Notodden, i Bø og Skien 19.–23. juni 2024 – 750 000 kroner * Stjerneserien for alle i Troms og Hålogaland fotballkrets høsten 2023 til våren 2024–200 000 kroner * Superlekene i rogaland, Møre og Romsdal, Vestland og Agder i 2024 – 400 000 kroner * Spenningskurset på Bjorli mars 2024 – 200 000 kroner * Norwegian Paragolf Open august 2024 – 100 000 kroner * Landsstevne i svømming for utviklingshemmede i Trondheim 9.–10. mars 2024 – 300 000 kroner * Ridderrennet på Beitostølen 10.–17. mars 2024 – 2 500 000 kroner (NTB)
Tidspunkt: 21-08-2023 - Kl.11:03 - Kilde: NRK - Info


15. Vålerenga videre uten å imponere: – Ikke noe Vålerenga-fotball
Åtte runder i cupens første runde startet 18.00 torsdag kveld. I tre av dem var det lag fra Eliteserien involvert og for Sarpsborg 08 ble det en rask kaldusj borte mot Funnefoss/Vormsund (FuVo) fra nivå fire. Kun fem minutter var spilt da Tobias Solem Karlsen sendte hjemmelaget i ledelsen. Sarpsborg 08 kom seg til flere store sjanser, men også FuVo var farlig fremme ved et par anledninger. Det var imidlertid Sarpsborg som fikk utteling på sjansene. Mål fra Steffen Lie Skålevik og Joachim Soltvedt gjorde at Eliteserie-laget ledet 2-1 til pause. En straffescoring fra Kristian Fardahl Opseth et snaut kvarter ut i den andre omgangen sørget for at Sarpsborg hadde full kontroll på resten av kampen og til slutt vant 3-1. Vålerenga måtte nøye seg med ett mål borte mot Råde, fra nivå fem. Kampens eneste mål kom etter 20 minutter da Jacob Dicko Eng trengte to sjanser før ballen gikk forbi sisteskanse Daniel Ravneng. – Det var en svak gjennomkjøring. Det er ikke noe Vålerenga-fotball, sier trener Dag-Eilev Fagermo til NRK og oppsummerer: – Jeg er fornøyd med at vi vinner, men det er en svak kamp fra vår side. I rogaland tok FK Haugesund turen til Ryfylke for å spille mot Staal Jørpeland. To mål fra Adrion Pajaziti i løpet av den første halvtimen gjorde at det lenge ble en kontrollert kamp for Haugesund. Tre minutter før slutt reduserte Staal ved Daniel Ciach. I kampens siste ordinære minutt skjøt Bartosz Widejko i tverrliggeren fra 30 meter. Nærmere kom ikke Staal og dermed ble det avansement for Haugesund. Øvrige resultater fra kampene som startet 18.00: Brodd – Vidar 1–2, Djerv 1919 – Sandnes Ulf 1–6, Drammens BK – Mjøndalen 1–5, Fyllingsdalen – Sotra 1–3, Nardo – Byåsen 0–1
Tidspunkt: 25-05-2023 - Kl.20:26 - Kilde: NRK - Info


16. Kåre Lima er død
En av rogaland-fotballens store kjemper er død.
Tidspunkt: 07-03-2023 - Kl.17:27 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


17. Tre norske forfall til innendørs-EM i Tyrkia
Amalie Sæten, Narve Gilje Nordås og Per Svela har trukket seg fra den norske landslagstroppen til innendørs-EM i friidrett i Istanbul. Det melder Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Sæten skulle etter planen løpe 1500 meter, mens Nordås var satt opp på 3000 meter. Svela var reserve på samme distanse. Forbundet oppgir ingen grunn for de tre forfallene. Nordås satte så sent som lørdag ny norsk rekord på 3000 meter innendørs da han vant kretsmesterskapet i rogaland på 7.45,39. Svela ble toer i løpet med 7.54,73. Innendørs-EM avholdes i den tyrkiske storbyen Istanbul fra 2. til 5. mars. (©NTB)
Tidspunkt: 26-02-2023 - Kl.15:45 - Kilde: NRK - Info


18. Nærbø tok seg videre i europacupen
Nærbo tok seg videre fra åttedelsfinalen i europacupen etter at de slo slovakiske Povazska Bystrica over to kamper. Søndag vant de returoppgjøret 36-24. Laget fra rogaland kom godt i gang og hadde en tremålsledelse til pause på stillingen 17-14. Etter hvilen økte forspranget ytterligere og avstanden mellom lagene ble til tolv mål til slutt. I det første oppgjøret var også Nærbø sterkest, men da ble det langt jevnere 35-34. Theodor Svensgård ble kampens toppscorer med åtte fulltreffere. Martin Briatka ble slovakenes mestscorende med sine seks nettkjenninger. I det første oppgjøret var Nærbø sterkest og vant knepent 35-34. Europacupen er det tredje nivået av europeiske håndballcuper etter mesterligaen og europaligaen. (NTB)
Tidspunkt: 19-02-2023 - Kl.18:45 - Kilde: NRK - Info


19. Kolstad knuste Sandnes – vant med 14 mål
Serieleder Kolstad gjorde kort prosess i møtet med Sandnes i Eliteserien i håndball for menn. Trønderne vant til slutt 35-21 etter klasseforskjell før hvilen. Gjestene fra Sandnes fikk en fryktelig svak åpning på kampen. Allerede etter elleve minutter ledet Kolstad med ni mål. På det tidspunktet hadde Sandnes scoret bare ett. Hjemmelaget gikk i garderoben på stillingen 23-10. Sandnes var bedre med i den andre omgangen, men kunne ikke unngå utklassingstap. Kolstad vant med 14 mål og er uten poengtap etter 16 kamper i ligaen. Det er seks poeng ned til toer Elverum, som har spilt en kamp mer. Sigvaldi Björn Gudjonsson og Adrian Aalberg ble kampens toppscorere med seks mål hver for Kolstad. Runar seiret 39-24 over tabelljumbo Haslum. Dermed ligger Sandefjord-laget på 4.-plass med Kolstad, Elverum og Drammen over seg på tabellen. Nærbø tok viktige poeng i kampen om sluttspillplass med 28-24 borte mot ØIF Arendal. Laget fra rogaland passerte flere lag på tabellen og innehar 8.-plassen. (NTB)
Tidspunkt: 15-02-2023 - Kl.19:37 - Kilde: NRK - Info


20. Viking enig om salg av Karlsbakk for kjempesum
Viking og Heerenveen er enige om en overgang for Daniel Karlsbakk (19). Ifølge flere medier blir det tidenes største salg for Stavanger-klubben. – Vi er muntlig enige med Heerenveen om en avtale, men ingenting er foreløpig signert. Jeg kan også bekrefte at Karlsbakk er på vei til Nederland for å sluttføre overgangen, sier Vikings sportssjef Erik Nevland til Aftenbladet tirsdag morgen. Aftenbladet, rogalands Avis og Nettavisen erfarer at totalrammen på overgangen er på omkring 30 millioner kroner. – Det er en kjempedeal for Viking og for spilleren, svarer Nevland. Karlsbakk spilte 21 kamper for Viking i Eliteserien i fjor og scoret to mål. 19-åringen startet karrieren i Bryne. Heerenveen ligger på 8.-plass i den nederlandske æresdivisjonen etter 19 kamper med 27 poeng. Neste kamp er borte mot Utrecht lørdag. (NTB)
Tidspunkt: 31-01-2023 - Kl.08:52 - Kilde: NRK - InfoSøk etter flere nyheter om RogalandAnnonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)