Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
15
 Mandag  15. Jul. 2024
Velg en by:
Velg en by:
Bryne
Egersund
Haugesund
Jørpeland
Kopervik
Sandnes
Sauda
Skudeneshavn
Stavanger
Åkrehamn
Velg ett fylke:
Velg ett fylke:
Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Jan Mayen
Møre og Romsdal
Nordland
Nord-Trøndelag
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Svalbard
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vestfold
Østfold
ALLE

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:


Rogaland - Finn din by med værvarsel, kart og nyheter for din by
1. Politiet omgjør henleggelsen til Jakob Ingebrigtsen
Det blir bekreftet i en pressemelding sendt ut av rogaland Statsadvokatembede. Det var Aftenposten som først omtalte saken. Da Gjert Ingebrigtsen ble tiltalt for mishandling av ett av barna sine, henla politiet sakene mot flere av de andre barna. De klaget på avgjørelsen. Jacob Ingebrigtsen fikk medhold. – Jeg skjønner ikke at det er mulig å henlegge en så alvorlig sak. Jeg er enig med statsadvokaten i omgjøring av henleggelsen, og forutsetter tiltale også i denne saken, sier Larsen til Aftenposten. – At det bes om ytterligere etterforskning i en av sakene før også den eventuelt endelig henlegges fremstår ryddig av statsadvokaten, sier advokat John Christian Elden – Når det gjelder det forholdet han er tiltalt for, knyttet til ett av sine barn, er det fortsatt vår vurdering at det ikke har funnet sted noe straffbart forhold. Gjert ser fram til få forholdet behandlet i domstolen, fortsetter han. – Denne saken har vært en enorm belastning for vår klient og hele hans familie. Vi håper dagens henleggelser vil bidra til ro rundt saken frem til rettssaken finner sted, sier advokat Heidi Reisvang som forsvarer Ingebrigtsen sammen med advokat John Christian Elden. – Når det gjelder omgjøringen, mener Jakob Ingebrigtsen at det er riktig ut fra det han har forklart om oppveksten sin. Når det gjelder de to øvrige er begge henlagt som foreldet og ikke etter bevisets stilling, sier bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til NRK.
Tidspunkt: 02-07-2024 - Kl.07:16 - Kilde: NRK - Info


2. Politiet omgjør henleggelsen til Jakob Asserson Ingebrigtsen
Det blir bekreftet i en pressemelding sendt ut av rogaland Statsadvokatembete. Det var Aftenposten som først omtalte saken. Da Gjert Ingebrigtsen ble tiltalt for mishandling av ett av barna sine, henla politiet sakene mot flere av de andre barna. De klaget på avgjørelsen. Jakob Asserson Ingebrigtsen fikk medhold. – Jeg skjønner ikke at det er mulig å henlegge en så alvorlig sak. Jeg er enig med statsadvokaten i omgjøring av henleggelsen, og forutsetter tiltale også i denne saken, sier Mette Yvonne Larsen til Aftenposten. – At det bes om ytterligere etterforskning i en av sakene før også den eventuelt endelig henlegges fremstår ryddig av statsadvokaten, sier advokat John Christian Elden – Når det gjelder det forholdet han er tiltalt for, knyttet til ett av sine barn, er det fortsatt vår vurdering at det ikke har funnet sted noe straffbart forhold. Gjert ser fram til få forholdet behandlet i domstolen, fortsetter han. – Denne saken har vært en enorm belastning for vår klient og hele hans familie. Vi håper dagens henleggelser vil bidra til ro rundt saken frem til rettssaken finner sted, sier advokat Heidi Reisvang som forsvarer Ingebrigtsen sammen med advokat John Christian Elden. – Når det gjelder omgjøringen, mener Jakob Asserson Ingebrigtsen at det er riktig ut fra det han har forklart om oppveksten sin. Når det gjelder de to øvrige er begge henlagt som foreldet og ikke etter bevisets stilling, sier bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til NRK.
Tidspunkt: 02-07-2024 - Kl.07:16 - Kilde: NRK - Info


3. Laksefisket i Lærdal: Navarsete var inhabil
Liv Signe Navarsete var inhabil, da hun åpnet for stamfiske i Lærdal. Det er den foreløpige vurderingen fra Statsforvalteren i rogaland.
Tidspunkt: 27-06-2024 - Kl.13:18 - Kilde: E24 - Info


4. Sola signerer verdensmester
Sola Håndball bekrefter fredag en storsignering på klubbens hjemmesider. Den brasilianske keeperen Mayssa Pessoa er klar for rogalandsklubben. Pessoa er tidligere landslagskeeper for Brasil, og har tatt VM gull med laget. Hun har spilt for blant annet klubbene CSM Bucuresti, HC Vardar og Rostov-Don. Senest var hun på banen i den danske ligaen, skriver klubben på sine hjemmesider. – Vi får inn en rutinert keeper med internasjonal erfaring fra landslag og Champions League, og som kan være med å utvikle de andre keeperne våre, sier Sola-trener Steffen Stegavik til klubbens hjemmesider.
Tidspunkt: 07-06-2024 - Kl.13:46 - Kilde: NRK - Info


5. Haugesund-treneren går på dagen: – Veldig overraskende
Den islandske treneren Oskar Hrafn Thorvaldsson ble ansatt i Haugesund i fjor høst, men er nå altså ferdig. Det melder klubben selv på egne hjemmesider. De skriver at Thorvaldsson selv ga beskjed på torsdag at han ønsket å gi seg som Haugesund-trener, og at han nå slutter med umiddelbar virkning. – I all verden!, skriver TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen på X. – Det er jo veldig overraskende. Det virker som det kom veldig brått på for alle parter, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp. – Vi så frem til et langt og godt samarbeid med Oskar, men det blir ikke alltid slik man ønsker og tror. Vi takker han for innsatsen han har lagt ned i å utvikle FK Haugesund og starter nå på prosessen med å finne hans erstatter. Vår kurs og strategi for klubben forblir den samme, sier styreleder i FK Haugesund, Christoffer Falkeid. Assistenttrenerne Sancheev Manoharan, Paul André Farstad og Kamil Rylka vil overta treneransvaret og lede laget inntil en ny permanent hovedtrener er på plass. Manoharan ledet Haugesund i de ni siste seriekampene i fjor. Thorvaldsson tok over ansvaret som trener etter at fjorårets sesong var avsluttet. Denne sesongen har han ledet Haugesund i seks seriekamper, hvor Haugesund står med seks poeng og ligger på 13. plass. rogalandsklubben har tapt de siste tre kampene og har tapt alle de tre hjemmekampene de har spilt denne sesongen. I tillegg røk de ut av cupen i første runde mot fjerdedivisjonslaget Torvastad. – Sportslig har det vært svakt. Svak start i Eliteserien og de røk ut i cupen, men vi får vente og se hva som er grunnen, sier Torp.
Tidspunkt: 10-05-2024 - Kl.10:36 - Kilde: NRK - Info


6. Gjert Ingebrigtsens forsvarer sterkt kritisk til politiets etterforskning
Gjert Ingebrigtsens forsvarer Heidi Reisvang kritiserer politiets arbeid og sier at etterforskningsskritt forsvarerne har bedt om, ikke er gjennomført. Mediene får også kritikk for håndteringen av saken. Heidi Reisvang i Elden Advokatfirma er forsvareren til Ingebrigtsen sammen med John Christian Elden. Hun sier friidrettsprofilen er dypt ulykkelig over den situasjonen familien hans befinner seg i, inkludert den fornærmede i saken. Samtidig sier Reisvang til NTB: – Selv om det er en enorm belastning for både Gjert Ingebrigtsen og familien å stå i denne situasjonen, er han forberedt på å forsvare sin uskyld i retten når den dagen kommer, sier Reisvang og fortsetter: – Avhørene som er gjort i saken, kommer i all vesentlighet fra en lukket krets og fremstår som delvis å være avgitt i et ekkokammer. Gjert Ingebrigtsen selv benekter enhver form for straffskyld i denne saken, sier Reisvang, som legger til at Ingebrigtsen ikke kjenner seg igjen i beskrivelsene som ligger til grunn for tiltalen. NTB har forelagt Reisvangs kritikk for politiinspektør Terese Braut Våge i Sør-rogaland politidistrikt. – I en sak som dette vil det selvsagt være en omfattende personkrets som kan si noe om familien opp gjennom årenes løp. Det er derfor helt nødvendig å prioritere hvilke vitner vi mener er formålstjenlig å avhøre. Ved utvelgelse av vitner har vi foretatt en helhetlig vurdering av hva vi mener det er behov for å belyse ytterligere i saken, sier hun. Tidligere denne uken ble det tatt ut tiltale mot friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen. Han er anklaget for mishandling i nære relasjoner. Tiltalen omfatter forhold knyttet til ett av friidrettsprofilens barn. Han erkjenner ikke straffskyld. (NTB)
Tidspunkt: 03-05-2024 - Kl.17:29 - Kilde: NRK - Info


7. Ny angriper til Haugesund – omtales som stort talent
Haugesund forsterker offensiven med Ismaël Seone (18) fra Burkina Faso. I en melding opplyser FKH at tenåringen har skrevet under en kontrakt fram til og med 2027-sesongen. rogalandsklubben skriver at Seone anses for å være et av Burkina Fasos største angrepstalenter. – Det har vært en del interesse fra europeiske klubber, men da FK Haugesund kom på banen i fjor høst, fikk jeg umiddelbart en god følelse og veldig lyst til å reise til Norge, sier Seone. Haugesunds sportslig leder Eirik Opedal forteller at de har jaktet på Seone over lang tid. – Vi ble oppmerksomme på Ismael i fjor høst. På den tiden var det flere klubber som ønsket å hente han, men vi fikk presentert tankene våre om hvordan han kan utvikle seg hos oss på en god måte. Så langt i vinter har FKH hentet seks nye spillere. (NTB)
Tidspunkt: 22-01-2024 - Kl.11:56 - Kilde: NRK - Info


8. Festkveld for Sola i europaligaen i håndball – Storhamar tapte
Sola gjorde kort prosess og tok en knusende overlegen 40-29-seier over rumenske CSM Targu Jiu i europaligaen i håndball lørdag. Lørdagens møte i Stavanger Idrettshall var Solas tredje kamp for sesongen i europacupen. Iforrige kamp mot ungarske Motherson Mosonmagyarovari måtte rogalandsklubben tåle tap. Lørdag fikk Sola en pangstart og ledet 9-2 etter at kun ti minutter var spilt. Deretter var det i realiteten aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende. Ved pause ledet hjemmelaget 23-10. Etter pause fortsatte dominansen. På det meste ledet Sola med hele 18 mål. Neste kamp for Sola i europaligaen spilles 3. februar borte mot samme motstand som lørdag. Storhamar fikk det på sin side tøft i møtet med Podravka Vegeta i europaligaen lørdag. Oppgjøret endte med 19-23-tap. Det ble en relativt målfattig kamp totalt sett, men Podravka var på det meste foran med fem mål i løpet av første omgang. Til pause var stillingen 13-9 til hjemmelaget. Podravka Vegeta overtok ledelsen i gruppe A med seieren. (©NTB)
Tidspunkt: 20-01-2024 - Kl.19:46 - Kilde: NRK - Info


9. Her er Fair play-vinnerne i fotballsesongen 2023
Bodø/Glimt, Vålerenga og Skeid var snillest i klassen og topper fair play-tabellen for 2023 i hver sin liga. Det kommer fram i en fersk oversikt fra Norges Fotballforbund. Bodø/Glimt har høyest fair play-poengsum i Eliteserien (7,50), mens Vålerenga (7,62) topper i Toppserien og Skeid (7,34) kommer best ut i 1. divisjon for menn. Bemerkelsesverdig er det at det er seriemesterne som er best på fair play i toppdivisjonen for hvert kjønn, mens tabelljumbo Skeid stikker av med seieren på nivå to. I Eliteserien er det Rosenborg som ender sist på fair play-tabellen med et resultat på 6,69. Viking endte nest sist med 6,83, mens Haugesund og Vålerenga deler plassen foran rogalandsklubben med 6,93
Tidspunkt: 03-01-2024 - Kl.11:15 - Kilde: NRK - Info


10. Riise ferdig som Avaldsnes-trener
Det bekrefter han selv på Facebook onsdag. – I dag skriver jeg med et tungt hjerte for å dele noen nyheter. Etter to utrolige år, har jeg bestemt meg for å trekke meg som trener for Avaldsnes sitt damelag, skriver John Arne Riise. Forrige uke valgte Norges Fotballforbund (NFF) å frata Avaldsnes lisensen grunnet økonomiske problemer, og rogalandsklubben rykket med det ned fra Toppserien til 1. divisjon. Riises kontrakt varte egentlig ut 2024, men forteller at de økonomiske problemene i klubben førte til avgjørelsen om å gi seg. – Etter mye tankevirksomhet har jeg innsett at min avgang kan bidra til klubbens fremtidige stabilitet og vekst. Jeg tok opp denne muligheten av egen fri vilje fordi jeg visste at dette kunne redde klubben og ikke minst trenerteamet mitt, forteller han.
Tidspunkt: 20-12-2023 - Kl.10:18 - Kilde: NRK - Info


11. Live Rushfeldt Deila solgt til mesterligaklubben Esbjerg
Live Rushfeldt Deila (23) blir nok et norsk tilskudd i Esbjerg-stallen. Hun forlater Sola og norsk håndball umiddelbart. Det opplyser Sola i en pressemelding. Deila har spilt for rogalandsklubben siden 2021/22-sesongen. Esbjerg har en rekke norske spillere fra før, deriblant landslagsprofilene Nora Mørk og Henny Ella Reistad. Den dansken klubben fikk ja da den spurte Sola om å kjøpe Deila ut av kontrakten. – Sola Håndball har vurdert dette godt opp mot sportslige målsettinger, på kort og lang sikt. Gjennom hele prosessen har det vært en god dialog mellom klubbene, sier daglig leder Svein Gaute Hølestøl. – Jeg er veldig takknemlig for at Sola var villig til å la meg få dra når muligheten bød seg. Det å få spille på et av verdens beste lag og spille Champions League er drømmen min, sier Deila selv. Tvillingsøsteren hennes spiller fra før i Danmark. Tidligere i år ble Thale Rushfeldt Deila utenlandsproff etter flere år i Molde. (NTB)
Tidspunkt: 15-12-2023 - Kl.09:34 - Kilde: NRK - Info


12. Norsk landslagsprofil ferdig i SHL-klubb
Den norske ishockeyspilleren Johannes Johannesens opphold i den svenske ishockeyklubben Rögle varte bare i ett år. rogalandingen fikk kun 14 kamper for de grønnhvite i løpet av sesongen. På Rögles hjemmesider opplyses det ikke hvorfor Johannesen er ferdig i klubben, men han takkes for «sin proffe innstilling og harde arbeid» av sportssjef Chris Abbott. Johannesen kom til Rögle fra Mora før sist sesong. (NTB)
Tidspunkt: 07-12-2023 - Kl.13:56 - Kilde: NRK - Info


13. Statsforvalteren i rogaland sier nei til byggestart for datasenter
Statsforvalter Bent Høie ber Time kommune si nei til søknaden fra selskapet Green Mountain om å sette i gang med byggingen av et stort datasenter.
Tidspunkt: 13-11-2023 - Kl.17:25 - Kilde: E24 - Info


14. Vikings stopperhelt trolig ferdigspilt for sesongen – må gjennom inngrep
Viking må trolig klare seg uten midtstopperbauta David Brekalo i sesongavslutningen. Han må opereres, skriver rogalands Avis. Avisen skriver at Brekalo lenge har slitt med lyskeproblemer og at han må gjennom et inngrep for å bli bra. – Det blir et inngrep for David som gjennomføres innen kort tid, sier fysisk trener og medisinsk ansvarlig Halvard Øen Grova til RA. Sloveneren har vært en svært viktig mann for et Viking-lag som lenge kjempet om gullet. Den siste tiden har de vært uten ham, men han spilte én omgang mot Strømsgodset i slutten av oktober. – Sesongen er nok over for hans del, bekrefter Øen Grova. (NTB)
Tidspunkt: 09-11-2023 - Kl.12:24 - Kilde: NRK - Info


15. Landslagsløperen døde i påkjørsel – saken henlagt
Statsadvokaten har henlagt saken mot vogntogsjåføren (56) som kjørte på den slovenske landslagsløperen Hana Mazi Jamnik (19) i Strand i rogaland. Det melder Stavanger Aftenblad fredag morgen. Ulykken som kostet Jamnik livet, skjedde i Botsheitunnelen i Strand 11. august i fjor. Den 19-årige sloveneren ble påkjørt mens hun gikk på rulleski. Føreren mente ulykken skyldtes lysforholdene i tunnelen og erkjente ikke straffskyld. I februar innstilte politiet på å tiltale den 55-årige yrkessjåføren for uaktsomt brudd på vegtrafikkloven, men statsadvokaten i rogaland sendte saken tilbake for å få flere svar. Nå er det konkludert med at saken henlegges. – De pårørende håpet å få svar på hva som skjedde da datteren deres ble drept i tunnelen. En rettssak ville kunne gitt slike svar. De sørger fremdeles, sier de etterlattes bistandsadvokat Anne Kroken til Aftenbladet. (NTB)
Tidspunkt: 27-10-2023 - Kl.06:08 - Kilde: NRK - Info


16. Viking-trener beklager etter supporterutsagn – Stabæk med fleipete svar
Morten Jensen uttrykte onsdag sterk misnøye med at eliteseriestarten neste år er lagt til 1. april. Nå går Viking-treneren tilbake på deler av tiraden. Overfor rogalands Avis kalte Jensen beslutningen «kjedelig», før han deretter rettet mistanke mot forholdene på Østlandet. – Det har nok med Østlandet å gjøre, men ikke begynn med det der Holmenkollen-greiene. Det har jeg hørt argumenter på før. Hva betyr det? VIF har knapt nok folk på tribunene uansett. Stabæk det samme. Det argumentet faller bort. Om det var et poeng som holdt, kunne de spilt de kampene på Østlandet på mandagene heller, sa Viking-treneren. Torsdag formiddag beklager Jensen utspillet i et innlegg på X/Twitter. (NTB)
Tidspunkt: 26-10-2023 - Kl.09:23 - Kilde: NRK - Info


17. Viking-trener raser mot «sen» seriestart: – Tull
Viking-trener Morten Jensen sier til rogalands Avis at han ble overrasket over at eliteseriestarten neste år er lagt til 1. april. Her finner du hele hovedterminlisten. Han kaller beslutningen «kjedelig» og hadde ønsket seg oppstart helgen 9.-10. mars. Ifølge RA hadde klubbene først fått signaler om seriestart da. – Jeg fatter ikke hvorfor vi har så sen sesongstart. Hvorfor vi ikke kan starte 9. eller 10. mars, klarer jeg ikke å skjønne. Det er tull å utsette det i tre uker, sier Jensen til avisen. Han mistenker at det er forhold på Østlandet som gjør at seriestarten kommer først i april. – Det har nok med Østlandet å gjøre, men ikke begynn med det der Holmenkollen-greiene. Det har jeg hørt argumenter på før. Hva betyr det? VIF har knapt nok folk på tribunene uansett. Stabæk det samme. Det argumentet faller bort. Om det var et poeng som holdt, kunne de spilt de kampene på Østlandet på mandagene heller. Viking hadde ønsket seg tre treningsleirer før sesongstart, men har landet på to. Laget holder samling på Gran Canaria i januar og i Marbella i februar. I tillegg er det planlagt treningskamper mot blant andre Djurgården, Brann og Rosenborg. (©NTB)
Tidspunkt: 25-10-2023 - Kl.12:52 - Kilde: NRK - Info


18. Ja til ny milliard-kraftlinje på Vestlandet
Fredag sa regjeringen ja til en ny kraftlinje til rundt to milliarder kroner på grensen mellom Vestland og rogaland.
Tidspunkt: 29-09-2023 - Kl.20:09 - Kilde: E24 - Info


19. Kaptein Tripic sendte Viking til topps
Viking vant overbevisende 2–0 i rogalands-derbyet mot FK Haugesund lørdag kveld. Sondre Langås ga gjestene fra Stavanger ledelsen på en heading i 1. omgang. Etter pause satte Zlatko Tripic 2–0 etter målgivende pasning fra hjemvendte Samuel Adegbenro. – En tøff kamp. Vi spiller en helt grei kamp, men en solid 2-0-seier, sier Tripic til TV 2. Seieren gjør at Viking klatrer forbi Bodø/Glimt og til topps i eliteserien i fotball før Glimt møter Rosenborg på bortebane søndag. – Det er lenge igjen. Det var viktig for oss å få en seier igjen. En solid kamp av gutta, sier Tripic til TV 2.
Tidspunkt: 16-09-2023 - Kl.17:54 - Kilde: NRK - Info


20. Gir millioner
Kultur- og likestillingsdepartementet skal bidra med fem millioner kroner til ni idrettsarrangementer for personer med nedsatt funksjonsevne. Det opplyser kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) i en pressemelding mandag. Til sammen 5.165.000 millioner kroner skal deles ut til arrangementer på norsk jord i 2023 og 2024. Arrangementene omhandler idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv. – Alle skal få oppleve idrettsglede. Det skal ikke nedsatt funksjonsevne være et hinder for. Derfor gir vi nå tilskudd til arrangement som sikrer at enda flere får muligheten til å delta i idretten, sier Jaffery. Disse arrangementene får tilskudd: * Nordisk mesterskap i paraegling i Oslo 7.–10. september 2023 – 390 000 kroner. * Nordisk mesterskap i parafriidrett i Lillestrøm 19.–20. august 2023 – 325 000 kroner * TelemarksVeka Para på Notodden, i Bø og Skien 19.–23. juni 2024 – 750 000 kroner * Stjerneserien for alle i Troms og Hålogaland fotballkrets høsten 2023 til våren 2024–200 000 kroner * Superlekene i rogaland, Møre og Romsdal, Vestland og Agder i 2024 – 400 000 kroner * Spenningskurset på Bjorli mars 2024 – 200 000 kroner * Norwegian Paragolf Open august 2024 – 100 000 kroner * Landsstevne i svømming for utviklingshemmede i Trondheim 9.–10. mars 2024 – 300 000 kroner * Ridderrennet på Beitostølen 10.–17. mars 2024 – 2 500 000 kroner (NTB)
Tidspunkt: 21-08-2023 - Kl.11:03 - Kilde: NRK - InfoSøk etter flere nyheter om RogalandAnnonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)