Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
25
 Søndag  25. Feb. 2024
Velg en by:
Velg en by:
Florø
Førde
Måløy
Velg ett fylke:
Velg ett fylke:
Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Jan Mayen
Møre og Romsdal
Nordland
Nord-Trøndelag
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Svalbard
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vestfold
Østfold
ALLE

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:


Sogn og Fjordane - Finn din by med værvarsel, kart og nyheter for din by
1. Osloborgere får bruke langrennslandslagets smøretrailer på sognsvann
Mens landslagsløperne er opptatt med verdenscup i USA, lånes lagets mye omtalte smøretrailer bort til Oslos innbyggere i helgen. Det skjer på sognsvann. Norges Skiforbund ønsker å gi Oslos befolkning en litt bedre skiopplevelse. Langrennslandslagets smøretrailer rigges opp fredag ettermiddag og tilbyr gratis smørestasjon lørdag og søndag. Proffe langrennssmørere vil hjelpe til med rens og smøring for både glid og feste. Det er for tiden svært gode forhold i marka for skigåing. «Alle, uavhengig av erfaring, er velkomne til å dra nytte av denne muligheten», heter det i en pressemelding fra Norges Skiforbund. (©NTB)
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.07:53 - Kilde: NRK - Info


2. Tone Damli Aaberges hytte til salgs for rekordsum
Artist Tone Damli Aaberge eier den ene halvparten av ei hytte i sogndal, som nå ligger ute for 11,3 millioner kroner. Det kan bli prisrekord i området.
Tidspunkt: 11-02-2024 - Kl.18:50 - Kilde: E24 - Info


3. Sportsbutikk dumpet haugevis av ubrukte ski
Student fant en container full av ubrukte ski utenfor Intersport i sogndal. Daglig leder sier det er varer som ikke kan gis bort.
Tidspunkt: 11-02-2024 - Kl.05:00 - Kilde: E24 - Info


4. Azar Karadas er Starts nye hovedtrener
Azar Karadas er mannen som skal få Start på rett kjøl. 42-åringen tar over som hovedtrener etter Sindre Tjelmeland. Det opplyser klubben i sine mediekanaler. – Det er stor ære for meg. Jeg er ekstremt stolt og glad og gleder meg til å komme i gang med jobben, sier Karadas i en pressemelding. Karadas kommer fra jobben som assistenttrener under Bob Bradley i Stabæk. Fra før har han også erfaring som hovedtrener for Branns 2.-lag. Treneren har også en imponerende spillerkarriere bak seg. Karadas spilte for klubber som Brann, Rosenborg, Benfica, Kasimpasa og sogndal. Han var også utlånt fra Benfica til Portsmouth og Kaiserslautern. 42-åringen noterte seg også for ett mål på ti A-lagskamper for Norge. Etter 2019-sesongen sa det imidlertid stopp for spillerkarrieren til den tidligere angrepsspilleren. Karadas la opp med fire eliteserietitler, ett cupgull og ett seriemesterskap i Portugal. Nå tar han over etter Tjelmeland, som ble ferdig som Start-trener tidlig i januar. Start sliter hardt økonomisk og ble kastet ut av eliteseriekvalifiseringen etter at banen ikke var i god nok stand til kampen mot Bryne. I etterkant har kritikken haglet mot klubbledelsen, og flere har forlatt sine poster. (NTB)
Tidspunkt: 08-02-2024 - Kl.17:02 - Kilde: NRK - Info


5. Koomson ferdig i Sandefjord
Gilbert Koomson bytter ut Sandefjord og Eliteserien med Hapoel Petach Tikvah og israelsk toppfotball. Det skriver Sandefjord på sitt nettsted. Koomson kom til Sandefjord fra Bodø/Glit i mars i fjor, og noterte seg for ett mål og fem målgivende på 28 kamper for klubben. 29-åringen fra Ghana har også spilt for Aalesund, brann og sogndal i Norge. (NTB)
Tidspunkt: 06-02-2024 - Kl.16:48 - Kilde: NRK - Info


6. Daglig leder i fotballklubben sogndal fratrer sin stilling: – Svært utfordrende
Lars-Olav Hausberg gir seg som daglig leder i fotballklubben sogndal. Klubben forstår valget, men sier situasjonen er krevende. Avgjørelsen fremkommer av en pressemelding sendt uit torsdag. – Det har ikke vært en enkel avgjørelse, men av personlige grunner lar ikke lenger jobb og privatliv seg kombinere på en god måte, og da er det riktig at noen andre tar klubben videre inn i framtiden, sier Hausberg i en uttalelse. – Jeg ønsker det beste for klubben, de ansatte, frivillige, samarbeidspartnere og alle med hjerte i klubben og takker for den fantastiske tiden jeg har hatt i sogndal, legger han til. Styreleder Jan Rune Årøy sier følgende om situasjonen: – For klubben er det selvsagt svært utfordrende å miste vår daglige leder, men vi har respekt og forståelse for avgjørelsen. På vegne av styret og resten av klubben takker jeg Lars Olav for innsatsen og ønsker han lykke til videre, sogndal opplyser at det ikke blir gitt flere kommentarer i sakens anledning. (NTB)
Tidspunkt: 31-01-2024 - Kl.14:13 - Kilde: NRK - Info


7. sogndal hentet midtbanespiller fra Sarpsborg
Martin Høyland (28) har skrevet under en treårskontrakt med 1.-divisjonsklubben sogndal. Midtbanemannen kommer fra Sarpsborg i eliteserien i fotball. – Førsteinntrykket av sogndal er veldig bra. Jeg har vært her mange ganger før som spiller for andre lag, og jeg har alltid likt meg her. Jeg tror dette blir veldig bra, sier Høyland til sin nye klubbs nettside. Høyland kom til Sarpsborg fra Stabæk før 2022-sesongen. I Østfold ble det 35 kamper før ferden går videre til saftbygda. sogndal endte ett poeng bak kvalikplass sist sesong. De starter kommende sesong borte mot nynedrykkede Vålerenga. Høyland har i alt 37 kamper i Eliteserien for Sarpsborg og Stabæk. (NTB)
Tidspunkt: 30-01-2024 - Kl.11:28 - Kilde: NRK - Info


8. Bryne snøt sogndal for den siste kvalikplassen
Bryne kunne slippe jubelen løs etter 1-0 borte mot Raufoss. Seieren sikret laget den siste kvalifiseringsplassen til Eliteserien. sogndal var innehaver av posisjonen før sesongens siste runde, men klarte bare 1-1 hjemme mot Mjøndalen og må ta tidlig juleferie. Christian Landu Landu sendte de tilreisende Bryne-supporterne til værs da han satte inn målet som sikret kvalikplassen etter 75 minutter. Kongsvinger hadde fra før sikret den øverste kvalikplassen og hadde ingenting å spille for da de tok imot Moss. Dermed kunne også gjestene sikre seg en 10.-plass i sin første sesong tilbake i 1. divisjon med 2-0-seier. Kristiansund kapret også 4.-plassen da de knuste Skeid 5-0 borte, mens Start ble nummer fem etter 1-1 hjemme mot KFUM Oslo. Før siste serierunde var det allerede klart at Fredrikstad og KFUM rykker opp til Eliteserien som nummer en og to på tabellen, mens Skeid hadde rykket ned til 2. divisjon. (NTB)
Tidspunkt: 12-11-2023 - Kl.15:42 - Kilde: NRK - Info


9. Skeid jakter hjemmebane i serieavslutningen mot Kristiansund
Det er ennå ikke klart hvor Skeid skal spille serieavslutningen hjemme mot Kristiansund søndag. Skeid skulle møtt Kristiansund på Jessheim stadion, men mandag ville ikke inspektørene fra NFF godkjenne banen for spill. Dermed måtte klubben ut på jakt etter en ny «hjemmebane». Det er ennå ikke klart hvor kampen kan spilles. – Vi jobber med alternativer, skriver klubben på X. Skeid har allerede rykket ned til 2. divisjon, mens KBK kjemper om fjerdeplassen og kvalifisering til eliteserien. De har Start bare to poeng bak seg. Nummer fire i 1. divisjon møter vinneren av kampen mellom femte og sjetteplass (sogndal og Start) i 2. runde i kvalifiseringen. Banesituasjonen i Oslo er ikke enkel. På Skeids hjemmebane Nordre Åsen er lysforholdene ikke gode nok til at det kan spilles 1. divisjonskamper der. Den siste runden av årets 1. divisjon spilles alle kampene samtidig klokken 14.30. (NTB)
Tidspunkt: 08-11-2023 - Kl.07:49 - Kilde: NRK - Info


10. KFUM med sterk borteseier – kan rykke opp til Eliteserien på søndag
KFUM Oslo tok en imponerende 3-0-seier borte mot sogndal lørdag. Dermed nærmer de seg med stormskritt et opprykk til Eliteserien. Oslolaget har to kamper igjen av sesongen og nå er det kun Kongsvinger som har en sjanse til å ta dem igjen. Kongsvinger er for øyeblikket åtte poeng bak, men har én kamp mindre spilt. Søndag skal Kongsvinger spille hjemme mot Sandnes Ulf. Hvis de avgir poeng der kan KFUM Oslo juble for opprykk, to runder før slutt. Fra før er det allerede klart at Fredrikstad vil rykke opp til Eliteserien neste sesong.
Tidspunkt: 28-10-2023 - Kl.14:56 - Kilde: NRK - Info


11. Fiabema-dobbel for U20-landslaget
Norges U20-gutter slo Tsjekkia 2-1 i Sarpsborg torsdag. Bryan Fiabema gjorde de norske scoringene i landslagsturneringen. Målene kom på hver sin side av hvilen. Det første kom på straffespark etter at sogndal-talentet Sondre Holmlund Ørjasæter ble stoppet med ulovlige midler inne i 16-meteren. Fiabema, som spiller for Real Sociedads B-lag, satte ballen sikkert i mål. Med sju minutter igjen leverte Norge rask og god angrepsfotball da Martin Hellan ble spilt fri på kanten. Han slo ballen inn til Fiabema, som hadde få problemer med å score fra kloss hold. Like etterpå var Kongsvinger-back Hellan uheldig i motsatt ende av banen og sendte ballen i eget mål etter et innlegg. Norge sikret likevel seieren i Sarpsborg. U20-landslaget møter Romania i Fredrikstad mandag. (NTB)
Tidspunkt: 12-10-2023 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


12. Fredrikstad-seier sikret luke
Fredrikstad suser videre på toppen av 1. divisjon og har sju poengs luke til KFUM etter å ha vendt til seier mot sogndal på hjemmebane søndag. De to øverste plassene gir opprykk til Eliteserien, og KFUM inntok 2.-plassen med seier over Sandnes Ulf lørdag. Kongsvinger klarte bare 1-1 hjemme mot Kristiansund og gikk på sitt femte strake poengtap i 1. divisjon fotball. Dermed er laget nede på kvalifiseringsplass. (NTB)
Tidspunkt: 17-09-2023 - Kl.15:28 - Kilde: NRK - Info


13. Kongsvinger reddet uavgjort borte mot sogndal – Ranheim endte KFUMs seier
Vegard Hansens Kongsvinger spilte 3-3 borte mot sogndal i 1. divisjon lørdag ettermiddag, mens Ranheim knuste KFUM 4-2 på hjemmebane. Kongsvinger topper likevel 1.-divisjonstabellen med tre poeng ned til Fredrikstad på 2.-plass, som riktig nok har én kamp mindre spilt. De tar imot Kristiansund på søndag. I Trondheim tok Ranheim en stor skalp da de satte en stopper for KFUMs seiersrekke med 4-2-triumf. Oslo-laget sto med fire strake seire, og ni seire på sine siste ti kamper, før de gjestet Ranheim. (NTB)
Tidspunkt: 19-08-2023 - Kl.15:03 - Kilde: NRK - Info


14. Start seiret over sogndal
Starts 2-0-seier stoppet sogndals seiersrekke på tre kamper i 1. divisjon i fotball for menn. Emir Derviskadic ga laget sitt et forsprang da han satte inn 1-0-målet etter 15 minutter. Etter halvspilt kamp sto det 1-0. Innbytter Salim Nkubiri scoret og doblet ledelsen for Start. Ingen av lagene rakk å finne nettmaskene igjen. Dermed ble den endelige stillingen 2-0. Starts Jasper Torkildsen fikk se det gule kortet. For sogndal fikk Kristoffer Nessø og Andreas Hoven gult kort. Før søndagens kamp hadde sogndal vunnet tre kamper på rad. Etter oppgjøret står både Start og sogndal med 30 poeng. (NTB)
Tidspunkt: 13-08-2023 - Kl.17:00 - Kilde: NRK - Info


15. Eirik Bakke skal trene Lillestrøm ut 2023
Det bekrefter klubben i en pressemelding torsdag. Avtalen gjelder ut 2023-sesongen. Tidligere i sommer slo det ned som en bombe i fotball-Norge da Geir Bakke forlot trenerjobben i Lillestrøm for å bli hovedtrener i Vålerenga. Siden har Lillestrøm vært på jakt etter en erstatter og Tromsø-trener Gaute Helstrup var blant dem som tidlig ble linket til jobben. Han signerte imidlertid en ny kontrakt med Tromsø og nå er det altså klart at Eirik Bakke vil lede Lillestrøm de neste månedene. – Det teamet som har ledet laget i en overgangsperiode har gjort en kjempegod jobb, men alle er enige om at vi nå trenger å få inn en ny hovedtrener etter at Geir og Petter (Myhre, assistenttrener) sluttet, sier LSKs styreleder Morten Kokkim. – Dette vil samtidig gi klubben bedre tid til å finne den langsiktige trenerløsningen som skal utvikle både klubben og laget i årene som kommer, sier Kokkim. Lillestrøm møter Viking på søndag. Der vil Bakke observere og være en sparringspartner, før han tar over som hovedtrener på mandag. – Jeg gleder meg til å få sjansen, og har fullt fokus på å gjøre en best mulig jobb resten av sesongen. Det passer perfekt for meg å komme tilbake i en trenerrolle nå, og jeg tror Lillestrøm er en klubb som passer meg godt, sier Bakke, som trente sogndal fra 2015 til han ga seg etter 2021-sesongen.
Tidspunkt: 10-08-2023 - Kl.07:00 - Kilde: NRK - Info


16. Uværet stopper 1. divisjonskamp
Norges Fotballforbund har valgt å utsette onsdagens 1. divisjonskamp mellom sogndal og Kristiansund som følge av uværet. Det melder sogndal på sine nettsider mandag kveld. Videre heter det at det ikke anses for å være forsvarlig at Kristiansund reiser til sogndal der flere områder er definert på rødt nivå for flom og jordras. Noen ny dato for kampen er foreløpig ikke klar.
Tidspunkt: 07-08-2023 - Kl.20:33 - Kilde: NRK - Info


17. Akor Adams forlater LSK - klar for franske Montpellier
Nigerianske Akor Adams (23) har spilt sin siste kamp for Lillestrøm. Eliteseriens toppscorer er klar for Montpellier i den franske toppdivisjonen. Det bekrefter Lillestrøm på sine hjemmesider. Ifølge franske L´Equipe betaler Montpellier om lag 56 millioner kroner for angrepsspilleren. Adams har rukket å bli en yndling på Åråsen siden han ble hentet til Lillestrøm fra sogndal i januar i fjor. Eliteseriedebuten og det første målet kom mot HamKam 2. april samme år. For en uke siden tok Adams et tårevått farvel med hjemmesupporterne da Lillestrøm tok imot HamKam. Spissen var suspendert til oppgjøret, men heiet på lagkameratene sammen med de gulkleddes supportere. – Jeg ønsket bare å nyte dagen i dag. Jeg spilte ikke, og det er en stund siden jeg har spilt, så jeg ville bare kose meg sammen med fansen og lagkameratene mine, sa Adams til Romerikes Blad. 23-åringen har gjort 15 mål på like mange kamper i Eliteserien denne sesongen. Det er ett mål mer enn Bodø/Glimts Amahl Pellegrino. (NTB)
Tidspunkt: 07-08-2023 - Kl.13:03 - Kilde: NRK - Info


18. Takket avdød bestefar etter superserie
Daniel Sørli (32) holdt på å gjøre en historisk god serie i tirsdagens innledende skyting under Landsskytterstevnet på Voss. Han var ett poeng fra full pott. Skytterkongen fra 2016 skjøt perfekt på nesten alle 25 skudd, men det ble en nier på ett av dem. Han hadde 150 poeng etter de første 15 skuddene. Ingen i Landsskytterstevnets historie ha klart fullt hus (250 poeng) på vei til kongelaget, skriver VG. Onsdag får Sørli skive én i finaleskytingen. – Bestefaren min gikk bort for en stund siden. Jeg har hatt ham med meg hele veien, og det var han som hjalp meg til å komme til toppen, sa en emosjonell Sørli til NRK. Han representerer Høland/Bjørkelangen i konkurransen. Anne Ingeborg sogn Øiom inntar skrive nummer to i kongelaget. Tirsdag greide hun i likhet med Ole Magnus Bakken 248 poeng. (NTB)
Tidspunkt: 01-08-2023 - Kl.19:48 - Kilde: NRK - Info


19. Drage til Gibraltar
Thomas Drage (31) har sluttet seg til gibraltiske Europa Point FC. Han tilbrakte de siste sesongene i Fredrikstad. Overgangen ble klar på Drages første dag som klubbløs etter tiden i FFK. Midtbanespilleren fra Mosjøen fikk bare fire kamper i årets 1. divisjon. – Jeg hadde flere klubber å velge mellom i både Norge og Sverige, men det føles spennende å ta steget ut i Europa og spille i Gibraltar. Jeg liker dette prosjektet, sier Drage i en uttalelse. Han har tidligere spilt for Tromsø (2010-15), sogndal (2015), Varberg (2016), Falkenberg (2016-17) og Bodø/Glimt (2017-18). Drage dro til Fredrikstad i 2019. Europa Point FC endte opp med å bli Gibraltars dårligste ligalag sist sesong. (NTB)
Tidspunkt: 01-08-2023 - Kl.17:39 - Kilde: NRK - Info


20. Kjelsås til kvartfinale etter overtidsmagi
Det så lenge ut til å gå mot ekstraomganger på Grefsen Stadion i Oslo, i oppgjøret mellom Kjelsås og KFUM Oslo i den fjerde runden av cupen. Men to minutter på overtid, med en lekker lobb over keeper, sendte Jens Aslaksrud publikum og Kjelsås laget til himmels med scoring. Da resignerte KFUM, mens hjemmelaget fikk mer energi, og på overtid av overtiden fastsatte Rasmus Eggen Vinge resultatet til 2–0. Dermed er Kjelsås, som til daglig holder til i 2. divisjon, klare for kvartfinale i cupen. I oppgjøret mellom rivalene Gjøvik-Lyn og HamKam var det eliteserielaget fra Hamar som var best, og vant 5–0. Det samme gjorde Vålerenga over Stjørdals-Blink. På Fosshaugane ble det en neglebiter av en kamp mellom sogndal og Sarpsborg 08, hvor sistnevnte til slutt trakk det lengste strået og er videre i cupen med 4-3-seier. Molde på sin side av landet tok imot Strømsgodset, og er klare for kvartfinale etter seier 3–0.
Tidspunkt: 28-06-2023 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - InfoSøk etter flere nyheter om Sogn og FjordaneAnnonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)