Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
25
 Søndag  25. Feb. 2024
Velg en by:
Velg en by:
Langesund
Notodden
Porsgrunn
Rjukan
Skien
Stathelle
Velg ett fylke:
Velg ett fylke:
Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Jan Mayen
Møre og Romsdal
Nordland
Nord-Trøndelag
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Svalbard
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vestfold
Østfold
ALLE

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:


Telemark - Finn din by med værvarsel, kart og nyheter for din by
1. Børven returnerer til Odd
Torgeir Børven blir ikke med Vålerenga ned til 1. divisjon og gjør comeback i Odd. VIF bekreftet torsdag at klubben er enig med Odd om en overgang. I meldingen kommer det fram at Børven har skrevet under en toårig kontrakt med telemarkingene. Det blir Øystese-guttens tredje opphold i Odd. 32-åringen har vært innom mange klubber både i Norge og i utlandet. Han dro fra Odd til Vålerenga i 2012, og godt spill i hovedstaden ga han mulighet til å oppleve utenlandsdrømmen. Veien gikk da til nederlandske Twente. Etter noen sesonger der ble han lånt ut til Brann, et opphold som senere ble gjort permanent. Deretter gikk turen tilbake til Skien og Odd, hvor han fant formen igjen. Etter noen gode sesonger ble Børven hentet til Rosenborg. Der ble han i svært kort tid før han igjen dro utenlands. Denne gangen gikk veien til Tyrkia og klubbene Ankaragücü og Gaziantep. I 2022 returnerte han til Vålerenga. Fjorårets sesong endte med ett fattig mål og nedrykk. (NTB)
Tidspunkt: 08-02-2024 - Kl.11:20 - Kilde: NRK - Info


2. Skaug Mathisen med knallsterk Marcialonga-seier
Runar Skaug Mathisen klinket til med sin første seier i Ski Classics i selveste Marcialonga. – For en deilig bragd. En av sliterne som får betalt for milevis med jobb, kommenterer Ole Kristian Stoltenberg på NRK. – For en opptur. Han har vært i skyggen av Emil Persson i mange år. Persson har tidligere sagt til Mathisen at han må stole mer på seg selv fordi han er bedre enn hva han tror. I dag stolte han på seg selv. Dette er hans desidert største triumf som langrennsløper, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn. Skaug Mathisen tok sin første pallplass i Birkebeinerrennet forrige sesong, og søndag startet han med et rykket han med 25 kilometer igjen og gikk alene inn til seier i Marcialonga. Da kom jubelbrølet fra telemarkingen i den italienske landsbyen. – Jeg smalt til og fikk litt overraskende luke. Da var det bare å kjøre derfra. Det var bare å gå alt jeg hadde til mål, og den siste bakken var helt grusom, sier Skaug Mathisen til NRK. – Jeg tror jeg er første fra Vinje som vinner Marcialonga. Jeg har drømt om dette i mange år. Dette har vært det råeste rennet i rennet i Ski Classics, så jeg har drømt om en pallplass, fortsetter han.
Tidspunkt: 28-01-2024 - Kl.09:37 - Kilde: NRK - Info


3. Skaug Mathisen med knallsterk Marcialonga-seier: – Drømt om dette i mange år
Runar Skaug Mathisen klinket til med sin første seier i Ski Classics i selveste Marcialonga. – Jeg tror jeg er første fra Vinje som vinner Marcialonga. Jeg har drømt om dette i mange år. Dette har vært det råeste rennet i Ski Classics, så jeg har drømt om en pallplass, sier Skaug Mathisen til NRK. Nordmannen gikk også inn til ny løyperekord i det 70 kilometer lange løpet med 2 timer 35 minutter og 53 sekunder. – For en opptur. Han har vært i skyggen av Emil Persson i mange år. Persson har tidligere sagt til Mathisen at han må stole mer på seg selv fordi han er bedre enn hva han tror, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn og fortsetter: – I dag stolte han på seg selv. Dette er hans desidert største triumf som langrennsløper. Nevne Persson er lagkamerat med Skaug Mathisen i Lager 157, og svensken ble nummer to i søndagens renn. Norske Johan Hoel ble nummer tre. Skaug Mathisen tok sin første pallplass i Birkebeinerrennet forrige sesong, og søndag startet han med et stavbrudd etter ti kilometer. 30-åringen kom seg opp igjen, før han rykket med 25 kilometer igjen. Luken holdt hele veien, og Skaug Mathisen gikk alene inn til seier i Marcialonga. Da kom jubelbrølet fra telemarkingen i den italienske landsbyen Cavalese. – Jeg smalt til og fikk litt overraskende luke. Da var det bare å kjøre derfra. Det var bare å gå alt jeg hadde til mål, og den siste bakken var helt grusom, sier Skaug Mathisen.
Tidspunkt: 28-01-2024 - Kl.09:37 - Kilde: NRK - Info


4. Dønnestad knuste Klæbo på Gålå
Henrik Dønnestad smadret Johannes Høsflot Klæbo da han vant 10-kilometeren i klassisk stil under norgescupen på Gålå lørdag. Det gir verdenscupbillett. Klæbo vant sprintrennet på Gålå fredag, og mange forventet at trønderen skulle fortsette i samme stil lørdag. Slik ble det imidlertid ikke. Henrik Dønnestad gikk nemlig et pangløp og ledet hele veien. I mål slo han Klæbo med hele 14,1 sekunder. – Det var bare å komme seg fortest mulig til mål. Jeg lyktes godt med den planen. En kjempedag, rett og slett, sa telemarkingen. (NTB)
Tidspunkt: 02-12-2023 - Kl.14:29 - Kilde: NRK - Info


5. Bild: Tilbyr Jarstein over 4 millioner i erstatning
Arbeidskonflikten mellom Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin kan snart være løst. Klubben har nærmet seg keeperens pengekrav, erfarer Bild. Ifølge den tyske avisens opplysninger har Hertha lagt fram et tilbud på over 400.000 euro. Det tilsvarer cirka 4,6 millioner kroner etter dagens kurs. Beløpet er høyere enn forslaget en domstol i Berlin nylig kom med. Da ble partene anmodet om å gjøre et forlik som ville gi Jarstein rundt 3,8 millioner kroner. telemarkingens krav har ligget på 5,6 millioner, skriver Bild. Jarstein varslet søksmål da Hertha i fjor sa opp avtalen hans et snaut år før den utløp 30. juni i år. Nordmannen ble suspendert av klubben etter en krangel med keepertreneren, og deretter ble det besluttet å avslutte kontrakten. Jarstein mener at han ikke fikk noen rimelig begrunnelse. Dette førte til at han valgte å gå rettens vei for å få økonomisk kompensasjon. Saken har vært utsatt flere ganger, men forrige måned møttes partene i retten. Jarstein har spilt 72 landskamper for Norge. I et intervju med telemarksavisa ble han torsdag sitert på følgende om fotballframtiden: – Det er for tidlig å si noe om det. Jeg holder meg i form og trener greit. Jeg trener både fysisk og litt keepertrening også, men ingen avgjørelse er tatt med tanke på framtiden. (NTB)
Tidspunkt: 05-10-2023 - Kl.18:01 - Kilde: NRK - Info


6. Arbeidskonflikten med Rune Almenning Jarstein er løst
Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin er blitt enige utenfor rettssystemet etter en langvarig arbeidstvist, opplyser den tyske klubben til DPA. Nyheten kom få timer etter at Bild erfarte at Hertha hadde tilbudt Jarstein over 400.000 euro i erstatning. Det tilsvarer cirka 4,6 millioner kroner etter dagens kurs. Beløpet er høyere enn forslaget en domstol i Berlin nylig kom med. Da ble partene anmodet om å gjøre et forlik som ville gi Jarstein rundt 3,8 millioner kroner. telemarkingens krav har ligget på 5,6 millioner. Hertha bekrefter ikke avisens opplysninger om pengesummer, men sier i en uttalelse at de har funnet en løsning. – Med tanke på Rune Jarsteins lange karriere i Hertha Berlin ønsket partene å ta hensyn til dette og avgjøre den juridiske tvisten i minnelighet, sier klubben i en uttalelse til nyhetsbyrået DPA. Hertha understreker at partene fortsatt har ulikt syn på saken. Jarstein kom til klubben i 2014. Det var i fjor at målvakten varslet søksmål da Hertha sa opp avtalen hans et snaut år før den utløp 30. juni i år. Nordmannen ble suspendert av klubben etter en krangel med keepertreneren, og deretter ble det besluttet å avslutte kontrakten. Jarstein mener at han ikke fikk noen rimelig begrunnelse. Dette førte til at han valgte å gå rettens vei for å få økonomisk kompensasjon. Saken har vært utsatt flere ganger, men forrige måned møttes partene i retten. (NTB)
Tidspunkt: 05-10-2023 - Kl.18:01 - Kilde: NRK - Info


7. Gir millioner
Kultur- og likestillingsdepartementet skal bidra med fem millioner kroner til ni idrettsarrangementer for personer med nedsatt funksjonsevne. Det opplyser kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) i en pressemelding mandag. Til sammen 5.165.000 millioner kroner skal deles ut til arrangementer på norsk jord i 2023 og 2024. Arrangementene omhandler idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv. – Alle skal få oppleve idrettsglede. Det skal ikke nedsatt funksjonsevne være et hinder for. Derfor gir vi nå tilskudd til arrangement som sikrer at enda flere får muligheten til å delta i idretten, sier Jaffery. Disse arrangementene får tilskudd: * Nordisk mesterskap i paraegling i Oslo 7.–10. september 2023 – 390 000 kroner. * Nordisk mesterskap i parafriidrett i Lillestrøm 19.–20. august 2023 – 325 000 kroner * telemarksVeka Para på Notodden, i Bø og Skien 19.–23. juni 2024 – 750 000 kroner * Stjerneserien for alle i Troms og Hålogaland fotballkrets høsten 2023 til våren 2024–200 000 kroner * Superlekene i Rogaland, Møre og Romsdal, Vestland og Agder i 2024 – 400 000 kroner * Spenningskurset på Bjorli mars 2024 – 200 000 kroner * Norwegian Paragolf Open august 2024 – 100 000 kroner * Landsstevne i svømming for utviklingshemmede i Trondheim 9.–10. mars 2024 – 300 000 kroner * Ridderrennet på Beitostølen 10.–17. mars 2024 – 2 500 000 kroner (NTB)
Tidspunkt: 21-08-2023 - Kl.11:03 - Kilde: NRK - Info


8. Odd hentet ghaneser fra israelsk fotball
Eliteserielaget Odd har sikret seg Zakaria Mugeese (21) fra Ghana. Angriperen har signert en kontrakt ut 2026. Odd opplyser i en pressemelding at Mugeese kommer fra den israelske klubben Ashdod. Ifølge Transfermarkt har Mugeese notert seg for ni mål og tre assist på 49 kamper for Ashdod. telemarksavisa skriver at assistent Håkon Wibe-Lund og spillerlogistikksjef Thomas Skilbred har vært i Israel for å se på 21-åringen. Odd ligger på 7.-plass i Eliteserien. Til lørdag kommer Sarpsborg på besøk til Skien. (NTB)
Tidspunkt: 16-08-2023 - Kl.08:30 - Kilde: NRK - Info


9. Walhstedt forlater Odd - klar for Blackburn
Den svenske målvakten Leopold Wahlstedt (24) er ferdigspilt i Skien. Neste stoppested i karrieren blir ikke Brøndby, men Blackburn. Overgangen er i boks etter en sen helomvending. Blackburn meldte seg på i kampen i siste liten og har bekrefter overgangen på sine plattformer. Odd skulle ha godtatt et bud fra danske Brøndby på rundt 8 millioner kroner, men Blackburn strakk seg lenger. Odd får rundt 11 millioner kroner for svensken, pluss 15 prosent i videresalgsprosenter, melder telemarksavisa. Per Kristian Bråtveit ble i forrige uke presentert som ny Odd-keeper ut sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 08-08-2023 - Kl.10:09 - Kilde: NRK - Info


10. Forkjøla Klæbo dropper renn i telemarksveka
Langrennsstjernen Johannes Høsflot Klæbo sliter med forkjølelse. Dermed stiller han ikke til start i Kanalrennet under telemarksveka kommende helg. Det er telemarksveka-sjef Therese Husby som bekrefter til Adresseavisen at skistjernen ikke kommer til arrangementet. Klæbo har ikke trent normalt de siste dagene og tar derfor ingen sjanser. Han skulle egentlig ha gått et 50 kilometer langt rulleskirenn lørdag. Forrige sesong vant han Kanalrennet. (©NTB)
Tidspunkt: 21-06-2023 - Kl.07:06 - Kilde: NRK - Info


11. Fagermo-venn om å ta over VIF-jobben: – Gjør veldig vondt
Jan Frode Nornes kjente på sterke følelser etter Vålerengas sparking av trener Dag-Eilev Fagermo. Han skal inntil videre lede førstelaget. Oslo-klubben brøt med Fagermo etter 3,5 års samarbeid. Kun ti poeng på ti kamper i den fjerde sesongen fikk den til å ta grep. Fram til ny hovedtrener er på plass, styrer Nornes A-laget som «teamleder». Han ble i fjor høst hentet til Vålerenga av Fagermo. – Dette gjør veldig vondt. Det er Dag-Eilev som har gitt meg mulighetene. Han har vært som en mentor for meg, og vi har jobbet så tett. Vi har jo vært tettere enn vi er med familien, sier Nornes til telemarksavisa. – Vi skulle jo vært foruten den situasjonen vi har havnet i. Det virker så trist og unødvendig. Jeg er der for Dag-Eilev 24-7, og jeg kjenner veldig på dette selv også, legger han til. Nornes arbeidet også under Fagermo i Odd gjennom tolv år. I 2020 erstattet han vennen i Skien-klubben, men mistet jobben to år senere. (©NTB)
Tidspunkt: 14-06-2023 - Kl.04:26 - Kilde: NRK - Info


12. Elsafadi gjenvalgt i styret
Flere av idrettstyrerepresentantene var på valg under Idrettstinget. Mia Larsen Sveberg, Sebastian Henriksen. Astrid Strandbu Marco Elsafadi var på valg. I tillegg kom det nenkeforslag fra Vestfold og telemark Idrettskrets: Hans Erik Utne. Marco Elsafadi gikk på talerstolen og ba om han kunne få svar på om han fortsatt har tillit etter varslersaken i NIF den våren. Elsafadi ble gjenvalgt i styret. Hans Erik Utne, som var benkeforslag ble dermed ikke valgt inn i styret.
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.10:11 - Kilde: NRK - Info


13. Nytt VM-gull til Nygaard Løken
Trym Nygaard Løken kjørte ned til sitt annet VM-gull på to dager da han vant parallelsprinten i Sveits under VM i telemarksskjøring torsdag. Nordmannen slo hjemmekjøreren Alexi Mosset i finalen. Onsdag vant Løken gullet på sprinten, mens det ble bronse i klassisk telemark dagen før. Jacob Alveberg måtte nøye seg med fjerdeplassen etter å ha tapt bronsefinalen for franske Noe Claye. Det ble norsk bronse i kvinneklassen hvor Emma Araldsen slo Kaja Konow Bjørnstad i bronseduellen. Araldsen tapte sin semifinale for britiske Jasmin Taylor, mens Bjørnstad røk for hjemmehåpet og gullvinneren Beatrice Zimmermann. (NTB)
Tidspunkt: 23-03-2023 - Kl.13:28 - Kilde: NRK - Info


14. Løken til topps i sprinten i VM
Trym Nygaard Løken (29) kjørte inn til VM-gull i sprint i telemarksskjøring i sveitsiske Mürren onsdag. For ett år siden røk han korsbåndet på samme sted. – Dette ble en fantastisk dag. I samme skråning, hopp og disiplin der korsbandet tok farvel i fjor. Jeg har tenkt på dette løpet i ett år. Dette var sesongens hovedmål og motivasjonen til å komme tilbake. I samtaler med knegruppa på Olympiatoppen trodde de ikke på meg da jeg fortalte om målsettingen jeg hadde, og da blir det så fantastisk å lykkes, sa Nygaard Løken. telemarkkjøreren fra Bækkelaget har dermed vunnet VM-gull i de tre siste mesterskapene, 2019 på Rjukan, 2021 i Sveits og i 2023 i Sveits Etter helgas verdenscupseier i Tyskland fikk jeg smaken på gull, og i dag klaffet alt, sa han. Tirsdag tok han bronse i klassisk-øvelsen i VM. (NTB)
Tidspunkt: 22-03-2023 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


15. Nygaard Løken tok bronse i VM i telemark
På VMs første dag slo Trym Nygaard Løken til med bronse i klassisk telemark. 29-åringen endte 3.37 sekunder bak franske Elie Nabot som vant i Mürren. I VM i 2021 tok Nygaard Løken gull i parallellsprint og sølv i spring. Han har også gull i klassisk fra 2019. En annen nordmann avsluttet også høyt på resultatlisten. Jacob Alverberg endte på en femte plass. Mesterskapet varer til og med lørdag 25. mars. Emil Bye er også med fra det norske landslaget.
Tidspunkt: 21-03-2023 - Kl.12:13 - Kilde: NRK - Info


16. Full forvirring i Riiber-seier: – Oi, hva skjer her?
Jarl Magnus Riiber gikk først ut i søndagens langrenn, men allerede etter ett minutt oppsto det full forvirring. Plutselig sto det en mann og viftet med hendene i løypa foran Riiber. Kombinertstjernen så forvirret ut, men kjørte forbi den ukjente mannen. – Oi, hva skjer her? Det står en mann med gul vest og vinker, kommenterte Jann Post for NRK. – De er i hvert fall inne i riktig løype, betrygget Torgeir Bjørn. Riiber var ustoppelig på vei mot seier. Konkurrentene var aldri i nærheten og fikk ikke med seg at nordmannen satte telemarksnedslag over målstreken. – Han er i en helt egen liga, sa Bjørn om den firedoble verdenmesteren. Tyske Vinzenz Geiger ble nummer to foran landsmannen Julian Schmid. Begge over 1,5 minutt bak Riiber. Jørgen Graabak ble nest beste nordmann på 5. plass i rennet.
Tidspunkt: 12-03-2023 - Kl.13:09 - Kilde: NRK - Info


17. Oransje varsel på Sør- og Østlandet - fare for isglatte veier
Det er fare for is i deler av Agder og telemark fra sent tirsdag kveld.
Tidspunkt: 03-01-2023 - Kl.11:33 - Kilde: YR.no - Info


18. Oransje varsel på Sør- og Østlandet – fare for såpeglatte veier
Det er fare for is i deler av Agder og telemark fra sent tirsdag kveld.
Tidspunkt: 03-01-2023 - Kl.11:33 - Kilde: YR.no - Info


19. Kirkevold forlenget med HamKam
HamKam er blitt enig med spissen Pål Alexander Kirkevold (32) om en kontrakt ut 2023-sesongen. – Jeg trives godt i HamKam og føler vi har noe uforløst å jobbe videre med her. Jeg har lyst til å være med å ta nye steg neste sesong. Jeg har ambisjoner om å sette et større fotavtrykk i Eliteserien kommende sesong, hvor jeg ønsker å score flere mål og utvikle det jeg er god på enda mer, sier en glad Kirkevold til klubbens nettsider. Han har vært to perioder i HamKam, og Kirkevold har spilt 83 kamper og scoret 34 mål for klubben. Angriperen kommer fra Re i Vestfold og telemark.
Tidspunkt: 18-11-2022 - Kl.09:09 - Kilde: NRK - Info


20. Løken tilbake på ski etter korsbåndsmarerittet – håper å rekke VM
telemarkkjører Trym Nygaard Løken ødela korsbåndet i mars. Nå er han tilbake på ski og kjemper for å rekke vinterens VM i Sveits. Løken fikk skicomebacket under telemarklandslagets samling i østerrikske Hintertux nylig. – For min del var denne samlingen utrolig viktig med tanke på veien tilbake på ski. I den fasen jeg er i nå, handler det vel så mye om det psykologiske som det fysiologiske. Det gjelder å stole på kneet igjen selv om det ikke er grodd helt, sier han. Målet er nå å rekke vinterens VM i sveitsiske Mürren. Det mesterskapet avvikles fra 20. til 26. mars neste år. – Jeg fikk kjørt mer enn forventet og uten plager i kneet, noe som tyder på at jobben som har blitt gjort med «knegruppa» på Olympiatoppen og alene de siste seks og en halv månedene har fungert. Diverse styrketester er blitt gjort flere ganger og styrkemessig er jeg i rute. Motorikkøktene skal gjøre kneet rusta til å tåle større belastninger over lengre tid til vinteren, sier Løken. 28-åringen har en innholdsrik merittliste. Han tok blant annet gull i parallellsprint og sølv i sprint under VM i 2021. (NTB)
Tidspunkt: 07-11-2022 - Kl.16:16 - Kilde: NRK - InfoSøk etter flere nyheter om TelemarkAnnonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)