Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
7
 Onsdag  7. Jun. 2023
Velg en by:
Velg en by:
Langesund
Notodden
Porsgrunn
Rjukan
Skien
Stathelle
Velg ett fylke:
Velg ett fylke:
Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Jan Mayen
Møre og Romsdal
Nordland
Nord-Trøndelag
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Svalbard
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vestfold
Østfold
ALLE

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:


Telemark - Finn din by med værvarsel, kart og nyheter for din by
1. Elsafadi gjenvalgt i styret
Flere av idrettstyrerepresentantene var på valg under Idrettstinget. Mia Larsen Sveberg, Sebastian Henriksen. Astrid Strandbu Marco Elsafadi var på valg. I tillegg kom det nenkeforslag fra Vestfold og telemark Idrettskrets: Hans Erik Utne. Marco Elsafadi gikk på talerstolen og ba om han kunne få svar på om han fortsatt har tillit etter varslersaken i NIF den våren. Elsafadi ble gjenvalgt i styret. Hans Erik Utne, som var benkeforslag ble dermed ikke valgt inn i styret.
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.10:11 - Kilde: NRK - Info


2. Nytt VM-gull til Nygaard Løken
Trym Nygaard Løken kjørte ned til sitt annet VM-gull på to dager da han vant parallelsprinten i Sveits under VM i telemarksskjøring torsdag. Nordmannen slo hjemmekjøreren Alexi Mosset i finalen. Onsdag vant Løken gullet på sprinten, mens det ble bronse i klassisk telemark dagen før. Jacob Alveberg måtte nøye seg med fjerdeplassen etter å ha tapt bronsefinalen for franske Noe Claye. Det ble norsk bronse i kvinneklassen hvor Emma Araldsen slo Kaja Konow Bjørnstad i bronseduellen. Araldsen tapte sin semifinale for britiske Jasmin Taylor, mens Bjørnstad røk for hjemmehåpet og gullvinneren Beatrice Zimmermann. (NTB)
Tidspunkt: 23-03-2023 - Kl.13:28 - Kilde: NRK - Info


3. Løken til topps i sprinten i VM
Trym Nygaard Løken (29) kjørte inn til VM-gull i sprint i telemarksskjøring i sveitsiske Mürren onsdag. For ett år siden røk han korsbåndet på samme sted. – Dette ble en fantastisk dag. I samme skråning, hopp og disiplin der korsbandet tok farvel i fjor. Jeg har tenkt på dette løpet i ett år. Dette var sesongens hovedmål og motivasjonen til å komme tilbake. I samtaler med knegruppa på Olympiatoppen trodde de ikke på meg da jeg fortalte om målsettingen jeg hadde, og da blir det så fantastisk å lykkes, sa Nygaard Løken. telemarkkjøreren fra Bækkelaget har dermed vunnet VM-gull i de tre siste mesterskapene, 2019 på Rjukan, 2021 i Sveits og i 2023 i Sveits Etter helgas verdenscupseier i Tyskland fikk jeg smaken på gull, og i dag klaffet alt, sa han. Tirsdag tok han bronse i klassisk-øvelsen i VM. (NTB)
Tidspunkt: 22-03-2023 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


4. Nygaard Løken tok bronse i VM i telemark
På VMs første dag slo Trym Nygaard Løken til med bronse i klassisk telemark. 29-åringen endte 3.37 sekunder bak franske Elie Nabot som vant i Mürren. I VM i 2021 tok Nygaard Løken gull i parallellsprint og sølv i spring. Han har også gull i klassisk fra 2019. En annen nordmann avsluttet også høyt på resultatlisten. Jacob Alverberg endte på en femte plass. Mesterskapet varer til og med lørdag 25. mars. Emil Bye er også med fra det norske landslaget.
Tidspunkt: 21-03-2023 - Kl.12:13 - Kilde: NRK - Info


5. Full forvirring i Riiber-seier: – Oi, hva skjer her?
Jarl Magnus Riiber gikk først ut i søndagens langrenn, men allerede etter ett minutt oppsto det full forvirring. Plutselig sto det en mann og viftet med hendene i løypa foran Riiber. Kombinertstjernen så forvirret ut, men kjørte forbi den ukjente mannen. – Oi, hva skjer her? Det står en mann med gul vest og vinker, kommenterte Jann Post for NRK. – De er i hvert fall inne i riktig løype, betrygget Torgeir Bjørn. Riiber var ustoppelig på vei mot seier. Konkurrentene var aldri i nærheten og fikk ikke med seg at nordmannen satte telemarksnedslag over målstreken. – Han er i en helt egen liga, sa Bjørn om den firedoble verdenmesteren. Tyske Vinzenz Geiger ble nummer to foran landsmannen Julian Schmid. Begge over 1,5 minutt bak Riiber. Jørgen Graabak ble nest beste nordmann på 5. plass i rennet.
Tidspunkt: 12-03-2023 - Kl.13:09 - Kilde: NRK - Info


6. Oransje varsel på Sør- og Østlandet - fare for isglatte veier
Det er fare for is i deler av Agder og telemark fra sent tirsdag kveld.
Tidspunkt: 03-01-2023 - Kl.11:33 - Kilde: YR.no - Info


7. Oransje varsel på Sør- og Østlandet – fare for såpeglatte veier
Det er fare for is i deler av Agder og telemark fra sent tirsdag kveld.
Tidspunkt: 03-01-2023 - Kl.11:33 - Kilde: YR.no - Info


8. Kirkevold forlenget med HamKam
HamKam er blitt enig med spissen Pål Alexander Kirkevold (32) om en kontrakt ut 2023-sesongen. – Jeg trives godt i HamKam og føler vi har noe uforløst å jobbe videre med her. Jeg har lyst til å være med å ta nye steg neste sesong. Jeg har ambisjoner om å sette et større fotavtrykk i Eliteserien kommende sesong, hvor jeg ønsker å score flere mål og utvikle det jeg er god på enda mer, sier en glad Kirkevold til klubbens nettsider. Han har vært to perioder i HamKam, og Kirkevold har spilt 83 kamper og scoret 34 mål for klubben. Angriperen kommer fra Re i Vestfold og telemark.
Tidspunkt: 18-11-2022 - Kl.09:09 - Kilde: NRK - Info


9. Løken tilbake på ski etter korsbåndsmarerittet – håper å rekke VM
telemarkkjører Trym Nygaard Løken ødela korsbåndet i mars. Nå er han tilbake på ski og kjemper for å rekke vinterens VM i Sveits. Løken fikk skicomebacket under telemarklandslagets samling i østerrikske Hintertux nylig. – For min del var denne samlingen utrolig viktig med tanke på veien tilbake på ski. I den fasen jeg er i nå, handler det vel så mye om det psykologiske som det fysiologiske. Det gjelder å stole på kneet igjen selv om det ikke er grodd helt, sier han. Målet er nå å rekke vinterens VM i sveitsiske Mürren. Det mesterskapet avvikles fra 20. til 26. mars neste år. – Jeg fikk kjørt mer enn forventet og uten plager i kneet, noe som tyder på at jobben som har blitt gjort med «knegruppa» på Olympiatoppen og alene de siste seks og en halv månedene har fungert. Diverse styrketester er blitt gjort flere ganger og styrkemessig er jeg i rute. Motorikkøktene skal gjøre kneet rusta til å tåle større belastninger over lengre tid til vinteren, sier Løken. 28-åringen har en innholdsrik merittliste. Han tok blant annet gull i parallellsprint og sølv i sprint under VM i 2021. (NTB)
Tidspunkt: 07-11-2022 - Kl.16:16 - Kilde: NRK - Info


10. Eckhoff melder forfall til NM
Tiril Eckhoff er blant fire utøvarar som ikkje kjem til start under NM i rulleskiskyting i Drangedal. Kroppen hennar responderer framleis ikkje maksimalt. Eckhoffs forfall blir stadfesta av Noregs Skiskytterforbund. Ho har stått over landslagsaktivitetar ein periode for å komme seg til hektene etter ein lang OL-sesong og koronasjukdom. I sommar måtte ho dra i naudbremsa etter at kroppen gav tydelege signal om at han trengde kvile. – Tiril trenger framleis kvile, men er motivert, trenar og blir følgt godt opp av trenarteamet, seier landslagssjef Per Arne Botnan framfor NM i rulleskiskyting kommande helg. Så seint som for to dagar sidan sette 32-åringen ord på eigen situasjon på sin Instagram-konto. «Vel, eg gjekk på ein smell i vår. Det var skikkeleg vondt. Trudde eg var ein udødeleg toppidrettsutøvar, men realiteten er at eg berre er i vanleg menneske», skreiv Fossum-løparen. «No jobbar eg meg sakte, men sikkert framover, og håpar eg klarer å kome tilbake i skiskyttarsporet», heldt ho fram.. Til NM i telemark kjem heller ikkje Marte Olsbu Røiseland, Tarjei Bø eller Sivert Guttorm Bakken.
Tidspunkt: 14-09-2022 - Kl.13:35 - Kilde: NRK - Info


11. Klæbo vant massespurten på Kanalrennet
Johannes Høsflot Klæbo sikret seieren i massespurten på Kanalrennet i telemarksveka. Martin Løwstrøm Nyenget og Mikael Gunnulfsen ble nummer to og tre. – Det er alltid godt å vinne skirenn. Jeg går rolig i store deler av løpet, sier Klæbo til TV 2. Rennet endte i en massespurt med ti løpere, hvor det var OL-kongen fra Beijing som gikk av med seieren. En annen som imponerte var pensjonist Petter Northug jr. Langrennsstjernen holdt godt følge med teten nesten hele veien og viste god form i Lunde. Northug endte til slutt som nummer 13 foran blant annet landslagsløper Emil Iversen. – Jeg syns det er greit. Sist var det Anders Aukland som tok meg, sier Iversen. Kvinnerennet ble vunnet av Lotta Udnes Weng. Amalie Håkonsen Ous ble nummer to, mens svenske Linn Sömskar tok 3.-plassen. – Det føles bra. Det ble massespurt, og det er ikke så ofte man får være med på noe sånt. Det var en tålmodighetsprøve, sa Weng til TV 2. (NTB)
Tidspunkt: 26-06-2022 - Kl.14:33 - Kilde: NRK - Info


12. Dæhlie presenterte sitt stjernelag
Fredag presenterte Bjørn Dæhlie og Aker sitt lag Team Aker Dæhlie. Blant dem på laget er Max Novak, Stian Hoelgaard, Astrid Øyre Slind og Erik Mysen. – Jeg vil en hel masse med dette her. Dette er helt nytt og er helt fantastisk, sier Bjørn Dæhlie. Det er de tidligere lagene Team Koteng Eidissen og Team telemark som går sammen og utgjør stammen i laget. Satsingen skal ledes av den tidligere landslagssmøreren Knut Nystad. Disse løperne er klare for det nye laget: Langløp (Ski Classics): Isabell Valen, Astrid Øyre Slind, Silje Øyre Slind, Kjartan Haugen, Stian Hoelgaard, Chris Jespersen, Vebjørn Moen, Max Novak, Petter Stakston, Isabel Valen (para) og Kjartan Haugen (para). FIS/allround (Norgescup, skandinavisk cup og verdenscup): Anna Heggen, Guro Jordheim, Marte Mikkelsplass, Kari Øyre Slind, Runa Ulvang, Johannes Lønnestad Flaaten, Mikael Gunnulfsen, Amund Korsæth, Eirik Mysen og Mattis Stenshagen. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 17-06-2022 - Kl.10:03 - Kilde: NRK - Info


13. Dæhlie og Aker med omfattende langrennsatsning
Fredag presenterte Bjørn Dæhlie og Aker sitt lag Team Aker Dæhlie. Blant dem på laget er svenske Max Novak, Stian Hoelgaard, Astrid Øyre Slind og Erik Mysen. – Vi synes at dette er veldig spennende Det er ny fasett av langrennsverden og interessen er stor for langløp, sier Bjørn Dæhlie til NRK. – Totalt budsjett er på 15 millioner kroner, hvor av Dæhle og Aker allerede har bidratt med fem millioner, sier Aker-konsernsjef Øyvind Eriksen til NRK. Det er de tidligere lagene Team Koteng Eidissen og Team telemark som går sammen og utgjør stammen i laget. Satsingen skal ledes av den tidligere landslagssmøreren Knut Nystad. Tidligere landslagstrner Trond Nystad er blant trenerne. – Kanskje den viktigste delen av denne satsingen er parautøvere. Det er derfor jeg synes dette er spennende, sier Trond Nystad. Disse løperne er klare for det nye laget: Langløp (Ski Classics): Isabell Valen, Astrid Øyre Slind, Silje Øyre Slind, Kjartan Haugen, Stian Hoelgaard, Chris Jespersen, Vebjørn Moen, Max Novak, Petter Stakston, Isabel Valen (para) og Kjartan Haugen (para). FIS/allround (Norgescup, skandinavisk cup og verdenscup): Anna Heggen, Guro Jordheim, Marte Mikkelsplass, Kari Øyre Slind, Runa Ulvang, Johannes Lønnestad Flaaten, Mikael Gunnulfsen, Amund Korsæth, Eirik Mysen og Mattis Stenshagen. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 17-06-2022 - Kl.10:03 - Kilde: NRK - Info


14. telemark: Løken røk korsbåndet
telemarkkjøreren Trym Nygaard Løken (28) må gjennom en kneoperasjon og belage seg på en ni måneder lang opptreningsperiode. Bækkelaget-utøveren røk korsbåndet i forbindelse med et verdenscuprenn i Sveits nylig. Skaden fratok ham muligheten til å ta sammenlagtseieren. – Målsettingen er å rekke VM i mars neste år, sier Løken i en uttalelse fra Norges Skiforbund.
Tidspunkt: 28-03-2022 - Kl.14:06 - Kilde: NRK - Info


15. Buskerud overlegen i kvinnestafetten i skiskyting
Buskerud var suveren på kvinnenes stafett i NM skiskyting søndag. På vinnerlaget gikk Mari Wetterhus, Åsne Skrede og Frida Dokken. Wetterhus var fem sekunder bak Hordalands Malin Bergtun ved første veksling, men Skrede slo knockout på konkurrentene på den neste etappen. Med høy fart i sporet sendte hun Dokken ut på ankeretappen med 53 sekunders ledelse. – Frida har gjort mange gode løp, så dette kan gå bra, sa Skrede til NRK mens Dokken var ute i løypa, og hun fikk helt rett. Dokken skjøt perfekt og var aldri truet. Hun paraderte i mål i ensom majestet til Buskeruds første stafettseier på 30 år. Kampen om sølvet ble en spurtduell mellom Hordaland og blandingslaget fra Nord-Østerdal og telemark-Vestfold, der Hordalands Une Christiane Tronerud Kvelvane så vidt fikk tåspissen foran i mål. Hun ble sølvvinneer sammen med Malin Bergtun og Andrine Hatling. For blandingslaget på bronseplass gikk Ida Herfoss, Eline Grue og Juni Arnekleiv.
Tidspunkt: 27-03-2022 - Kl.07:42 - Kilde: NRK - Info


16. Stadaas vant Årefjällsloppet
Kasper Stadaas (28) avgjorde mot slutten i Årefjällsloppet i Sverige og tok sin annen Ski Classics-seier for sesongen. Nordmannen vant La Diagonela i Sveits tidligere i vinter. Lørdag var han igjen sterkest i en forkortet utgave av Årefjällsloppet. Uvær og frykt for oversvømmelse og kraftig vind gjorde at det ble gått 62 kilometer i stedet for 104. Nærmest Stadaas var Runar Skaug Mathisen. telemarkingen ledet løpet etter vel 50 kilometer, men kunne ikke matche Stadaas mot slutten. På oppløpet avgjorde svenske Emil Persson kampen om 3.-plassen foran Andreas Nygaard. Astrid Øyre Slind suste like etter inn til en overlegen seier i kvinneklassen. Hun vant hele 4.18,3 minutter foran Britta Johansson Norgren, og det var hennes største seiersdifferanse i Ski Classics. 3.-plassen gikk til Ida Dahl, som var ytterligere halvminuttet bak Norgren. (©NTB)
Tidspunkt: 26-03-2022 - Kl.11:50 - Kilde: NRK - Info


17. Eriksen tok nytt juniorgull i telemark-VM
Ella Strøm Eriksen (20) vant også torsdagens sprintrenn i junior-VM i telemarkkjøring. På pallen fikk hun selskap av lagvenninnen Emma Araldsen. Gullet kom dagen etter at Eriksen ble juniorverdensmester i klassisk. Hun slo franske Augustine Carliez med 38 hundredels sekund i sprinten, mens bronsevinner Araldsen var bakpå med 3,09 sekunder. Maria Heggheim Berge ble tredje best av de norske som nummer sju. I herreklassen la Emil Bye seg inn på 10.-plassen. telemark-VM for juniorer går i sveitsiske Mürren. Fredag står parallellsprint individuelt og for lag på programmet. (NTB)
Tidspunkt: 10-03-2022 - Kl.18:10 - Kilde: NRK - Info


18. Ett hundredel fra ny seier
Etter å ha utklasset konkurrentene i vinterens første verdenscuprenn i telemark var Trym Nygaard Løken tirsdag ett hundredel fra en ny seier. Jacob Alverberg kjørte inn til 10.-plass. Løken måtte se seg slått av sveitsiske Bastien Dayer i klassiskrennet i St. Gervais, med minste margin. De to var i en klasse for seg. Mandag var Løken i en helt egen klasse i sprint, da han slo toer Theo Sillon med 3,88 sekund og treer Dayer med 4,07. I kvinneklassen ble Gøril Strøm Eriksen nummer fire, tre hundredeler fra den siste pallplasseringen. Mandag tok hun tredjeplassen i sprintrennet.
Tidspunkt: 25-01-2022 - Kl.16:55 - Kilde: NRK - Info


19. Verdenscupseier for Nygaard Løken
Trym Nygaard Løken vant mandagens sprintrenn i verdenscupen i telemarkkjøring i Frankrike. Bækkelaget-kjøreren tok dermed sesongens første verdenscupseier. Det franske hjemmehåpet Theo Sillion ble andremann, mens sveitsiske Bastien Dayer endte på tredjeplass. (NTB)
Tidspunkt: 24-01-2022 - Kl.23:13 - Kilde: NRK - Info


20. Bekreftet: Odd fjerner Nornes som hovedtrener
Jan Frode Nornes får ikke fortsette som hovedtrener i eliteserieklubben Odd. Klubben vil ha ham med videre i en annen rolle. Det opplyser Odd etter at telemarksavisa først meldte at Nornes er sparket som hovedtrener. Klubben presiserer at 49-åringen ikke er oppsagt, men vil samtidig skifte trener. – Odds ballklubb har etter en samlet vurdering kommet til at det beste for klubben nå er et trenerskifte. Klubben er derfor i samtaler med Jan Frode Nornes om en løsning til det beste for begge parter, skriver klubben og legger til: – Odds ballklubb har tilbudt Jan Frode Nornes å fortsette i en annen rolle i klubben og håper sterkt at vi kan finne en løsning for dette. Nornes ledet Odd som hovedtrener i to sesonger. Før det var han assistent for Dag-Eilev Fagermo i en årrekke. Odd leverte en relativt god vårsesong i 2021, men avsluttet svakt med bare én seier på de siste ti kampene. Dermed endte laget på 13.-plass i Eliteserien. Samtidig er skienslaget videre til åttedelsfinalen i NM. Nornes har ifølge TA vært i Odd i 23 år. Først som spiller, senere som assistent og deretter som hovedtrener. Klubben er fra før på jakt etter ny sportssjef. (NTB)
Tidspunkt: 08-01-2022 - Kl.15:00 - Kilde: NRK - InfoSøk etter flere nyheter om TelemarkAnnonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2023 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)