Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

123 Nyheter VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
7
 Tirsdag  7. Feb. 2023
Velg en by:
Velg en by:
Langesund
Notodden
Porsgrunn
Rjukan
Skien
Stathelle
Velg ett fylke:
Velg ett fylke:
Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Jan Mayen
Møre og Romsdal
Nordland
Nord-Trøndelag
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Svalbard
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vestfold
Østfold
ALLE

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:


Telemark - Finn din by med værvarsel, kart og nyheter for din by
1. Oransje varsel på Sør- og Østlandet - fare for isglatte veier
Det er fare for is i deler av Agder og telemark fra sent tirsdag kveld.
Tidspunkt: 03-01-2023 - Kl.11:33 - Kilde: YR.no - Info


2. Oransje varsel på Sør- og Østlandet – fare for såpeglatte veier
Det er fare for is i deler av Agder og telemark fra sent tirsdag kveld.
Tidspunkt: 03-01-2023 - Kl.11:33 - Kilde: YR.no - Info


3. Kirkevold forlenget med HamKam
HamKam er blitt enig med spissen Pål Alexander Kirkevold (32) om en kontrakt ut 2023-sesongen. – Jeg trives godt i HamKam og føler vi har noe uforløst å jobbe videre med her. Jeg har lyst til å være med å ta nye steg neste sesong. Jeg har ambisjoner om å sette et større fotavtrykk i Eliteserien kommende sesong, hvor jeg ønsker å score flere mål og utvikle det jeg er god på enda mer, sier en glad Kirkevold til klubbens nettsider. Han har vært to perioder i HamKam, og Kirkevold har spilt 83 kamper og scoret 34 mål for klubben. Angriperen kommer fra Re i Vestfold og telemark.
Tidspunkt: 18-11-2022 - Kl.09:09 - Kilde: NRK - Info


4. Løken tilbake på ski etter korsbåndsmarerittet – håper å rekke VM
telemarkkjører Trym Nygaard Løken ødela korsbåndet i mars. Nå er han tilbake på ski og kjemper for å rekke vinterens VM i Sveits. Løken fikk skicomebacket under telemarklandslagets samling i østerrikske Hintertux nylig. – For min del var denne samlingen utrolig viktig med tanke på veien tilbake på ski. I den fasen jeg er i nå, handler det vel så mye om det psykologiske som det fysiologiske. Det gjelder å stole på kneet igjen selv om det ikke er grodd helt, sier han. Målet er nå å rekke vinterens VM i sveitsiske Mürren. Det mesterskapet avvikles fra 20. til 26. mars neste år. – Jeg fikk kjørt mer enn forventet og uten plager i kneet, noe som tyder på at jobben som har blitt gjort med «knegruppa» på Olympiatoppen og alene de siste seks og en halv månedene har fungert. Diverse styrketester er blitt gjort flere ganger og styrkemessig er jeg i rute. Motorikkøktene skal gjøre kneet rusta til å tåle større belastninger over lengre tid til vinteren, sier Løken. 28-åringen har en innholdsrik merittliste. Han tok blant annet gull i parallellsprint og sølv i sprint under VM i 2021. (NTB)
Tidspunkt: 07-11-2022 - Kl.16:16 - Kilde: NRK - Info


5. Eckhoff melder forfall til NM
Tiril Eckhoff er blant fire utøvarar som ikkje kjem til start under NM i rulleskiskyting i Drangedal. Kroppen hennar responderer framleis ikkje maksimalt. Eckhoffs forfall blir stadfesta av Noregs Skiskytterforbund. Ho har stått over landslagsaktivitetar ein periode for å komme seg til hektene etter ein lang OL-sesong og koronasjukdom. I sommar måtte ho dra i naudbremsa etter at kroppen gav tydelege signal om at han trengde kvile. – Tiril trenger framleis kvile, men er motivert, trenar og blir følgt godt opp av trenarteamet, seier landslagssjef Per Arne Botnan framfor NM i rulleskiskyting kommande helg. Så seint som for to dagar sidan sette 32-åringen ord på eigen situasjon på sin Instagram-konto. «Vel, eg gjekk på ein smell i vår. Det var skikkeleg vondt. Trudde eg var ein udødeleg toppidrettsutøvar, men realiteten er at eg berre er i vanleg menneske», skreiv Fossum-løparen. «No jobbar eg meg sakte, men sikkert framover, og håpar eg klarer å kome tilbake i skiskyttarsporet», heldt ho fram.. Til NM i telemark kjem heller ikkje Marte Olsbu Røiseland, Tarjei Bø eller Sivert Guttorm Bakken.
Tidspunkt: 14-09-2022 - Kl.13:35 - Kilde: NRK - Info


6. Klæbo vant massespurten på Kanalrennet
Johannes Høsflot Klæbo sikret seieren i massespurten på Kanalrennet i telemarksveka. Martin Løwstrøm Nyenget og Mikael Gunnulfsen ble nummer to og tre. – Det er alltid godt å vinne skirenn. Jeg går rolig i store deler av løpet, sier Klæbo til TV 2. Rennet endte i en massespurt med ti løpere, hvor det var OL-kongen fra Beijing som gikk av med seieren. En annen som imponerte var pensjonist Petter Northug jr. Langrennsstjernen holdt godt følge med teten nesten hele veien og viste god form i Lunde. Northug endte til slutt som nummer 13 foran blant annet landslagsløper Emil Iversen. – Jeg syns det er greit. Sist var det Anders Aukland som tok meg, sier Iversen. Kvinnerennet ble vunnet av Lotta Udnes Weng. Amalie Håkonsen Ous ble nummer to, mens svenske Linn Sömskar tok 3.-plassen. – Det føles bra. Det ble massespurt, og det er ikke så ofte man får være med på noe sånt. Det var en tålmodighetsprøve, sa Weng til TV 2. (NTB)
Tidspunkt: 26-06-2022 - Kl.14:33 - Kilde: NRK - Info


7. Dæhlie presenterte sitt stjernelag
Fredag presenterte Bjørn Dæhlie og Aker sitt lag Team Aker Dæhlie. Blant dem på laget er Max Novak, Stian Hoelgaard, Astrid Øyre Slind og Erik Mysen. – Jeg vil en hel masse med dette her. Dette er helt nytt og er helt fantastisk, sier Bjørn Dæhlie. Det er de tidligere lagene Team Koteng Eidissen og Team telemark som går sammen og utgjør stammen i laget. Satsingen skal ledes av den tidligere landslagssmøreren Knut Nystad. Disse løperne er klare for det nye laget: Langløp (Ski Classics): Isabell Valen, Astrid Øyre Slind, Silje Øyre Slind, Kjartan Haugen, Stian Hoelgaard, Chris Jespersen, Vebjørn Moen, Max Novak, Petter Stakston, Isabel Valen (para) og Kjartan Haugen (para). FIS/allround (Norgescup, skandinavisk cup og verdenscup): Anna Heggen, Guro Jordheim, Marte Mikkelsplass, Kari Øyre Slind, Runa Ulvang, Johannes Lønnestad Flaaten, Mikael Gunnulfsen, Amund Korsæth, Eirik Mysen og Mattis Stenshagen. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 17-06-2022 - Kl.10:03 - Kilde: NRK - Info


8. Dæhlie og Aker med omfattende langrennsatsning
Fredag presenterte Bjørn Dæhlie og Aker sitt lag Team Aker Dæhlie. Blant dem på laget er svenske Max Novak, Stian Hoelgaard, Astrid Øyre Slind og Erik Mysen. – Vi synes at dette er veldig spennende Det er ny fasett av langrennsverden og interessen er stor for langløp, sier Bjørn Dæhlie til NRK. – Totalt budsjett er på 15 millioner kroner, hvor av Dæhle og Aker allerede har bidratt med fem millioner, sier Aker-konsernsjef Øyvind Eriksen til NRK. Det er de tidligere lagene Team Koteng Eidissen og Team telemark som går sammen og utgjør stammen i laget. Satsingen skal ledes av den tidligere landslagssmøreren Knut Nystad. Tidligere landslagstrner Trond Nystad er blant trenerne. – Kanskje den viktigste delen av denne satsingen er parautøvere. Det er derfor jeg synes dette er spennende, sier Trond Nystad. Disse løperne er klare for det nye laget: Langløp (Ski Classics): Isabell Valen, Astrid Øyre Slind, Silje Øyre Slind, Kjartan Haugen, Stian Hoelgaard, Chris Jespersen, Vebjørn Moen, Max Novak, Petter Stakston, Isabel Valen (para) og Kjartan Haugen (para). FIS/allround (Norgescup, skandinavisk cup og verdenscup): Anna Heggen, Guro Jordheim, Marte Mikkelsplass, Kari Øyre Slind, Runa Ulvang, Johannes Lønnestad Flaaten, Mikael Gunnulfsen, Amund Korsæth, Eirik Mysen og Mattis Stenshagen. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 17-06-2022 - Kl.10:03 - Kilde: NRK - Info


9. telemark: Løken røk korsbåndet
telemarkkjøreren Trym Nygaard Løken (28) må gjennom en kneoperasjon og belage seg på en ni måneder lang opptreningsperiode. Bækkelaget-utøveren røk korsbåndet i forbindelse med et verdenscuprenn i Sveits nylig. Skaden fratok ham muligheten til å ta sammenlagtseieren. – Målsettingen er å rekke VM i mars neste år, sier Løken i en uttalelse fra Norges Skiforbund.
Tidspunkt: 28-03-2022 - Kl.14:06 - Kilde: NRK - Info


10. Buskerud overlegen i kvinnestafetten i skiskyting
Buskerud var suveren på kvinnenes stafett i NM skiskyting søndag. På vinnerlaget gikk Mari Wetterhus, Åsne Skrede og Frida Dokken. Wetterhus var fem sekunder bak Hordalands Malin Bergtun ved første veksling, men Skrede slo knockout på konkurrentene på den neste etappen. Med høy fart i sporet sendte hun Dokken ut på ankeretappen med 53 sekunders ledelse. – Frida har gjort mange gode løp, så dette kan gå bra, sa Skrede til NRK mens Dokken var ute i løypa, og hun fikk helt rett. Dokken skjøt perfekt og var aldri truet. Hun paraderte i mål i ensom majestet til Buskeruds første stafettseier på 30 år. Kampen om sølvet ble en spurtduell mellom Hordaland og blandingslaget fra Nord-Østerdal og telemark-Vestfold, der Hordalands Une Christiane Tronerud Kvelvane så vidt fikk tåspissen foran i mål. Hun ble sølvvinneer sammen med Malin Bergtun og Andrine Hatling. For blandingslaget på bronseplass gikk Ida Herfoss, Eline Grue og Juni Arnekleiv.
Tidspunkt: 27-03-2022 - Kl.07:42 - Kilde: NRK - Info


11. Stadaas vant Årefjällsloppet
Kasper Stadaas (28) avgjorde mot slutten i Årefjällsloppet i Sverige og tok sin annen Ski Classics-seier for sesongen. Nordmannen vant La Diagonela i Sveits tidligere i vinter. Lørdag var han igjen sterkest i en forkortet utgave av Årefjällsloppet. Uvær og frykt for oversvømmelse og kraftig vind gjorde at det ble gått 62 kilometer i stedet for 104. Nærmest Stadaas var Runar Skaug Mathisen. telemarkingen ledet løpet etter vel 50 kilometer, men kunne ikke matche Stadaas mot slutten. På oppløpet avgjorde svenske Emil Persson kampen om 3.-plassen foran Andreas Nygaard. Astrid Øyre Slind suste like etter inn til en overlegen seier i kvinneklassen. Hun vant hele 4.18,3 minutter foran Britta Johansson Norgren, og det var hennes største seiersdifferanse i Ski Classics. 3.-plassen gikk til Ida Dahl, som var ytterligere halvminuttet bak Norgren. (©NTB)
Tidspunkt: 26-03-2022 - Kl.11:50 - Kilde: NRK - Info


12. Eriksen tok nytt juniorgull i telemark-VM
Ella Strøm Eriksen (20) vant også torsdagens sprintrenn i junior-VM i telemarkkjøring. På pallen fikk hun selskap av lagvenninnen Emma Araldsen. Gullet kom dagen etter at Eriksen ble juniorverdensmester i klassisk. Hun slo franske Augustine Carliez med 38 hundredels sekund i sprinten, mens bronsevinner Araldsen var bakpå med 3,09 sekunder. Maria Heggheim Berge ble tredje best av de norske som nummer sju. I herreklassen la Emil Bye seg inn på 10.-plassen. telemark-VM for juniorer går i sveitsiske Mürren. Fredag står parallellsprint individuelt og for lag på programmet. (NTB)
Tidspunkt: 10-03-2022 - Kl.18:10 - Kilde: NRK - Info


13. Ett hundredel fra ny seier
Etter å ha utklasset konkurrentene i vinterens første verdenscuprenn i telemark var Trym Nygaard Løken tirsdag ett hundredel fra en ny seier. Jacob Alverberg kjørte inn til 10.-plass. Løken måtte se seg slått av sveitsiske Bastien Dayer i klassiskrennet i St. Gervais, med minste margin. De to var i en klasse for seg. Mandag var Løken i en helt egen klasse i sprint, da han slo toer Theo Sillon med 3,88 sekund og treer Dayer med 4,07. I kvinneklassen ble Gøril Strøm Eriksen nummer fire, tre hundredeler fra den siste pallplasseringen. Mandag tok hun tredjeplassen i sprintrennet.
Tidspunkt: 25-01-2022 - Kl.16:55 - Kilde: NRK - Info


14. Verdenscupseier for Nygaard Løken
Trym Nygaard Løken vant mandagens sprintrenn i verdenscupen i telemarkkjøring i Frankrike. Bækkelaget-kjøreren tok dermed sesongens første verdenscupseier. Det franske hjemmehåpet Theo Sillion ble andremann, mens sveitsiske Bastien Dayer endte på tredjeplass. (NTB)
Tidspunkt: 24-01-2022 - Kl.23:13 - Kilde: NRK - Info


15. Bekreftet: Odd fjerner Nornes som hovedtrener
Jan Frode Nornes får ikke fortsette som hovedtrener i eliteserieklubben Odd. Klubben vil ha ham med videre i en annen rolle. Det opplyser Odd etter at telemarksavisa først meldte at Nornes er sparket som hovedtrener. Klubben presiserer at 49-åringen ikke er oppsagt, men vil samtidig skifte trener. – Odds ballklubb har etter en samlet vurdering kommet til at det beste for klubben nå er et trenerskifte. Klubben er derfor i samtaler med Jan Frode Nornes om en løsning til det beste for begge parter, skriver klubben og legger til: – Odds ballklubb har tilbudt Jan Frode Nornes å fortsette i en annen rolle i klubben og håper sterkt at vi kan finne en løsning for dette. Nornes ledet Odd som hovedtrener i to sesonger. Før det var han assistent for Dag-Eilev Fagermo i en årrekke. Odd leverte en relativt god vårsesong i 2021, men avsluttet svakt med bare én seier på de siste ti kampene. Dermed endte laget på 13.-plass i Eliteserien. Samtidig er skienslaget videre til åttedelsfinalen i NM. Nornes har ifølge TA vært i Odd i 23 år. Først som spiller, senere som assistent og deretter som hovedtrener. Klubben er fra før på jakt etter ny sportssjef. (NTB)
Tidspunkt: 08-01-2022 - Kl.15:00 - Kilde: NRK - Info


16. Odd sparker hovedtrener
Jan Frode Nornes får ikke fortsette som hovedtrener i eliteserieklubben Odd, melder telemarksavisa. Nornes ledet fotballaget i to sesonger. Før det var han assistent for Dag-Eilev Fagermo i en årrekke. (NTB) Odd har foreløpig ikke kommentert TAs opplysninger.
Tidspunkt: 08-01-2022 - Kl.09:44 - Kilde: NRK - Info


17. Kan komme opp mot 80 cm snø
Det er sendt ut oransje farevarsel i telemark og Agder fra mandag kveld
Tidspunkt: 06-12-2021 - Kl.12:37 - Kilde: YR.no - Info


18. – Begynte akutt å felle en tåre
Lørdag morgen ble det klart at Mikael Gunnulfsen ikke stiller til start til drømmedistansen 15 kilometer klassisk på Beitostølen. Han vant i fjor, var blant favorittene i år og har prikket ut denne dagen i lang tid. Det er nemlig et første steg inn på et verdenscuplag og senere en mulig OL-tropp. 28-åringen har vært gjennom et benbrudd som innebar operasjon og ikke minst lang rehabilitering. Det er tilstanden til beinet som gjør at han i stedet ser rennet gjennom TV-skjermen. – Jeg hadde en økt tidligere i uken som fremprovoserte frem noe smerter. Jeg har tatt det rolig inn mot helgen og kjent bedring. Men da jeg prøvde maks belastning for trykke til over beinet, så kjente jeg at jeg ikke kom til å vinne i dag, sier Team telemark-løperen til NRK. – Og når du har den innstillingen, da har du ingenting på et stadion å gjøre. I frykt for at jeg skal gjøre det verre, det skal gå utover større deler av vinteren og det faktum at jeg ikke har sjansen til å prestere på toppnivå slik det er nå. For å være helt konkret: Gunnulfsen forsøkte seg på et såkalt diagonalgangspark. En teknikk i klassisk stil. Det var øyeblikket han skjønte at det ikke kom til å gå. – Jeg begynte akutt å felle en tåre. Jeg har visualisert og analysert ned til minste detalj hvordan jeg skal gå fortest mulig her. Det har holdt meg gående mens jeg har kikket i veggen fem timer i strekk på stakemaskinen, sier han, og tenker på sin lange, tunge og monotone rehabiliteringsperiode. – Langrenn er moro, hobby og gøy, men det er det eneste jeg gjør. Det eneste jeg prøver å bli god i. For meg er dette grisestort. Derfor er det forferdelig skuffende. Han sier avslutningsvis at han nå gir blaffen i å tenke på OL. Nå handler alt om å få beinet til å fungere hundre prosent.
Tidspunkt: 20-11-2021 - Kl.08:02 - Kilde: NRK - Info


19. Kombinert kvinner nærmere OL
Styret i Det internasjonale skiforbundet (FIS) har vedtatt å foreslå at blant annet kombinert for kvinner og telemark kommer på OL-programmet i 2026. Norges Skiforbund har tatt til orde for at kombinert og hopp i stor bakke for kvinner, samt telemark, bør komme med på OL-programmet i Milano og Cortina om drøyt fire år. Dette har de fått enstemmig støtte for i FIS-styret. Den internasjonale olympiske komité bestemmer det endelige øvelsesprogrammet kommende vår, etter OL i Beijing. Da blir det klart om skifamilien får viljen sin. – Det er ulike argumenter for de tre. Kombinert er den eneste grenen i OL hvor ikke både kvinner og menn deltar. Med det fokuset IOC har på like muligheter og bedret kjønnsbalanse i internasjonal idrett, bør det være en selvfølge at kvinnekombinert kommer på OL-programmet. Det samme gjelder hopp i stor bakke for kvinner. Det vil gjøre at kvinner og menn får like mange konkurranser i OL, slik de allerede har i VM. Når det gjelder telemark som OL-gren, har det vært arbeidet for dette i mange år. Vi krysser fingrene for at vi endelig lykkes med det, sier skipresident Erik Røste, som er Norges medlem i FIS-styret.
Tidspunkt: 08-11-2021 - Kl.10:33 - Kilde: NRK - Info


20. Rekordmye nedbør på Lifjell i telemark

Tidspunkt: 28-09-2021 - Kl.09:15 - Kilde: YR.no - InfoSøk etter flere nyheter om TelemarkAnnonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2023 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)