Frp-politiker dømt for bortføring av egen datter

Lokalpolitikeren er i Aust-Agder tingrett dømt til betinget fengsel for å ha bortført sin egen datter og plassert henne i en hjemmelaget celle. Målet var å sette en stopper for datterens rusbruk.

Politiet

I lokalavisa Frolendingen velger Frp-politikeren selv å stå fram med saken. Mannen er dømt til 120 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år.

Lokalpolitikeren har erkjent at han objektivt sett har handlet som beskrevet i tiltalen, men erkjenner ikke straffskyld.

– I formildende retning legger retten vekt på at tiltalte som far var dypt fortvilet over det liv datteren levde. Videre at datteren ikke ville eller kunne få den hjelpen hun etter hans mening sårt trengte. Handlingen hans var, selv om den rent objektivt påførte fornærmede et onde, ikke begått i en slik hensikt, står det i dommen.

Les også

Politiker tiltalt for å sperre datter inne på hjemmelaget glattcelle

– Jeg kan ikke godta å bli dømt for å forsøke å redde min datters liv, og kommer til å anke dommen til Agder lagmannsrett. Det er ikke nok hensyntatt en rekke forhold som ble lagt fram i retten, sier Frp-politikeren til Frolendingen.

Sammen med to medhjelpere endte han med å bortføre datteren 1. juli i fjor, og låse henne inne i en hjemmelaget celle i håp om å gjøre henne rusfri.

Dagen etter anmeldte datteren ham.