Mann dømt til syv års fengsel for to voldtekter

En mann er dømt til syv års fengsel for å ha voldtatt en tenåringsjente fra Hedmarken og en ung kvinne fra Bergen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Ifølge Hamar Arbeiderblad var jenta fra Hedmarken på ferie med familien da hun stakk av og fikk bilskyss med en venn sommeren 2014. I Fredrikstad kontaktet hun en mann hun hadde truffet på Snapchat. Hun spurte om mannen var villig til å kjøre henne til Hamar, og dagen etter møttes de i Råde og kjørte nordover.

I retten forklarte jenta at samtalen i bilen endret karakter fra å være hyggelig til at mannen ga uttrykk for at han ønsket sex med henne, noe hun sa nei til. Ifølge dommen truet han jenta og slo henne i ansiktet. Hun ble deretter voldtatt i mannens bil bak bensinstasjonen på Espa i Stange kommune, sør for Hamar.

Jenta tiet først om voldtekten, men søkte opp mannen på nettet og fikk kontakt med en ung kvinne i Bergen som også hevdet at hun var blitt voldtatt av den samme mannen. I politiavhør nektet mannen for å ha vært i kontakt med de to, men i retten innrømmet han at han hadde hatt sex med dem, men påsto at det hadde vært frivillig.

I tillegg til fengselsdommen er mannen dømt til å betale 200.000 kroner i oppreisning til jenta fra Hedmarken og 150.000 kroner til den unge kvinnen fra Bergen.

Publisert: