Politiet etterforsker mistenkelig dødsfall i Rogaland

Politiet i Stavanger etterforsker det de omtaler som et mistenkelig dødsfall på Ålgård i Rogaland. Politiet leter etter en eller flere personer i nærmiljøet.

Politibil ved stedet der det er funnet en død person i Ålgård i Rogaland. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig. Foto: Eugen Hammer / Gjesdalbuen / NTB scanpix.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Politiet i Rogaland ble klokka 11.45 lørdag varslet av kommunalt ansatte i Gjesdal om et mistenkelig dødsfall i en bolig på Ålgård, opplyser Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding. Politiet rykket umiddelbart ut til stedet.

– Det er funn på stedet som gjør at vi konkluderer med at dødsfallet er mistenkelig, sier operasjonsleder Dag Steinkopf i Sør-Vest politidistrikt til NTB.

– Vi er i startfasen av undersøkelser og etterforskning, og kommer tilbake med mer informasjon, fortsetter operasjonslederen.

Steinkopf opplyser at det gjøres både taktisk og teknisk etterforskning på stedet og kriminalteknikere er på plass for å sikre spor.

– Leter etter personer

Innsatsleder på stedet, Tore Bamberg, bekreftet tidlig lørdag ettermiddag overfor Aftenbladet at den avdøde er en mann. Politiet ønsker ikke å kommentere avdødes alder. Pårørende er så langt ikke varslet, opplyser Steinkopf.

Bamberg sa at de leter etter en eller flere antatte gjerningspersoner. Ifølge lokalavisa Gjesdalbuen jobber politiet for å få tak i navngitte personer på bakgrunn av vitneobservasjoner.

I pressemeldingen fra politiet kommer det fram at flere vitner er avhørt. Politiet opplyser at de jobber med å komme i kontakt med konkrete personer som kan sitte på viktige opplysninger.

Ivaretar de ansatte

Kommunalsjef Lillian Ydstebø i Gjesdal kommune bekreftet tidligere at det var ansatte i kommunen som meldte fra til politiet.

– Jeg er kjent med at det var ansatte i kommunen som varslet politiet om dødsfallet. Vi har folk på plass som ivaretar de ansatte, sier hun til Gjesdalbuen.

Ydstebø henviser til politiet for ytterligere opplysninger.

Publisert: