Knivstukket skolejente (16) utenfor livsfare

Den 16-årige jenten som ble knivstukket på en skole i Lier i Buskerud er operert og utenfor fare. Ekskjæreste er i rettsmøte tirsdag og samtykker til varetekt.

En 16 år gammel jente ble mandag knivstukket flere ganger foran medelever på St. Hallvard videregående i Lier.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Det er jentens far som opplyser til NRK at datteren er operert, samtidig som han ber folk la være å spekulere i årsaker til knivstikkingen mandag.

– Det viktigste er at hun overlevde og ikke får varige mén, sier han.

Jentens ekskjæreste (19) er siktet for forsøk på drap og erkjenner ikke skyld, selv om han erkjenner de faktiske forholdene. Under fengslingsmøtet tirsdag vil politiet be om fire uker varetektsfengsling, noe siktede vil gå med på.

– Vi var i avhør mandag kveld. Han er fortvilet over det som er skjedd, sier 19-åringens forsvarer, advokat Martin Smith, til NTB tirsdag formiddag før rettsmøtet klokken 12.

Knivstikkingen skjedde i en korridor inne på St. Hallvard videregående skole like før klokken 11 mandag, og både lærere og mange av jentens medelever var vitne til det dramatiske overfallet.

Jenten ble i all hast kjørt til sykehuset i Drammen etter at hun ble stukket flere ganger i overkroppen og påført alvorlige skader.

Publisert: