Branns toppscorer avgjorde mot Sogndal: – Sett superspisser score sånne

BRANN STADION/OSLO (NRK): Tilbake fra karantene var det Branns indreløper og toppscorer, Kristoffer Barmen, som ble tungen på vektskålen hjemme på Brann Stadion.

Barmen mål

FEIRER: Brannspillerne feirer Kristoffer Barmens mål.

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi skal vinne resten av kampene, så får vi se hva de andre gjør, sa dagens matchvinner, Kristoffer Barmen til NRK etter kampen.

På sedvanlig vis åpnet himmelen regnslusene da Brann møtte Sogndal til et vaskeekte vestlandsoppgjør på Brann Stadion i kveld.

Spillerne fulgte opp lokaloppgjør-stempelet med å levere en tett og tøff forestilling for de rundt 15.000 som hadde kjøpt billett.

Det ble altså også en lokal mann som avgjorde kampen etter et mål han noe heldig satt inn med knærne.

Fra assistkongen til målkongen

Kristoffer Barmen måtte stå over sist kamp mot Viking grunnet karantene, men var tilbake fra start for bergenserne i kveld. På Branns midtbane fant vi også Fredrik Haugen, og det var de to bergenserne som kombinerte i det som ble vinnermålet.

Haguen mottok ballen på høyrekanten og smalt inn et hardt innlegg som stusset i bakken. Ballen skjøt fart og regelrett traff Barmen i knærne før den trillet inn i mål. Selv mente han at det var et kontrollert mål.

– Jeg har sett superspisser som har scoret sånne mål før, sa en smilende Barmen til NRK etter kampen.

Målgivende begge veier

Kampen startet også forferdelig for gjestene fra saftbygda, og spesielt for Per-Magnus Steiring. Etter åtte minutter forærte midtstopperen ballen til Deyver Vega som enkelt kunne sette inn 1–0.

– Det var vått og sleipt utpå der, sa Steiring til NRK etter kampen,

Eliteserien fotball: Brann - Sogndal.

NEDSLAGENE: Sogndal-spillerne var dyktig slitne etter en lang kamp på en tung og våt gressmatte.

Men femten minutter senere viste Steiring at han ikke bare kan sende ballen til spillere med rød drakt. Etter et langt innlegg headet han på nydelig vis gjennom Eirik Schulze som utlignet for sogndølingene fra kort hold.

Noen minutter senere fikk Kjetil Wæhler et mål korrekt annullert for offside og lagene gikk til pause like langt.

– Det var en jevn og tett kamp, der små marginer avgjør, sa Sogndal-trener, Eirik Bakke til NRK etter kampen.

– Hundre prosent sikker på å holde plassen

Dagens resultat gjør at Brann klatrer opp til andreplass på tabellen før Sarpsborg møter Vålerenga i morgen. Sogndal på sin har bare fire poeng ned til Kristiansund BK på kvalifiseringsplass.

Selv om lagene bak har mulighet til å nærme seg Sogndal er Eirik Bakke sikker på å holde plassen i Eliteserien.

– Man får som fortjent etter tretti kamper. Jeg føler vi er solide og er inne i hver kamp, mener Sogndal-treneren.

– Vi er absolutt hundre prosent sikker på at vi skal holde plassen, forsikrer Steiring Sogndals tilhengere.

Siste nytt

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  • Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn