Discovery i retten mot TV 2

Discovery-sjefen om TV 2-feiden: Dette er sakens kjerne

Discovery mot TV 2. TV-krigen dominerte Eliteserien i våres. Feiden avgjøres i retten. Nå forteller tidligere Discovery-topp Jan-Erik Aalbu hvordan han opplevde det hele.

TIL RETTEN: Feiden mellom Discovery og TV 2 skal avgjøres i retten. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
TIL RETTEN: Feiden mellom Discovery og TV 2 skal avgjøres i retten. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Han mener spesielt ett punkt aldri kom fram i den betente striden:

– Det som har vært det vanskeligste, sånn personlig, er at poenget aldri kom fram i starten. For det gagner en rettighetshaver at mange TV-hus og skrivende medier fokuserer på Eliteserien, men én ting ble borte. Vi, jeg sier fortsatt vi, fikk ikke vise målene fra alle kampene direkte. Det måtte gå bak betalingsmur, selv om vi hadde betalt 400 millioner kroner i året for det.

– At TV 2 viser stor interesse er kjempeviktig, men det går jo ikke at en ikke-rettighetshaver kan vise de samme målene på åpen TV, mens den som har kjøpt rettighetene, ikke har lov til det, sier Aalbu.

Han presiserer at det er slik han så saken mens han fortsatt var sportsdirektør i Discovery. Aalbu følger selvsagt saken tett også i sin nye jobb.

– Det er vondt å se at noen der ute ikke forstår hva saken handler om. Tror folk virkelig at Discovery kan fortelle TV 2 hva de skal sende? Vi ville at TV 2 skulle sende mye vi, men det må stå i stil med hva du har betalt penger for, og du må vite hva du har kjøpt og hvem som kan levere hva, sier den nye sjefen i Ullevaal Media Center.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.