Bevæpnet politi pågrep mann etter sleggeangrep mot bil

En polskregistrert bil presset en annen bil av veien i Holtebygda i Vestfold søndag morgen. Deretter gikk to personer ut og knuste frontruten på bilen bak.

Store politistyrker jaktet søndag på to menn som skal ha stått bak angrepet på en personbil med slegge.

Politiet har nå pågrepet en person som mistenkes å ha deltatt i angrepet på en bil i Holtebygda i Vestfold søndag morgen, melder NTB.

Politiet leter fortsatt etter den andre.

– Mennene slo i stykker frontruten med slegge. Politiet jakter nå på gjerningsmennene, opplyser politiet i Vestfold på twitter.

Mennene kom kjørende i en blå Volkswagen Touareg da de presset den andre bilen av veien og gikk til angrep. Den siste observasjonen av bilen er gjort på riksvei 306 i retning Andebu fra Holtebygda. Politiet antar at det var to personer i bilen.

Bilen funnet, gjerningsmenn på frifot

Politiet forteller at gjerningsmennenes bil og tilhenger nå er funnet.

Den dramatiske hendelsen startet søndag klokken 08 da en jeger kom tilbake til stedet han hadde parkert bilen sin i Siljan.Ifølge NRK startet det hele da en mann ringte politiet litt før klokken 8 om morgenen og fortalte at han var sperret inne av nyhogde trær på en skogsbilvei i Siljan. Mannen hadde vært på jakt.

Mannen ringte sin far som kjørte mot stedet. Faren tok opp jakten på trehoggerne og fulgte etter bilen deres i flere kilometer til han etter hvert ble presset av veien.

– Ut kom minst to menn iført finlandshetter, bevæpnet med balltre og slegge. Mannen i bilen forsøkte å rygge for å komme seg unna, men kjørte i grøfta og ble sittende fast. De to mennene knuste sideruter på mannens bil med slegge. De slo også nesten i stykker frontruten. Dette skjedde ved Hvarnes i Holtebygda i Vestfold, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen til avisen.

Politiet jakter søndag formiddag etter bilen og angriperne, men får ikke tilgang til politihelikopteret siden det benyttes under siste dag av sykkel-VM i Bergen.