Tre døde og fire skadet i trafikkulykke på E6 i Troms

En mann og en kvinne i 60-årene og en kvinne i 80-årene omkom etter en frontkollisjon på E6 i Troms søndag ettermiddag.

Ulykken skjedde rundt fire-fem kilometer nord for Hatteng i Storfjord kommune i Troms. Politiet fikk beskjed om ulykken klokken 15.08.

Politiet opplyste først at tre personer var fastklemt. Senere er det bekreftet at tre personer har mistet livet i ulykken.

– De tre satt visstnok sammen i samme bil, og vi kan nå dessverre bekrefte at alle tre er omkommet, sier operasjonsleder Morten Augensen i Troms politidistrikt til NTB.

Politiet opplyser at de omkomne er en mann og en kvinne i 60-årene og en kvinne i 80-årene. Alle de tre kommer fra Kvænangen kommune i Troms.

– Vi mottar dødsbudskapet med stor sorg. Det er en tung stund, og vi må ta godt vare på hverandre i tida som kommer, sier ordfører Eirik Losnegaard Mevik i Kvænangen til Framtid i Nord.

Kommunen har iverksatt sitt kriseteam

Fire til sykehus

Det satt fire personer i den andre bilen som var involvert i ulykken.

– Disse er sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø med luftambulanse, sier Augensen. Disse er også skadet, men skadeomfanget er foreløpig ukjent. Politiet kan foreløpig ikke si noe om årsaken til ulykken.

Til Nordlys sier kommunikasjonsrådgiver Per-Christian Johansen ved UNN at det er to voksne og to barn som er skadet og fraktet til sykehuset. Heller ikke han kan gi noen opplysninger om skadeomfanget.

E6 åpnet igjen

Sykehuset opplyser at det dreier det seg om en mann og en kvinne, begge i 40-årene, samt to gutter i barneskolealder. Tilstanden for alle fire er stabil. Kvinnen som var involvert i ulykken, har lettere skader, mens de andre er uskadde. Alle fire blir liggende over natten til observasjon.

Også veivesenets ulykkeskommisjon har vært på ulykkesstedet.

E6 ble stengt forbi ulykkesstedet i omtrent fire og en halv time. Ved 19.45-tiden søndag kveld opplyser politiet at veien var åpnet igjen.