Hopp til innhold

Kristoff tok VM-sølv – bare slått av historiske Sagan

BERGEN/OSLO (NRK): Alexander Kristoff ble slått på målstreken av Peter Sagan i kampen om VM-gullet. Sølvet gjør ham irritert.

Bilder med tillatelse fra TV2

NESTEN: Alexander Kristoff (t.h.) ble bare slått av Peter Sagan i sykkel-VM i Bergen.

– Jeg er både glad og skuffet. Det er jo gullet som blir husket, selv om sølv er et godt resultat for Norge. Gull hadde likevel vært noe annet, sier Kristoff til NRK etter å ha fått sølvet rundt halsen foran tusenvis av norske fans.

Alexander Kristoff lå helt nydelig plassert i spurten på VM-fellesstarten, men de siste få meterne kom Peter Sagan som et lyn, og tok sitt tredje strake VM-gull – med minst mulig margin. Ingen har noen gang blitt verdensmester i sykkel tre år på rad.

Sykkel-VM Bergen

NESTEN: Alexander Kristoff (t.h.) ble bare slått av Peter Sagan i sykkel-VM i Bergen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det er spesielt, og betyr mye for meg. Jeg er veldig glad og vil takke lagkameratene mine, sier Sagan.

– Antiklimaks

Sølvet gikk altså til Kristoff og Norge. Michael Matthews fra Australia tok bronsen.

– Jeg er irritert på meg selv fordi jeg ikke klarte det, men jeg får vel glede meg over sølvet, selv om jeg nå er mest irritert. Gull på hjemmebane kunne vært tidenes resultat, så da blir sølv et lite antiklimaks, forteller Kristoff til TV 2 rett etter målgang.

Vi må bare hylle Kristoff for sølv på hjemmebane, selv om han sikkert er skuffet over å være så nære i å ta regnbuetrøya her, sier NRK-ekspert Lars Petter Nordhaug.

TV 2 mistet TV-bildene da det gjenstod rundt fem kilometer og seerne fikk derfor ikke se rytterne før det gjenstod 900 meter. Da lå Kristoff i andreposisjon. Nordmann kom perfekt inn, men så – som så ofte, dukket slovakiske Sagan opp og snappet den gjeveste medaljen.

– Jeg trodde jeg skulle ta det, og følte meg bra. Det gjorde dessverre tydeligvis Sagan også, forklarer Kristoff til NRK.

Boasson Hagen forsøkte

Boasson Hagen forsøkte å stikke med drøye 11 kilometer igjen, men fikk ingen luke. Det gjorde derimot franske Julian Alaphillipe og Gianni Moscon fra Italia. De fikk noen sekunder, som førte til et enormt jag fra en stor gruppe bak.

Der lå Kristoff i kjempeposisjon, men Boasson Hagen kom seg aldri opp igjen når det hele skulle avgjøres.

– Det er utrolig surt når det er så nært, men vi gleder oss over sølvet. Sagan har gjort dette før og vet hvordan det gjøres, det er imponerende, sier Boasson Hagen til NRK etter det som til slutt ble en 31.-plass.

– Det er surt ikke klare å være med over toppen, men beina var ikke der. Jeg følte meg bra hele veien, men så ble det for tøft. Målet var jo å være med hele veien, forteller han.

Sykkel-VM Bergen

STORT LAG: Norge kjørte for både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Eiking i brudd

Et brudd kom seg tidlig av gårde i Bergens gater, men hovedfeltet hadde stålkontroll og tok sakte, men sikkert inn minuttene de fikk. Med fire runder igjen av det 267,5 kilometer lange rittet var alle samlet.

Så begynte støtene for alvor og til slutt ble en utbrytergruppe på åtte mann dannet, blant annet Odd Christian Eiking fra Bergen. Heller ikke den kom seg langt nok av gårde, og ble hentet inn før rytterne satte ut på siste – og avgjørende runde – i folkehavet.

– Det er fantastisk at Alex fullfører på denne måten. Jeg er ikke overrasket, men det var helt utrolig. Vi kjørte så bra som lag alle ni mann. Jeg har aldri hatt en lik følelse enn i dag, sier Eiking til NRK.

  • Norges Kristoffer Skjerping og August Jensen brøt rittet.
Sykkel-VM Bergen

FOLKEHAV: Gatene i Bergen var fulle av publikum.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Siste nytt

  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP
  • Zuccarellos Wild med viktig seier

    Minnesota Wild vant 3-1 på hjemmebane over San Jose Sharks og sikret seg dermed viktige poeng i kampen om en sluttspillplass.

    Det tok 16 minutter før Joel Eriksson Ek punkterte nullen og sørget for den første scoringen for vertskapet i Minnesota. Midtveis i den andre perioden utlignet Mikael Granlund for Sharks.

    Den tredje perioden var så vidt i gang da Matt Brody sørget for at Wild igjen tok ledelsen. 2-1-målet kom etter bare 18 sekunder.

    På slutten av kampen tok gjestene fra San Jose ut målvakt Mackenzie Blackwood for å øke presset framover å forsøke å kjempe seg til forlenging. I stedet ble det Ryan Hartman som utnyttet muligheten da han snappet opp pucken inne ved vantet på egen banehalvdel og sendte et langskudd inn i det tomme Sharks-målet.

    Dermed kunne Minnesota gå av banen med to nye poeng. Det kommer godt med for laget fra Midtvesten, som før torsdagens oppgjør lå ni poeng unna en sluttspillplass med elleve kamper igjen å spille.

    Mats Zuccarello fikk 17 minutter på isen hjemme i St. Paul, men det ble ingen scoring eller assist på nordmannen denne gangen.

    (NTB)

    mWN7igN52F8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal