Eliteserien: Vålerenga-Brann

Tidenes nedrykksdrama - åtte lag kan følge Viking ned i OBOS-ligaen

Med 21 poeng igjen å spille om har det øverste nivået i Norge aldri sett maken. Ni av seksten lag er de facto i faresonen etter 23 serierunder.

TRENEREN OG MATCHVINNEREN: Vålerenga-trener Ronny Deila har aldri mistet troen på unggutta sine og mot Brann fikk han belønningen. Chidera Ejuke (19) scoret sitt første seriemål og ble Vålerengas matchvinner. 21-åringen Samuel Fridjonsson scoret også sitt første seriemål da han ga Vålerenga 1-0. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TRENEREN OG MATCHVINNEREN: Vålerenga-trener Ronny Deila har aldri mistet troen på unggutta sine og mot Brann fikk han belønningen. Chidera Ejuke (19) scoret sitt første seriemål og ble Vålerengas matchvinner. 21-åringen Samuel Fridjonsson scoret også sitt første seriemål da han ga Vålerenga 1-0. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vålerenga-Brann 2–1 (1–0)

RONNY DEILA HAR rett i at fotball ikke er bransjen å være i om du er redd, engstelig og ikke tåler et tap eller fem. Derfor har ikke nedrykkspøkelset vært noe tema innad i Vålerenga. Det er vi som skal mase og mene om sånt som har mast og ment noe om det. Og fordi han tenker utvikling framfor konsekvenser valgte Vålerenga-treneren fortsatt å satse ungt mot Brann.

Et par av dem hadde ikke levert andre steder enn på trening.

Mot Brann tok de jomfrudommen på egen måltørke og leverte tre ekstremt viktige poeng.

RESULTATENE I SERIERUNDE 23 var av den tabellkomprimerende typen og kan gi oss en av tidenes mest dramatiske serieinnspurter. Gullet er greit, det går til Rosenborg for tjuefemte gang, derom hersker liten tvil. I tillegg er det ingenting som kan hjelpe Viking. Men de fjorten andre lagene på det øverste nivået i Norge har alt å spille for og vips så er en utskjelt og ganske kjedelig liga full av spenning og drama.

Seks av dem, om du holder døra på gløtt for Strømsgodset og Odd, har medaljer og den siste plassen i Europa å spille for (fjerdeplassen om Sarpsborg blir topp tre og vinner cupen).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.