Fortsatt ingen funn i søk etter savnet russisk helikopter 

Det er fortsatt ingen funn i søket etter et russisk helikopter som styrtet ved Barentsburg på Svalbard. Miniubåten som deltok i søket, er nå hentet opp igjen.

SAVNET: Russisk helikopter av samme type som helikopteret med åtte personer om bord som trolig har styrtet i havet ved Barentsburg på Svalbard. Foreløpig er det ikke funnet spor etter maskinen. Bildet er tatt i hangaren på den russiske helikopterbasen på Kap Heer ved Barentsburg. Foto: Birger Amundsen / NTB scanpix.
SAVNET: Russisk helikopter av samme type som helikopteret med åtte personer om bord som trolig har styrtet i havet ved Barentsburg på Svalbard. Foreløpig er det ikke funnet spor etter maskinen. Bildet er tatt i hangaren på den russiske helikopterbasen på Kap Heer ved Barentsburg. Foto: Birger Amundsen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det opplyser Hovedredningssentralen like etter klokken 22 lørdag kveld.

- KV Barentshav har informert HRS om at data ikke vil være tilgjengelige før klokken 8 i morgen, opplyser HRS. I tillegg til undervannsroboten har tre båter og to helikoptre deltatt i søket etter det russiske helikopteret. Søket fortsetter utover natten.

- KV Senja og KV Barentshavet vil fortsatt operere i søkeområdet, og forskningsskipet G. O. Sars vil gjennomføre søk med avanserte sonarsystemer, ifølge HRS.

Den videre fremdriften i redningsaksjonen avhenger av hvilke funn undervannsroboten eventuelt gjør.

Forbereder søk etter antatt omkomneMiniubåten ble satt inn i søket i 13.30-tiden lørdag og undersøkte havbunnen i det mest aktuelle leteområdet. Undervannsfarkosten, som er kalt Hugin, ble fraktet til Svalbard i et av Forsvarets Herkules-fly rundt midnatt natt til lørdag.

Ubåten er en autonom undervannsfarkost som kartlegger havbunnen i detalj. Den bruker sonar for å undersøke bunnen, sender ingen direktebilder og må derfor hentes opp på land for å få analysert resultatene. Derfor kan det ta tid før Hovedredningssentralen vet mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.