Hopp til innhold

Danmark sløste med sjansene mot Irland

Danmark greide ikke å score, og får nå en tøff oppgave på bortebane mot Irland i VM-omspillet.

Christian Eriksen

MÅLLØST MOT IRLAND: Christian Eriksen og Danmark greide ikke å score lørdag.

Foto: Lars Moeller / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Åge Hareides Danmark forsvarte seg godt, men målene kom aldri i den første av de to VM-omspillskampene mellom de to lagene.

Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner ble kastet innpå av Hareide i jakten på seier, men han fikk aldri mulighetene han ventet på.

Men selv om danskene helst skulle hatt med seg ett mål eller to før borteoppgjøret i Dublin, lever Danmarks VM-håp fortsatt.

– Vi skapte nok sjanser til å vinne kampen, men vi visste at Irland var vanskelige å overvinne. Men resultatet er ikke så dårlig for oss. Et bortemål vil bli svært viktig for oss, for da må Irland score to, poengterte Hareide under pressekonferansen etter kampen.

De fem siste oppgjørene mellom Irland og Danmark har imidlertid enten endt uavgjort eller med irsk seier.

– Vi spilte ikke en god kamp, vi hadde for mange balltap. Vi må lære av det til returoppgjøret. Da skal vi score på sjansene våre. VM-håpet vil jeg si er det samme som det det var før kampstart. Vi skal vinne på bortebane, sa danskenes Nicolai Jørgensen etter kampslutt.

Åge Hareide

Danmarks landslagstrener Åge Hareide.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

God Randolph

Det var ikke mange målsjanser i kampen, men da lagene gikk til pause hadde Danmark hatt noen muligheter til å ta ledelsen.

Etter 13 minutter var det kun heroisk keeperinnsats av Darren Randolph som hindret danskene i å gå opp i ledelsen.

Først reddet iren et skudd fra Jens Stryger Larsen. Keeper måtte gi retur, og Andreas Cornelius fikk dermed sjansen til å putte ballen i mål. En lynrask Randolph kom seg imidlertid på beina i tide.

Etter en drøy halvtime var det Christian Eriksen som fort kunne ført danskene i ledelsen.

Nok en gang måtte Randolph gi retur da dansken fyrte av fra rundt 20 meters hold. Pione Sisto fanget opp returen, men skuddet gikk like utenfor.

Bendtner satt innpå

I 2. omgang ble det tøffere for danskene å komme til. Irene kontrollerte mer av spillet enn de gjorde i 1. omgang og Shane Duffy var like ved å heade inn 1-0 like før slutt.

Danskene satte også inn et ekstra gir de siste minuttene, men greide ikke å overliste Randolph i det irske buret.

– Vi hadde sjansene til å score, men dessverre uten å lykkes. Irland ville ikke mye fram. De fokuserte på dødballer, ellers brukte spillerne deres mye tid på å sparke ballen vekk fra farlig område. Vi trenger litt mer tempo til returkampen. Da tror jeg vi kan vinne, sier Tottenham-stjernen Christian Eriksen.

Returkampen mellom Irland og Danmark spilles i Dublin kommende tirsdag. Sammenlagtvinneren får billett til VM-sluttspillet i Russland neste år.

Fredag vant Sverige sin første omspillskamp i VM-kvalifiseringen mot Italia 1–0.

 Kasper Schmeichel

Kasper Schmeichel var god i det danske målet.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Siste nytt

  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal