TV 2s sportsredaktør fortsetter i jobben

Sportssjef Vegard Jansen Hagen har full tillit som sportsredaktør i TV 2. Ansatte skal ha reagert med applaus på et allmøte i Bergen.

TV 2-SJEF: Olav Sandnes kaller inn til allmøte torsdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Dette ble kjent på et allmøte ved 13-tiden torsdag. Møtet kom i stand etter siste dagers avsløringer om seksuell trakassering i kanalens sportsredaksjon opp gjennom årene.

BT er kjent med at sportssjef Vegard Jansen Hagen blir sittende i stillingen. I redaksjonen i Bergen var det full applaus i løpet av møtet. BT har vært i kontakt med flere kilder som opplyser at Hagen har tillit hos ledelsen.

Han har vært presset de siste dagene etter at han innrømmet at han unnlot å gripe inn i en sak der en medarbeider varslet om at hun var blitt seksuelt trakassert av en kollega.

TV 2-sjefen: Hei

Onsdag morgen ble meldingen om allmøtet lagt ut på kanalens intranettsider. Det var DN som først meldte dette.

«Hei», skriver TV 2-sjef Olav Sandnes og informerer om at det blir allmøte klokken 13.00 i Bergen og Oslo.

I tillegg til Sandnes stilte organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand, nyhetssjef Karianne Solbrække og altså sportssjef Vegard Jansen Hagen på møtene i Oslo og Bergen.

Flere har stilt spørsmål ved om Vegard Jansen Hagen ville fortsette i stillingen, og de ansatte i TV 2 fikk altså klar beskjed fra Olav Sandnes. Det blir han.

– Delvis løgnaktig

I VG onsdag uttalte Rune Indrøy at Hagen har fremstilt sin håndtering av trakasseringssaken feil, ifølge NTB.

– Jeg reagerer meget sterkt på den fremstillingen Hagen nå gir. Den er delvis løgnaktig. Fra kvinnens side ble all informasjon gitt i det første møtet med Hagen, også om episoden inne i TV 2-lokalene, sa Indrøy til VG onsdag.

Episoden i TV 2-lokalene handler om en mannlig sportsprofil som skal ha kneppet opp buksen og deretter forsøkt å presse kvinnens hode ned mot underlivet sitt.

Tidligere administrasjonssjef i TV 2, Kathrine Martinsen, har i en pressemelding avvist at Indrøys uttalelser stemmer. Kommunikasjonsdirektør Sarah Willand sier i samme pressemelding at saken er mer sammensatt en den fremstår i mediene - men at «det fratar likevel ikke Vegard Jansen Hagen et ansvar (...)».

I HARDT VÆR: Sportssjef Vegard Jansen Hagen i TV2.

Hagen: Kunne vært unngått

Indrøy sier informasjonen ble gjentatt i to andre møter.

– Hagen fremstiller dette feil. Episoden i TV 2-huset og flere andre episoder knyttet til samme mann ble fortalt om allerede i det første møtet med Hagen, sier hun, ifølge VG.

– Jeg står ved min uforbeholdne unnskyldning til medarbeiderne som led overlast i denne perioden. Det er helt korrekt at jeg hadde nok informasjon til å handle tidligere enn jeg gjorde i én av sakene vi dessverre har hatt i TV 2. Det har gitt konsekvenser for andre mennesker som kunne vært unngått, svarer Hagen.

Sextrakasseringer er fokus i mange norske mediebedrifter om dagen. De store bedriftene innrømmer at de har hatt tilfeller av dette.

VG-redaktør: Vi sviktet

I en leder i VG tar sjefredaktør Gard Steiro til orde for at flere medier har grunn til å ta et oppgjør med seg selv når det gjelder ukultur, forsømmelser og seksuell trakassering.

«I VG har det siden år 2000 vært flere tilfeller av seksuell trakassering. Mange av sakene ble riktig håndtert av ledelsen. Det er blitt gitt skriftlige advarsler, noen ganske få har mistet jobben», skriver Steiro.

Han skriver videre at det fins eksempler fra VG-ledelsen, og at det tok for lang tid før noe skjedde.

«Vi sviktet rett og slett da det gjaldt som mest. Og det var kvinnene som betalte prisen. En høy pris.», står det i lederen.

«Ofrene fortjener en beklagelse. Den gir jeg her og nå på vegne av VG: unnskyld.»

Publisert: