Skuespilleren Rikard Wolff er død

Den svenske skuespilleren og musikeren Rikard Wolff er død, 59 år gammel. I Norge er han mest kjent som Zac i filmen «Änglagård».

 Rikard Wolff fikk sitt store gjennombrudd i rollen som Zac i filmen «Änglagård» i 1992 sammen med Helena   Bergström.

– I dag har vår elskede Rikard stille og rolig forlatt oss etter en lang kamp. All kjærlighet til dere alle, heter det i enn innlegg som er lagt ut på Wolffs Instagram-konto.

Wolffs agent bekrefter overfor Aftonbladet at den 59 år gamle skuespilleren er død. Han ble innlagt på sykehus i august og har i flere år vært åpen om at han led av den arvelige og kroniske lungesykdommen lungeemfysem.

Rikard Wolff fikk sitt store gjennombrudd i rollen som Zac i filmen «Änglagård» i 1992, men hadde da alt markert seg som teaterskuespiller.

Opp gjennom årene arbeidet han ved flere av Sveriges mest kjente teatre, blant dem Dramaten, Stockholms Stadsteater, Göteborgs stadsteater, Vasateatern, Galeasen og Riksteatern.

Wolff skrev også egen musikk og spilte inn flere plater. I 2001 ble han belønnet med en svensk «Grammis» for plata «Min allra största kärlek», og fire år senere ga han ut plata «Pojken på månen» som ble svært populær.