Krev utskifting av forbundsstyret: – Vi har inntrykk av at sanninga ikkje har kome fram

Norges største sykkelklubb, Sportsklubben Rye, krev nytt forbundsting for å få oversikt over økonomien i Norges Cykleforbund i kjølvatnet av VM i Bergen tidlegare i haust.

Tidemann Hansen

PRESIDENT: Harald Tiedemann Hansen er president i Norges Cykleforbund. Rye krev at han og resten av styret må skiftast ut

– Vi treng å få eit rekneskap vi kan lite på fram til det ordinære forbundstinget i mars 2018, skriv Rye i eit ope brev.

Vi har mottatt brevet og vil setje oss grundig inn i dette. Styret vil utforme ei gjennomarbeidd orientering som blir sendt til respektiv klubb, til øvrige klubbar og våre regionar, seier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen.

Brevet er stila til alle organisasjonsledd som var representerte på tinget til NCF i 2016.

Der blir det gitt fire grunnar til kravet, mellom anna at styret held tal hemmelege, og ikkje vil at det blir stilt spørsmål.

– Vi fryktar at økonomien til den planlagde velodromen i Asker kan bli hemma ved at underskotet frå VM i 2017 indirekte kan bli belasta denne, skriv Rye i brevet.

– Sanninga har ikkje kome fram

Styreleiar Gunnar Andreas Gulliksen utdjupar kravet overfor NRK:

– Etter VM i Bergen har vi fått inntrykk av at sanninga ikkje har kome fram, og ein har ikkje vore opne om det som skjer, seier han.

– Leiinga har gått i skyttargravene i staden for å vere opne. Derfor meiner vi at nye folk må inn i NCF-styret.

Rye krev at det ekstraordinære tinget må velje eit nytt styre som skal sitje fram til neste ordinære forbundsting, og velje ny valkomité til det ordinære tinget i mars.

– Dei skjuler ting og unngår å fortelje kva som har skjedd. Vi saknar at dei spelar med opne kort, seier Gulliksen.

– Kvifor kjem dette initiativet så seint?

– Vi har diskutert om vi skal gå ut med dette eller ikkje, men kome fram til at vi må setje ned foten sidan det ikkje blir spela med opne kort.

Rye har ikkje vore i kontakt med andre klubbar før dei tok dette initiativet.

– Men det er eit samrøystes klubbstyre som står bak.

Skal Rye få medhald i kravet, må dei ha støtte frå organisasjonsledd som representerer minst ein firedel av dei som hadde røysterett på tinget i 2016.

Siste nytt

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.